Seninle ayni doktora gidiyorduk galiba. Sali gunu nst deyince aklima geldi. Beni de Nalan hanim sali gunu nstye cagirdi. Ayni odada olurmusuz bir de :)
Nesh_ masallah ne guzel kilo almis yavrun. Ozellikle yaptigin birsey varsa paylasir misin. Benim oglum da azcik kilodan geri geliyordu. Sali gunune kadar biraz kilo alsin ki moralim yerine gelsin istiyorum :/
Sefamolsun valla oyle enerjigim ki istersen sana bile gelirim temizlige :)))
Iyi akşamlar KIZLAR bugün bütün alışverişi bitirdik. Almadığımız tek şey hastanede dağıtacağımız çikolatalar. Ben onuda alacaklımda adam 1.5 ayda bozulanilir dediği için almadım
Bugün aldıklarımız bile okadar çok tuttu ki iflasın eşiğindeyim.işte son olarak aldıklarımız
6 adet hamile külodu
3 adet emzirme sütyeni
3 adet çorap kendime
Bebişin beşiğine cibinlik
Hastane için tek kişilik nevresim takımı
Bebek odası lambası, lamba anahtarlık prizi
Elbise askısı
Küvet kova maşrapa
Ve eşimin bana doğumdan sonra getireceği çiçekyanlış duymadınız sağlamcıyım ben kendi çiçeğimi kendim beğenerek aldım poşet geçirdim üstünede
Ve aldığım bu şeyler 650 lira tuttu. Oyy neyseki bitti ama çok şükür :)
Kızlar bugün yüksek tansiyon çıktı bende doktor ilac tedavisine başladı anne ve bebek için çok riskli çok korkuyorum bu durumu yaşayan varmı
sağol canım ..ınsallah.. hayırlısıyla bı dogsun da ..
canım bebegın kalp atısları nst de dalgalanırsa sakın korkma .. normali oymus. sabıt olması cok ıyı degılmıs... ben cok dalgalandı dıye cok korktum tansıyonum fırladı.. sonra burda bı arkadas yazmıs nısan annelerınde ; nst de sancısı 50 bebegın kalp atısları da sabıt cıkmıs , doktoru doguma hazır ol deyıp akcıger gelıstırıcı ıgne vermıs :18: benim sancım ortalama 20ydı.. (hıcbısey hıssetmedım) oğlumun kalp atısları 120 ıle 177 arası gıdıp geldı.. makıne habıre cok yuksek dıye kırmızı yanıp söndu sınırımı bozdu.. cahıllık ıste meger normalmıs.. sakın stres yapmayın
sağol canım darısı basınıza dedıgın gıbı :) ınsallah sızın minişlerin de kalp atışları dalgalı cıkar.. :) normalı oymus cunku :) en alttakı çizgide bizim kasılmalarmış.. bilginiz olsun.. benım en fazla 23 oldu.. hıcbısey hıssetmedım. ınsallah sızınkıler de guzel gecer hayırlısıyla :)
Gunaydinnnnn herkese dün evde otururken ke dimi birden Uludağ'ın zirvesinde buldum kizlar :) Su anda bembeyaz bir manzaradan yaziyorum size :) Esimin isi ndeniyle burdayiz bizide getirdi. Kizim anla
mis gibi hop hop hic durmuyor masallah :) Hepinize iyi pazarlar :)
Kizlar herkes iyidir insallah. Ben doktordan geldim simdi 29 haftalik olmusuz. Kafam karisti. Bebegimin kilosu 1050 gram boyu da 36 cm. Doktor cok kilolu bir bebek olmayacak galiba haftaya gel bir daha bakalim kilosuna dedi. Cok mu az acaba. Soramadim ameliyathaneden cagirdilar sansima:/ ayni haftalarda sizin bebekler ne kadardi acaba?
