2014 Mart -Nisan tüp bebek yaptıracaklar buraya

ay çok güldümm
canım kaçıncı devirde yaşıyoruz
her köşe başında eczane var testlerde 3-5 tl
bu kişi belliki ücra bi köyün ücra bi köşesinde yaşıyor
artık o şartlarda ne kadar sıkıştı bunaldıysa resmen yeni bi keşif yapmış
yoksa böyle bi icat bulunamazdı

Son düzenleme:
Nisan 2014 tüp bebekle hamis olanlar canim konunun basligi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

mrb arkadaslar bugun doktor randevum vardi 10 tane dondurulmuslarim var
bu ay dondurulmuslarimdan transfer edecegiz cözüldügünde ölme yasamama gibi bir durumlari oluyormu acaba ben 4 tane cözdürmek istiyorum en iyi 2 tanesini transfer edelim dedim dr.umda 2 tane cözdürelim diyor bilemedim simdi

Canım ben daha önce kullanmıştım sözülme oldugunda eyer sağlıklı enbiriyon varsa hiçbirşey olmuyor bu doktorun daha iyibilir ve çeşitli teslerden geçiyo kalitesi yüksekse tıransfer ediliyor bence doktorunu dine çünkü taze enbiroyo dan daha iyi çözdürmek desem yeridir yani çözülünce ikincikez aynı teslerden geçiyo ve yavrun nekadar güçlü nekadar dirençli olduğunu gösterir ve anne ben hazırım sanma sıkı sıkı tutuncam diycek hakında hayırlısı inşallah busefer rabim yüzünü güldürür

Dogru değil cnm bende denedim taaa 1 sene önce😄😄

Yumurtanın erken çatlamasının sebebi olarak doktorun ne açıklama yaptı? Havuz sistemi yumurta rezervi az olan hastalarda uygulanıyor, senin eğer bir yumurtan ancak büyüyorsa her ay bir yumurta embriyo haline gelince donduruluyor, havuzda biriktiriliyor ve sonra sana transfer ediliyor. Amaç bir embriyoyu transfer etmek yerine biriktirip iki embriyo transfer etmek. Canım yumurta rezervi az olan hastalarda daha erken yumurtayı toplayarak erken çatlaması önlenebiliyormuş. Bana yapılan aşılamanın tutmayacağı belliydi zaten, aslında aşılamayı yaptırmazdım şimdiki aklım olsa. Bizde yumurta toplama yapılamadı ama toplamda 4200 tl ilaçlarla birlikte para harcadık. Sonrasında bizde indirim yok, çünkü yarıda kaldı tedavi.Ben farklı bir doktor arayışına girdim, birkaç ay sonra Aret Kamar Hoca ya gitmeyi düşünüyorum. Benim için önemli olan doktorumun benim kadar çabaladığını ve doğru tedavi uyguladığını bilmek.Bakalım artık araştırma sonrasında ikinci tüp bebek tedavisine başlıcam.Senin adetlerin düzenli mi, ilaçsız olabiliyormusun? Neden 3 ay sonra deneyebilirsiniz dediler canım, bana öyle birşey söylenmedi...

