var canım benim öz babam bizi ben 3 yaşındayken terkedip gitti aramadı sormadı umrunda bile olmadı adamın çocukları olup olmadığı annem hep der her doğuran ana olmuyor her çocuğu olanda baba olamıyor ne yazık ki o yüzden hep dua ettim allahım benim karşıma bana iyi koca olmaktan öte iyi baba olacak bir adam nasip et diye allahım dualarımı kabul etti eşim ultrason başında bile sevinçten gözleri dolan çocukla ilgili deli gibi araştıran ve çok iyi baba olacağına inandığım bir insan o yüzden elbet allah hepimize bir şekilde çektiklerimizin mükafatını veriyor eminim ki senin evladın da seni çok düşünen sana çok düşkün bir evlat olacaktır.
canım benım hemen hemen aynı şey yaşamışız. Gözlerim doldu ama ne mutlu bize rabbim gönlümüze göre bir eş nasip etmiş:)
Kızlar,
Dün-bugün bir sürü iş hallettim. Lohusa geceliği işini hallettim;3 tane gecelik aldım önden düğmeli, şık bişeyler, sabahlıkları da var.
Çok mükemmel bir emzirme sütyeni buldum, benim tam istediğim gibiydi ama sadece bir tane aldım çünkü o kadar pahalıydı ki; eğer beklenmedik şekilde kilo alırsam veya gögüsler şişerse; kullanmazsam yazık olurdu...
Alt değişim minderi, ıslak mendil, pamuk, küçük beşik için yedek yan koruma ve nevsim, bebek telsizi, vb... eksikler de bitti...
Geçen hafta kapı süsü, bebek şekeri malzemeleri, takı yastığı, vs almıştım zaten.
Bugün artık kızımın giysilerini yıkamaya başladım. Bir gariplik çöktü üstüme. Çok ufaklar, çok yakında bir bebeğim daha olacak. Yine düşündüm becerebilecek miyim iki çocukla diye... Yine de banyosu, emzirmesi, alt değişimi vs pek çok konuda artık tecrübeli anneyim, kendimi rahat hissediyorum:))
İşim olarak ta "İpek" ile "Deren" arasında kalmıştık. En son DEREN ismine karar verdik ne diyorsunuz kızlar???
Benimde göğüs kenarlarında lekeler oldu canım gittikçe koyulaştı birde. Kol altlarımında rengi değişti koyulaştı çok. Doğumdan sonra geçer diyorlar inşallah öyle olur.
merhaba arkadaşım... tecrübeli anne olarak yazmak istedim
2 doğum yaptım, 2 side kış bebeği olduğu için pijama tercih ettim ...hata kv çok söyledi gecelik koy diye de ben rahat olmuyacğımı bildiğim için koymadım yaz bebeği bile olsa yine pijama tercik ederim
sezeryan doğum için gecelik fikri yine uygun gelmiyo zaten kesinin yapıldığı yer malum , önemli olan kilotun büyük olması ki can yakmasın birde büyük bez konuyo malum. zaten pijamanın bel hizası karnın üstünde bitiyor
ohh iyi haber sevindim ne güzel çıkmış kanaldan sende rahat edersin bir süre daha.bende ssvd çok araştırdım istiyordumda ama şekerim çok yüksek gidiyor doktorumda açıkçası yanaşmıyor.yine sezeryan olacağız çaresiz ne yapalım.ilkinde tüp bebek olduğu için zaten doktorum hiç normal yapabilirsin dememişti aslında normal bir hamileden hiç farkında yok diyordu sürekli ama iş doğuma gelince kolayına kaçtı tabi.
canım bendede aynısı oluyor bitmiyor akıyor sanki cuma doktor kontrolüm var soracağım.bide ben tuvalete gidiyorum daha kapıdan çıkmadan yine geliyor anlamadım yani.
az kaldı canım sabredeceğiz zaten bebekler doğunca inan bu sıkıldığın günleri arayacaksın.bol bol dinlen vakit buldukça film al izle.arkadaşlarla gezmelere git olmazmı?
bende uykusuzlardanım dün gece bebek beni hiç uyutmadı pat küt ne yaptıysam hep vurdu durdu.
off kötü olmuş uyuyabildinmi ne yaptın canım.
