Günaydın kızlar
bugün sinirlerim acayip bozuk dün gece nerdeyse doğuruyordum stresten
Kayinpederim hasta biliyorsunuz görümcemde kalıyorlar. Dün ziyaret amaçlı eşimin dayıları gelmisler kızı ve damadıyla kayınvalidem is cikisi aradı çağırdı gorumceme neyse bende gittim 7 de işten çıkınca. Meğer dayilar bizde kalacakmis başım üstünde yeri var misafirin ama benim evin durumunu biliyorsunuz boya badana işleri yüzünden her yer darmaduman.kayınpeder rahatsız diye tüm işler askıda kaldı malum ben de hsonu sabah 8 akşam 7 çalışıyorum ev o haldeyken bize geldiler o saatten sonra yapılacak başka şey yoktu zira. Neyse girmeden evvel durumu izah ettim yenge falan ev çok dağınık kusura bakmayın babam rahatsız ben hamileyim h.sonu da çalıştığım için elimi sürmüyorum bir şeye diye zaten içim içimi yiyor evime ilk kez geliyor insanlar her yer çingene çadırı... eve girdik eşimle alel acele ortalıktaki şeyleri kaldırmaya koyulduk bir de baktım bizim yenge ev dolaşıyor alt kat neyse yukarıya yatak odasına çıkıyor...yatağım dağınık çamasirlarim etrafta tamamen mahrem bir ortam bir de kendi kendine çıkıyor yani eşim koştu peşinden de ben inanin felç gecirecektim o anda...gecenin 12 si ben ortalığı toplamaya çalışıyorum kadın ev dolaşmak derdinde...yatma vakti geldi salonda kanepede yatiracagim milleti başka yerim yok zaten bu sefer hep beraber nasıl yatacağız krizi...arka odada yüklükte yatak yorgan Vakumlu önünde dünya kadar eşya var odaya girilmiyor onlari çıkar ayrı eziyet...bir de ben stres yaptıkça keşke gelmeseydik lafları...esimin sayısı çok mahçup oldu adam o kadar anlayışlı ki onun hatırına eşimin hatırına katlandım dayı da arşive ye dönüstürdüğümüz odada 2 kişilik kanepede yatmak zorunda kaldı adam ikibüklüm...sabah eşim 6.30 da ben 8 de kalktik ise gittik onlar da evde kaldı kahvaltıya gorumceme gideceklerdi...
Neden yazdım tüm bunları çünkü eşime anlatıp onu üzmek istemiyorum içimi boşaltmam lazım uzun oldu kusura bakmayın lütfen
Canım eşinle ve oğlunla aranda olan soruna çok üzüldüm, geçmişi okumadan ben kötü bir anneyim karnımdaki bebeğe bile bakamıyorum diye yazacaktım. Tablet yanlışlıkla eşinle ve yavrunla olan ilgili olan sayfayı açtı. Öncelikle sen çok fazla sorun ile baş etmeye çalıştığından onun verdiği yorgunlukla biraz tolere edilmeyi hak ediyorsun fakat şansızsın ki eşin bunları göremiyor. Umarım en kısa zamanda eşinle aranız ev oğlunla iletişimin rayına oturur lütfen canını daha fazla sıkıp kendini stres etme.
Benim suyunun azalmasından sonra, bir de dişimin ağrısı çıktı çocuk daha doğmadan benimle beraber her türlü acıyı yaşadı. Doktor iyi beslenip dinlenelim diye bize istirahat verdi ama ben yine bebeğime fayda sağlayamadım ve 2 kilo verdim. Dün dayanamadım ve dişime kanal tedavisi yaptırdık, bundan sonrası bünyene kalmış artık dedi ben seni 3 ay idare edecek bir operasyon yaptım dua et ve ilaçlarını kullanmaya devam et dedi. Yine sabaha karşı diş ağrısı ile uyandım hiç kanal tedavisi yaptırmamıştım, bir haftaya kadar geçer diyorlar, yaptıran arkadaşlarım var mı? Gerçekten geçecek mi rahat rahat bebeğimi besleyebilecek miyim?
