- 28 Haziran 2013
- 286
- 34
- 43
Haklısın canım ama uzulme o kocaman olmustur annesi... Keske doktorun bir resmini verse ya da ekranı dondurup kalktıgında bır gosterse. O da olmadı, eşin cepten videoya çekse arkadan ekranı... Cok özledim bir kerecik gırebilir miyim desen tüm şirinliğinle... Bunlara sorun cıkarıyorsa o doktora yazıklar olsun.... Zaten kaç hafta kaldı kendisini görüp öpüp koklamana inşallahhhh:)))
ben 4 gcerse sezeyan isteyeceğim çevremde iri bebek olunca normal doğum geçirenler cok zor oldu diyorlar kızım 3.310 gramdı ama dikişim coktu 4 üstü düşünemiyorum bide kalcacıkıyğı kırık çıkık iri bebekte riks allah korusun korkuyorum:44:
Gözünüzaydın canım :) Ne güzel bir haber..İnşallah umduğunuzdan daha çabuk kucaklaşırsınız..
Zeytinyağının çok iyi geldiğini hep duydum,okudum..Ama hamilelikte şu zamanlarda rahime doğru yumuşama yapar mı,yaparsa son haftalarda iyii ama şuan birşeye sebep olabilir mi bilemiyorum..:26:
10 kilo çokmuymuş..
Kendileri kaçla doğurmuş ya da doğurmuş birileri olarak genel kilonun ne kadar oldugundan haberleri yokmuymuş..
Zaten doğurmamışlarsa neyin yorumunu yapmışlar o da ayrı mesele..
Lütfen bence kendini böyle insanların gereksiz fikirleri için üzmeee
Canım senn geçirdiklerini başkası geçirse, sıkıntıdan 20 kilo alırdı. Ayrıca hep söylüyorum alana değil, veremeyene bakacaksın...
Ben 23.5 kilo aldım, kuzenim tam tamına 30 kilo aldı; 60 tı doğuma 90 girdi... Oğullarımızın 2 yaş doğumgününde ikimiz de çıtı pıtıydık gayet iyiydik.
Zamanla veriliyor, hiç dert etme inan ki kilo en son problem...
Ben de korkmuyorum dogumdan Allah yardim eder diyorum.belki dogumun nasil oldugunu bilmedigimden veya daha iki ay oldugundan.insallah kolay gecer.ve herkesin dogum hikayesi farklidir dinlemiyorum dogum izlemiyorumoooo düşünme bunları şimdiden....doktor doğru yönlendirir hepimizi inşallah...ben vakit yaklaşmadan detaylı düşünme taraftarı değilim...ne malum 39 olucaz bebe 3700 olmuş mesela...bekleriz o zaman sancıyı:))
bana da hep pırt diye doğacakmış gibi geliyor içim çok ferah..herhalde cahilliğin verdiği bir mutluluk:))))
ayy yerim ben bunu yaa güle güle kullnsın oğluşuneveeet dönencemizi de aldıkk az önce :) internetten taiki.. heryerde 180 di.. bır de mavısı yok hıcbıyerde.. eşim internetten 125 e mavısını buldu :)
inşallah değer :)
Eki Görüntüle 1015712
Kızlar,
Doktordan çıktım. Aynen tahmin ettıgım gıbı antibiyotık verdı. Gecmedi meret ne yapayım içeceğim artık...
Bugun kendı annem gelıyor cok mutluyum. Belki eve vardıgımda gelmıs olur:)
Bebımın kıyafetlerını halledecegım bu hafta artık. Nıyetlendım...
Buarada hastalıktan yorgunluktan tam üç haftadır hiç kilo almamışım?!?? Yarın da kızım için kontrolum var bakalım kızım da mı benım gıbı alamadı( Uzun zaman sonra babası da gelip kızını görecek:)
bende 50 kiloda kaldım ne ileri ne geri. ben kilo almıyorum oğlumda almamış29 haftayız 900 gr üzülüyorum
Herkes özlediği şeyleri yazmış;
Ben evlenip hemen hamile kalmış ve ilki 2.5 yaşındayken tekrar hamile kalmış biri olarak;
34 beden minicik kıyafetlerimi
Lekesiz pırıl pırıl cildimi
Selülitsiz varissiz bacaklarımı
Spora gitmeyi
Vicdan azabı duymadan evden çıkıp gezip tozmayı
Arkadaşlarımla buluşmayı
Bazen çalışmayı
Her daim bakımlı makyajlı suslu olmayı
Eşim tarafından gerçekten begenildiğimi hissetmeyi
Eşimle herhangi bir filmin ya da konusmanın sonunu -bölünmeden- getirebilmeyi
İnsanlarla konusacak (cocuk ne yer, nasıl uyur, oyunlar, yaprıgı sırınlıkler dısında) bır konu bulabılmeyı
52 kiloyken kendimi kilolu sanıp, kilo vermeye çalışmayı
Bazen biraz tırnak uzatmayı
Eşimle basbasa kalmayı
Kitap okumayı, resim yapmayı
Öğün atlamayı
Hergun cesit cesıt yemek pısırmemeyı
Kedimi (hamıleyken kvalıdemler aldı ve onlarda kaldı)
Ikı elımı kullanarak yemek yemeyı( bırıyle sureklı oğlumu yedırıyorum da:)
Dilediğim zaman ağlayıp bağırabilmeyi (çocuklar etkılenmesın dıye yapamıyorsunuz)
Binlerce sey sayabılırım ama aslında dunyadakı hıcbırseyı, oglumun kesıp attıgı tırnagına bıle değişmem... Onu hissetmek, sevmek için gelmişim dunyaya... Onu gorene dek bosuna yasamısım meger :))
canım bende almadım. belki ihtiyaç duymam diye. eğer olursada hemen gidip alır eşim ne yapayım. bi o eksik kalsın dedim.