Canım İnan bana sağlam durmak için zorluyorum kendimi tek tesellim sağlıklı olması Allah'a şükürler olsun..ama zor işte söz geçmiyor annelik bu sanırım annemi daha iyi anlıyorum şimdi..ciğerim yanıyor kokusunu merak ediyorum,küçük elleri sıcak mı acaba..Allah'a emanet yavrularımız dualarınızı esirgemeyin..
Arkadaşlar size isim konusun danışmak istedim. Oğluşuma Rüzgar koyalım diyorduk biraz soğudum gibi bu isimden. AREL diye bir isim bulduk şimdi. Anlamı temiz, dürüst, mert, iffetli insan demek. Anlamını da çok beğendim. Akşam eşimde beğenmişti. Tüm akrabalarını arayıp soruyor akşamdan beri, şimdi yok vazgeçtim diyor. Sizce nasıl AREL ??
Kızlar,
Dün-bugün bir sürü iş hallettim. Lohusa geceliği işini hallettim;3 tane gecelik aldım önden düğmeli, şık bişeyler, sabahlıkları da var.
Çok mükemmel bir emzirme sütyeni buldum, benim tam istediğim gibiydi ama sadece bir tane aldım çünkü o kadar pahalıydı ki; eğer beklenmedik şekilde kilo alırsam veya gögüsler şişerse; kullanmazsam yazık olurdu...
Alt değişim minderi, ıslak mendil, pamuk, küçük beşik için yedek yan koruma ve nevsim, bebek telsizi, vb... eksikler de bitti...
Geçen hafta kapı süsü, bebek şekeri malzemeleri, takı yastığı, vs almıştım zaten.
Bugün artık kızımın giysilerini yıkamaya başladım. Bir gariplik çöktü üstüme. Çok ufaklar, çok yakında bir bebeğim daha olacak. Yine düşündüm becerebilecek miyim iki çocukla diye... Yine de banyosu, emzirmesi, alt değişimi vs pek çok konuda artık tecrübeli anneyim, kendimi rahat hissediyorum:))
İşim olarak ta "İpek" ile "Deren" arasında kalmıştık. En son DEREN ismine karar verdik ne diyorsunuz kızlar???
Kızlar,
Benim hayatimi kurtardi bu pompa xanim simdi yine vikardim ortaya 7 sene sonra hastahane cantama ilk isim bunu koymak olucakKizlar hazir indirimdeyken sut pompasi almaya karar verdim ama elektirikli degil bu manuelmis önerir misiniz acaba alsammi ?
aci falan yapiyor diyorlar manuel olan bunu bosverip elektrkli mi alsam acaba :44:
Eki Görüntüle 1019534
kizlar,ben 3.5 yil bebek yapmadim.kv.k.peder cocuk diye diye yandilar.simdi hamileyim.ne şanski 7 aylik evli eltimde 5 aylik hamike.ve ayni evde yasiyolar.bizde yeni tasindik k.peder bize yatak odasi aldi.
simdi bebek alisverisine gelince bize hicbisey almadilar.ve Almayacaklarmis.evdeki ogluna hem besleme gibi bakiyor.tum dr masraflarini karsiliyor.gelin calismiyor.kocasida paralari yastik alti yapiyor.gecimlerini kayinpeder sagliyor.
evdekinin masraflarinin altindan kalkamayinca bize hic destek olmuyorlar.
gecende kv.annemi aramis ne aldin bebege daha ne alacaksin falan demis.biz yetisemiyoruz kizin cok pahali seyler begeniyor demis..
sanki bisey istedim ondan parasini mi istedim..
ayrica ben calisiyorum kurumumun yaptigi ozel saglik sigortasi var.dolayisiyla gittigim hastane ve dr.ona gore anlasmali yerler.
normal dogum 6.250 tl.sezaryen 8,500 tl ye indirdik.acibadem grubu en pahali hastane biliyorsunuz.ancak sigortamin anlasmasi var %80 karsilayacak.
bunu duyan k.v anneme demisku bu paralara dogum mu olur.
bak evdeki gelin 400 liraya doguracak.onun ne eksigi var demis.
sanki o mu odeyecek yoksa oglu mu?
her masrafimi kendim karsiliyorum.
bebege babasi bir çöp almadi.almayacak.dogum parasini sigortam karsilayacak.geri kalanini kurumun verdigi dogum yardimi ile yine ben odiycem.ayrica kocamin ustume yiktigi borclar yuzunden bebegim kucukken ise donmek zorunda kalicam.
simdi soyleyin cocuguna 1 kuruş ayiracak parasi olmayan kocam icinmi dertleneyim.yoksa ayni maldan olan evlat ayrimi yapan ailesine mi yanayim.yoksa bu kadar tavizkar salak oluşumuma mi?
bunlari dusundukce deli oluyorum inanin.allah kimseyi kimseye muhtac ettirmesin.