Kızlar hepinize merhaba..kendimi anca toparladım ve yazmak istedim sizlere de sanırım topiğin ilk doğumunu ben yapmış bulunuyorum. 06.03.2014 tarihinde saat 12:40 da kızım dünyaya geldi..kilosu 1020 gr boyu 43 cm maalesef sabrademedi benim mimik yaramazım şuanda yoğun bakımda küvezde sağlık durumu Allah'a şükürler olsun ki iyi..sadece büyümesini bekleyecez 1 ay kadar kalacak küvezde hepinizin dualarına ihtiyacımız var doğum hikayesi yazacak kadar iyi hissetmiyorum kendimi beni affedin ama şunu söyleyeyim çok sancı çektim 2 gün yattım hastanede bebeği anne karnında tutmaya çalıştılar fakat sabırsız kızım durmadı rahimdeki açılma devam ettiği için doğum aldılar hemen sezeryan oldum epidural yapıldı hiç acı çekmedim bebeğimi ilk ben gördüm çok güzeldi ama şuanda çok ağrılarım var baş ağrısı özellikle...sütüm hemen geldi çok şükür pompa ile sağıyorum hergün götürüyoruz eşimle 2 günde 180 gr almış bile mimik kuzucumşimdilik bu kadar kendimi iyi hissedersem yine yazarım sorularınızı olursa cevaplarım ama şimdilik çıkıyorum netten..dualarınızı esirgemeyin güzel anneler..kadınlar gününüz kutlu olsun..
bide bu var arkadaşlar hazırlıklı olun bebeklerin çoğunda fizyolojik sarılık olarak adlandırılır genelde doğumdan 5 yada 6. gun çıkar goz yuz sararır vucud fazla inmez doktorunuz kan tahlılı isteyip değerine bakmak isteyecektir değer 17 20 gibi olursa sıkıntılı genelde daha duşuk olur bol bol emzirme yada fototerpi tedavisi verir ışığa yatırır genelde kolay bi tedavisi vardır ama değer düşene kadar kan tahlili yapılır minicik kollardan damar bulamazlar bebiş ağlar da ağlar onla beraber sizde mahvolursunuz.
bizdeki ilk kızımda yani A B O uyuşmaşlığı idi ben O + baba A + kızımda babasının kanını taşıyınca doğar doğmaz hemen sarılık oluor ve değer yukseldikçe yukselşyor.ve uzun suruyor sarılığı 2 gun fototerapi görmuştu yanımdan hiç ayırmamışlardı yanımda değişik bi yataktaydı sırttan veriyorlardı ışığı gözede zararı olmyordu ama yanıma refakatçi almaamışlardı askeri hastanede alttan dikişlerim vardı emzirmek için kalk yatır çok zorlanmıştım.
sonra sonra araştırınca öğrendimki evde serum veriyorlarmış bebeğin ağzından ve değet hemen çok düşüyormuş doktor bile şaşırıyormuş nasıl bukadar düştü bu değer diye.aklınızda olsun başınıza gelirs doktorunuzla konuşun bunları
Ellerine saglik canim ilk olmasina ragmen cok guzel olmus ben bitiremedim daha:)Eki Görüntüle 1014451 Eki Görüntüle 1014452
kızlar ciciler sayfasında daha fazla ördüklerimi paylaştım.
bu fotoğrafı özellikle bu sayfada paylaşmak istedim.çünkü birzaman burda eşimin benimle ilgilenmediği ve hep oyun başından kalkmadığını dert yakınırken KASEKER arkadaşımız bana oyalanacak birşey olarak bunu önerdi dediği gibi aynısını yaptım. nasıl güzel olmuş mu kızlar daha nazar boncukları dikicem o kurdelelere. artı bu benim ilk el becerim
Ellerine saglik canim ilk olmasina ragmen cok guzel olmus ben bitiremedim daha:)
oleyyyyy super bi pazar sabahi haberi bu allahim sifa wersin......sutun ilac gibi gelsin bi an da cikiwersin ordanda....allahim dualarimizi kabul eder....esinide senide tebrik ediorum artik cok daha guzel birazcik zor dakikalar dan sonra calsin kapinizi......Canlarımmm hepinize günaydın. Bu sabah çok güzel bi haberle uyandım benim minik kuşum solunum cihazından ayrılmış artık kendisi nefes alabiliyor bol bol süt götürecek ona çabucak büyüyecek inşallah..güzel dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim iyisi varsınız..