canım ben calısan bı anne olacagım ıcın kendımı sagıp bebegımı anneme emanet edecegım..
bır de ıs yerınde sagmak ıcın de portatıf bısey almam gerekıyordu..
calısmasam bıle dısarı cıkılacagı zaman heryerde emzıremezsın ama sutunu bıberona koyup gonul rahatlıgıyla cıkabılırsın.. boylece mama yerıne dısardada senın sutunu almıs olur..
bır de bebegını her zaman uyandıramazsın.. sütunun cok geldıgı zamanlar olacak bebegın uyurken makıneyle sagar dolaba atarsın.. buyuk kolaylık :)
bılemem sen bılırsın tabı..
Canım istersen doğumdan sonra lazım olursalar alabilirsin. Biz 4-5 ay sonra işe başlayınca kesin lazım olacağı için aldık. Bide babam benim için alışveriş yaparken aldırdım arada onuda yoksa alamazdım şimdi para kalmadı
Selam KIZLAR soranlariçin söylüyorum 32+0 da çalışır raporu alınıyor.
Biz az önce Dr kontrolümüzden geldik ay kızımı okadar özlemişimki. Bebeğim çok iyimiş. 32+0 dmayız. 5 haftamızı aktardık inş çalışabiliriz. Bebişim 1900 gr 43 cm miş :) böbrekleri iyimiş boynunda kordon yokmuş çok şükür. Bu gidişle 38. Haftada 3 kiloyu geçermiş ben sezeryan istediğim için 38 de alırız 3 kiloyu geçince dedi. Nst çektirdik oda iyi çıktı. Dr şeker kontrollerime baktı. Ilk gittiğimde 130 ü geçmesin tokluk diyordu sonra 140 dedi şimdide bari 160 ı geçmesin dikkat edelim dedibundan sonra daha sık görüşecekmişiz 2 haftada bir. Nihayet. Bol su içiyorum ağzım kuruyo dedim şekerden dedi. Ara öğünlerde bol kaşar peynir yiyin bebişe kilo aldırıyormuş.
Hastanede normal doğum 500 sezeryan 600 müş. Özel oda fiyatı gecelik 150 lira. Bi gece kalınıyormuş. Bizden bukadar. Birde elevit yerine decavit yazdı. Elevitte domuz jelatini olduğunu onayladı. Iki haftayı dört gözle bekleyeceğim. Bundan sonraki takiplerimiz 34-36-38 :) yani ben sanırım Nisan annesi olacağım. Doktorum doğum sancısını karında toplanma sertlik olur diye anlattı. Bundan sonra ağrın yada kanaman olursa hemen beni arayın dedi. Cep telefonum vardı sanırım diye sordu. Ona göre arkadaşlar sizde doktorunuzun telefon vs. Bulundurun yanınızda artık önemliymiş.
üzülme canım ultrason cihazlarında yanlış ölçüm yapılabiliyor kilosundan çok sağlıklı olması önemli bebeğin annenin doğum kilosu ve boyu bile bebek için bir etken yediklerine biraz daha dikkat edersin muz kaşar peyniri tahin helvası bebeğe kilo yapan şeyler diye biliyorum yine de araştır üzülme annesi ki oda üzülmesin...
bende görüyorum hep erkenden doğuruyorum :)))Merhabalar Arkadaşlar,
Sonunda bu hafta perşembe günü kontrolüm var, 1 ayı devirdik yine, bende çalışabilir raporumu alıcam bu gidişimde.
Sürekli rüyalar görüyorum, zamanımız gelse de görsek artık bebeklerimizi
geçmiş olsun cnm kısa sürede iyleşmen dileğiyle kızında iyidir annesi...Kızlar,
Doktordan çıktım. Aynen tahmin ettıgım gıbı antibiyotık verdı. Gecmedi meret ne yapayım içeceğim artık...
Bugun kendı annem gelıyor cok mutluyum. Belki eve vardıgımda gelmıs olur:)
Bebımın kıyafetlerını halledecegım bu hafta artık. Nıyetlendım...