Havuz sistemini öğrendiğim iyi oldu bilmiyodum,açıklama bir önceki yazımda söylediğim gibi elde tutulur bir neden yok,yumurta rezervi az olan hastalarda bu durumla karşılaşılması normalmiş.Daha önce 7 kez çatlatma iğnesi vuruldum karşılaşmadım ama bu seferkinde karşılaştık nedense.İlk tüp bebeğimde iki yumurta bir embrio oluştu c kalite çok bir şey umut etmeyin denmişti negatifi gördük.İkincide dört yumurta a sınıfı,birinci sınıf a kalite tek embrio oluştu kesin bu sefer bebek tutuncak denildi,pozitifi gördük gebelik oluştu ama düşükle sonuçlandı.Bunlardan sebep belki bu havuz sistemini uygulamadılar üçüncü tüp bebeğimde de üç yumurta vardı ikisi gelişti bunları bildikleri için havuz sistemine gerek duymadılar belkide,transferimden bir yada iki gün önce yumurta kalitemi gösteren kan testinde 700 den 500 e bir düşüş gözüktü.Bu düşüş zaten o gün benim yumurtamın erken çatlıycanı gösteriyomuş,bu bilgiyi bana tedavi iptalinden sonra verdiler eğer alabiliyodularsa erken neden almadılar diğerini kurtarmak içinmi bilmiyorum.Bu şekilde o erken çatladığı için bunun kalitesini bozmuş olabilir dediler.Döllenme bu yüzden yarım kalmış embrio oluşmamış olabilir dediler.Böyle olucağını biliyodularsa neden bu riske girildi ilk yumurtayı toplasalardı ikincisinin bu yüzden sebeb bozuk çıkma riski varsa bilemiyorum işte doktor değilizki biz hastayız.Onlar ne derse onu yapıyoruz.Benim bildiğim bir yumurtanın oluşmuş kaliteli denilebilmesi için kan testinde en az 200 değeri görmeleri gerekiyor ben en son kan değerim 700 e yakın bana içi boş kalitesiz yumurtlamışsınız tek yumurtanız çıktı deniliyor.bunu bildiğim için benim diğer yumurtam boş çıkmış olamaz diye ısrar ettim ve bundan sonra evet yumurtlamışsınız ama erken çatlamış yumurtanız gitmiş çöp olmuş denildi.Diğeride çatlasa aşılama olucak işte.Bu kan testinin her zaman doğru sonuç veremiyebileceğini söylediler fakat benim bildiğim doktorlar bile bu kan testlerine ve ultrason yumurta büyüme milimlerine göre milim artmazsa,kan testindeki sayı yükselmezse, tedaviyi durduruyolar yumurta gelişmiyor ilaca cevap vermiyor diye.Yada riske girip topluyolar ama boş çıkabilir testlerin iyi gözükmüyor açıcaz nasıl yumurta çıkıcak bakıcaz boş çıkarsa kalitesiz tedavin iptal olur paran boşa gider bu riski göze alıyomusun ona göre opuyu yapıcaz yada yapmıycaz diye soruyolar diğer hastanelerde.Yumurtamın erken çatlıyacağını doktorum tahmin etmişti o yüzden sabah kontrol muayenesi istemişti ama ben o kontrole girdirilmeden opuya alındım ve ayıldığımda tek yumurtamın gittiğini öğrendiğim için şok yaşadım maalesef.Adetlerim düzenli hiç bir sorun yok,ilaçsız yumurtlayabiliyorum.Neden üç ay sonra vücudumuza aldığımız hormonların gitmesi için en az üç ay ara vermek gerekiyormuş, normali altı ay diye biliyorum.Aldığımız hormonlar vücutta bir yıla yakın kalıyomuş bir arkadaşım on yıl sonra aşılamayla çocuk sahibi oldu ikincisi olmaz diye korunmadı beş aylık bebeği elindeyken ikinciye normal yolla hamile kaldı doktoru arayıp hani benim çocuğum olmuyordu ilaçsız dedinde doktor ilaçların bir yıl vucutta kalıp etki ettiğini söylemiş,bir diğer doktorum ilaçlar vücuttan çekilene kadar normal yolla hamile kalabilme ihtimali olduğu için altı ay sonra demişti,hemen yapılmış olsa ara vermeden diğer tüp bebek arkadan gelen zaten hormonlu olan yumurtalar daha çok hormonlanır bence kalitesi bozulur diye düşünüyorum.Bu seferki tüp bebeğimde,profösör Semra hanım birebir benimle kendisinin özel olarak ilgileneceğini söylediği ve hasta tecrübelerine güvendiğim için,yaşadığım hastane organizasyonsuzluğu konusunda hastanesinden ve personellerinden yana olup mazeretler uydurmaktansa,hasta haklıdır diyip benim yanımda olduğu için,yine aynı hastanede deniycem .Her değiştirdiğim hastane, sil baştan ilk uygulanan tedaviyi uygular diye hastane değiştirmek istemiyorum.Tüp bebekte uygulanabilcek mesela beş aşama varsa, her hastane birinciyle başlıyor,olmazsa ikinci uygulamaya geçiyor,olmazsa üçüncü uygulama, her seferinde ilaçlar değişiyor ilaçlara göre yumurta sayın değişiyor.Yine hastane değiştirip ilk uygulamayla yani iki yumurta cevabı alıcağım uygulamayla başlamak istemediğim için aynı hastanede devam edicem diyorum.Şu an ikinci etapa geçmiş düşünüyorum kendimi, büyük ihtimal baskılyıcı ilaç kullanarak lucrin yada farklı ilaçla dört yumurta çıkacak bu seferkinde diye düşünüyorum rabbimin izniyle canım.Ben 950 Tl geri alınca ilaçlarla 6.500 ü buldu canım.Daha önce raporum olduğu için hastaneden 1.500 tl indirim almıştım ücrette.İndirim almasaydım ve transfer iptal paramı geri almasaydım 9.000 Tl harcamış olacaktım canım.Teşekkür ediyorum havuz sistemi bilgin için.

