2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

pazarlık bizde çok zor eşim çok sinirlidir orda çıngar cıkarıcak die korkuyorum.yasal haklardan girerde ordan burdcan çıkar ama anca sinir olduğuyla kalır paşa paşa gene öder parayı .o yuzden önceden hep tembihliyorum bak burda böyle böyle bilerek gidiyoruz..oraarda uzmeyin beni diyorum.
odalar tek kişilik refakatçi için açılır kapanır sofabed ler var hijyen iyi klimalı.hastabakıcılar fır dönuyorhemşire belirli aralıklarla gelip ziyaret eder bi sıkıntı olup olmadığını sorar zaten tansiyon ateş konrolu hep var .odayı susleme yok bizim kapı susumuz vardı onu göturmuştuk.zaten gelenler çiçek getiriyor onuda adaya sokamassın kapı onunde duruyor yine hıjyen açısından.yemekleri annnenin durumuna göre geliyor refakatçi için ayrı menu.hemşire odasından ihtiyacınız olan ne varsa alabiliyorsunuz ped yatak koruyucu bebek için gerekiyorsa mama vs.
bazı hastaneler yeni doğan çantası veriyor görumcemde 1 çanta içinde ufak boylardan pişik kremi sudocream di galiba.1 adt bez bide hastane logosu olan etek bezi .vardı.şimdi bunlarıda vermiyorlarmış die duymuştum.
sağlık bakanlığı marttan itibaren hastane çantası verecek deniliyordu kapsamlı bi çanta hemde ne oldu bilmiyorum.

evet ya ben de kararsızım hangisi uygun olur acaba chicco mu? sebamed mi?

ben chicco aldım canım, satıcı en çok satılan ürün olduğunu söyledi, hatta kendisi de çocuğuna kullanıyormuş.

sakın duşunme bir arkadaşla konuştuk "çok bol ve kaliteli sütüm bebeğim 40 çıkmadan 5500 olmuş" dedi. "a super falan" dedim o da dedi ki "bu işin sırrı sanırım, hiç acaba sütüm olmazmı demeyip, endişe etmemek".

katılıyorum ben de, benim 1. de baya savaş seklinde oldu emzirme, bebek minik olduğu ve göyüs ucum olmadığı için 40 gun sıkıp kaşıkla verdim. 2 saat te bir, iki kafa kadar göyüsten 15-20 ml sut ancak çıkıyordu. dr "eğer gunde 200 ml veremezsen bebeğin serumla beslenir yoğun bakımda" dedi. ben 1 saat sıkıyordum 1 saat veriyordum. neredeyse hiç uyumadan. pes etmedik(ablam ve annem yardım etti). başardık sonunda, 27 ay emzirdim.

ama tersi örnekler çok. tanıdığım yakın tarihlerde doğurduğumuz 3 arkadaşım emziremedi. çünkü daha hastane de bebeklerini besleyemedikleri söylenerek mama takviyesine başlatıldılar. 2 günlük bebeklere hemen mama başlandı. sonrasında 3 anneninde sütü bitti. hatta geçen birinin eşiğle konuştum çocuk "yeminle 1 tanesinde hiç sut yoktu göysünün, sıkıyor sıkıyordu 20 ml sut çıkmıyordu" dedi (benim 2 göysümden çıkmıyordu). 3 de 1 im kadar kız. sanırım 500 ml sut beklentisinde anneler. ben bunları dusunmeden ne sıkarsam ağzına kaşıkla sokmaya çalıştım. aynı dönem bebeklerine 3 saatte bir 90 ml mama verdiklerini söyluyorlardı, hatırladım konusurken. bebekler çok akıllı kolay mama bulunca neden anneyle uğraşsın ki bir süre sonra kokusu tadı farklı mamaya alışıp anneyi istemiyorlar. bir arkadaşımda "bebeğim beni istemiyor" diyor, memeden emmiyor sıkıp biberonla veriyor 7-8 aydır. ama bebek memesinden çokkk acıkmışsa 1-2 dakika anca çekiyormuş. ama biberonla alınca saniyede bitiriyor. o da ilginç bebeğin anne ile ilişkisinin kesilmesi iyi değil bence.
özetle inşallah bebeğim bana yardım eder ve bu sınavları sağlıkla aşarız. hepimiz inşallah gönlünce doğurur ve besler bebeklerini.