Kizlar hazir indirimdeyken sut pompasi almaya karar verdim ama elektirikli degil bu manuelmis önerir misiniz acaba alsammi ?
aci falan yapiyor diyorlar manuel olan bunu bosverip elektrkli mi alsam acaba :44:
Eki Görüntüle 1019534
çocukken değil de inan babasızlığı hamileyken çok garip bir şekilde yaşadım eşim çocuk için heveslendikçe sanki içten içe oğlumu kıskandım gibi sanki hayatımda babamı en çok suçladığım dönem bu oldu ama dediğin gibi çok şükür ki allah iyi insanla karşılaştırdı bizi bir erkeği sevmeyi ben eşimle öğrendim yıllarca hayatımda eksik olan erkek figurü çok şükür ki eşimle ve oğlumla gerçek oluyor.[/Q
benim babam yaptıklarından dolayı, sevgiden çok içimde hep nefretle anarım. Şimdi pişman ama inan zerre sevgi duyamıyorum. (sadece vicdan) Onun bize yaptıları yüzünden hep eşimi yargılardım. Saolsun metanetle yanaştı ve bunları aştım hepsi geçti:) dediğin gibi "hayatımda eksik olan erkek figurü çok şükür ki eşimle ve kızımla gerçek oluyor" :)))
*inanin wc gidesim gelmio cunku gidiorum yine gelicek 2 dk sonra hatta tam cikarken yine gelicek
*malesef icim de bir yangin pismanlik ne oldugunu solemiiyim yedigimin ama hemde 2 porsion yedim ama nasil bole canima can geldi...simdi de ole bi uyku hali sekerimi olcmeye korkuorum...
*gecelik konusunda anladim ki herkesss 2 gecelik almis o zaman bi tane daha ucuz bulim da alim.....sabahlik pijama terlik corap patik derken bi kucuk bavul doldurcam yine kiziminda bi chicoo cantasi iste hazir allah buyukk..
*kan ilaci konusunda da yanliz degilmisim anladim sewindim....napalim kan mi wercekler bi de bize acaba yetmezse bilemedim ki....
*kizlar tekrar tekrar hep konusuoz konulari ama hergun farkli birimizin cani yandigi icin...fakat sakin kafaniza takmayin su anne babalari inanin esimi oyleee bir ortada biraktilar ki anlatamam ve daha sozluyduk kredi ile herseyimizi yaptik ve ikimzde calisip bugunlerre geldik.....esimi hep takdir ettim bize sahip cikti die...inanin bi okadar da hizurumuz war...ve en onemlisi de bu huzur...kimse warsin bir igneee almasinnnn huzurunuz olsun inanin daha kiymetli.....keske isten cikarilmis olmasaydimdaaa hala kocama destek olabilseydimmmm kizima envai cesit sey alabilseydimmm...calismaya alisigim ben de yillardir simdi cok zor gelii hersey...tabiki calisirdim is arardim da hamiss hamisss kimse is wermez buralarda bnm hakkimla dogum iznimlen mi ugrascak...o yuzden en azindan bebis buyuyene kadar askiya aldim bnde...
hay hayyyy istee boleeee simdi annemdeyim mamapar yapio tatlida yapmis yaaa yemen lazim diyorr bi lokmacik ama bi lokma yetmio ki bana...
* aglatan agrimla tanistim gece 2 di watsaptan dedikodu yaparken uyuya kalmisim sonraaa bir tekme mi itme mi anlayamadim nasill bolee cikio gobegimden sandim yumurtaliklarima kasigima dogru wurmaya baspayincada basladim aglamaya cok korkuorum ii mi acaba....
topiğin en neşeli, en doğrucu bestekızı:) yine bi yazınla güldürdün ve düşündürdün beni:))) hayyy sen çok yaşa emiiii...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?