Günaydın kızlar
bugün sinirlerim acayip bozuk dün gece nerdeyse doğuruyordum stresten
Kayinpederim hasta biliyorsunuz görümcemde kalıyorlar. Dün ziyaret amaçlı eşimin dayıları gelmisler kızı ve damadıyla kayınvalidem is cikisi aradı çağırdı gorumceme neyse bende gittim 7 de işten çıkınca. Meğer dayilar bizde kalacakmis başım üstünde yeri var misafirin ama benim evin durumunu biliyorsunuz boya badana işleri yüzünden her yer darmaduman.kayınpeder rahatsız diye tüm işler askıda kaldı malum ben de hsonu sabah 8 akşam 7 çalışıyorum ev o haldeyken bize geldiler o saatten sonra yapılacak başka şey yoktu zira. Neyse girmeden evvel durumu izah ettim yenge falan ev çok dağınık kusura bakmayın babam rahatsız ben hamileyim h.sonu da çalıştığım için elimi sürmüyorum bir şeye diye zaten içim içimi yiyor evime ilk kez geliyor insanlar her yer çingene çadırı... eve girdik eşimle alel acele ortalıktaki şeyleri kaldırmaya koyulduk bir de baktım bizim yenge ev dolaşıyor alt kat neyse yukarıya yatak odasına çıkıyor...yatağım dağınık çamasirlarim etrafta tamamen mahrem bir ortam bir de kendi kendine çıkıyor yani eşim koştu peşinden de ben inanin felç gecirecektim o anda...gecenin 12 si ben ortalığı toplamaya çalışıyorum kadın ev dolaşmak derdinde...yatma vakti geldi salonda kanepede yatiracagim milleti başka yerim yok zaten bu sefer hep beraber nasıl yatacağız krizi...arka odada yüklükte yatak yorgan Vakumlu önünde dünya kadar eşya var odaya girilmiyor onlari çıkar ayrı eziyet...bir de ben stres yaptıkça keşke gelmeseydik lafları...esimin sayısı çok mahçup oldu adam o kadar anlayışlı ki onun hatırına eşimin hatırına katlandım dayı da arşive ye dönüstürdüğümüz odada 2 kişilik kanepede yatmak zorunda kaldı adam ikibüklüm...sabah eşim 6.30 da ben 8 de kalktik ise gittik onlar da evde kaldı kahvaltıya gorumceme gideceklerdi...
Neden yazdım tüm bunları çünkü eşime anlatıp onu üzmek istemiyorum içimi boşaltmam lazım uzun oldu kusura bakmayın lütfen
bu haftalardan sonra doktor her an isteyebilir belirli bi haftası yok bildiğim kadarıylaAaaa ben ilk defa duydum nst ye girmemiz mi gerekiyor???
Canlarımmm hepinize günaydın. Bu sabah çok güzel bi haberle uyandım benim minik kuşum solunum cihazından ayrılmış artık kendisi nefes alabiliyor bol bol süt götürecek ona çabucak büyüyecek inşallah..güzel dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim iyisi varsınız..
Günaydin kizlar iyi pazarlar herkese.
dun doktorum artik bir hafta nst ye bir hafta kontrole geleceksin dedi.haftada bir gorusecekmisiz.Acibademe gidiyorum.ozel saglik sigortasi ile muayne oluyorum.sigortamin limiti dogum ucreti icin yetmeyecek, fazla saglik harcamasi yaptigimdan ve bu hastanenin fiyatlarinin yuksek oldugundan..herneyse.
nst ucretini sorduk normali ne kadar bilmiyorum ama benim sigortayla anlasmalari var indirimli fiyati 130 tl imiş...
benimde limitim az kaldigindan her hafta 130 tl nst ucreti zorlayacak beni.
bahcelievlerde aile hastanesi var orayi aradim aksam.243 tl dedi...
dun aksam gorustugumuz arkadaslar arasinda konu oldu.ozel muaynehanede 30 tl odemis arkadasim.
digeride medipolde 10 tl,
bunlari duyunca cok sevindim, sizin gittiginiz yerlerde ucretler nasil ve avrupa yakasinda nereye gidiyorsunuz acaba?