düşüncene saygı duyarım... arkadaşım
ben olsam evimide eşimide bırakıp gitmem. bence bu tür durumlarda biraz empati yapmak gerekiyor. şöyle düşünelim ;
bir çoğumuzun erkek kardeşi yada ağabeyi vardırmuhtemelen onların eşide aynı şikayetleri yaşamıştır, onlara da bizlerin ailesi zor gelmiştir, düşüncesiz gelmiştir falan filan......... siz olsanız evinizde ki gelinin annesinin yanına gitmesini kabul edermisiniz , sizde sevmek istiyeceksiniz , görmek isteyeceksiniz ama gelin yok nerde annesinde bence bu çok saçma ...
belki ileriye gidecem biraz ama, ben bu zamandaki gelinlerin (kendimde çoğu zaman) çok fena olduğunu düşünüyorum . sonuçta insan sadece eşiyle evlenmiyor , onun ailesiylede bir hayat kuruyor ama sonradan bizler kabul etmiyoruz(edemiyoruz) bu durumu ,işte asıl çatışmada ozaman başlıyor. ama tabii hiç bir şey tek taraflı değil, karşimızdaki insanın da (kaynanaların) bu empatiyi yapabilmesi gerekiyor...nebileyim böyle işte , belki bir çoğunuz beni haksız yada yanlış görücek ama bana tersini düşünmek bencillik gibi geliyor

ben chicco aldım canım, satıcı en çok satılan ürün olduğunu söyledi, hatta kendisi de çocuğuna kullanıyormuş.

Arkadaşlar mustelanın ürünlerini de çok beğerniyor benim kullanan arkadaşlarım. Onu da bir sorun bence. Ben body losyonununu ve çatlarklar için kremini beğendim. Bebek ürünlerini de mustela almak istiyorum.

Ben dalinin sampuanini pisik kremini ve pudradini aldim. Kizimdada kullanmistim memnun kaldim :) pazardanda 5 liraya cakma nike spor cantasi aldim :)

haklısın arkadaşım, ben de istemiyorum eşimi bırakmak ama öyle bunalıyorum ki düşündükçe. tabi geçmişimizi bilmiyorsunuz, benim açtığım bir konum vardı kapattırdım hatta eşimin ailesinin tavırlarıyla ilgili. ilk evlendiğimde çok sıkıntı yaşadım ondan sanırım tekrar aynılarını yaşamak beni korkutuyor. kendimden ziyade bebeğimin ilk günlerinin tadını çıkaramamaktan korkuyorum. çatışmamız asla olmadı olmaz da zaten, ama mahremime saygı duyulmayınca sinirli olucam diye korkuyorum, sütüm kesilir veya huzursuzluğum bebeğime yansır diye.
benim aileme gelince kardeşimin doğumunu biliyorum dedem vs erkekler gelmediler, sadece babannem gelmişti. biraz da ailemde gördüğüm alışkanlıklardan sanırım endişelerim.

Arkadaşlar mustelanın ürünlerini de çok beğerniyor benim kullanan arkadaşlarım. Onu da bir sorun bence. Ben body losyonununu ve çatlarklar için kremini beğendim. Bebek ürünlerini de mustela almak istiyorum.

benim eşim de arkadaşlarından bir markayı iyi diye duymuş. y.dışından almışlar onlar zamanında. eşimde işyerinden y.dışına çıkan arkadaşına sipariş vermiş. pişik kremi ve şampuan gelince bir de baktım ki mustela :) dedim bu marka burda da satılıyor diye boşuna aldırdık diye ama tabi fiyat olarak ucuza gelmiş oldu bize. 2 pişik kredimi bir konak önleyici şampuanı 45 TL'ye almış olduk. burdan aynı ürünleri toplamda 80-90 TL'ye alacaktım yoksa

yurtdışı (ben almanyayı biliyorum) çok uygun. tr 8-9 liraya satılan çocuk diş fırçaları 2-3 lira, şampuanlar deodorantlar hep 3 de1 fiyatına. buschenle öyle tanıştım bende tr da fiyatı çok diye almadığım urunler almanyada çok makul litrelik 3-4 paket şampuan aldık. 2 senedir kullanıyoruz. yeni bebeğin şansına ablam oradaydı o da pişik kremi 2-3 şişe daha almış. baya bir götürür benimkileri. ben kokusunu seviyorum ama anti alerjen, en iyi şampuan falan yazıyor paketinde en az katkılı doğal falan diyolar.

