2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Valla süper arkadaşım ne diyeyim ne güzel kayın validen sana destek bizimkinin hep lafta kimsenin en ufak faydası dokunmadı bi de zengin geçinirler 3-5 tane zıbın almışlar bi de kendi çocuklarının eskilerini koymuşlar düşün benim eşimin, yeğenlerin(ki 17 yaşında kendisi) falan eski nevresim takımları, bataniyeleri bile var, kızım da kullanacakmış, babadan kıza :) (gülüyorum ama sinirden ) yani herşey bize bakıyor yoğun çalışmamız şart aslında sanırım eşime de biraz haksızlık yapıyorum sırf para derdindesin diye ama ne bileyim ,

bizim işimiz home ofice şeklinde evden yürütüyorum yani ama devamlı takip gerektiyor bazen sabah oturup akşam 12 ye kadar çalıştığım olabiliyor aslında o açıdan bebişimle hiç ayrılmayacağız gözümün önünde olacak ama ben biraz yıpranıcam sanırım hem işe yetiş hem bebek bak hem yemek, temizlik , kendimi yıpratıcam olan bana olacak , hayır bir de kimse kıymetini bilmiyor ya ona çok bozuluyorum metanetliyimdir aslında çok sabırlıyımdır elimden geleni de yaparım ama hiç takdir görmüyorum bu canımı sıkıyor offf offff ne bileyişm işte allah merhamet versin başka diyecek birşey yok

çok iyi olmuş kayınvalidenin konuşması böyle şeyleri duyunca seviniyorum arkadaşım. insanın aileden bir desteği olması çok önemli. genelde tersini duyduğumuz için...

Olsun canım ne güzel en azından yavrun hep gözünün önünde olacak. Malesefki hepimiz kendimizi yıpratıyoruz. Kadın olmak kolay değil. Her işin zorluğu var. Ve çalışmak zorundaysak çalışacağız. Bak ben hemşireyim bundan 1 sene sonra nöbetlerim başlayacak. Iki günde bir 24 saat nöbet tutacağım. 24 saat boyunca evladımı göremeyeceğim. Bunun kötülüğünü düşün avutursun kendini. Ve bu işi 35 sene daha yapacağım. Kötünün iyisi var. Elbet benden kötülerinde var. Allah herkesin yardımcısı olsun. Kadın olmak kolay değil..

Kızlar ilginç bir şekilde benim kayınvalidem 360 derece döndü pek ilgili alakalı anlayışlı bir hal aldı dün bize oturmaya geldi eksiğimiz neler alalım bakalım söyleyin dedi kaldı ki parası çok kıymetlidir. Eşim bile dedi anneme birşey oldu diye ama eşimin konuşması etkili oldu sanırım aslında hoşlanmadığımız birşeyi biz söylesek zoruna gider ama kendi oğlu söyleyince anladı demek ki Allah hepimizin çevresindeki insanlara merhamet versin bizim özellikle ilgi ve alaka beklediğimiz dönemde bize iyi davransınlar

çok iyi olmuş kayınvalidenin konuşması böyle şeyleri duyunca seviniyorum arkadaşım. insanın aileden bir desteği olması çok önemli. genelde tersini duyduğumuz için...

Valla şimdiye kadar kayınvalidem hiç konuşmamıştı ilk defa konuştu umarım lafta kalmaz

Valla şimdiye kadar kayınvalidem hiç konuşmamıştı ilk defa konuştu umarım lafta kalmaz

inşallah kalmaz, söylemesi bile destek aslında insan kendini çok yalnız hissediyor bazen bu süreçte. ben de ücretsiz izin alamayacağım için çok üzülüyorum, yapacak bir şey yok malesef.

kv konusu asılmış ay bizim hayırlı olsun demeye bile aramadı zaten görüşmüyoruz artık kızım 5 yaşında sayılı aramıştır 1 tokası yoktur o kadar diyeyim gerisini siz anlayın bide tek kız torundu yani şimdi 2. kızım geliyor ne doğuma ararlar ne gelirler nede bişey alırlar nasıl babaneler bilmem değişik cok değişik insanlar (( allah islah etsin kalbine merhamet versin diyorum hep

benim annemde hemşire beni hep nöbetlere götürürdü bakacak kimse yoktu o günler geldi gözümün önüne şimdi birden.annemle hep gurur duydum ama beni hiç yanından ayırmazdı küçükken.

ohh iyi olmuş maşallah diyelim o zaman.

inşallah kalmaz, söylemesi bile destek aslında insan kendini çok yalnız hissediyor bazen bu süreçte. ben de ücretsiz izin alamayacağım için çok üzülüyorum, yapacak bir şey yok malesef.

