2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

maşallah canım, bende nts nasıl bişey diye merak ediyodum heralde ben çok heycanlanırım benim kız ne yapar içerde bilmem artık salıya nasipse görecez

sıkıntı yapma canım inş hayırlısıyla zamanında gelir bebişin

bugün rutin kontrolüm vardı, 30 hafta olunca nst sonuçlarına da bir bakalım belki sancı vardır, hissedemeyebilirsin dedi dr.

sancı 75 lere kadar çıkmış, çok sancın var dedi ama ben sancı fln hissetmiyorum ki hiç

ayrıntılı ultrason sırasında sertleşme oldu yine ve dr sertleşme var deyince bende hergün birkaç kez olduğunu söyledim bu sertleşmelerin, erken doğum habercisiymiş bu sertleşmeler (kasılmalar).

sanırım karındaki sertleşmeler kasılma demekmiş, bende KASILMA deyince kasıklarda ağrı fln bekliyordum

canım inşaallah doktorunun dediği gibi normaldir sendeki durum, bende araştırdığım kadarıyla bu sertleşmeler normalmiş aslında, rahim doğuma hazırlanıyormuş.

Son düzenleme:

ay ne güzel sen başlamışsın yavaş yavaş.

bugünkü kontrolde erken doğum riski çıktı ve bizde yarından itibaren başlıyoruz yıkamalara çantayı hazırlamalara. aslında nisan başında başlayacaktım.

offf

Seninle ayni doktora gidiyorduk galiba. Sali gunu nst deyince aklima geldi. Beni de Nalan hanim sali gunu nstye cagirdi. Ayni odada olurmusuz bir de :)

Nesh_ masallah ne guzel kilo almis yavrun. Ozellikle yaptigin birsey varsa paylasir misin. Benim oglum da azcik kilodan geri geliyordu. Sali gunune kadar biraz kilo alsin ki moralim yerine gelsin istiyorum :/

Sefamolsun valla oyle enerjigim ki istersen sana bile gelirim temizlige :)))

Canm iki ayri doktora gittim anlattim jer seyi ayrintisiyla katnim hrp sert dedim birde cok kasilma oluyo dedim rahim doguma hazitlrlaniyo dediler magnezyum yazdi biri ,digeride ikiye cikart gunde dedi..onemsemediler yani bilmiyorum.yalanci kasilma diyip gectiler zaten benm doktora gore hersey normal pek ilac yanlisi degil.of ya doktorumun rahat olmasi brni dahada geriyo bide ozele gidiyorum

Iyi akşamlar KIZLAR bugün bütün alışverişi bitirdik. Almadığımız tek şey hastanede dağıtacağımız çikolatalar. Ben onuda alacaklımda adam 1.5 ayda bozulanilir dediği için almadım
Bugün aldıklarımız bile okadar çok tuttu ki iflasın eşiğindeyim.işte son olarak aldıklarımız

6 adet hamile külodu
3 adet emzirme sütyeni
3 adet çorap kendime
Bebişin beşiğine cibinlik
Hastane için tek kişilik nevresim takımı
Bebek odası lambası, lamba anahtarlık prizi
Elbise askısı
Küvet kova maşrapa
Ve eşimin bana doğumdan sonra getireceği çiçek yanlış duymadınız sağlamcıyım ben kendi çiçeğimi kendim beğenerek aldım poşet geçirdim üstünede

Ve aldığım bu şeyler 650 lira tuttu. Oyy neyseki bitti ama çok şükür :)

Kızlar bugün yüksek tansiyon çıktı bende doktor ilac tedavisine başladı anne ve bebek için çok riskli çok korkuyorum bu durumu yaşayan varmı

benimde erken doğum riskim var her ihtimale karşı hazır olmakta fayda var, bebişin kıyafetlerini de hazırlamak için içim içimi yiyor ama kim elde yıkayacak tek tek ütüleyecek gözüm yemiyor ya

Bu arada doğum çantamıza koyduklarımız;

Bebek için;
Ikitane penye battaniye
Bir polar battaniye
3 tane hastane çıkışı ( 1 tane 10 lu 2 tane 5 li)
3 eldiven 3 çorap tabi
Bir hırka
Bir biberon bir emzik
1 numara bebek bezi 50 li bi paket
2 tane ıslak mendili
2 tane ağız mendili
Çıkışta araç koltuğuna örtmek için yüz örtüsü
Pişik kremi
Bebek masaj yağı
Şampuanı
Tek kullanımlık alt açma örtüsü 4 tane

Kendim için;
Iki pijama bi sabahlıklı 1 gecelik
1 emzirme sütyeni
3 külot
3 çorap
Terlik
El aynası diş fırça macun bi kaç makyaj malzemesi parfüm
Danteli havlu bi tane
Nevresim takımı
Hasta bezi
Orkid
Göğüs pedi
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu kremi
Misafirler için kolonya
Kırmızı taç tabiki :)
Şal koyacağız bi tane kayınvalidem getirince

