2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Merhaba..Takip edebildim ama yazamadım uzun zamandır..
Sıkıntıları olanlar,iyi haberler bekleyenler Allah yardımcınız olsun arkadaşlar..
Dualarımda herkes

Benim uykusuzluklarıda bu hafta aralıksız uyku hali aldı..
Kısa kolluyla,yanar bi halde geziniyorum..
Saçma demek bile az kalır,garip garip rüyalar görüyorum..
Miniğin hareketleri bazen acı verici ama bir o kadar keyifli :)
Eksiklerimizin çoğunluğunu bizde haftasonu hallettik çok şükür..Birkaç parça benim eksiğim kaldı..Hastane çantasına yavaş yavaş başlayacağım artık..

iyi haberlerle gelmeniz dileğiyleee

merak etme canım son haftaya kadar bile dönermiş, benimki iki kere yer değişti şimdiye kadar, içini ferah tut bunu sıkıntı yapma kendine, dua et normal olsun diye Allah en hayırlısı neyse onu verir, versin inşallah hepimize.

al bnm kocisi wur senin kocise ozamn....aynen biraz gerilsin konusma yetisini kaybedior...hayatta yapamaz pazarlik falan...ayyy parmaklarina saglik bilgiler icinnn yaaa....cok aydinlattin beni.....yaaa senin ne zaman tam dogum tarihinben burdan goremiorum...bi de denk gelirmosiz odalarda falan kk olan warmi die aramisim bn esimiz falan sabahtan geceye kadar duruo heralde demi oyle bisi okumusutum sanirim...

çok geçmiş olsun. söyleyecek sey pek yok. ama inşallah doktorlar yanılır.

benimki 28.6 da 1560 gr ve 35 cm di. çok iri bebeğiniz kesin diyabetsiniz azarı yedim ben. bir de doğru ölçülmeyebilir çok canını sıkma. ama yemeye dikkat.

kizlarrr bedeviden haber war mi bugun gecmisi okumayi bitiremedim daha.....bebis kowezdemi hapa acaba.....bu arada koweze ayri para odenio mu acaba...saglikli olsun hic para lafini dusunmuoz hicbirimiz tabi de...yanimiza para miktari bilmek icin sordum....

slm kızlar,yüzünüzde veya başka bir yerinizde kahverengi cilt lekeleri oluştu mu.
Benim göğüslerime leke attı bunun bir çaresi var mı,doğumdan sonra geçer mi.

Son düzenleme:

benım de 28+5 te 1180 di 37 cm di.. ama subat ayını salak gıbı dıyette gecırdım.. cunku ocak ayında 3 kıloya yakın almıştım.. şubatta hıc almadım sadece bebek 500 gr aldı ama dr a gore azdı.. en az 700 alması gerekıyordu..
dr mınyon bı bebek olacagının sınyallerını verıyor ama hıc bellı olmaz dedı.. cok merak edıyorum 15 martta ne cıkacagını.. sağlığı yerınde olsunda doğunca beslerım ben bırıcıgımı..

benimki 28.6 da 1560 gr ve 35 cm di. çok iri bebeğiniz kesin diyabetsiniz azarı yedim ben. bir de doğru ölçülmeyebilir çok canını sıkma. ama yemeye dikkat.

Ilk bes ay kustum dogru duzgun yemedim. Vitamin ilaclarini icmedigim icin mi boyle oldu acaba diye dusunuyorum. Bu saatten sonra icerim artik. Bal tahin pekmez ceviz badem peynir yogurt yesillik eksik etmiyorum aslinda.

Kizimda da pek kilolu olmayacak demisti doktor. 3300 dogdu yavrum. Bir ayda 400 gram almis bebegim. Bakalim haftaya ne cikacak. Dedigin gibi sagliklari yerinde olsun da zayif cocuk daha cabuk toparliyor. Cok kilo duskunu degilim aslinda iyi besleyemedim mi acaba diye vicdan yaptim sadece. Hayirlisi olsun insallah.

