her çocuğun gelişimi farklı oluyor. doğum kilosu da hepsinin farklı olacak. bir annenin bütün bebekleri arasında bile fark oluyor. ablam 3 kilo doğmuş ben 3900 doğmuşum. o yüzden kilolarına kafanızı takmayın. kilosu az olan bebek birden kilo alıyor, çok alan birden yavaşlıyor. sağlıklı olsunlar haftalarını doldursunlar da kilo gerçekten önemli değil.
ablam 37. haftada 3600 doğum yaptı. ama doktor 37. haftada kilolu bir bebektense 40. haftasını tamamlamış zayıf bir bebeği tercih ederiz demişti. doğduktan sonra da hepsinin gelişimi farklı olacak. o yüzden bu konuya canımızı sıkmaya hiç gerek yok.
evet kesinlikle, umarım zamanında ve sağlıkla alırız kucağımıza meleklerimizi
Kizlar herkes iyidir insallah. Ben doktordan geldim simdi 29 haftalik olmusuz. Kafam karisti. Bebegimin kilosu 1050 gram boyu da 36 cm. Doktor cok kilolu bir bebek olmayacak galiba haftaya gel bir daha bakalim kilosuna dedi. Cok mu az acaba. Soramadim ameliyathaneden cagirdilar sansima:/ ayni haftalarda sizin bebekler ne kadardi acaba?
Merhaba kızlar bugün kayinpederin dr u ile görüştük 2 aydan daha kısa bir sürede hastayı kaybedebiliriz dedi. Yapılacak hersey yapılmış ancak hastalık çok hızlı ilerlemiş artık yapılacak birsey yokmus...gercekten cok Üzgünüz
kızlar bu pijama takımı ve sabahlığı aldım takım. birde gri olan geceliği aldım. sizce yetermi bukadar? hı birtanede kayınvaliden krem rangi süslü gecelik almış 3 tane yani. iki gecelik bir pijama sabahlık takımEki Görüntüle 1017877
Canım ben iyiyim çok şükür toparladım kendimi..bebeğimde çok iyi Allah'a şükürler olsun küvezde hala kilo almasını bekliyoruz bi sıkıntısı yok çok şükür...ama ciğerim yanıyor ondan ayrı kalmak çok zor canım..dualarınızı esirgemeyin bizden..
aynen aynen.. öyle vıcdan yaptımkı doktora gıtmeden nasıl durdum bugune kadar hayretler ıcerısındeyım.. hatta fıl gıbı de yıyorumkı yavruma can kan olsun diye.. ınsallah bu sefer 2000 ve ustu cıkar da moralım yerıne gelır..
bizim de 28 hafta doldu canım. hemen hemen aynıyız, benim kızım 1200 gram ve 37 cm. ama daha önümüzde zaman var, çok karşılaştırma yapmamak daha iyi. doktorum bu konuda bana kızmıştı daha önce :44:
her çocuğun gelişimi farklı oluyor. doğum kilosu da hepsinin farklı olacak. bir annenin bütün bebekleri arasında bile fark oluyor. ablam 3 kilo doğmuş ben 3900 doğmuşum. o yüzden kilolarına kafanızı takmayın. kilosu az olan bebek birden kilo alıyor, çok alan birden yavaşlıyor. sağlıklı olsunlar haftalarını doldursunlar da kilo gerçekten önemli değil.
ablam 37. haftada 3600 doğum yaptı. ama doktor 37. haftada kilolu bir bebektense 40. haftasını tamamlamış zayıf bir bebeği tercih ederiz demişti. doğduktan sonra da hepsinin gelişimi farklı olacak. o yüzden bu konuya canımızı sıkmaya hiç gerek yok.
Ilk bes ay kustum dogru duzgun yemedim. Vitamin ilaclarini icmedigim icin mi boyle oldu acaba diye dusunuyorum. Bu saatten sonra icerim artik. Bal tahin pekmez ceviz badem peynir yogurt yesillik eksik etmiyorum aslinda.
