offf biz bu konularda cok deneyimsizizz...yani fatura istemezsek indirim mi yapicak...peki faturasiz daa riskli degil mi allah korusun bi sorun ciktiginda....odalar tek kisilikmidi kaldiginda nasil muamele gordunuz....odayi susledilermi.....ewet dr lari falan ii die bu kadar pahali demek parayi weren hesabi...ama insan gibi muamele icin ucuk paralar oduoz...millet 600 den falan bahsedio 2000 nere....senin de hakkinda hayirlisi olsunnn canim dilerim esinde yaninda olur allah nasip eder....yanliz is ler halletmek zor dur cok ii bilirim hemen psikolojik bosluga dusuo insan hersey yolunda bilee gitse..simdi nasil pazarlik yapcaz ki
kızlar alınacaklar arasında şampuan -pişik kremi-bebek yağı- gibi ürünler geldi şimdi chicco nun bakım çantası 49 liraya sebamed sordum eczaneye 3 ürün 63 lira fiyat verdi cok kararsızım ne yapsam acaba siz ne aldınız ne marka aldınız
evet ya ben de kararsızım hangisi uygun olur acaba chicco mu? sebamed mi?
kızlar alınacaklar arasında şampuan -pişik kremi-bebek yağı- gibi ürünler geldi şimdi chicco nun bakım çantası 49 liraya sebamed sordum eczaneye 3 ürün 63 lira fiyat verdi cok kararsızım ne yapsam acaba siz ne aldınız ne marka aldınız
sorma .. sabah bır sancıyla uyandım ama cabuk gectı.. herhalde kaydı asagıya dogru..
bu arada arkadasına da cok uzuldumben de hamıle kalmadan 1 ay once sol gogsumde neredeyse gogsum kadar kıtle cıktı ve aldırdım.. sut bezlerıne dokunmadık dıyorlar ama bılmıyorum sutum gelır mı.. Allah yardımcısı olsun arkadasının.. Acil şifalar versin insallah.. yazık hem de hamıle.. inşallah bebege de bısey olmaz..
canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm gencecik insan. allah şifa versin artık teknoloji ilerledi, o kadar kurtulan var ki bu hastalıktan iyi düşünmek lazım. kötüyü aklınıza getirmemeye çalışın.
sana karşı yapılan düşüncesizliğe çok kızdım. hamile ve çalışan kadına iki lokma ayırmak ne demek...tamam hastaları var ama kendi midelerini doldurmayı bilmişler neticede, bu kadın ne yiyecek diye düşünmemişler. kayınvalidenin aklı başında olmayabilir, ama eşinin önceliği abisi hasta bile olsa sen ve bebeğiniz olmak zorunda. evin pisliği dağınıklığı ya da senin rahat edememen erkekleri asla düşündürmez, akıllarına bile gelmez. o yüzden kendini çok hırpalama ve bence çocuklarla birlikte kayınvaliden geldiğinde annene bir kaç günlüğüne de olsa gidip kafanı dinle. dinlenmen gerek.
benzer şekilde ben de anneme gitmeyi düşünüyorum sürekli, doğumdan önce ve de sonrasında...beni ve bebeğini düşünmeyen eşimi ailesiyle bırakıp annemin evinde prensesler gibi bakılmak var... allah hastalık vermesin tabi ama düşüncesizlik eşimin ailesinde diz boyu.doğum öncesinde ve lohusalıkta ben evde eşimden başka erkek istemiyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum kızlar, düşüncelerinizi yazar mısınız?
ben chicco aldım canım, satıcı en çok satılan ürün olduğunu söyledi, hatta kendisi de çocuğuna kullanıyormuş.
