2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Gunaydinnnnn herkese dün evde otururken ke dimi birden Uludağ'ın zirvesinde buldum kizlar :) Su anda bembeyaz bir manzaradan yaziyorum size :) Esimin isi ndeniyle burdayiz bizide getirdi. Kizim anlamis gibi hop hop hic durmuyor masallah :) Hepinize iyi pazarlar :)

kızlar herkes nst ye girmiş. ben son kontrolümde yine herzamanki gibi ultrasonla muayene oldum. doktor sadece dopllere baktı ekstradan o da iyi çıktı. nst ultrasın cihazıyla aynı mı yoksa farklı bi cihaz mı? doktorum baktı da ben mi anlayamadım acaba

saol canım sanada ıyı pazarlarrr :)

hayır cnm ultrasonla ilgisi yok.. gobegne dınleme cıhazı gıbı 2 tane nesne baglıyorlar.. bebegın kalp atışlarıyla senın kasılmalarını ölçuyor.. bır de bebegın hareketlerını sayıyor.. cıkan rakamlar doguma ne kadar yakın oldugunu gösterıyor..
ben hep duyuyordum NST NST NST... o kadar gozumde buyumuştukı uzay mekıgı falan gelıodu gozumun onune..
ama bı .ok degılmış afedersın.. 20 dk boyunca yatıp , bebegın kalp atışları cok yuksek oldugu ıcın makınenın habıre sınyal vermesınden oturu yasadıgım sinir bozuklugundan baska bıse degıldi benim için.

Gunaydin kizlar, iyi ppazarlar herkese.
hastane cantasi icin gogus ucu kalkani okudum.sizler aldiniz mi yada alacak misiniz.gerekli bisey sanirim.

netten baktim 5 tl yede var 40 tl yede..
onemli mi, alacaksam hangi marka onerirsiniz.
simdiden tesekkurler,

evet bunu bende merak ediyorum. sanırım göğüs ucu kalkanı emzirirken kullanılıyor yara olmasın diye ama bebişle bağ kurmakta engel teşkil edermi?

NST'de iki tane bant var, çıplak karnına sıkı sıkı sarıyorlar. Bantların altında bırer tane alıcı kısım var yuvarlak. Girmiş olsan anlardın dye düşünüyorum canımc ben doktoruma sordum, artık bundan sonra 15 gunde bır geleceksın ve bundan snrakı gelıslerden ıtıbaren nst ye alacagız duzenllı olarak dedı. Gittiğimde 31+o dım...

Harika canım, ohh keyfını cıkar bebek dogunca zor olur... Dıkkat e kara cıkarsan usutme, dusme!

Hep boyle mutlu olun inşallah:)
Bir de ben olsam eşimin telefonununa 1 gun onceden alarmlı olarak dogumgunumu kaydererek hatırlattırırdım:)))

Iyi aksamlar kizlar.
hastane çikisini 1 tane 10 lu,2 tanede 5 li almayi düşünuyorum.
2 tane 10 lu fazla olur diye.

siz kaç tane aldiniz, kaçli aldiniz?
Ben cok parcalı takımları sevmıyorum, hıc pratık olmuyor kullanmıyorum nasılsa. Ikı tane 5'li aldım ama asıl kendınden patıklı eldıvenlı tulum ıcıne body'lere yatırım yaptım:)

makinaya atmak istemiyorum elimde ılık sabunlu suda yıkamayı düşünüyorum bizdede abiden kalanlar var onları zaten yıkayıp kaldırmıştım bidaha yıkamaya gerek yoktur heralde

Benimkileri kaldıralı 3 sene oldu yıkayacagım hepsını toz olmustur vs o kadar zamanda.

evet bunu bende merak ediyorum. sanırım göğüs ucu kalkanı emzirirken kullanılıyor yara olmasın diye ama bebişle bağ kurmakta engel teşkil edermi?

Ben cok faydasını gormustum gogus kalkanının. Değişik birşey şöyle ki; amacı gögüs pedi ile ayn ama gögüs pedi fazla gelen sütün tamamını emiyor ziyan edıyor. Oysa gogus kalkanının ıcınde gogus ucu kadar bır bosluk var ordan fazla sut ozel bır bolmeye akıp bırıkıyor.İlk baslarda gelen sut bebek ıcın cok onemlı, bağışıklık sistemini oluşturuyor ve çok besleyici....

