• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

artık doğum konuşmaya başladığımıza fikrinizi sorayım arkadaşlar, doğumdan önce annem gelecek, desteğini önemsiyorum ama hastanede anne kalması şart mı? eşim daha çok kolaylaştırır işlerimi diye düşünüyorum, yanınızda kim kalacak?

Benim annem tavrını baştan koydu, normal doğum yapacaksan sakın ola beni çağırma, ben biliyorum yaşadım o doğumu, senin de içeride aynı şeyleri çektiğini bilerek bekleyemem, şekerim yükselir bende hastanelik olurum, sonrasından faydam olmaz dedi. Normal doğum olursa sadece eşim, onu da doğumda yanımda istemiyorum, dışarı da beklesin. Yanında arkadaşlarımız olabilir ama , doğum bittikten sonra çağırıcaz büyükleri. Sezaryen olursa annemi çağırıcam. Şöyle bir durum var ki, odamda bebeğim yanımdayken tüm sevdiklerimi görmek isterim. Annem-babam-kız kardeşim-kayınvalidem-kayınpederim ve eşim. Hepsini görmek isterim.

artık doğum konuşmaya başladığımıza fikrinizi sorayım arkadaşlar, doğumdan önce annem gelecek, desteğini önemsiyorum ama hastanede anne kalması şart mı? eşim daha çok kolaylaştırır işlerimi diye düşünüyorum, yanınızda kim kalacak?
Bebek knusnda anneler tecrubeli oldugundan annem olur yanı,esimde kalsin. :) özlerim ben.

Ya ben birşey yaptım, pişman oldum...Ağustos anneleri dediniz bu saate kadar tuttum kendimi, en sonunda okudum bir kaç tane de doğum hikayesi okudum. Ufff allak bullak oldum bir an:KK53:

Ya bu bahsettiğiniz 2014 ağustos anneleri doğum hikayeleri mi??
Ben de okudum bugün merak edip ama güzel şeyler yazıyodu ben yanlış yeri mi okudum acepo_O

bizim minik canavar 17 haftalıkken böyleydi:KK68: bakalım ne önümüzdeki hafta ne kadar büyümüş:KK48::KK46:
Eki Görüntüle 1234383

Oyyy maşallah:nazar:

Valla bende sade eşimin kalmasını isterdim ama annemler kv cümbür cemaat kalcaklar sanırım..birde kv tarafı şehir dışından gelcek evde onların yatması kalkması yemeğiyle kim uğraşcak..
Hele bir de hastanede 3-4 gün kalmam gerekirse erkekler evde benim temizleyip hazırladığım evin altını üstüne getirecekler öff çok canım sıkkın bu konuda..

Ben yarın sabahtan çalısabilir raporumu alcam sonrada okula teslim ederim aynı gün.Bu arada idare saolsun programda yardımcı olacak bana sizde söyleyin 6 saat derse girmek istemiyorsanız yardımcı olabilirler.Siz raporunuzu aldınız mı hocam?
idare benden direk rapor istedi, çalışabiliri istemedi. artık 13 eylilde alıp teslim ederim. ben sınıf öğretmeni olduğumdan 6 saate tam girmeliyim:110: ama bu yıl 4. sınıf ing dersi var boş dersim olcak. onu dason ya da ilk derslere isteyeceğim halledebilirler umarım.

Ben de okudum bugün merak edip ama güzel şeyler yazıyodu ben yanlış yeri mi okudum acepo_O

Oyyy maşallah:nazar:

Valla bende sade eşimin kalmasını isterdim ama annemler kv cümbür cemaat kalcaklar sanırım..birde kv tarafı şehir dışından gelcek evde onların yatması kalkması yemeğiyle kim uğraşcak..
Hele bir de hastanede 3-4 gün kalmam gerekirse erkekler evde benim temizleyip hazırladığım evin altını üstüne getirecekler öff çok canım sıkkın bu konuda..
canım bnde meraktan geçip okuyum dedim ama sanırım bnde yanlış yere gectim:KK48::KK53:

Yanım da annem eşim ve kvden olur büyük ihtimal canım..
Annem ve eşimin olmasını kesinlikle isterim zaten doğumdan sonra da annem olacak inşallah

Ayyy maşalla minik prensese

Ayy maşallahh annesi önce zayıf oluyolar 28 haftalıkken tontiş oluyolar benim ki tontiş olmuş artık :KK46:

Sagol teyzesi..
Cnm herhalde cok tontis olmaz bnmki,
Doktor bana kilolu hamile kalanlarn bebegi cok iri olmaz dedi..