Bugün itibariyle 30 haftam bitti.. ne yaptim ne ettim onlardan bahsedeyim dize..arayana fikir olsun ben de içimi dokmus olayim :)
1. Gecelik buyuk bi sorun..arastirdigim kadariyla sezeryan olursa boydan gecelik lazim oluyormus..pijama cok tavsiye etmiyorlar..ayrica üşüme ihtimaline ve koridorda yururken rahat olsun diye bir de sabahlik lazim olacak..ben boylarini dizimin altinda tercih ettim rahat olsun diye..relaxmode dan aldim netten..kalitesine guvendigim bi marka.. 2 tane de id marka ucuz gecelik aldim yedek olsun cikmayacak turden leke olursa üzülmeyim istedim..bunlari da bebek deterjaniyla yikadim..minik yanaklari kafasi degecek diye :)
2. Hastane icin bebeğe 3 tane torba diktim..her birinde bastan ayağa 1 takim kiyafet olacak..zaten küçücük herseyi :) valizin icinde aramak zorunda kalmasin refakatcilerim..
3. Catlaklar icin en bastan beri banyodan cikmadan bebe yagi ve vazelin kullaniyorum..kasinti yada catlak hic olmadi cok sukur..vaseline markasının vazelinini kullaniyorum..kakaolusu ve sadesini karistirarak kullaniyorum..baska markalarda ayni memnuniyeti bulamadım..bu markanin vazelinini sadece internette bulabildim..turkiyede satışı yok sanirim..ufak kesik ve gunes yaniklarinda harikalar yaratiyormus ayni zamanda..
4.bebek arabasinda herkesin aradigi ozellikleri ben de aradim..sonunda buldum.. travel sistem. Cift yonlu. Yikanabilir kiliflar. Puset icinde bel destegi. Buyuk sepet. Bel agrisi yasamamak icin ayarlanabilir tutma sapi. Sisme tekerlek. 360 derece donen on tekerlek ve tek elle kapanip acilma.. markası casual cadillac air.. besiktasli kocam icin siyah beyaz olmasi yeterliydi gerçi :) 800 liraya aldik
5. Dogumdan sonra ayaklar cok usurmus..bu yuden ince kalin bi kac cift corap almak gerekirmis..
Bunlarin disinda kavga gurultu gozyasi mutluluk huzur karisimi bir 30 hafta bitti..kayinvalideyi kayinpederi idare etmek anne babayi nazlamak nasil doguracagimin derdine dusmus milyonlarca komsu, arkadas, akraba bunlarin arasinda bebeginin hareketlerinden korkan bir koca :) geri donup bakinca hamilelik zor Hamilelik mucize hamilelik guzel :)

aynen aynen.. öyle vıcdan yaptımkı doktora gıtmeden nasıl durdum bugune kadar hayretler ıcerısındeyım.. hatta fıl gıbı de yıyorumkı yavruma can kan olsun diye.. ınsallah bu sefer 2000 ve ustu cıkar da moralım yerıne gelır..

Canım çıkmadık candan umut kesilmezmiş, doktorlar her zaman en kötü ihtimali söylerler bizlere. İnşallah Rabbim şifasını verir...
Canım sağolsun bizim kv ve kp bizimle ilgili hiç bir durumla ilgili be alakalı değiller, Allah'a şükürler olsun ki de değiller. Zaten normalde tahammül edemiyorum öyle bir günde hiç edemem. Sen erkenden esnemeye başla öyle yapınca ben kp hemen kalkıyor sağolsun ama kv ye kalsa günlerce oturduğu yerde oturur

Çok geçmiş olsun, inşallah bir an önce toparlarsın ikinci veya üçüncü çocuğuna hamile olanları takdir ediyorum fazlasıyla...

Hayırlı olsun ben de genelde relaxmode giyiniyorum gercekten çok güzel Allah sağlıkla giyinmeyi nasip eder inşallah

biz kendimize değil de eltimin çocuğuna hediye almıştık. wollex marka ateşölçer. kendimize alacaktık kötüyse iki tane almış olmayalım önce onlar kullansın dedik. 3 aydır kullanıyorlar. çok memnunlar. ben çok beğendim kendime de ondan alacağım. hem havayı hem de mamaları da ölçüyor.

yenidoğan yataklarında viskoyu önermiyorlar. henüz çocuğun kaburga gelişimi tamamlanmadığı için kaburga bozukluklarına yol açıyormuş. viscon biliyorsun vücudun şeklini alıyor. ama onların şekli yok ki daha. daha sert yatakta yastıksız yatmaları öneriliyor.

ne güzel yazmışsın.. ben geceliği hala halledemedim.. sezeryanda boydan gecelık ıstıyorlar da acaba normalde ne ıstıyorlar..

cok kanaman oldugu ıcın altına buyukce bır bez gıydırıyorlarmıs.. o yuzden pıjama hıc tavsıye etmıyolar dıye bılıyorum..