Kizimda da pek kilolu olmayacak demisti doktor. 3300 dogdu yavrum. Bir ayda 400 gram almis bebegim. Bakalim haftaya ne cikacak. Dedigin gibi sagliklari yerinde olsun da zayif cocuk daha cabuk toparliyor. Cok kilo duskunu degilim aslinda iyi besleyemedim mi acaba diye vicdan yaptim sadece. Hayirlisi olsun insallah.
ne güzel yazmışsın.. ben geceliği hala halledemedim.. sezeryanda boydan gecelık ıstıyorlar da acaba normalde ne ıstıyorlar..
cok kanaman oldugu ıcın altına buyukce bır bez gıydırıyorlarmıs.. o yuzden pıjama hıc tavsıye etmıyolar dıye bılıyorum..
ah ah sende benim kafadasinnn cok kactim kadin dr dan lakin hastane yuzunden kadin dogumcuya denk geldimmm malesef son 2.ayimdaaa yakalandim....normalde bayan doktorları severim ama hamilelikte erkek doktor bulmam lazım bayan dr ile anlaşamıyorum ki
aynen bu da cok onemli ucuz olann hastanemi ve erkek dr mu degistirmem deki tek sebeb bu kuvez unite olmayisi .....bende 1.5 senedir burda yaşıyorum ve sağlık politikasına bursada şaşıryorum gerçekten çok çok pahalı bir şehir.daha önce bir arkadaş daha belirtmişti yıldırımla çekirge arasında çok var die.bahar hastaneside genel anlamda iyi bi hastaneymiş fiyatlar 2014 yılında 2 kat arttı diyebilirim eskiden 600 filandı ordada doğum araştırmıştım çünkü.yıldırım dorukta yeni doğan ünitesi varmı onu araştırın çekirgede var .çok devrik cumle kullandım hızlı yazıyorum affola...
benim esimin de doum gunu cumartesi simdikte kafama gore bisiler planlamaya bassladim...ortaya yazmis arkadas gelinlerde suclu gibi bi si ...hic kizmadim bende o kotu gelinlerden olurum ginul rahatligi ile.....ewdeken umurlari olnaz yillarca ewlenince kiymatli olur ogullari....sen yumusak yuzlusun ben olsam o an aaa biz disari cikcaz baba sen pastai al biz gecrrken size ugrayalim derdimslm arkadaşlar nasılsınız.hepiniz iyisinizdir umarım.. bu mide yanması sanırım beni öldürecekhiç bişey fayda etmıyo uykusuzluktan ölüyorum..bunun yanı sıra burun kanaması yaşıyorum göğüslerim çatladı ve bugün eşimn doğum gnü başbaşa kutlmk içn plan yapmştk az önce k.pederm elnde pastyla geldi kapıdan bana verdi gtti aynı binada oturyrz akşm gelcklrmiş bunaldm artık hayatımıza bukdr burunlarını sokmalarındn. oturup saatlerce ağlayasım var başınızı şişrdm k.bkmyn
tebrikler enisteye bnm esimde boledir...cunku biraz merhameti hakkedioruz bu donem.haaa ben biliom bu rahatligim 9 ay di sonraaa suyu bile ayagina isticek kaldi 2 ay pufff ;(Canım geçen bizde de öyle bir durum oldu eşimin ailesi hep bir arada olmak istiyor eşim kendi konuştu benim birşey dememe gerek kalmadan kaç aylık hamile kız demiş sizin yanınızda uzanamıyor beli ağrıyo bütün gün çalışıyor sizin eviniz 5kat çıkana kadar mahfoluyor ben yatıyorum ama o yatamıyor demiş kaldı ki ben konuş dememiştim şaşırdımsiz gelin bizi bu sıra çok beklemeyin demiş Allahtan anladılar şimdi gelin gelin demiyorlar..
Merhaba kızlar bugün kayinpederin dr u ile görüştük 2 aydan daha kısa bir sürede hastayı kaybedebiliriz dedi. Yapılacak hersey yapılmış ancak hastalık çok hızlı ilerlemiş artık yapılacak birsey yokmus...gercekten cok Üzgünüz
normal dede gecelik rahat ama geceliğe uyumlu bir pijama altı bana super yarmıştı. pansumana kontrole falan geliniyor o zaman diz boyu bir gecelik rahat, ama üşürsen altına geçiri verirsin pijamanı. koridora falan çıktım 1. de o zaman sabahlık lazım onu da diz boyu almak lazım. ama hep değim gibi en az 3 penye koyu renk kısa kollu diz boyu düğmeli gecelik şart. bence hamişler için yapılan öyle aradan pencereli falan modelleri kullanmak zor. zaten acemilik olacak memeği en kolay düğmeliler ile dışarı çıkarırsınız.