Ben dalinin sampuanini pisik kremini ve pudradini aldim. Kizimdada kullanmistim memnun kaldim :) pazardanda 5 liraya cakma nike spor cantasi aldim :)kızlar alınacaklar arasında şampuan -pişik kremi-bebek yağı- gibi ürünler geldi şimdi chicco nun bakım çantası 49 liraya sebamed sordum eczaneye 3 ürün 63 lira fiyat verdi cok kararsızım ne yapsam acaba siz ne aldınız ne marka aldınız
düşüncene saygı duyarım... arkadaşım
ben olsam evimide eşimide bırakıp gitmem. bence bu tür durumlarda biraz empati yapmak gerekiyor. şöyle düşünelim ;
bir çoğumuzun erkek kardeşi yada ağabeyi vardırmuhtemelen onların eşide aynı şikayetleri yaşamıştır, onlara da bizlerin ailesi zor gelmiştir, düşüncesiz gelmiştir falan filan......... siz olsanız evinizde ki gelinin annesinin yanına gitmesini kabul edermisiniz , sizde sevmek istiyeceksiniz , görmek isteyeceksiniz ama gelin yok nerde annesinde bence bu çok saçma ...
belki ileriye gidecem biraz ama, ben bu zamandaki gelinlerin (kendimde çoğu zaman) çok fena olduğunu düşünüyorum . sonuçta insan sadece eşiyle evlenmiyor , onun ailesiylede bir hayat kuruyor ama sonradan bizler kabul etmiyoruz(edemiyoruz) bu durumu ,işte asıl çatışmada ozaman başlıyor. ama tabii hiç bir şey tek taraflı değil, karşimızdaki insanın da (kaynanaların) bu empatiyi yapabilmesi gerekiyor...nebileyim böyle işte , belki bir çoğunuz beni haksız yada yanlış görücek ama bana tersini düşünmek bencillik gibi geliyor
Arkadaşlar mustelanın ürünlerini de çok beğerniyor benim kullanan arkadaşlarım. Onu da bir sorun bence. Ben body losyonununu ve çatlarklar için kremini beğendim. Bebek ürünlerini de mustela almak istiyorum.
benim eşim de arkadaşlarından bir markayı iyi diye duymuş. y.dışından almışlar onlar zamanında. eşimde işyerinden y.dışına çıkan arkadaşına sipariş vermiş. pişik kremi ve şampuan gelince bir de baktım ki mustela :) dedim bu marka burda da satılıyor diye boşuna aldırdık diye ama tabi fiyat olarak ucuza gelmiş oldu bize. 2 pişik kredimi bir konak önleyici şampuanı 45 TL'ye almış olduk. burdan aynı ürünleri toplamda 80-90 TL'ye alacaktım yoksa
1 haftadır uykulu geziyorum sürekli uyumak istiyorum. çalışmıyorum çalışanların hepsini kutluyorum güçlerinden dolayı, 1 saat gözüm açıksa yarım saat kapalı geçiyor.
ben artık çalışmak istemiyorum yeyip içip gün gün gezmek istiyorumama maalesef imkansız çünkü kendi işim
sakın duşunme bir arkadaşla konuştuk "çok bol ve kaliteli sütüm bebeğim 40 çıkmadan 5500 olmuş" dedi. "a super falan" dedim o da dedi ki "bu işin sırrı sanırım, hiç acaba sütüm olmazmı demeyip, endişe etmemek".
katılıyorum ben de, benim 1. de baya savaş seklinde oldu emzirme, bebek minik olduğu ve göyüs ucum olmadığı için 40 gun sıkıp kaşıkla verdim. 2 saat te bir, iki kafa kadar göyüsten 15-20 ml sut ancak çıkıyordu. dr "eğer gunde 200 ml veremezsen bebeğin serumla beslenir yoğun bakımda" dedi. ben 1 saat sıkıyordum 1 saat veriyordum. neredeyse hiç uyumadan. pes etmedik(ablam ve annem yardım etti). başardık sonunda, 27 ay emzirdim.
