2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
2-3 gündür geceleri uyuyamıyorum. bebek baskı yapıyor. ben de halıyle gün ıcınde çok sinirli oluyorum.bugunde keni anneme çattım. riskli gebelik gecırdıgım ıcın annem yanıma geldi. kaç aydır hep şu nerde bu nerde dıye soruyor. ben 9 aydır evde neyın nerde oldugunu unuttum ev ısı yapamıyorum ki.kendı temızlıyor edıyor hala soru soruyor.herseyı soruyor en basıt 40 yıllık kadın yogurt mayalrken bıle souryor ya anne kafana göre yap. sankı ben yemek şefiyim. tum gun kendını temızlıge verıyor sadece kahvaltıda ve akşam yemegınde göruyorum ya bırak dıyorum yorma kendını benım bu zamnada yanımda oturup sohbet etcek ınsanan ıhtıyacım var.otursada mutsuz mutsuz oturuyor konusmuyor ve bu hallerı beni geriyor.tamam evını bırakıp benımm ıcın geldı ama mutsuz oturunca ben rahatsız oluyorum kendımı suclu hıssedıyorum.torununa bırsey alcak pazarlıgını yapamıyor ben evden cıkamıyorum bana telefon ettırıyor ben pazarlık yapıyorum ve artık yoruldum böyle yapcaksan alma dıyorum..ben netten bırsuru sey aldım sorun cıkmadı onun şüphecılıgı yuzunden sorun cıkıyor hem netten alalım ucuz dıyor hem de magazaya gıdıyro pazarlıgını yapmadan gelıyor.ben alsam sımdıye bıtıtırıdım.ya anne kendı evın gıbı yap et bıze sorma. damadı sofrayı bıle kenı topluyor haftasonu cıkarıp gezdırıyor.pazara markete yollamıyor ama ben ıkı guzel söze ıkı sohbete acken tum gun tezmılık ypıyor. hergun eve supurge tutulup sılınır mı.her ay perde yakıyor.evı resmen kırkladı su degmedık sey kalmadı anne yorma kenını daha doguma var dıyorum. zatenn cocukken de hep ev ısıne dalardı annemın doya doya bızlerı optugunu hatırlamıyorum sımdı bazen dusunuyorum hıc ana kız gıbı durmuyoruz.kayınvalıdemde kalırken kadın sabahtan kalkar yemegını yapardı ben uyanana kadar ıslerını hallederdı.haftada ıkı kere supurge tuta tamam. hep yanımda otururdu ordan burdan laf acardı.aRA arkadaslarını gelsınler derdı ya da komsuları cagırıdı. sırf vakıt gecıreyım dıye.kendı öz annem en zor zamanlarımı görmedı sırf annem uzulur dıye dememıstık. kavınvalıdem yataga kadar yemegımı meyvemı getırdı allah ıcın. annem de bakıyor ama ınsan sohbette arıyor. sankı evınden ben ayırtmısım gıbı suratsız suratsız oturuyor. böyle kendı evımde tek oturcagımı bılsem yarım gun bakıcı tutardım. eşime de bırsey dıyemıyorum adam aksam ısten gelınce benle ılgılen dıye basının etını yıyorum. kayınvalıdem ıkı gunde bır gelıyor hergun telefon edıyor ..arkadaslar arada ugruyor. kayınvalıdem bıel kızım annen nıey uzgun duruyor bırsey mı oldu dedı yok anne dedım. anneme dünür hergeldıgımde iş yapıyorsun dıyor.zaten bebegın odasını ıkısı temzıledı badanayı ıkısı temzıledı. sen yorma var doguma daha doguma kadar kırlenır..haftada bır cam sılıyor yagmur yagıyor gene lekelenıyor..normal konusmayı denıyroum hemen alınganlık yapıyor bız cocukkende boyleydı bızım kusmemız gerekırken o küserdi..unıversıtey egıderken hep kardesımle odamızda otururduk demek kı o zamanda böyleydı annem..bazen dıyorum ıyı kı ayrı şehırlerde yasıyoruz. kendı cocuguma sevgımı ılıklerıne kadar hıssettırecegım bol bol opup koklayacagım hersey iş guc temzılık degıl

bende tam tersi daha çok acıkıyorum baskıdan dolayı bende mide ağrısı var bende yok yok anacım

bulantıdan yiyemezken oğluma diyordum sabret oğlum 1 ay sonra anasını ağlatacam yemenin içmenin diyrdum olmadı işde....