Eki Görüntüle 1014451 Eki Görüntüle 1014452
bu fotoğrafı özellikle bu sayfada paylaşmak istedim.çünkü birzaman burda eşimin benimle ilgilenmediği ve hep oyun başından kalkmadığını dert yakınırken KASEKER arkadaşımız bana oyalanacak birşey olarak bunu önerdi dediği gibi aynısını yaptım. nasıl güzel olmuş mu kızlar daha nazar boncukları dikicem o kurdelelere. artı bu benim ilk el becerim
İçindeyken öyle geliyor bize ama 40-41 hafta dolup yine de gelmeyen olabiliyor canım.Merhaba kızlar Günaydın :) 31.haftanin içindeyim nisan annesi olacak gibi hissediyorum kendimi. Bu 40 haftayı dolduran oluyormu ya?
Niye böyle düşünüyorsun ki canım, ilk randevuda bebeğinin kilosunu gelişimini sor; için rahat etsin. Küçük ya da büyük karın hiçbir şekilde bebeğin kilosu ile ilgili değil, yapısal buna emin ol. Benim karnıma baksan oğlumun 5 kilo doğması gerekirdi:) 3.160 doğdu.sana erkenden doğuracakmışsın gibi geliyor ama benim öyle değil daha karnım küçük birde bebeğimin kilosunu gramını söylemediler sanki haziran da doğum yapcak gibi hissediyorum erkenmiş gibi daha bebeğim el kadar gibi gelir. 2 ayım kaldı ama ufacık göbeğe bi bebek sığmaz ki yadün kuzenimin oyuncak bebeği vardı çok ufak onu karnıma dayadım benim oğlan anca bu kadardır böyle doğarsa nasıl bakcam ben buna diye anneme yakındım bide..
Eki Görüntüle 1014451 Eki Görüntüle 1014452
Ben de düşünmemeye çalışıyorum hatırladıkça sinir oluyorum ağlamak istiyorum sinirden...Bu saatten sonra yapacak bir şey yok zaten.sağolun canlarım...
bu haftalardan sonra doktor her an isteyebilir belirli bi haftası yok bildiğim kadarıyla
İçindeyken öyle geliyor bize ama 40-41 hafta dolup yine de gelmeyen olabiliyor canım.
Niye böyle düşünüyorsun ki canım, ilk randevuda bebeğinin kilosunu gelişimini sor; için rahat etsin. Küçük ya da büyük karın hiçbir şekilde bebeğin kilosu ile ilgili değil, yapısal buna emin ol. Benim karnıma baksan oğlumun 5 kilo doğması gerekirdi:) 3.160 doğdu.
Kuzenime baksan benle aynıydı, bebeği 5 kilonun üzerindeydi...
canım, bende çok sinir oldum anlattıklarına ama olan olmuş bir kere,
gamsız olmaya çalış, dene en azından,moralini bozup strese girince sana oluyor olanlar,
onlar ise günün telaşında geçiriyorlardır şimdi
Canım kv kendi evine gitmelerini istemiş oraya gideceğiz diye konusuyorlardi dayi işe gidiyoruz diye kv nin evine gitmek istedi ama yenge hanim isteksizdi derken tam kalkmadan eşim bize gelin dedi annesinin evi bir süredir kullanilmiyo diye gorumcem de en mantıklı olanın vana gelmek olduğu söyledi ben de evdeki durumu izah edip davet etmek durumunda kaldım hoş ben hicbirsey demesem de bana geleceklerdiBende sinir oldum. Neyse geçmiş olsun. Senin ayıbın değil kayınvalidenin ayıbı. Bile bile göndermiş. Düşüncesizce bir davranış ama eminim aynı şey kendisine yapılsa ne tepkiler verir. Neyseki atlatmışsın
tabiki paylas icini dok hayatim...bu senin ayibin degil...calisan ve hamile kadinin kusuruna bakcak kendi ewine baksin...kendi ewlerini b.. goturur ama baskasinda kusur ararlar....hic sikma kendinide bebiside ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?