üzülme canım ben 40 günlükken başlayacağım maalesef işyeriyle öyle anlaşmıştık girerken daha kötüsüde var yani.

amin hepsine inşallah aklım almıyor işte böyle insanları torununu nasıl aramaz düşünmez annemin 3 torunu var deli oluyor onlar için onlar benim dünyam diyor ha babaanne ha anneanne ne farkı var ki ama işte anneanneler daha düşkün oluyor ne yazık ki torunlara

kizlar,ben 3.5 yil bebek yapmadim.kv.k.peder cocuk diye diye yandilar.simdi hamileyim.ne şanski 7 aylik evli eltimde 5 aylik hamike.ve ayni evde yasiyolar.bizde yeni tasindik k.peder bize yatak odasi aldi.
simdi bebek alisverisine gelince bize hicbisey almadilar.ve Almayacaklarmis.evdeki ogluna hem besleme gibi bakiyor.tum dr masraflarini karsiliyor.gelin calismiyor.kocasida paralari yastik alti yapiyor.gecimlerini kayinpeder sagliyor.
evdekinin masraflarinin altindan kalkamayinca bize hic destek olmuyorlar.
gecende kv.annemi aramis ne aldin bebege daha ne alacaksin falan demis.biz yetisemiyoruz kizin cok pahali seyler begeniyor demis..
sanki bisey istedim ondan parasini mi istedim..

ayrica ben calisiyorum kurumumun yaptigi ozel saglik sigortasi var.dolayisiyla gittigim hastane ve dr.ona gore anlasmali yerler.
normal dogum 6.250 tl.sezaryen 8,500 tl ye indirdik.acibadem grubu en pahali hastane biliyorsunuz.ancak sigortamin anlasmasi var %80 karsilayacak.
bunu duyan k.v anneme demisku bu paralara dogum mu olur.
bak evdeki gelin 400 liraya doguracak.onun ne eksigi var demis.
sanki o mu odeyecek yoksa oglu mu?
her masrafimi kendim karsiliyorum.
bebege babasi bir çöp almadi.almayacak.dogum parasini sigortam karsilayacak.geri kalanini kurumun verdigi dogum yardimi ile yine ben odiycem.ayrica kocamin ustume yiktigi borclar yuzunden bebegim kucukken ise donmek zorunda kalicam.
simdi soyleyin cocuguna 1 kuruş ayiracak parasi olmayan kocam icinmi dertleneyim.yoksa ayni maldan olan evlat ayrimi yapan ailesine mi yanayim.yoksa bu kadar tavizkar salak oluşumuma mi?

bunlari dusundukce deli oluyorum inanin.allah kimseyi kimseye muhtac ettirmesin.

boşver canım sen kendini ve bebeğinin sağlığını düşün allah sana sağlık versin kimseye de muhtaç ettirmesin sen herşeyini kendin yapıyorsun en azından sana şunu bunu yaptık demeye hakları olmayacak ilerde oğullarını düşünmeyen insanların ben gelinlerini ve torunlarını düşünmemelerine şaşırmıyorum artık

sıkma canını arkadaşım bizde de benzer durumlar var. evlat ayırma durumları. vallahi değmez üzüldüğümüze. eşinin de bir suçu yok ki ailesi napsın değiştiremiyor işte.
diğer gelinin yerinde olmayı hiç istemezdim asıl baksana aynı evde yaşamak falan...boşver kendi tuzumuzla kavruluyoruz işte onlar da yaparsa ne ala yapmıyorlarsa kendileri bilirler.
doğum parası konusunda biz karşılayamıyoruz bile, sgk anlaşması yok hastanenin. kendi ailem verecek düşün.allah onlardan razı olsun ne diyeyim.ky me kalsa devlet hastanesine git diyor.