Buarada hastalıktan yorgunluktan tam üç haftadır hiç kilo almamışım?!?? Yarın da kızım için kontrolum var bakalım kızım da mı benım gıbı alamadı( Uzun zaman sonra babası da gelip kızını görecek:)
bende ilkinde öyleydimde 2. korkutuyoroooo düşünme bunları şimdiden....doktor doğru yönlendirir hepimizi inşallah...ben vakit yaklaşmadan detaylı düşünme taraftarı değilim...ne malum 39 olucaz bebe 3700 olmuş mesela...bekleriz o zaman sancıyı:))
bana da hep pırt diye doğacakmış gibi geliyor içim çok ferah..herhalde cahilliğin verdiği bir mutluluk:))))
bendede var hemoroid krem mi verdi bende bekliyorum dr aramak istemedim onun için 2 hafta sonra sonra ağrım kesildi geçmeseydi gidecektimteşekkürederim canım. sabah tam kahvaltımı yapacaktımki sağlık ocağından aradılar kan vermem gerekiyormuş rutin kontroller için. gitmişken doktorada çıktım biten ilaçlarımıda yazdırdım. hemoroid içinde melhem verdi onu kullanıcam.
cnm allah izin edince hepsi oluyor korkunca daha panik oluyosun ben kızımda cok rahattım şimdi korkuyorumBen 31 haftayi bitirdim dun.bugun tartids tam 13 kg gordum ve cok uzuldum.23 leri 30 lari duyunca ve kolay vetdiginizi duyunce ferahlamaya calisiyorum biraz. Simdi kac kg aldin canim
Ben de korkmuyorum dogumdan Allah yardim eder diyorum.belki dogumun nasil oldugunu bilmedigimden veya daha iki ay oldugundan.insallah kolay gecer.ve herkesin dogum hikayesi farklidir dinlemiyorum dogum izlemiyorum
maşşallah annesi büyüyorlar merak etme dr yanlış bakmıştır belki bol bol muz ye kaşar süt yumurta ye günde 1 tanekızlar 7 haftadır doktora gitsemde bebeğimi göremiyordum bugün bi şekilde bebeğimi görebildim. bebeğim kocaman olmuş herşeyi normal dedi kafasıda rahime doğru dönükmüş yani bir aksilik çıkmazsa normal doğuma doğru gidiyoruzbu gittiğimde bir ton soru sordum doktora en sonunda sende amma masraflı çıktın dedi. napayım kaç haftadır kilosundan boyundan bile haberim yoktu. ben 28 haftalık sanıyordum. 29+1 olmuş oğlum boyunu öğrenemedim ama KİLOSUna 900 gr dedi. bana zayıf geldi bu haftalarda çoğunuzun bebişi 1 kiloyu geçkin sizcede az değilmi ? halbuki ben güzel beslendiğimi düşünüyorum
Biz az önce Dr kontrolümüzden geldik ay kızımı okadar özlemişimki. Bebeğim çok iyimiş. 32+0 dmayız. 5 haftamızı aktardık inş çalışabiliriz. Bebişim 1900 gr 43 cm miş :) böbrekleri iyimiş boynunda kordon yokmuş çok şükür. Bu gidişle 38. Haftada 3 kiloyu geçermiş ben sezeryan istediğim için 38 de alırız 3 kiloyu geçince dedi. Nst çektirdik oda iyi çıktı. Dr şeker kontrollerime baktı. Ilk gittiğimde 130 ü geçmesin tokluk diyordu sonra 140 dedi şimdide bari 160 ı geçmesin dikkat edelim dedibundan sonra daha sık görüşecekmişiz 2 haftada bir. Nihayet. Bol su içiyorum ağzım kuruyo dedim şekerden dedi. Ara öğünlerde bol kaşar peynir yiyin bebişe kilo aldırıyormuş.
Hastanede normal doğum 500 sezeryan 600 müş. Özel oda fiyatı gecelik 150 lira. Bi gece kalınıyormuş. Bizden bukadar. Birde elevit yerine decavit yazdı. Elevitte domuz jelatini olduğunu onayladı. Iki haftayı dört gözle bekleyeceğim. Bundan sonraki takiplerimiz 34-36-38 :) yani ben sanırım Nisan annesi olacağım. Doktorum doğum sancısını karında toplanma sertlik olur diye anlattı. Bundan sonra ağrın yada kanaman olursa hemen beni arayın dedi. Cep telefonum vardı sanırım diye sordu. Ona göre arkadaşlar sizde doktorunuzun telefon vs. Bulundurun yanınızda artık önemliymiş.
bana da öylededi herşey şimdilik normal gözüküyo normal önceliğimiz dedi ama ben gece olursa gelirmisiniz yada haftasonu hiç sormadım nasip olursa yarın kontürole gidecem unutmazsam sorarım inş. ilk doğumun nasıl olmuştu
350tl normal sezeryanda 450 tl sanırım ama yatiş falan içindemi bilmiyorum ben sadece doğum olarak sormuştum
Hastanede normal doğum 500 sezeryan 600 müş. Özel oda fiyatı gecelik 150 lira. Bi gece kalınıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?