Ben ılk zamanlarda emzırırken gogus kalkanının içine bırıken sut emzırdıgım kadar olurdu en az. Mesela uyuyup uyanıyorsun, lıkır lıkır doluyor ıcı bıberon gıbı. Ped takıp yatsan akan sutler çöpe gıtmış olacak. Kalkan ıcındekı sutu kasık ya da bıberonla bebege verebılıyorsunuz zıyan olmuyor. Steril edilip tekrar tekrar kullanılıyor.
Emzirirken kullanılan bır parca olmadıgı ıcın anne-bebek ıletısımı acısından bır artı-eksısı yok. Yalnız çok uzun zaman kullanılmıyor cunku emzırme duzenı ıyıce oturunca gogusten oyle sakır sakır sutler akmıyor zaten bebek emıyor, fazlasını da sağıyorsun.

Bıraz karısık oldu ama umarım ben neden önemsedıgımı anlatabılmısımdır

Son düzenleme:

ne güzeelll tadını çıkar ama dikkatlide ol ben cesaret edemedim çok istemiştim ama kayar düşerim die vazgeçtim.

bende girmedim henüz

o zaman benim göğüs kalkanı die sandığım başka bişey bu baya faydalıymış ben bi kaç ay önce bi arkadaşımını bebeğini göğsünde biberon ucu gibi bişeyle emzirdiğini gördüm yara yapıyomuş bebeğin emmesi canı yanmasın diye kullanıyordu ben onunla karıştırmışım

Ben aldım canım iyi olduğunu duymuştum oyüzden aldım. Avent philips benimki 40 liraya aldım.

Canım o da farklı bırsey..... Bazen annenın gogus ucu, bebegın agzı ıcın çok buyuk ya da çok kucuk oluyor. Bebek bır turlu memeyı ağzına alıp ememıyor. Emmeyınce sut gelmıyor vs; hıc yoktan emzırme surecı sekteye ugruyor bastan.
Mesela ucu olmayan dumduz gogusler var; bu annelerın tek çaresi ya o bahsettıgın aparat sayesınde emzırmek ya da sağıp sağıp biberonla vermek. Çok yakın arkadaşım bu durumdaydı. Bebek o aparatı kabul etmeyınce altı ay sağarak verdi sütünü.

Gögüste çok kötü durumda yaralar varsa da hayat kurtarır tabii. Yoksa iyileşmeyen yaralar da hiç emzirilmeyecek hale getirebilir durumu ama hiçbir sorun yokken takmak çok anlamsız bence tabii...

Selamlar. Ben bu göğüs ucu kalkanların bebekte gaz yaptigini okumuştum. Kalan boşluklardan hava çekiyor olabilir.

kızlar selamlar.. son zamanlarda izlediğim diziler rüyama giriyor ve o kahramanlardan biri oluyorum.mesela bu gece survivorda yarışıyordum hemde bu karnı burnumda halimle.sonra acuna diyorum karnım acıyor artık yarışamıyorum diye oda bana artık sen yarışma sana özel bi hastane ayarladım Maldivlerde diyo orda kalacaksın türkiyeye dönemezsin tehlikeli olur diyor.elenen bi kaç yarışmacıyla birlikte orda zaman geçiriyorum sonrada hastanede doğum yapıyorum nasıl oluyosa birden kendimi evimde ve akrabalarımla buluyorum.herkes oğlumu kucağıma alıyor seviyor ama bana vermiyolar bende kıskanıyorum birazda ben tutayım diyorum alıyorum oğlumu yatak odasına gidiyorum oğlumu emziriyorum sonrada ana kucağına koyuyorum.giziden ana kucağına eğiliyorum bakıyorum napıor diye emdiğini biraz kusuyordu benim baktığımı anlayacında daha yeni doğan bebek kıkır kıkır gülüyodu hani yaramazlık yapan çocuklar olur ya yaptıklarını gizlemek için seni gülerek kandırmaya çalışır ilgini farklı bi tarafa çeker aynen öyleydi daha minicikti oğlum ama nasıl gülüyodu hala kulağımda sesi :) oğlumm beimmmmmmm aşkımmmmm

lilacsofie,cok guzel aciklamişsin.cok tesekkurler.bende meme ucu yoksa takilan bisey oldugunu dysunmustum.iki ayri aparat var ayni isimde o zaman.peki ne marka kullandin.chicoo daki digerlerine gore degisik.senin kullandigin onun gibi sanirim.

lilacsofie,cok guzel aciklamişsin.cok tesekkurler.bende meme ucu yoksa takilan bisey oldugunu dysunmustum.iki ayri aparat var ayni isimde o zaman.peki ne marka kullandin.chicoo daki digerlerine gore degisik.senin kullandigin onun gibi sanirim.