arkadaslar bapiosunuz....ben bas boyun agrisi ile uyandim pazar pazar cok gerildim o yuzden.....aksam disarda yemek yedik pastamizi yedik falan ewe gelincede hediyemi verdim bjk li kupa aldim bardak param bu kadarina yetti napim......daha ii lerini o bana yapsin dermisim......ama hep bi uzuntu wardi yuzunde cok mutlu degildi kocam nie mi bence ailesini takio kafasina bide babam annem kardesim fapan aradi sanirim icerledi hic caktirmadim gulmeye gupdurmeye calismaya dewam ettim...birde hediyemle kucuk bi mektup werdim bu ailemiz icin tesekkur ettim falan mektupta....cok hos bi gece olsun istedim bugun tekrar tesekkur etti mutlu oldugunu soledi ama aksam bi durgundun demedim uzmemek icin....neyse iste bole burun asprtoru aldik 10 tl ye oda derecesi aldik kizima falan iste bi emzik kaldi.....kaucuk olsun diolarrr ama damakli kaucuk sizler ne yaptiniz bu konuda bilgisi olan warmi....simdi alsw cikicaz peynir bile kalmamis....zaten persembe dr kontrolu war kg wermis gel dedi oldu kuzum optum seni 1kg almis bulunmaktayim opucek beni dr....
Kızlar ben de tecrübemi paylaşmal istedim göğüs ucunu ben doğum için gittiğimde ebeler eşime bi liste vermişlerdi o listede vardı öylelikle aldık 5 lira falan bişi ilk başlarda memenin ucu olmayabiliyor bebek emebilsin diye takılıyor sonra gerek kalmıyor ama benim göğsüm çatlamıştı ve acıyı azaltmak için ara ara kullandım sonra çatlaklarım geçmeyince göğüs kalkanı kullanmaya başladım philipsaventti benimki de. Amacım ucu temas ettirmemek hava alıp iyileşmesini sağlamaktı işe yaradı ama gelin görün ki bu da bana alerji yaptı ve göğsüm deli gibi kaşınmaya başladı haftalarca sürdü benim cildim hassas ondan plmuş cildiyeci de hiç bişi takma evde ve saf vazelin sür dedi şampuan kullanma dedi dalin sabun kullanmıştım vücuduma. İşte öyle kızlar. Ben göğüs acısı baya çektim 4 ay sonra geçti sıkıntılarım. Bu arada göğsümün kahve yeri falan hiç kalmamıştı başına gelen var mı merak ediyorum :)
Ha bi de bu göğüs kalkanının deliklisini kullanıyodum bi eğiliyodum hoop üstüm başım yerler hep süt içinde süt biriktiği için. Baya uğraştırmıştı beni
GERGİNİM...
sebebini bilmiyorum ama herseye anında gerılıyorum kızlar nolcak benım bu halim..
annemler teyzemlerle tutturmuş baby shower (içeriğini bile bilmiyorum) yapılacakmıs.. hem de benım evımde bıle degıl kendı evlerınde.. sankı bebek onların bebegı ben tasıyıcıyım... (herseye sacma sapan benı dahıl etmeden karar vermelerınden nefret edıyorum)
neyse benım salonum bıcımsız dıye gelecek kısılerı rahat ettıremezmısız dıye oyle dusunmusler... ona da peki dedim...
sımdı bebek sekerı yapılcak cocugun ısmını hala koyamadınızmı dıye tutturdu.. ben "zamanı geldıgınde yaptırırım ne acelesı var dogumdan snra yapılmayacakmıydı" dıyorum " e olur mu gelen mısafıre ne verıcez baby showerda" dıyo.... ılla sinir edecek beni...
diyorumya sankı onun cocugu ben taşıyıcıyım... cok gergınım suan kulaklarımdan ates cıkıyor..