Kızlar merhaba umarim iyisinizdir hızla kilo almaya basladim gecen aya kadar normal gidiyodu hersey ama bu ay firladi resmen ben kizlari 22 kilo alarak doguma girmistim sanirim bundada oyle olacak bu ay 5 kilo aldim isin kotu yani bebekgim bir hafta geriden geliyo ilaclarimi aksatmiyorum demir vitamin balik yagi hepsini iciyorum da bebek bukadar seye ragmen geriden geliyo sutten nefret etmeme ragmen sirf bebeim kilo alsin haftasiyla uyumlu olsun diye sut icmeye bile basladim bu hafta 28 oldum ama kramplar cogaldi erken gelen bir minigimiz olmus insallah biran once saglikli bir sekilde hastaneden cikar hayirli ugurlu olsun bende neolur neolmaz besigi alsammi diyorum ama kirlenecek cibinligi felan mayisa daha 2 ay var napsam bilemedim hastane cikisi kiyafetleri herseyi hazir bu haftayida atlatayim 30. Haftada yikar utulerim artik kendime pijama aldim ama gecelikte alcam almiycam diyodum ama sezeryanda ilk gun gecelik giyilirse daha rahat olur bu arada korkuda basladi hakkimizda hayirlisi olsun

Canım ben iyiyim çok şükür toparladım kendimi..bebeğimde çok iyi Allah'a şükürler olsun küvezde hala kilo almasını bekliyoruz bi sıkıntısı yok çok şükür...ama ciğerim yanıyor ondan ayrı kalmak çok zor canım..dualarınızı esirgemeyin bizden..

canım ben normal doğum istiyorum ama sancım açılmam olmazda suni sancı verelim derlerse epidural normal isteyebilirim. şimdilik düşüncem böyle değişirmi bilemiyorum.:26:
canim gecen bahsettigim doum yapan arkadasimmmm normal dogum yapti hastanede bi turlu dogum baslamyinca sancisi olunca cok epidurale gecmek istemis olmaz demis dr ona gore bastan yapilcaklar wardi..demis suni sanci werip dogum yaptirdilar...
GÜNAYDIN ARKADAŞLAR ,

lansinoh krem aldım fakat bana çok koyu geldi .içinizde kullanan yada bilgisi olan varmı.normalde bu kadar koyumu yoksa benimki bozul falan mı ?

canikom banada arkadasim werdi yarim al kullan memnun kalirsannn dewam et die cok met edio insallah bizde memnun kaliriz...

benim kızım doğum pozisyonuna girmiş (28 haftalık) ama doktor daha konumu değişir dedi. yani endişelenecek bir şey yok bence canım. umarım istediğin gibi olur doğumun

bizim de 28 hafta doldu canım. hemen hemen aynıyız, benim kızım 1200 gram ve 37 cm. ama daha önümüzde zaman var, çok karşılaştırma yapmamak daha iyi. doktorum bu konuda bana kızmıştı daha önce :44:

her çocuğun gelişimi farklı oluyor. doğum kilosu da hepsinin farklı olacak. bir annenin bütün bebekleri arasında bile fark oluyor. ablam 3 kilo doğmuş ben 3900 doğmuşum. o yüzden kilolarına kafanızı takmayın. kilosu az olan bebek birden kilo alıyor, çok alan birden yavaşlıyor. sağlıklı olsunlar haftalarını doldursunlar da kilo gerçekten önemli değil.

ablam 37. haftada 3600 doğum yaptı. ama doktor 37. haftada kilolu bir bebektense 40. haftasını tamamlamış zayıf bir bebeği tercih ederiz demişti. doğduktan sonra da hepsinin gelişimi farklı olacak. o yüzden bu konuya canımızı sıkmaya hiç gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…