ama tersi örnekler çok. tanıdığım yakın tarihlerde doğurduğumuz 3 arkadaşım emziremedi. çünkü daha hastane de bebeklerini besleyemedikleri söylenerek mama takviyesine başlatıldılar. 2 günlük bebeklere hemen mama başlandı. sonrasında 3 anneninde sütü bitti. hatta geçen birinin eşiğle konuştum çocuk "yeminle 1 tanesinde hiç sut yoktu göysünün, sıkıyor sıkıyordu 20 ml sut çıkmıyordu" dedi (benim 2 göysümden çıkmıyordu). 3 de 1 im kadar kız. sanırım 500 ml sut beklentisinde anneler. ben bunları dusunmeden ne sıkarsam ağzına kaşıkla sokmaya çalıştım. aynı dönem bebeklerine 3 saatte bir 90 ml mama verdiklerini söyluyorlardı, hatırladım konusurken. bebekler çok akıllı kolay mama bulunca neden anneyle uğraşsın ki bir süre sonra kokusu tadı farklı mamaya alışıp anneyi istemiyorlar. bir arkadaşımda "bebeğim beni istemiyor" diyor, memeden emmiyor sıkıp biberonla veriyor 7-8 aydır. ama bebek memesinden çokkk acıkmışsa 1-2 dakika anca çekiyormuş. ama biberonla alınca saniyede bitiriyor. o da ilginç bebeğin anne ile ilişkisinin kesilmesi iyi değil bence.
özetle inşallah bebeğim bana yardım eder ve bu sınavları sağlıkla aşarız. hepimiz inşallah gönlünce doğurur ve besler bebeklerini.
slm arkadaşlar nasılsınız.hepiniz iyisinizdir umarım.. bu mide yanması sanırım beni öldürecekhiç bişey fayda etmıyo uykusuzluktan ölüyorum..bunun yanı sıra burun kanaması yaşıyorum göğüslerim çatladı ve bugün eşimn doğum gnü başbaşa kutlmk içn plan yapmştk az önce k.pederm elnde pastyla geldi kapıdan bana verdi gtti aynı binada oturyrz akşm gelcklrmiş bunaldm artık hayatımıza bukdr burunlarını sokmalarındn. oturup saatlerce ağlayasım var başınızı şişrdm k.bkmyn
slm arkadaşlar nasılsınız.hepiniz iyisinizdir umarım.. bu mide yanması sanırım beni öldürecekhiç bişey fayda etmıyo uykusuzluktan ölüyorum..bunun yanı sıra burun kanaması yaşıyorum göğüslerim çatladı ve bugün eşimn doğum gnü başbaşa kutlmk içn plan yapmştk az önce k.pederm elnde pastyla geldi kapıdan bana verdi gtti aynı binada oturyrz akşm gelcklrmiş bunaldm artık hayatımıza bukdr burunlarını sokmalarındn. oturup saatlerce ağlayasım var başınızı şişrdm k.bkmyn
yurtdışı (ben almanyayı biliyorum) çok uygun. tr 8-9 liraya satılan çocuk diş fırçaları 2-3 lira, şampuanlar deodorantlar hep 3 de1 fiyatına. buschenle öyle tanıştım bende tr da fiyatı çok diye almadığım urunler almanyada çok makul litrelik 3-4 paket şampuan aldık. 2 senedir kullanıyoruz. yeni bebeğin şansına ablam oradaydı o da pişik kremi 2-3 şişe daha almış. baya bir götürür benimkileri. ben kokusunu seviyorum ama anti alerjen, en iyi şampuan falan yazıyor paketinde en az katkılı doğal falan diyolar.
Maalesef yakinda oturunca oyle oluyor bende yeni evlendigim zaman mecburem kaynanam cagirdi diye sabahin korunde ona giderdim aksam esim gelince yemek yer eve gelirdik. Arkamizdan onlar bize gelirdi butun gun gorusmemisiz gibi. Simdi onlarda 2 saat uzaklikta yere tasindim hamilelikten once haftada bir biz onlara giderdik simdi riskli gebelik oldugu icin 2 haftada 1 falan gidiyoruz. Onlarada otobusle gelip gigmek zor geldigi icin ayda 1 kez anca geliyorlar :))
canım üzülme yaa akşam onlar gittikten sonra biryere çıksanız eşin kibarca annesi ile konuşsa bizimde planımız vardı diye az otururlar böylece olmaz mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?