32 de tabii ki ayrılabiliyoruz ama o rapor olayı o kadar da kolay değil canım, sana 5 -5 rapor verebilecek bir doktor bulabilecek misin? hele ki heyet:eek::eek:çok ciddi bir durumun olacak ya da çok hatırlı bir doktoruno_Oo_O

evet haklısın raporlar sıkıntılı oluyor. ama pek kalmıyor sonrasında, tanıdık doktorla halledebilirim diye düşünüyorum. heyet almayacağım. benim hesapladığım kadarıyla 3 ocakta iznim bitiyor, 24 ocakta da okul bitiyor. 21 günü kısım kısım lamaya çalışcağım. bizim arkadaşlardan yapan olmuştu.

Benim annem tavrını baştan koydu, normal doğum yapacaksan sakın ola beni çağırma, ben biliyorum yaşadım o doğumu, senin de içeride aynı şeyleri çektiğini bilerek bekleyemem, şekerim yükselir bende hastanelik olurum, sonrasından faydam olmaz dedi. Normal doğum olursa sadece eşim, onu da doğumda yanımda istemiyorum, dışarı da beklesin. Yanında arkadaşlarımız olabilir ama , doğum bittikten sonra çağırıcaz büyükleri. Sezaryen olursa annemi çağırıcam. Şöyle bir durum var ki, odamda bebeğim yanımdayken tüm sevdiklerimi görmek isterim. Annem-babam-kız kardeşim-kayınvalidem-kayınpederim ve eşim. Hepsini görmek isterim.

benim de eşim aynısını diyor, doğumda yanımda olacak inşallah, normal yapmamı kesinlikle istemiyor, annem de 3 tane normal yapmış ama hiçç önermiyor, ben de zaten spinal yapıcam inşallah, doğum sonrası mesajımızı herkese çekicez, kalabalıkta acım hafifler belki diyorum, hafilemezse de beni çekecekler artıkk
Bebek knusnda anneler tecrubeli oldugundan annem olur yanı,esimde kalsin. :) özlerim ben.

iyi fikir canım, bence de ikisi birden kalsınlarr, bunu doktorma sorucam

Ben esim olsun istiyorum konusup kararlastırdık simdiden esim hastanede yanımda olsun annem de evde yemek yapar bizim dönmemizi bekler bu bebek doğtuktan sonraki asama tabi bebeğimle odadayken hepsi yanımda olsun isterim sonra da dediğim gibi esim kalıor annem eve...

bencede çok mantıklı öyle yapacağım bende

ben de kısa kollu pijama aldım üstüne sabahlığı. uzun kollu tavsiye etmem lohusalıkda çok sıcaklıyorsun:KK23:ben listeye bakmadım annemle hazırlarım, ona bir sorayım neler gerek diye. büyükler iyi biliyor fazladan bir şey taşımayalım boşuna. ben hazırlayınca paylaşırım burda da ;)

Bende epidural normal normal doğum düşünüyorum ama nasıl olur bilmiyorum baş ağrısı falan çok oluyor diyolar hem normal hem de ağrısız doğum bana daha cazip geliyor sanki:KK64:

canımmm benimkiler de şehir dışında ve kv herşeye karışır, hatta hastane personeline bile soluk aldırmaz, arkadaşımın tecrübesi var bu konuda, kv sayesinde hastanede panik atak geçirmişti, evde de 2 anne birlikte bunalmıştı ben de karar verdim, kv lere doğumdan sonra haber vericem , onlar toplanıp gelene kadar ben evde olurum zaten, eşime de tembihliyorum, hemen gelmelerine gerek yok, ben alınmam, 20 günden sonra gelsinler diye, o da öyle istiyor malum annesini biliyor, annem bana yeter diyorum, o dönem stres istmediğimi söylüyorum, çok istiyorsa da zaten doğum bitince haber vereceğimiz için hastanede katlanmamış olurum, evde de ne yaparsa yapsın, zaten o evden herşeyi getirir, yemek de yapar bol bol, bana iş yaptırmaz, karıştıkça da hee diyeceğim

Sagol teyzesi..
Cnm herhalde cok tontis olmaz bnmki,
Doktor bana kilolu hamile kalanlarn bebegi cok iri olmaz dedi..