Herkese merhaba, benim de 26 nisanda ilk kez transferim yapıldı,kadınlar klübünü de tüp bebek yapmak zorunda olduğumu öğrendiğimde keşfettim,tedavi sürecinde de transfer sonrası günlerde de buradaki paylaşımlar çok güzel moral verdi bana,8 mayısta kan testim var, 32 yaşındayım eşimde sperm azlığı vardı,total sperm sayısı 2 milyondu bu nedenle aşılama bile yapılamadı direk tüp bebek tedavisine başlandı. A kalite Tek embriyo kondu,5 tanesi donduruldu.Dilerim isteyen herkes ve ben en kısa zamanda bebeğimizi kucağımıza alırız...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim hayirlisi olsun insallah pozitifi gorursun.neden 2 tane koymadilar canim

Canim hayirlisi olsun insallah pozitifi gorursun.neden 2 tane koymadilar canim

Çok teşekkür ederim, bu ilk denememiz ve dondurulmuş 5 embriyomuz daha olduğu için ve ben çoğul gebeliğe cesaret edemediğim için :)) doktorumun önerisiyle ilk transferde tek koyalım ikincisinde 2 koyarız dedi bende kararı kendisine bıraktım :) o nedenle bir tane koyduk. İnşallah doğru karar vermişizdir🙏 hiç bir belirti hissedemiyorum ama umarım mercimeğim hala benimledir :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Insallah pozitif cikicak ve bizim hamis topigine geliceksin sende canim

ay inşallah canım ya.vallahi şu satırları bile yazarken gözlerim doluyor,çok kötü oldum ben...ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.yarın negatıf derlerse dünya basıma yıkılacak sankı..ılk baslarda o kadar hazırlamıstımkı kendımı pozıtıfe gunu yaklaştıkça negatıf dusunmeye başladım nıyeyse.tek tesellım ılk ıkısınde yasamadıgım adet sancılarına benzer karnımın ıcınde mınık mınık kasılmalarım olması,tek umudum bu suan...belkı hamıleyımdır dıye...bıde yarın benm 10. gunum.herkes 12. günde 14.gunde yaptırıyor.10.yapılmasının bır nedenı varmıdır bılıyormusun?