Şimdilik aklıma gelen bunlar koyduklarımızdan. Bizimkiler en küçük valize sığdı. :) artık hazırız. Ama daha çok erken tabi beklesin yavrucuğum :) çikolata almadık ama kilosu 80 lira imiş aklınıDa bulunsun. Bi kiloya 40-45 tane girer dedi. :)

3 tane battaniye koymuşsun ben bitane kalın kadife battaniye koydum şimdi seni görünce tereddüt ettim üşürmü acaba diye,bide hırka koymuşsun ben yelek koymayı düşünüyorum ama penyemi koysam yünmü karar veremedim , birde aklıma gelmişken yazayım bebişi silmek için bir yumuşak bez atın çantanıza bebeği silmek içinbenim ilk doğumumda çantama kv ısrarıyla koyduğum kundak bezine silmişlerdi bebeğin kanlı üstünü

Kızlar ben ilkinde epidural sezaryan oldum bilmiyorum ondan mı ben de bel ağrısı oldu hakketten fıtık da oldu ama ben cesaret edebilirsem yine epidural düşünüyorum genel anestezi de anne ve bebek için iyi olmayabiliyomuş yurt dışında yapmıyolarmış diye okudum biyerde. Araştırmak lazım hangisini gönül isterse o olcak artık

anladim hayatim.....eskilerde olmak warmis hic bisi bilmeden okumadan dogurmak hastalik bilmeden buyumek buyutmek....ah ah alllahh zamani gelince bize ne nasip ederse onu yasicaz dioz ama dusunmekten de wazgecmiioz...

Kızlar bugün yüksek tansiyon çıktı bende doktor ilac tedavisine başladı anne ve bebek için çok riskli çok korkuyorum bu durumu yaşayan varmı

Bende var canım ama daha ilaca başkamadık ben 2 gündür yazmaya başladım değerleri kontrole gidince gösterip ilaç istiycem dayanamıyorum diycem bu arada ilacını hiç aksatma bende ilk hamileliktede tansiyon vardı ilaç vermişti dr günde 6 tane ama herkes okadar tansiyon ilacı içilirmi bebeğe bişey olur falan beni korkuttular bende az içtim ama bırak düzelmeyi dahada tavan yaptı bu sefer 12 tane içiceksin demişti dr tabi ben bu sefer. 6 yı içtim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gayet mantıklı hazırlamışsın elime sağlık ben de hazırlıycam bi kaç güne bugün pazardan hastane çıkışı aldım 55 tl minitof muydu markası bi de iki tane pijama takm aldım kendime de gecelik baktım 20 tldi ama karar veremedim

anliorum hayatim......zaten ben okadar sezaryen istiom ya dik kafali die kiziolar falan burda da normal hayatimda da naz falan yapamam kimselere bi kocisss destekcim.....insallah her ne sekil olursa olsun hicbirimiz kimseye mahkum olmayalim...zaten biz MAYİS ANNELERİ AİLE KOCA CEWRE HER TURLU KONUDA AYNİYİZ COK DENK GELMİSİZZZ....KOCALARİMİZ GENELDE İİ AMA AGRESİF AİLELERİMİZ KENDİLERİ İSTEMEDİKCE YANİMİZDA YOK...CEWREMİZ COK BİLMİS SADECE UYUZ EDEN TİPLER....GORUSMEİ HİC BİRAKMAYALİM İSTESEK BU KADAR AYNİ MUZDARİBİ Bİ ARAYA TOPLAYAMAYİZ....aaaa bugun hic yazmadigim nerden belli...dosedim aplahin slmini wermeden.....

benimde erken doğum riskim var her ihtimale karşı hazır olmakta fayda var, bebişin kıyafetlerini de hazırlamak için içim içimi yiyor ama kim elde yıkayacak tek tek ütüleyecek gözüm yemiyor ya

Elde mi yıkıyosunuz kızlar walla ben dalin sıvı deterjan aldım atcam makinaya. Biraz önce abisinden kalan giysileri çıkardım dağ gibi çamaşır oldu hayatta yıkayamam elimde ütü işi de zor da bi başlayınca biter hemen inş

anladim hayatim.....eskilerde olmak warmis hic bisi bilmeden okumadan dogurmak hastalik bilmeden buyumek buyutmek....ah ah alllahh zamani gelince bize ne nasip ederse onu yasicaz dioz ama dusunmekten de wazgecmiioz...

Eskiden gerçekten daha kolaymış şimdiki gibi yok bu diktor bana göre değil yok hastane böyle hastalık falan gıkları çikmiyomuş evde ebe hallediyomuş işi bu arada bende evde doğmuşum:) simdiki zamanda hamilelik bile zor hastalığımız ve korkularımız çok fazla ama endişesiz ne olursa olsun düşüncesiylede oturamam bi köşede:) hamileliğin zorlugunuda güzelliğinide yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…