öyle mi dedi, bak şimdi benim kızım da kilolu olmaz o zaman, ama 45 kilo hamile kalan 16 kg ile doğuma giren arkadaşımın da bebeği 2500 doğdu

canımmm benimkiler de şehir dışında ve kv herşeye karışır, hatta hastane personeline bile soluk aldırmaz, arkadaşımın tecrübesi var bu konuda, kv sayesinde hastanede panik atak geçirmişti, evde de 2 anne birlikte bunalmıştı ben de karar verdim, kv lere doğumdan sonra haber vericem , onlar toplanıp gelene kadar ben evde olurum zaten, eşime de tembihliyorum, hemen gelmelerine gerek yok, ben alınmam, 20 günden sonra gelsinler diye, o da öyle istiyor malum annesini biliyor, annem bana yeter diyorum, o dönem stres istmediğimi söylüyorum, çok istiyorsa da zaten doğum bitince haber vereceğimiz için hastanede katlanmamış olurum, evde de ne yaparsa yapsın, zaten o evden herşeyi getirir, yemek de yapar bol bol, bana iş yaptırmaz, karıştıkça da hee diyeceğim

öyle mi dedi, bak şimdi benim kızım da kilolu olmaz o zaman, ama 45 kilo hamile kalan 16 kg ile doğuma giren arkadaşımın da bebeği 2500 doğdu
Cnm bana öyle dedi,, o arkadasn istisnadir ya 2.500 baya azz.. erken mi dogdu..

Ben bu hafta sonu kısmetse hazırlıyorum çantamı, aklımda duracağına hazır araba da dursun daha iyi:KK48: Bir de ben de arada bir sinir oluyor anlatamam, dün akşam eşimin gırtlağını sıkasım geldi, birşey mi yaptı desen valla yemeği hazırladı, topladı, arkadan meyve tatlı servisi yaptı, sıcaklıyorum diye klimayı açtı, kendi dondu (malum hava yağmurluydu zaten), ama ben nedense sinir oldum. Kendime hakim olmaya çalıştım, sataşmamak için, uyumuşum koltukta sonra.
Evet aynen, ben de önce çanta alayım da, sonra hazırlayayım dursun. Ben bişey almazsam kimsenin hadi alalım diyeceği yok, ben de buna sinir oluyorum.. Doğuracak zamanım geldi, hala anlayamadılar bunu:mad:
Ayyy aynı dün geceki ben :KK48: Eşimle telefonda oyun oynuyoruz, güya eğleniyoruz diye oynamaya başladık. Ama nedense bana geldiler, kocama çatmaya yer aradım. Neyseki telefonun şarjı bitti, koyup kenara uyuduk tam zamanında :KK48: Aile faciası çıkmadan:KK48:

Sagol canim,evet zaten hastalik bol su tuketimiyle atiliyomus, doktorda dedi..
Dikkat ediyorum artik.. bundan snra karnimi tutarak öksururum, her oksurukte top gibi ziplio karnim. :KK43:
Tamam canım, dikkatli ol:KK68:

kızlar ben bebişe aldığım seyleri yıkamaya başladım şimdi dusunuyorumda erken deildir dimio_O kuruynca ütüleyip hepsini temiz bir carsafın içine sarıp valize koysam birsey olur mu

Allah koruusun canım cok mu ağrın varo_O

Öyle ağrı mı oluyor doğum zamanı mide ve mühim bölgede bilmiyoruz kio_O üsütmüs olmayasın?

Nasl sancilaniyomusun?
ayy bilmiyom ki kızlar midemde bi ağrı ve rahmimin en üst tarafında bi ağrı var çok şiddetli değil ama sürekli giriyo midem de bulanıyo tansiyonumu ölçtürdüm şimdi komşuya 10/4 çıktı düşük demi

Back
X