Cnm 5. Gun olunca 10. Gunü istiyorlar ama senın 4. Gunmus ama varsa gene çıkar bı seyler senın bu ılk tup denememi inşallah ıstedıgın sonucu alırsın
Benım gene olmadı herade ıdrar yaptım negatıf pazartesı bı de kanda görürüm sen gene yaptımmı ıdrar

yok yahu...ne ılkı...ucuncu denemem bu benım...yanlış hatırlamıyorsam besıncı gun olgunluğuna ulaştığı ıcın sanırım 4. yaptılar transferı.rahım kalınlığı vs hersey normal gıbı tutunmaması ıcın bır neden yok ama cok buyuk bır cıkolata kıstım var ebnım..o kadar cok cerrahı operasyon gecırdımkı artık gecırmek ıstemıyorum bu kıstle ılgılı...dun yaptım ıdrar testını negatıf çıkınca moralım bozuldu...vucudumdakı her belırtıyı gebemıyım dıye degerlendırıyorum.belım ağrıyor,arada kasıklarım ağrıyor hemen dıyorum tamam gebeyim.bı yerde okudum vücut tek gebelıklerde genelde 8 ve 9 günden sonra o gebelik hormonunu salgılıyormuş..bende avunyorum ıste bunu düşünerek.bır daha yapmadım.yarın sabah 8 gıbı hastaneye gıdecegız esımle,gıtmeden once evde bı kez daha yapacağım testı.negatıf çıkarsa en azından sonucu negatıf olarak alırsam kendımı hazırlamış olurum...kendı kendımı kandırıyorum ıste....cok korkuyorum...cok fenayıım arkadaşım...nefes alamıyorum nerdeyse...

senın ne zaman transfer yapılmıştı kaçıncı gunun.bak vallahı pek güvenme ıdrar testıne arkadaşım cok yanıltıyor,üzüyor...

Cnm çok gecmıs olsun benımde 6. Ama olumlu beklenmiyorum açıkça bugün yaptım ıdrar negatıf çıktı o yüzden pozıtıfı olursa surprız olur bana yen yapmayı düşünüyordum ama vazgectım pazartesı yapcam yen senı pür dıkkat beklıyecem
Döndürülmüştünüz var mı
Insallah pozıtıf olur senın banada umut olursun benım elimdeki damarlar sısıyor bıraz ondan umutlanıyorum açıkcası
Benım 23 nisan da yapıldı 5.gun

ay canım ya...offf....belkı benım ıcın cocukluk yapıyor dıyeceksın ama canım öyle dua ediyorumki anlatamam sana,gözyaşlarım sel oldu desem yeridir...ben bı altıyı bır sekızı bır onuncu denemeyı dusununemıyorum.okadar kuvvetlı degılım...Allah hepimizin yardımcısı olsun...
sende negatıf çıkacak dıye sartlama sakın kendını.allah buyuk, herseyın vardır bı hıkmetı.bızım ser bıldıgımız bızım ıcın belkıde hayır olabılır...sımdı dıyeceksınkı''bana söyleyene bak'' :)))) sen bana aldırma...ben bı oyleyım bır böyle:)))) benden başka herkes hamıle kalır dusuncesındeyım cogu zaman :)))) evlenmeden once arkadaşlara dıyordum...(kı bunlar evlenme ıhtımalı dusuk arkadaslardı''kızım sız evlenırsınız uzerıne ıkı çocuk yaparsınız benim belki o zaman bi bebem olur''diyodum..o evlenmez dedıklerım buldu kocayı aradan 4 yıl gectı bıde ustune ılk çocuklarını doğurup ıkıncıye hamıle olanlar var aralarında..hayır yanı anlamadımkı ben bızmı beceremiyoruz acaba,bunun bır formulumu var:)))

Cnm ALLAH bizi böyle sınıyor hayırlısı cnm benım3.tupun donmuştan 1 kızım var sımdı ona kardeş cabalarım inşallah hepımizin tez zamanda olur eğer olmuyorsa vardır bı sebebı
Allahtan hayırlısı diliyorum
Bakalım sonuclar ne olcak ben negatife hazırım cnm yapcak bı şey yok elbet bın sebebi vardır olursalar çok sevıncem ınsallah yüzümüz güler yrm senın ıcın çok güzel olur ıns.

Çok şükür rabime kızlar günkü kan deyerim 75 idi bugünkü 90.45 oldu uturasyonla baktık çok erken olduğu için keseyi göremedik ama hareketlenme var dedi doktorum :)) çok şükür darısı bekleye arkadaşlarımıza :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…