- 17 Temmuz 2014
- 2.223
- 3.522
- 248
Ayyy bu etkilerini anlatmamışşardı bana ben 20. Haftadan beri diyetteydim ilk defa bu hafta abarttım hemde çoook tekrar başlamam lazım ozaman bebeğime bişey olmasın 1 ay kaldı zaten az daha tutarım şu boğazımı napıym bebişlerimiz sağlıklı olsundaCanım ben yüklemeyi 26. haftamda yaptırmıştım. Açlık 80 1. saat 183 2. saat 149 gibi bişeyler çıktı hatırladığım kadarıyla. Sonuca bakan doktordahiliye ya da diyabet ile görüş biraz yüksek çıkmış dedi. Ben hiç umursamadım gitmedim dahiliye ye falan. Sonra Eileithyia uyardı beni saolsun. İhmal etme diye.Cuma günü gittim işte doktora, direk şeker ölçüm cihazı verdi. Sonra diyabet hemşiresine yönlendirdi. Eğer gebelikte çıkan şeker kontrol altında tutulmazsa anne den çok bebeğe zarar veriyormuş. Hemşire bu en fazla senin ilerde Tip 2 diyabet hastası olacağını gösterir dedi. Bebek için zararlarını bayağı uzun anlattı. Eğer şekerimiz yüksek devam ederse gebelik bizim vücudumuzun üretmediği insülini bebek üretemeye çalışıyormuş ve buda bebeğin karaciğer ve pankreasını yoruyormuş. Bebek doğduktan soınra sürekli uyuyor şekeri düşüyor ve sarılık olma riski artıyormuş. Ayrıca çok yüksek şeker durumunda bebeğinde ilerde şeker hastası olma riski varmış. Eğer kontrol altında tutmazsan olabilecekler bunlar dedi. Korkuttu biraz beni. Haftalık kontrole çağırdı.
Diyetisyene gidemedim henüz ama zaten gebeliğin başında diyetisyene gittiğim için bana verdiği bir liste vardı. Ona uygun besleniyorum. İlk gün 179 larda gezen şekerim bugün 117 lerde gayet iyi gidiyor gibi. İnşallah çok uzun sürmesine gerek kalmaz. İki gündür aburcuburu kestim, akşam yemeklerinden sonra götürdüğüm tatlılarla vedalaştım, hamur işi olayınıda bitirirsem (şu an dengede tutmaya çalışıyorum) sanırım uzun vadeli sorun yaşamam.
Sende ihmal etme canım. Benimde son zamanlarda iştahım fena kabarmış durumdaydı ama kendime geldim. İpin ucunu bırakınca iyice kötüye gidiyor. Benim son dönemde günde 400 gr lık bir kavonoz nutellayı bitirmişliğim vardı. Donutlar, sufleler.. Şeker olunca yemeden önce bi düşünüyorsun ve sonra vazgeçiyorsun.