2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ben yanıtlıyayım hızlıca , biz minidamla aldık ...kalitesi de çok güzel 3 adet aldık birisi 5 li yakım battaniyesi yok içinde
diğerleri de 10 yada 11 li onlarında bazı parçaları farklı canım ama çok kullanışlı

aksam sordum kimse cewaplamamis yaa ufff gobek deliginiz kasinio mu bole kenarlari falan deli gibi kasinio ya....bide sekerimiz war ya bizim cok tatli insanlarizzzz bunun bebege tam olarak ne zarari war...

kaşınmaz mı gobegım karnım deli gibi kaşınıyor bebek yağı kullanıyorum rahatlatıyor.gebelikte seker onemli bı yerde okuduğumu paylaşıyorum.(Annede yüksek tansiyon riski artar, bebek normal yollarla doğrulamayacak kadar irileşebilir ya da doğum sonrasında bebekte düşük şeker atakları, kan kalsiyum seviyesinin düşük olması, yüksek bilirubin seviyeleri gibi metabolik düzensizlikler ya da solunum güçlüğü gibi fonksiyonel problemler baş gösterebilir)
az kaldı:) dayanmalıyız

aksam sordum kimse cewaplamamis yaa ufff gobek deliginiz kasinio mu bole kenarlari falan deli gibi kasinio ya....bide sekerimiz war ya bizim cok tatli insanlarizzzz bunun bebege tam olarak ne zarari war...

Kontrol altına alınmamış gebelik şekerinde anne adayı için var olan tehlikeler

Gestasyonel diyabette Tip I diyabetin aksine ketoasidoz ("şeker koması") daha az görülür.

Gestasyonel diyabet uygun bir şekilde kontrol altına alınmazsa piyelonefrit (böbrek enfeksiyonu) gibi ciddi enfeksiyonların ortaya çıkma olasılığı artar. Dirençli vajinal kandidiyazis (mantar) gelişebilir.

Gestasyonel diyabette ve özellikle de diyet ile kontrol altına alınabilen tipinde preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) gelişme riski normal gebeliklerle eşittir.

Kontrol altına alınmamış gebelik şekerinde bebek için varolan tehlikeler

Gestasyonel diyabet bebekte organ gelişimi tamamlandıktan sonra ortaya çıkan bir durum olduğundan bu anne adaylarının bebeklerinde anomali ortaya çıkma riski normal gebeliklerle eşittir.

Kan şekerinin yüksek seyretmesi gebeliğin tüm dönemlerinde bebeğin anne karnında aniden ölme riskini artırır. Bu risk özellikle kan şekeri kontrolü ve tedavisini aksatan anne adaylarında daha yüksektir.

Kan şekeri yüksekliği kontrol altına alınamayan gestasyonel diyabet bebeğin normalden iri olmasına, amniyos sıvısının artmasına neden olabilir.

Gestasyonel diyabetlilerin, özellikle de kan şekeri kontrol altına alınabilen anne adaylarının bebeklerinin akciğer olgunlaşmasının normal anne adaylarına göre daha geç olduğuna dair bir bilimsel veri yoktur.

Kontrol edilmemiş gestasyonel diyabeti olan anne adaylarının bebeklerinde antenatal dönemde fetal distres 8bebekte oksijen azlığı) gelişme riski normal gebeliklere göre çok daha fazladır.

Kontrol altına alınmamış gestasyonel diyabette doğum eylemi esnasında bebek açısından bazı problemler ortaya çıkabilir. Bu anne adaylarının bebeklerinde antenatal dönemde (doğum öncesi) ve intrapartum dönemde (doğum eylemi esnasında) fetal distres 8bebekte oksijensizlik belirtileri) daha sık gelişir.

Kontrol altına alınmamış gebelik şekeri bebeğin irileşmesine neden olabilir. İri bebeğin doğumu esnasında doğum eyleminin yavaş seyretmesi ya da durması yanında vajinadan çıkım esnasında omuz takılması problemi ortaya çıkabilir.

Bebek doğduktan sonra da özellikle doğum eyleminin hemen öncesinde ya da doğum eylemi esnasında kan şekeri yüksek seyreden annelerin bebeklerinde başta hipoglisemi (kan şekeri düşmesi), hipokalsemi (kalsiyum düşüklüğü) ve hiperbilirubinemi (bilirubin yüksekliği) olmak üzere yenidoğan problemleri ortaya çıkabilir.

Tüm bu sayılanlar gestasyonel diyabet tanısı konduktan sonra diyet ya da gerektiği durumlarda insülin kullanılarak kan şekerinin etkili bir şekilde kontrol altına alındığı durumlarda daha az sıklıkla ortaya çıkar.