Sabahlık olacak diz altı olacak koyu renk olacak penye olacak bir de extra pijama altı... Tamamdır :) yarın alayım .. Aldıklarımı paylaşırım sağol canım
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
benim çatlak kremimde mustela, bende memnunum, bakalım artık aldım kullanayım memnun kalmazsam değiştirirm.
ilk çocuk ilk tecrübeler öğrenicez
ben chicco aldım canım. şampuan ve masaj yağı:)
haklısın arkadaşım, ben de istemiyorum eşimi bırakmak ama öyle bunalıyorum ki düşündükçe. tabi geçmişimizi bilmiyorsunuz, benim açtığım bir konum vardı kapattırdım hatta eşimin ailesinin tavırlarıyla ilgili. ilk evlendiğimde çok sıkıntı yaşadım ondan sanırım tekrar aynılarını yaşamak beni korkutuyor. kendimden ziyade bebeğimin ilk günlerinin tadını çıkaramamaktan korkuyorum. çatışmamız asla olmadı olmaz da zaten, ama mahremime saygı duyulmayınca sinirli olucam diye korkuyorum, sütüm kesilir veya huzursuzluğum bebeğime yansır diye.
benim aileme gelince kardeşimin doğumunu biliyorum dedem vs erkekler gelmediler, sadece babannem gelmişti. biraz da ailemde gördüğüm alışkanlıklardan sanırım endişelerim.
Hastane çantasını hazirlayan varmi kızlar. Yoksa daha erkenmi?bide bebek bakımı ürünlerinden neler aldiniz neler almamiz gerekiyor?
allah razı olsun hepinizden dün akşamdan beri hiç uyku uyumadım karnımda başlayan sancılar bu gecede devam etti.karnım taş gibi iki gündür gergin bebek hareketlerini takip ediyorum sürekli bişey olmasın diye.kayınvalidemler bugün bileciğe gidiyorlar çocukların okulu olduğu için ama cuma akşamı geri gelecekler evimi toparlamaya biraz vaktim olacak neyseki.yoksa ipler iyicene gerimişti zaten hastamız var arada birde gerginlik olsun istemiyorum.en azından 3 gün rahatım şimdilik biraz da dinlenir oğluma vakit ayırabilirim.
desteğiniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim.iyiki varsınız.
gönlünce bulursun inşallah, gecelik-leri unutma
Sorma canım yaaaaaa ben yapıyorum bu doğumu milletin gelmesine ne gerek var hadi gelsinler ama iyi niyetli olsalar bari kesin kavga çıkaracaklar üzüp ağlatacaklar beni son bir senedir tek bir mutlu gün yaşatmadılar ailecek yine mutlu günümü bozacaklar yemin ederim doğumdan ziyade milletin yılan dillerinden korkuyorum. Şu mutlu doğum hikayelerini okuyorum bu ara oradaki eşlere kayın validelere görümcelere özeniyorum yemin ederim yaaaa keşke memur falan olsaydım daaaa taaa bilmem neresinde doğursaydım ülkenin gelemeselerdiHatta eşimin bile olmasına gerek yok şimdiden doğumdan 2 hafta sonra çalışmaya başlar mısın diye soruo tek derdi para bebek ya da ben umrunda değiliz ... annemle babam olmalı sadece yanımda ooffff offfff
Bugun kontrolde guzel seyler duydum kızlar. Bebısım 31+1; 1837 kilo, normalmiş. Herşey yolunda ve ilginç olanı bebeğim doğum kanalından çıkmış. Gerçekten iki gundur rahatlamıştım tekrar, yurumem rahatladı, ağrılarım azaldı... Doktor da şaşırdı, nasıl döndü diye:)
Doğum tarihi olarak 5 Mayıs'ı belirledik eğer doğum başlangıcı emaresi olmazsa tarihimiz bu... Oğlum zorunlu sezeryanla dünyaya geldiği için, bu doğumda hersey yolunda gıderse, normal yapıp yapamayacağımı sordum. Pek tavsiye etmedi doktorum. Eğer 3-4 tame daha doğurmayı düşünmüyorsan, bazı riskler var gerek yok zorlamaya dedi.
Bizden haberler böyle canlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?