kızlar selam şimdi geldim dr dan
nst ye gırdık bekledıgım gıbı cıkmadı.. bebegın kalp atıslarını dınledıler sadece.. ben bıraz strese gırdım.. cunku makıne ıkıde bır cok yuksek dıye sınyal verıp durdu 177 yı falan da gorduk 123 u de .. benım tansıyonum da nst den once 10a 6 yken nstden sonra 13 e 8 oldu.. halbukı 20 dk boyunca yattım.. orada daha ıyı anladım stresın ınsan saglıgına nasıl zarar verdıgnı.. sız hıc strese gırmeyın.. gayte normalmış o arada seyretmesı.. ben cok yukseldı dıye strese gırdım ıste.. cahıllık..
neyse.. :) bu ay tam 820 gr almısız 2kg olmusuz.. gerıden gelıyoduk smdı haftasıyla uyumluyuz.. cok sukur Allah ıma saglıgımızda yerınde..
boyumuz da 37 cm dı 43 olmus.. hayılrısıyla guzel gıtmısız bu ay..
bızden haberler boyle..:) 32+0 dayız.. calısır raporu da aldık..
5 hafta daha sabır..
bır de gebelık egıtımıne randevu aldım..
normal dogum
beslenme
bebek bakımı banyosu
gebelık egzersizleri
nefes egzersızlerı
dogum sancısıyla basa cıkma yontemlerı
anne sutunun önemi ve emzırme yontemleri hakkında bılgı verılecekmıs.. 12 den 5 e kadar..
bakalım onları da yazarım sıze :)
30+1 deyiz, bizde bugün nst ye bağlandık, sancı çıktı, ciğer geliştirici iğne verdi dr., erken doğum riski varmış
hiç içimden geçmiyor erken doğacağı ama yinede korkuyorum ya erken olursa,
erken doğmazsa boşunamı yaptırmış olacağız iğneyi,
kendi kendine büyümesi varken ilaçla ciğerlerinin büyütülmesi sağlıklı birşeymi arkadaşlar
offf, ne zor anne olmakhayırlısıyla hepimiz vaktinde alırız kucağımıza yavrularımızı inş.
Canm oncelikle strese girme bebegin daha cok etkikenir..birde nst ye tutin kontrolunmu vardida girdin kasilma oldugunu anlamismiydin? Bnde sertlesme cok oluyo doktor normal diyo nstye sokmuyobelki bendede sanci vardir..ciger gelistirici ignenin zarari olacagini sqnmiyorum olsa dojtor o riski goze almazdi magnrzyum kullan falanderdi ben diger sayfalarda cok okudum erken.dogum tehlikesiyle ciger gelistiruci igne vurulup 40 haftada dogum yapan arkadaslari bi skntilarida yoktu istersen sayfalari bi karistir rahatalrsin
kızlar hastane çantalarınızı tamamladınızmı ben bi kısmını hazırladım kendi pijama gecelik vs,bebeğin kıyafetlerini daha yıkamadım onlarıda yıkayıp koyucam bezini battaniyesini falan koydum yavaş yavaş aklıma geldikçe koyuyorum çantaya
maşallah canım, bende nts nasıl bişey diye merak ediyodum heralde ben çok heycanlanırım benim kız ne yapar içerde bilmem artık salıya nasipse görecez
sıkıntı yapma canım inş hayırlısıyla zamanında gelir bebişin
bugün rutin kontrolüm vardı, 30 hafta olunca nst sonuçlarına da bir bakalım belki sancı vardır, hissedemeyebilirsin dedi dr.
sancı 75 lere kadar çıkmış, çok sancın var dedi ama ben sancı fln hissetmiyorum ki hiç
ayrıntılı ultrason sırasında sertleşme oldu yine ve dr sertleşme var deyince bende hergün birkaç kez olduğunu söyledim bu sertleşmelerin, erken doğum habercisiymiş bu sertleşmeler (kasılmalar).
sanırım karındaki sertleşmeler kasılma demekmiş, bende KASILMA deyince kasıklarda ağrı fln bekliyordum
canım inşaallah doktorunun dediği gibi normaldir sendeki durum, bende araştırdığım kadarıyla bu sertleşmeler normalmiş aslında, rahim doğuma hazırlanıyormuş.
ay ne güzel sen başlamışsın yavaş yavaş.
bugünkü kontrolde erken doğum riski çıktı ve bizde yarından itibaren başlıyoruz yıkamalara çantayı hazırlamalara. aslında nisan başında başlayacaktım.
offf
benim ki yağız olacak inşallah ama aras,araf ve göktuğ ismini çok beğeniyorum.