Bende yiyince hayal ediyorum yediklerimi bi kenara çekip daha devam etsem diye :)))))
Suylada alakalı olabilir senin ki..

ne güzel yiyin için kızlar....

yeme içme çok keyifli bir iş....

ayy Allah ımmm benım elime vermiyoki şöylelerini bi payliym adam akıllı!!
söyle lafını arkadasım hıcccc atma ıcıne... ıyı gelın bunların neyıne..!
vallahi adamı cümle aleme teşhir ederim!
yaşasın çirkeflik !

canım sen hep yatıyormusun kanaman mı var?

yatmaktan sıkılmışsın belliki insan mutsuz olıyor ama annende bu saatten sonra değişmez. kronik mutsuzluk ve asık suratlılık var galiba annende. Benimde kayınvalidem hep mutsuzdur hiç sağdan soldan laf açmaz konuşmaz biz öyle kabul ettik.

2-3 gündür geceleri uyuyamıyorum...

Allah yardımcın olsun arkadaşım..

sıkma canını demekle olmaz ama dur bakalım bebiş gelince yuzu guler ıllaki..

bırak robota baglasın temızlesın dursun evı.. ben cok sınırlendıgımde ıs yaparım hergun! belkı o da uzuldugunde yapıyordur.. ama kaynagını bulmak lazım..yada kabul et gıtsın.. anneyı degıstırmek kolay degıldır..

ben cok ugrastım

her zaman basarılı olamayız..

25. haftaya kadar kanama oldu. enfeksıyon gecırdım bobreklerde buyume oldu. yanı basıma gelmeyen kalmadı bır de tup bebek..o yuzden dr 10 dk hareket sonra dınlen dedi. eylülden beri heyet raporluyum. ev iş yapmam da yasak. egılmem hersey yasak. dr acıkca sureklı kanaman oldu dıkkat etmessen erken dogum olur..böyle olunca ıkı ay kvalıdemde kalıyom ıkı ay annem gelıyor. Annem zaten kendımı bıldım bılelı böyle de ben o zaman hep evde olmadıgım ıcın bu denlı koymamış.benım kayınvalıde boyle olsa ben de kabul ederımde ınsanın öz anası olunca koyuyor.sankı ben keyfımden eve mahkum oldum.bır haftasonu cıkıyoruz.zaten havalar soğuk. ıkı uc gun gecsın annemı yollucam. zaten kayınvalıdem yakın. esım işten gelınce benı alır onda yemek yerız eve gecerız. zaten sabahları kahvaltıyı gec yapıyorum onları dolabın ust rafından alırım. artık karnım ıyıce buyudugu ıcın kendı evımde daha rahat edıyom.ama kayınvalıdem bırakmaz zorla kendı evıne göturur.keşke ben de kendı ısımı yapabılen gezıp dolasan ıse gıden bır hamıle olsaydım. haftaıcı penceren dışarı ızlemekten bıktım. ev ısı yapmayı yemek yapmayı hatta en nefret ettıgım utu yapmayı bıle özledım..

ınsallh cnm.. zaten ben ayaga kalkınca herkesı göndercem kımse artık evınden ayrı kalmasın. cnm tamam yapsında hergun 170 mkarelık evı temızlıyor..ya uzulcek bırseyı yokkı. kucuk çocugu yokkı merak etsın. kendı evınde de aynı. uzulcek hıcbır sorunu yok maddı durumları kat kat ıyı saglıklı valla ben koca evı tek gunde bıtıremıyordum o yapıyor.ya gel el işi baslayalım. ya da asagıda parka ınelım 15 dk oturup cıkarız.yok.yok. öyle olunca ben kendımı suclu hıssedıyorum. bu yastan sonrada degıstıremem.