Sağol canım. Gögüs kalkanı Phıllıp Avent kullanmıştım; şimdi de alıp koydum kenara. Oğlumda kullandığımı atmayıp saklamıştım ama baktım steril olmaktan buğulanıp yıpranmış biraz kıyamadım kızıma, attım yenısını aldım.

Diğer aparatın ismi farklı şimdi hatırlayamadım ama gögüs kalkanı değil adı... Onu da kısa bir süre kullanmıştım. Benim gögüs ucum buyuk gelmişti oğlumda. Bir türlü tam beceremiyordu, çabuk yorulup uyuyordu zavallıcık. Bu iş için de aynı markanın ikili uçları var onlardan almıştım. Hergün muhakkak aparat olmadan da ezmiriyordum alışmasın diye. Oğlumun ağız ve çene kasları kuvvetlenir kuvvetlenmez de tamamen bırakmıştım hemen. Bu sefer de aynı olursa diye alıp koydum kenara yine.

Son düzenleme:

Baktım şimdi merak edip:)

İlk ikisi gögüs kalkanı, sonuncusu gögüs ucu koruyucusuymuş.

Gögüs kalkanı herhalde daha gerekli birşey. Gögüs ucu koruyucusuna ihtiyacınız olup olmayacağını ya deneyimli birinden ya da doğumdan sonra emzirirken anlayabilirsiniz. Nasılsa artık her eczanede, markette satılıyor bu tur urunler...

Ne güzel kutlamışsınız. Bazen hatırlatmak gerekiyor :)

bilmiyorumki bu gidişle öyle olacak galiba eğilip kalkmak sıkıntı zaten olmadı dediğin gibi makinada yıkıycam artık ,ama makinada eski gibi çıkar sanki ben öbür oğlumunkileride hep elimde yıkadım

canim makinan modelini bilmiorum simdi uzaktan konusmak kolay olur genelde fakat mesela 40 derece cok siktirmadan 2 saat yikasa hic bisi olmaz.....cok guclu ilac kullanma ben hacisakir bebeden memnun kaldim...onuda alamazsan hani bingo perwol falan war siyahpara ayri renklere ayri sivi olan ondan da cok memnunum ...benim annem camasir hastasidir da...bi dr pembeleri ayri sarililari ayri beyaz lari ayri attin mi tamamdir...tabi sende bilirsin ii olani da fikir iste yazim dedim tatlim.....bazen en olmadik seyi atlayiwerioz....

arkadaslar bapiosunuz....ben bas boyun agrisi ile uyandim pazar pazar cok gerildim o yuzden.....aksam disarda yemek yedik pastamizi yedik falan ewe gelincede hediyemi verdim bjk li kupa aldim bardak param bu kadarina yetti napim......daha ii lerini o bana yapsin dermisim......ama hep bi uzuntu wardi yuzunde cok mutlu degildi kocam nie mi bence ailesini takio kafasina bide babam annem kardesim fapan aradi sanirim icerledi hic caktirmadim gulmeye gupdurmeye calismaya dewam ettim...birde hediyemle kucuk bi mektup werdim bu ailemiz icin tesekkur ettim falan mektupta....cok hos bi gece olsun istedim bugun tekrar tesekkur etti mutlu oldugunu soledi ama aksam bi durgundun demedim uzmemek icin....neyse iste bole burun asprtoru aldik 10 tl ye oda derecesi aldik kizima falan iste bi emzik kaldi.....kaucuk olsun diolarrr ama damakli kaucuk sizler ne yaptiniz bu konuda bilgisi olan warmi....simdi alsw cikicaz peynir bile kalmamis....zaten persembe dr kontrolu war kg wermis gel dedi oldu kuzum optum seni 1kg almis bulunmaktayim opucek beni dr....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…