Bu nedenle gestasyonel diyabeti olan anne adayı tanı konduktan sonra tüm gebelik boyunca sıkı bir takipte tutulur, normal gebelikten daha fazla sayıda kontrole çağırılır ve daha fazla sayıda tetkik yapılır.

canım senin yazını görmemiştim ...az önce yazdım minidamla aldık diye 5 li takımı hatırlamıyorum ya diğer ikisini farklı zamanlarda aynı mağazadan aldık 80 küsürattı... demek yerine göre değişiyor :44:
arkadaşım ben bebitof aldım 60 tl 10lu..gerçekten kaliteli bir marka tavsiye ederim.. mini damla da çok çok kaliteli öneririm ama onlar biraz daha pahalı 100ün üstünde sanırım..

anlamadım canım biraz patates yemiştim ama perişan oldum. arada minik kaçamak yapıodum ama hiç böle olmadım. bi daha da yemem tövbe ettim.

wow canina ozaman biraz yulselen sekerime sukur edim kocis anlar ozman bnm kacamak yaptigimi sonrada burnumdan getirir geri onlari walaa...

sanirim anladim artik saol tatlim....allahim gecici dertler wersin hepimize yaaaaa

saolun paylasimlariniz icin kizlar benim tel her sayfai acmio desteklemii dii yada guvenilirlgi denetle dio falan saolun....

bendede var hemoroid krem mi verdi bende bekliyorum dr aramak istemedim onun için 2 hafta sonra sonra ağrım kesildi geçmeseydi gidecektim

evet önce fitil dedi kullanamam dedim krem yazdı. iki gündür yaşıyorum ama büyümesinden korktum. kabız falanda olmadım hiç ama neden oldu anlamadım sağlıkocağındaki hemşireler bebiş büyüdükçe aşağıya baskı yapıyor ondan olmuştur dedi.

benimde oğlum 54 cm doğdu kuzeniyle aralarında 1 hafta vardı o 51 doğdu ... kızımda 51 doğdu
ortalama bebek boyu 47- 52 derler ...kendi boyum 1.64 eşim 173 tür ve ben doğduğumda çok cılızmışım, hatta yaşamaz da demişler düşünün

ufff suraya bisiler ekleyip gosteremiom size yaaa kuduruom....

kızımın odasına almayı düşündüğüm perde... ayıcıklı, bebekli şeyler istemedim. renkleri hoşuma gitti. avizesini de açık pembe alıp üzerine kelebekler yapıştıracağım.

fiyatı hasta yatış işlemleri bölümünden aldım öyle ayakustu.ama fiyatların tahmini böle olacağı konuşuluyordu zaten görumcem 2012 temmuzda aynı doktorda epiduralli 1600 sezeryan olmuştu yanında refakatçi kalmıştım ordan biliyorum hastaneyi doktoru ve işlemleri.yeni doğan ünitesi var.çocuk doktorları iyi.kadın doğumcularıda iyi .ama hastanenin fiyat politikası ile alakalı bi durum bu.fatura almassan 100 tl inerim yada ayrıntılı fatura istiyorum die bastırırsan anında değişiyorlarmış.çok bilgili olmalı sosyal haklarımızı iyi bilmeli ona göre resmen pazarlık yapılmalı .ben sırf doktoru bildiğimden hastanenin bana yakın olmasından mecbur kaldım diyebilirim .eşim herzaman yanımda olamıyor tum kontrollere yanlız gidiyorum doğuma bile bu şekilde kendi aracımla gidicem gibi geliyor bazen...

2 saattir pozitif doğum hikayeleri doğum kolaylaştıran hareketler doğumla ilgili güzel şeyler okuyorum, şuanda müthiş rahatladı kafam şimdi gidip korkusuzca doğurabilirim yani o derece tavsiye ederim kızlar doğumdan korkanlar için söylüyorum çok rahatlatıyo gerçekten

şeker konusunu bilmiyorum cnm ama göbek deliğim ve etrafı bnmde kaşınıo göbişler büyüdüğündendir :)

aynı şeyi bnde yaşadım arkadaşlar.pizza patetes yedim çarpıntım oldu. şeker falan yok ama nie öle oldu anlamadım. bu tarz yicekler yemiodum ama bi kez cnm çekti işte.bnde tövbeliyim bidaha yemem

Canm gercekten iyi fikir..bigun bende okuyayim diyorum ama inan cesaret edemiuorum ..hayirlisiyla alsaydik bebebklerimizi kucagimiza olduda bitti masallah oluverse

hep okudum cnm yazdıklarını. Allah sana güç kuvvet versin. her zorluğun arkasında muhakkak bi kolaylık vardır sabret dua et dua edelim sana inş

evet bence de rahatlatıyor, muhtemelen normal doğum yapcm ben. bir cesaretliyim ki sorma

masallah bebegine annesi

sagol tatlimm

masallahhhhh

slm kızlar.ya bu hafta sonu alışveriş için eşimle dolaştık biraz.bebek arabası olarak üç tekerleklilr nasıl.daha önce kullanan
ya da bebişine alan var mı?fikrinize ihtiyacım var..

Biz 3 tekerlekli aldik quinny marka hafif saglam kolay kapaniayor baston cift y yonlu icime sindi umarim dogru karardir.oto koltuguyla 1200 tl. 2. Bebegimizde kullanir diye iyisi olsun dedik ilke bebeden aldik

okuduğun şeyleri bizimle de paylaşır mısın canım? link vs. zahmet olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…