Ay seninkilerde çok kötüymüş canım. Yani Allah kolaylık versin sana. Ama kesinlikle anacığına laf söylettirme sakın. Ben yapamazdım ya . Kaynanam kötü olsa böyle arkamdan konuşsa eşime söylerdim eminim annesine bi kaç söz söylerdi. Ama diyelim ki söyletmese eşimlede yapamazdım heralde. Olmazsa çok sıkarsa kendimde söylerdim laf yani. Ama anacım babacım benim için dünyada herseyden önce gelir ve onlara laf söylenmesini asla asla kabul etmem. Insan yarattı demem ağzına ederim :) sanırım senin kaynanan annenlerede laf sokup kavga ediyordu öyle hatırladım. Dikkat et. Ettirme. Ameliyatlıyım demem ben olsam kovalarım onları. Kocam laf ederse arkasındanda onu kovalarım. Ama çok şükür asla böyle bişey yapmazlar.

aynen bende uzun zaman kalkmayınca oluyor özellikle sabahları

biyerde okumuştum sanki dünyaya gelen çocukların yüzde bilmem kaçı yüzdesini hatırlamıyorum da boynuna kordon dolanmış dünyaya gelir normalmiş yani ama bende çok şaşırmıştım

çatı kemikleri genişliyor doğum için vucut hazırlanıyor ağrılar o yuzden yurumeniz bile paytak paytak olur penguen misali :)çok normal.

evet yürümemde değişti aynı penguen gibi yürüyorum demek normal bu kadar erken olması beni korkutmuştu aslında 28 haftalığım bu arada

Iyi aksamlar arkadaslar,
insan kaynaklarini aradim 32.hafta raporunu ne zaman almam gerekir diye,,
32+6 da almalisin dedi.

siz ne zaman alacaksiniz,
bu dogru mu acaba.

İyi akşamlar kızlar bugün kontrolümüzü olduk 29 +2 deyiz 1450 gram 38 cm boy olmuş bebişim nst ye bağlandım iyi çıktı idrar tahlili yaptırdım aşırı enfeksiyon çıktı tek kullanımlık toz ve vajinal tablet verdi nasıl kullancam ben onu yaaa

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iyi aksamlar arkadaslar,
insan kaynaklarini aradim 32.hafta raporunu ne zaman almam gerekir diye,,
32+6 da almalisin dedi.

siz ne zaman alacaksiniz,
bu dogru mu acaba.

bana dr um 32+0 da randevu verdi o gün gel vereyim raporunu dedi.ama insan kaynaklarına sormadım belli bi zamanı var mı die

çoğu gitti azı kaldı arkadaşım sabret, rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
kitap, gazete net derken 2 ay geçiverir inşallah...

Evet bunuda paylaşmıştım,diğerindede nasıl kullandığını anlatmış bayan..

Miraclemiracle

Demek ki annen hep böyleymiş,değişmez ki artık :) Sende kendi kendini sinirlendirme bence boşuna..Rabbim eksikliğini göstermesin..Analar evlatlarını nasıl kabul ediyorsa evlatlarada düşüyor bu görev bazen :) Sor,konuş,anlatmaya çalış Annelerimize karşı sinirlerimiz daha kolay kıpraşıyor sanırım :) Bende bazen çıkışıyormuş gb söylüyorum galiba hemen farkına varıyorum annem birşey demeyince..Kıyamam :)

iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız? ben çok sinirliyim. hani söylemiştim ya size taş düşürüyoum diye. bugün akşam yine sancım oldu eşim gece vardiyesine gitmişti. aradım ben kötüyüm gel dedim. hemen geldi. gaziantep şehitkamil hastahanesine gittik o hastahane yakın diye. acilden giriş yaptık. acil doktoru önce kadın doğuma gönderdi. neyse gittik tabi sancım olduğunu söyledim ama taş da düşürüyorum ondan da olabilir dedim. tamam çık alttan bakalım dediler altan açık varmı diye baktı acıdığını yavaş olması gerektiğini söyledim sanki ben çocuğuymuşum gibi azarladı beni offff nazlanma bee sizle mi uğraşacam dedi. bende sinirlendim tabi uğraşacaksın yavaş ol sende canım yanıyor dedim ben böyle dedikten sonra daha ser baktı alttan bende indim bağırdım çağırdım nasıl doktorsun sen dedim eşim duydu o da geldi doktorla tartıştı. ayy ne zormuş bu devlet hastanesinin kadın doğumunda muayaene olması nerdeyse saç baş girecektim kadına. ama nasıl canım yandı anlatamam. yazık yaa parası olmayıp devlete gidenlere. allah sabır versin valla. şahsen ben katlanamam. neyse çıktık oradan kendi doktoruma gittim bi ine yaptı. çok da güzel ilgilendi. ayyy hala sinirim geçmedi gidip o kadını boğmak geliyor içimden şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…