Bu arada doğum çantamıza koyduklarımız;
Bebek için;
Ikitane penye battaniye
Bir polar battaniye
3 tane hastane çıkışı ( 1 tane 10 lu 2 tane 5 li)
3 eldiven 3 çorap tabi
Bir hırka
Bir biberon bir emzik
1 numara bebek bezi 50 li bi paket
2 tane ıslak mendili
2 tane ağız mendili
Çıkışta araç koltuğuna örtmek için yüz örtüsü
Pişik kremi
Bebek masaj yağı
Şampuanı
Tek kullanımlık alt açma örtüsü 4 tane
Kendim için;
Iki pijama bi sabahlıklı 1 gecelik
1 emzirme sütyeni
3 külot
3 çorap
Terlik
El aynası diş fırça macun bi kaç makyaj malzemesi parfüm
Danteli havlu bi tane
Nevresim takımı
Hasta bezi
Orkid
Göğüs pedi
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu kremi
Misafirler için kolonya
Kırmızı taç tabiki :)
Şal koyacağız bi tane kayınvalidem getirince
Şimdilik aklıma gelen bunlar koyduklarımızdan. Bizimkiler en küçük valize sığdı. :) artık hazırız. Ama daha çok erken tabi beklesin yavrucuğum :) çikolata almadık ama kilosu 80 lira imiş aklınıDa bulunsun. Bi kiloya 40-45 tane girer dedi. :)
Canim ben bel agrisi degil ama bas agrisi cok cektim dogumdan sonra 15 gun falan surdu uzerine 15 gunde bulanti ve kusma yasadim. O yuzden genel anestezi dusunuyorum henuz doktorla konusmadim bakalim ne diyecek :) su an 2. Hamileligim bel agrisi hic yasamadim
Sancıyı biraz çekiyomuşsun belirli bi açılmaya gelmeden yapılmıyomuş.kimi 2 cm kimi 5 cm diyo gcen kardeşimin arkadaşi doğum yapti 6 cm olunca yapmışlar. Doktorumla konuşmadım henüz çevrrden bunları duydum suni sancıyı bilmiyorum ama suni sancıdansa sezeryan tercih ederim...bide sezeryan olursam epidural istemem tamamen uyutsunlar bişey görmim duymim:) ben doğumdan korktuğum ve yaşadığım kötü tecrübeden dolayı epidural normal istiyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bizimkisi de deniz olacak ( babasını ikna etmeye az kaldı ), öncesinde kuzey düşünüyorduk, ikisinden biri kesin olacak allah'ın izniyle,
seninki ne olacak canım
Kızlar bugün yüksek tansiyon çıktı bende doktor ilac tedavisine başladı anne ve bebek için çok riskli çok korkuyorum bu durumu yaşayan varmı
Bu arada doğum çantamıza koyduklarımız;
Bebek için;
Ikitane penye battaniye
Bir polar battaniye
3 tane hastane çıkışı ( 1 tane 10 lu 2 tane 5 li)
3 eldiven 3 çorap tabi
Bir hırka
Bir biberon bir emzik
1 numara bebek bezi 50 li bi paket
2 tane ıslak mendili
2 tane ağız mendili
Çıkışta araç koltuğuna örtmek için yüz örtüsü
Pişik kremi
Bebek masaj yağı
Şampuanı
Tek kullanımlık alt açma örtüsü 4 tane
Kendim için;
Iki pijama bi sabahlıklı 1 gecelik
1 emzirme sütyeni
3 külot
3 çorap
Terlik
El aynası diş fırça macun bi kaç makyaj malzemesi parfüm
Danteli havlu bi tane
Nevresim takımı
Hasta bezi
Orkid
Göğüs pedi
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu kremi
Misafirler için kolonya
Kırmızı taç tabiki :)
Şal koyacağız bi tane kayınvalidem getirince
Şimdilik aklıma gelen bunlar koyduklarımızdan. Bizimkiler en küçük valize sığdı. :) artık hazırız. Ama daha çok erken tabi beklesin yavrucuğum :) çikolata almadık ama kilosu 80 lira imiş aklınıDa bulunsun. Bi kiloya 40-45 tane girer dedi. :)
Canım o anestezi uzmanı ile ilgilide bi durum. Herkes aynı olacak değil. Ama baş ağrısı oluyormuş oyüzden çok sıvı almak ve doğumdan sonra bol kahve içmek iyi geliyormuş.ona bakarsan bazıları da normal doğumda çok yırtığı oluyor bazılarının hiç olmuyor. Yada bazıları sezeryandan sonra hemen ayaklanıyor bazıları haftalarca kalkamıyor. Kişinin yapısı, doktoru, ağrı eşiği hepsi birer faktör. Bence bu doğum konusunda kişilerin yorumlarını okuyup değerlendirme.
benimde erken doğum riskim var her ihtimale karşı hazır olmakta fayda var, bebişin kıyafetlerini de hazırlamak için içim içimi yiyor ama kim elde yıkayacak tek tek ütüleyecek gözüm yemiyor ya
anladim hayatim.....eskilerde olmak warmis hic bisi bilmeden okumadan dogurmak hastalik bilmeden buyumek buyutmek....ah ah alllahh zamani gelince bize ne nasip ederse onu yasicaz dioz ama dusunmekten de wazgecmiioz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?