• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Canım ben yüklemeyi 26. haftamda yaptırmıştım. Açlık 80 1. saat 183 2. saat 149 gibi bişeyler çıktı hatırladığım kadarıyla. Sonuca bakan doktordahiliye ya da diyabet ile görüş biraz yüksek çıkmış dedi. Ben hiç umursamadım gitmedim dahiliye ye falan. Sonra Eileithyia uyardı beni saolsun. İhmal etme diye.Cuma günü gittim işte doktora, direk şeker ölçüm cihazı verdi. Sonra diyabet hemşiresine yönlendirdi. Eğer gebelikte çıkan şeker kontrol altında tutulmazsa anne den çok bebeğe zarar veriyormuş. Hemşire bu en fazla senin ilerde Tip 2 diyabet hastası olacağını gösterir dedi. Bebek için zararlarını bayağı uzun anlattı. Eğer şekerimiz yüksek devam ederse gebelik bizim vücudumuzun üretmediği insülini bebek üretemeye çalışıyormuş ve buda bebeğin karaciğer ve pankreasını yoruyormuş. Bebek doğduktan soınra sürekli uyuyor şekeri düşüyor ve sarılık olma riski artıyormuş. Ayrıca çok yüksek şeker durumunda bebeğinde ilerde şeker hastası olma riski varmış. Eğer kontrol altında tutmazsan olabilecekler bunlar dedi. Korkuttu biraz beni. Haftalık kontrole çağırdı.

Diyetisyene gidemedim henüz ama zaten gebeliğin başında diyetisyene gittiğim için bana verdiği bir liste vardı. Ona uygun besleniyorum. İlk gün 179 larda gezen şekerim bugün 117 lerde gayet iyi gidiyor gibi. İnşallah çok uzun sürmesine gerek kalmaz. İki gündür aburcuburu kestim, akşam yemeklerinden sonra götürdüğüm tatlılarla vedalaştım, hamur işi olayınıda bitirirsem (şu an dengede tutmaya çalışıyorum) sanırım uzun vadeli sorun yaşamam.

Sende ihmal etme canım. Benimde son zamanlarda iştahım fena kabarmış durumdaydı ama kendime geldim. İpin ucunu bırakınca iyice kötüye gidiyor. Benim son dönemde günde 400 gr lık bir kavonoz nutellayı bitirmişliğim vardı. Donutlar, sufleler.. Şeker olunca yemeden önce bi düşünüyorsun ve sonra vazgeçiyorsun.
Ayyy bu etkilerini anlatmamışşardı bana ben 20. Haftadan beri diyetteydim ilk defa bu hafta abarttım hemde çoook tekrar başlamam lazım ozaman bebeğime bişey olmasın 1 ay kaldı zaten az daha tutarım şu boğazımı napıym bebişlerimiz sağlıklı olsunda

Canım 2 bardak soğuk su iç sonra sol tarafına yatyarım saat bekle öyle. Genelde soğuk su popişlerine temas edince bi kıpraşıveriyorlar..
Eğer yinede hiç hareket yoksa hemen doktora git. Bazna bende hiç oynamadı diyorum deniyorum bu taktiği hoplamaya başlıyor.
Tamam canım bidahakine denerim inş şimdi hıçkırık tuttu tosunumu çok şükür rahatladımm:-) sağolasın

Ayyy bu etkilerini anlatmamışşardı bana ben 20. Haftadan beri diyetteydim ilk defa bu hafta abarttım hemde çoook tekrar başlamam lazım ozaman bebeğime bişey olmasın 1 ay kaldı zaten az daha tutarım şu boğazımı napıym bebişlerimiz sağlıklı olsunda

Aynen canım ya o kadar tutmuşsun kendini 3-5 hafta daha tutuver annesi. Kuzularımız için herşey..

Selam kızlar üç gündür uğrayamadım çok sayfa birkmiş oku oku bitmiyor
Herkes iyidir umarım
Biz bugün biraz alışveriş yaptık uyku seti nevresim yorgan yastık sepet al al bitmiyor sanki yaaa şimdilik bi halımız kaldı gibi
hayırlı uğurlu olsun bebeğine canım al al bitmiyor birde hep birseyler eksikmiş gibi geliyor:KK48:

Canım ben yüklemeyi 26. haftamda yaptırmıştım. Açlık 80 1. saat 183 2. saat 149 gibi bişeyler çıktı hatırladığım kadarıyla. Sonuca bakan doktordahiliye ya da diyabet ile görüş biraz yüksek çıkmış dedi. Ben hiç umursamadım gitmedim dahiliye ye falan. Sonra Eileithyia uyardı beni saolsun. İhmal etme diye.Cuma günü gittim işte doktora, direk şeker ölçüm cihazı verdi. Sonra diyabet hemşiresine yönlendirdi. Eğer gebelikte çıkan şeker kontrol altında tutulmazsa anne den çok bebeğe zarar veriyormuş. Hemşire bu en fazla senin ilerde Tip 2 diyabet hastası olacağını gösterir dedi. Bebek için zararlarını bayağı uzun anlattı. Eğer şekerimiz yüksek devam ederse gebelik bizim vücudumuzun üretmediği insülini bebek üretemeye çalışıyormuş ve buda bebeğin karaciğer ve pankreasını yoruyormuş. Bebek doğduktan soınra sürekli uyuyor şekeri düşüyor ve sarılık olma riski artıyormuş. Ayrıca çok yüksek şeker durumunda bebeğinde ilerde şeker hastası olma riski varmış. Eğer kontrol altında tutmazsan olabilecekler bunlar dedi. Korkuttu biraz beni. Haftalık kontrole çağırdı.

Diyetisyene gidemedim henüz ama zaten gebeliğin başında diyetisyene gittiğim için bana verdiği bir liste vardı. Ona uygun besleniyorum. İlk gün 179 larda gezen şekerim bugün 117 lerde gayet iyi gidiyor gibi. İnşallah çok uzun sürmesine gerek kalmaz. İki gündür aburcuburu kestim, akşam yemeklerinden sonra götürdüğüm tatlılarla vedalaştım, hamur işi olayınıda bitirirsem (şu an dengede tutmaya çalışıyorum) sanırım uzun vadeli sorun yaşamam.

Sende ihmal etme canım. Benimde son zamanlarda iştahım fena kabarmış durumdaydı ama kendime geldim. İpin ucunu bırakınca iyice kötüye gidiyor. Benim son dönemde günde 400 gr lık bir kavonoz nutellayı bitirmişliğim vardı. Donutlar, sufleler.. Şeker olunca yemeden önce bi düşünüyorsun ve sonra vazgeçiyorsun.
Hey maşallah bak ben böyle beslendiğini bilmiyodum. Benim şeker muhabbeti iyice sıktı, biliyosun şeker yüklemesinde sınır altında çıkmıştı ama ben 3 aya yakındır diyetle besleniyırum ve sabah yaptığım hafif kahvaltıdan ve insülin iğnesinden sonra gene 180 ölçünce şekeri iyice tepem attı. İğneleri de ölçücüyüde camdan aşşa atasım var.artık kendi diyetimi kendim yazıcam: süt ayran yoğurt et yumurta balık. O kadarrr!!
Selam kızlar üç gündür uğrayamadım çok sayfa birkmiş oku oku bitmiyor
Herkes iyidir umarım
Biz bugün biraz alışveriş yaptık uyku seti nevresim yorgan yastık sepet al al bitmiyor sanki yaaa şimdilik bi halımız kaldı gibi
Kuzum ben okunmamışları okumaya kalkarsam seneye görüşürük heralde hihihihi. Hayırlı olsun bebişin yatağı döşeği. Ben çarşafını da geçirdim, bebiş geldsin diye bekliyo yatağı :)

Amaa uyandgmdan beri yoktu ses canım ya yoksa çok panik yapan biri değilim:p:p
Geçen benimde 2 gün hareketsiz kaldı ödüm pokuma karıştı ama bişi yokmuş. Şekerin yoksa tatlıbişiler ye sola yat, şeker varsa muz ve süt iç yap aynısını, hareket varsa korkma yoksa doktora. Bide ben grip olmuştum grip oğlumu yavaşlatmış bilesin

Ateş ölçerle kafayı yemek üzereyim. Kulaktan mı alından mı daha iyi? Braunun alından ateş ölçeri yok sanırım. Kullanan Arkadaşlar alından öneriyorlar ama kulaktan daha iyi sonuç verir diye duydum.. Kızlar siz hangi markaları aldınız?

Kuzum ben okunmamışları okumaya kalkarsam seneye görüşürük heralde hihihihi. Hayırlı olsun bebişin yatağı döşeği. Ben çarşafını da geçirdim, bebiş geldsin diye bekliyo yatağı :)
Valla üç günde yüz sayfayı geçmişler atlaya atlaya okuyorum bende evde dinlenmedeyim şuan:KK45: Ayy yerim ben bıdığım yatağını çarşafını güle güle kullansın mışıl mışıl uyusun:KK68: Benimde bu hafta eşyalar yerleşmiş oda bitmiş olacak dün boyasını yaptır
dık heyecanlıyım:KK39:

Hey maşallah bak ben böyle beslendiğini bilmiyodum. Benim şeker muhabbeti iyice sıktı, biliyosun şeker yüklemesinde sınır altında çıkmıştı ama ben 3 aya yakındır diyetle besleniyırum ve sabah yaptığım hafif kahvaltıdan ve insülin iğnesinden sonra gene 180 ölçünce şekeri iyice tepem attı. İğneleri de ölçücüyüde camdan aşşa atasım var.artık kendi diyetimi kendim yazıcam: süt ayran yoğurt et yumurta balık. O kadarrr!!