üzülme canım ben 40 günlükken başlayacağım maalesef işyeriyle öyle anlaşmıştık girerken daha kötüsüde var yani.

sen de üzme kendini canım, benim annem de 40 günlükken bırakmak zorunda kalmış beni bakıcıya. aileden destek de görmemiş. gayet de iyi büyüdüm mutlu ve çalışkan bir çocuktum allah razı olsun annemden hiç bir şeyimi eksik etmedi maddi manevi...evladın da seni anlayacak. çalışmadan da olmuyor malesef herkesin eşi iyi kazanmıyor, borçlar vs paylaşmak zorundayız.

sagol cnm.dik durmaya calistikca bukuyorlar insanin basini.allah kimseyi muhtac ettirmesin.evlat sevgisi ilgisi olmayanlarida anlayamiyorum

allah razi olsun anlayisli anne babandan.cok hakkisin aileyi secemiyoruz iste...

kızlar kapı süsümüzüde sonunda bitirdim umarım beğenirsinizzz
Eki Görüntüle 1018784
bayildim bayildimmmmm bende paylasmak istiroum aglamak istiorum.....sanirim pc bulucam butun galeriyi bosalticam albume siz de rahat bende..
saol hayatim bendim o birbirimizden tecrube hersey......
aglattin beni elleri kokusu derken erken dogum riskim yani sira suyu az yaaa orda olucekte fark etmicem die aklim cikio....insallah bizim kuzularimizdaaa senin ki kadar sansli olur allah korusun ne bebekler war bak senin kiz gibi sadece buyumeyi beklesek keske...o yuzden sende en kptulerini dusun hayatim hep dualarimizdasin...

bitanem inan bana bunu yasayan ilk de degiliz sonda degiliz....malesef anne babapar bizlerden daha cahillik yapabiliolar...oglunu uwey ewlat sayan bir aileye sahippp kocam napalim onlar yoksa yok hayatimizda kocaaammm her istedigimi yapio....o yuzden inan bana o kadinin yerinde olmak istemezdim eltinin yani...surekli baskalarinin agzina cebine bagliii ....o yuzden hic stres yapma anladium kadariyla sen kimseye muhtac degilsin bu da cok guzel bi duygu...cekemiolar seni saallaaa gitsibnn kuzum...

sagol cnm.dik durmaya calistikca bukuyorlar insanin basini.allah kimseyi muhtac ettirmesin.evlat sevgisi ilgisi olmayanlarida anlayamiyorum

var canım benim öz babam bizi ben 3 yaşındayken terkedip gitti aramadı sormadı umrunda bile olmadı adamın çocukları olup olmadığı annem hep der her doğuran ana olmuyor her çocuğu olanda baba olamıyor ne yazık ki o yüzden hep dua ettim allahım benim karşıma bana iyi koca olmaktan öte iyi baba olacak bir adam nasip et diye allahım dualarımı kabul etti eşim ultrason başında bile sevinçten gözleri dolan çocukla ilgili deli gibi araştıran ve çok iyi baba olacağına inandığım bir insan o yüzden elbet allah hepimize bir şekilde çektiklerimizin mükafatını veriyor eminim ki senin evladın da seni çok düşünen sana çok düşkün bir evlat olacaktır.

canım boşver hiç takılma ne mutlu sana çalışıyorsun, doğum ve bebeğinin masraflarını karşılayabiliyorsun. Çalışmayıp muhtaç olsaydın daha kötüydü. Ben de acıbadem de yapıcam doğumu ne gerek var falan dediler o kadar para ödemeye "kimseden hiçbir beklentim yok ve lütfen kararıma saygılı olun dedim"
bu arada ben kadıköy acıbadem ile anlaştım sen hangisinde doğum yapacaksın?

Allah Allaaah ilginç? Kayınvalidene ne oldu ki acaba, neyse ne olduysa artık iyi olmuş canım çok sevindim senin adına.

Şimdi 3 sene öncesi canlandı gözümde yine:)) benim hem eşim, hem de ablam girmişti doğumuma. Eşim doğum sırasında elimi tutmuştu ama oğlumuzu yukarı çıkartırlarken onunla çıkmıştı dayanamayıp, karışır ya da düşürürler filan diye korkmuştu sanırım:))))))
Ablam da doktor ama çok güzel resimler çekmişti doğum anında:))) Ay ne güzeldi, inşallah yine böyle güzel anlar, anılar olur:)

Arkadaşlar size isim konusun danışmak istedim. Oğluşuma Rüzgar koyalım diyorduk biraz soğudum gibi bu isimden. AREL diye bir isim bulduk şimdi. Anlamı temiz, dürüst, mert, iffetli insan demek. Anlamını da çok beğendim. Akşam eşimde beğenmişti. Tüm akrabalarını arayıp soruyor akşamdan beri, şimdi yok vazgeçtim diyor. Sizce nasıl AREL ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…