slm arkadaşlar nasılsınız.hepiniz iyisinizdir umarım.. bu mide yanması sanırım beni öldürecek hiç bişey fayda etmıyo uykusuzluktan ölüyorum..bunun yanı sıra burun kanaması yaşıyorum göğüslerim çatladı ve bugün eşimn doğum gnü başbaşa kutlmk içn plan yapmştk az önce k.pederm elnde pastyla geldi kapıdan bana verdi gtti aynı binada oturyrz akşm gelcklrmiş bunaldm artık hayatımıza bukdr burunlarını sokmalarındn. oturup saatlerce ağlayasım var başınızı şişrdm k.bkmyn

1 haftadır uykulu geziyorum sürekli uyumak istiyorum. çalışmıyorum çalışanların hepsini kutluyorum güçlerinden dolayı, 1 saat gözüm açıksa yarım saat kapalı geçiyor.

sağolasın canım ya

ben artık çalışmak istemiyorum yeyip içip gün gün gezmek istiyorum ama maalesef imkansız çünkü kendi işim

aynen ben de calısmak ıstemıyorum ama malesef calısmak zorundayım cunku para lazım :)

yok ole kotu dusuncelerım yok cok sukur.. bence bırınden gelmese oburunden sarıl sarıl gelecek ınsallah. sağlıklıyım sonucta Allah ın ıznıyle sıkıntı olmayacak emzırecegım.. hatta o kadar emınımkı sut pompası bıle aldım

hayırlısı olsun canım.. sımdıden gelıor ole 1 -2 damla :)))

Maalesef yakinda oturunca oyle oluyor bende yeni evlendigim zaman mecburem kaynanam cagirdi diye sabahin korunde ona giderdim aksam esim gelince yemek yer eve gelirdik. Arkamizdan onlar bize gelirdi butun gun gorusmemisiz gibi. Simdi onlarda 2 saat uzaklikta yere tasindim hamilelikten once haftada bir biz onlara giderdik simdi riskli gebelik oldugu icin 2 haftada 1 falan gidiyoruz. Onlarada otobusle gelip gigmek zor geldigi icin ayda 1 kez anca geliyorlar :))

canım üzülme yaa akşam onlar gittikten sonra biryere çıksanız eşin kibarca annesi ile konuşsa bizimde planımız vardı diye az otururlar böylece olmaz mı acaba?

bizimkiler fransadan geldi. eşim 3 parçaya 45 TL vermiş arkadaşına. bende ek olarak evy baby nin çantalı setini aldım bir de. bakalım artık bittikçe bizde yine ydışına çıkan birine yine sipariş veririz.

Hastane çantasını hazirlayan varmi kızlar. Yoksa daha erkenmi?bide bebek bakımı ürünlerinden neler aldiniz neler almamiz gerekiyor?

aynen bizde öyleyiz. hergün her dkka dip dibeyiz bunaldım artık.. ne güzel darısı benım başıma artık ya

canım üzülme yaa akşam onlar gittikten sonra biryere çıksanız eşin kibarca annesi ile konuşsa bizimde planımız vardı diye az otururlar böylece olmaz mı acaba?

okadar anlayışlı insanlar değiller canım bizimde onlar gibi olmamızı bekliyolar genç olduğumuzu unutuyolar..

sacmalama canım ne bas sısırmesı.. bırbırımızle dertlesebılıyoruz ancak napalım..

durumuna da uzulmedım desem yalan.. ben de nefret edıyorum bazen zıttırı zıttırı gelmelerınden (bız de yakınız) ama ben hemen bellı edıyorum bıkac ay kesılıo ayakları..ben senın yerınde olsam "sızı yarın alalım babacım bu aksam planımız var" derdım.. ama tabı herkesın yapısı farklı.. dıyemesen de sıkma canını.. delıye hergun bayram.. bıseyler kutlamak ıcın ıllakı saatın 11 martı çalması gerekmez

yarın tekrar kutlarsınız.. hem esın beklemeyecegı ıcın bu sefer gercekten suprız olacaktır :)) hiiiiiç üzülme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…