Aceba senin cihazdamı var bi musibet.. Hadi ben şeker yemenin dibine vurmuştumda sen gayet dikkat ettiğin halde niye hiç düşmüyo var bunda bişey.
Yoğurt ve ayran mucize gibi.. Hemen düşürüyor. Anam bu yaştan sonra bunuda öğrendik valla..

Canım nasılsın? Yokluğun belli oluyor valla özletme kendini gel ara ara:KK55:

Selam herkese, iyi pazarlar. Dünden beri full time çalıştım ve kızımın tüm kıyafetlerini yıkadım ütüledim, yerleştirdim. Bir de bavulumuzu hazırladım.İşte bavulun içeriği, eksik birşey gören yazarsa sevinirim.

Bebek İçin

1-) Penye battaniye+ üst iç zıbın + alt üst zıbın takımı + şapka + eldiven + çorap + 1 adet bebek bezi (zeyy gibi bohça yaptım hemşireye vermek için)
2-)Penye battaniye + üst iç zıbın + alt üst zıbın takımı + şapka + eldiven + çorap + penye yelek (bohça şeklinde)
3-)Tulum + eldiven + Şapka
4-)2 önlük
5-)2 takım alt-üst iç zıbın takımı ( takımda şapka-eldiven-alt ve üst zıbın var)
6-)2 çorap
7-)1 örgü yelek
8-)göbek bağı bandı (hastane çıkış setimizde vardı)
9-)Yüz Örtüsü
10-)Özel yaptırdığım isimli tulum takımı (tulum + eldiven + şapka + saç bandı)
11-)Kalın Battaniye
12-)Peluş Kundak
13-)Küçük boy biberon
14-)Pişik Kremi
15-)1 paket yeni doğan bebek bezi
16-)Islak Mendil
17-)Ağız Silme Mendili ( 3 adet)
18-)Araba Koltuğu

Kendim İçin
1-)Hamilelik boyunca yapılan tüm tahliller
2-)kimlik
3-)Makyaj Malzemesi
4-)Diş fırçası + diş macunu
5-)Kağıt Mendil
6-)Havlu
7-)Deodorant
8-)Göğüs Pedi
9-)Orkid
10-)2 Adet gecelik ( 1'i sabahlıklı)
11-)1 Takım pijama
12-)Terlik + lohusa tacı (takım)
13-)İç çamaşırı (külot+sütyen)
14-)Atlet + çorap
15-)Tarak
16-)Şampuan
17-)Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet ( eşortman takım)

Ateş ölçerle kafayı yemek üzereyim. Kulaktan mı alından mı daha iyi? Braunun alından ateş ölçeri yok sanırım. Kullanan Arkadaşlar alından öneriyorlar ama kulaktan daha iyi sonuç verir diye duydum.. Kızlar siz hangi markaları aldınız?

Ben kulaktan ölçenini kullanmıştım gayet güzel ölçüyordu. Alıncan ölçünce daha iyi ne yapıyormuş ki? Ammaannn kafa karışıklığına gerek yok tatlım. Açıkçası bizim ki 2 yaştan sonra oyuncak gibi oynadı bozdu ateş ölçeri bende 5 liralık dijital termometre almıştım eczaneden onla ölçüyorum. hiçte fark etmiyor haa biri 2 sn ölçüyor diğeri 30 sn de aradaki tek fark 28 sn. :) Alından kullanmadım ama kulaktan öçen rahat yani uyurken falan pıt ölçüyorsun. Bütçene hangisi uyarsa onu al çok düşünme.Sonuçta hastanelerde doktorlar hep kulaktan ölçüyorlar onuda söylüyüm.
Allah hastalık vermesin bebişlerimize.

Canım annemde şeker olduğunu söylemiştim daha önce sana, annemin şekeri 350-400'lerdeydi. Şimdi her sabah 1 adet limon içine çok çok az su katıp içiyor, şu an şekeri 80'lerde. Hatta aradım sordum tekrar, limon suyu içsin, beyaz pirinçten uzak dursun dedi. Bir de eğer yapabilirsen, kabuk tarçın al, su da beklet sabahları iç, ya da yoğurtun içine tarçın karıştır sabahları ye. Ama inan annem çareyi limonda buldu.

Nerelerdesijithyia, post: 36908486, member: 67031"]Geçen benimde 2 gün hareketsiz kaldı ödüm pokuma karıştı ama bişi yokmuş. Şekerin yoksa tatlıbişiler ye sola yat, şeker varsa muz ve süt iç yap aynısını, hareket varsa korkma yoksa doktora. Bide ben grip olmuştum grip oğlumu yavaşlatmış bilesin[/QUOTE]
Nerelerdesin sen yahuu kac gun oldu yoksun iyi misin seker isi noldu

Kızlaarr oğluşuma aldığım astronot tulumm nasıl sizce:-) ayy içinde kim bilir ne komik olcak yaa:-)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 78
Back
X