:95::95::95::95::95::95:
Aslında böyle ilgilenip heveslenmeleri çok güzel inan ki... Benim annecim kızıma sadece kusmuk bezi almış! Başka da birşeye özenmedi henüzGERGİNİM...
sebebini bilmiyorum ama herseye anında gerılıyorum kızlar nolcak benım bu halim..
annemler teyzemlerle tutturmuş baby shower (içeriğini bile bilmiyorum) yapılacakmıs.. hem de benım evımde bıle degıl kendı evlerınde.. sankı bebek onların bebegı ben tasıyıcıyım... (herseye sacma sapan benı dahıl etmeden karar vermelerınden nefret edıyorum)
neyse benım salonum bıcımsız dıye gelecek kısılerı rahat ettıremezmısız dıye oyle dusunmusler... ona da peki dedim...
sımdı bebek sekerı yapılcak cocugun ısmını hala koyamadınızmı dıye tutturdu.. ben "zamanı geldıgınde yaptırırım ne acelesı var dogumdan snra yapılmayacakmıydı" dıyorum " e olur mu gelen mısafıre ne verıcez baby showerda" dıyo.... ılla sinir edecek beni...
diyorumya sankı onun cocugu ben taşıyıcıyım... cok gergınım suan kulaklarımdan ates cıkıyor..
Teyzeler de ne meraklımış sosyete işlerine en azından beş çayıgibi bişi yapsalar babyshpwer cicili bicili uğraşmayı sevenlerin işi isim işini de aceleye getirirler güzelce bi konuş ya canım özendiklerini doğuma saklasınlar babyshower bence tuhaf bi adetGERGİNİM...
Canım benim başıma gelmedi ama bence böyle hassasiyet problemi varsa, şimdiden doktora danışıp alacağın bir kremi sürmeye başla gögüslerine. Alerjik olduğunu da söylersin.
Ben gögüs ucu kremlerimi sütmeye başladım şimdiden, çok faydası oluyor, ilk kez emzirme ve doğumdan sonra sürmeye başladında o kadar faydalı olmuyor.
Kalkanları da sık sık boşaltmak ve bebeğe içirmek ya da dondurucuya atmak lazım canım yoksa delıklerden dolunca tasıyor ve akıyor.
bende sabahtan beri eşimi bekliyorum işten gelsede dışarı çıkalımdiye beyfendi geldi yamağini yedi yattı uyudu yaaaaaaaaaaaaa ağlama krizine girecem şimdi avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum:84::84::84::84:
her kes kendi havasında işte senin üzerinde n hayeller kuruyolar planlar yapıyolar sen sanki hiç bişeyi değilsin bebeğin boş ver sende misafir gibi git otur eğlenmene bak
Aslında böyle ilgilenip heveslenmeleri çok güzel inan ki... Benim annecim kızıma sadece kusmuk bezi almış! Başka da birşeye özenmedi henüz
Sen rahatsız oluyorsan istemediğin hiçbirşeyin çine dahil olma. Gerildiğini, bu tarz şeylerden hoşlanmadığını ve yapılmasını istemediğini söyle. Sen katılmayınca baby shower olmaz ki... Baby shower olayı bana göre de çok ürkütücü. Doğmamış bebeğe yapılan parti bana ters geliyor, fikri hoş ama ne bileyim ben hiç cesaret edemedim işte.
evet canım nalan hanıma gidiyorum ben genelde öğleden sonra gidiyorum daha tenha oluyo hastane
belkide karşılık yatarız bi odaymış iki kişilik ayrıyettende sancı ıdasının yanındaymış sesleri duyarsak korkmayız inş
ben 30.haftada gıtmıstım 38 cm boyu 1380 gr kılosu dedı ıkı hafta sonra gel dedı hem dogum ıznı ıcın rapor alacagım yarın gıdıcem tekrar yazarım sana ne kadar oldugunu ama bence ıyı kılosu bebegının boyle seylerı takma kafana hayatım
mestcan
canım kılo alması ıcın yedıklerıme dıkkat etmedım.. subat ayında cok dıkkat ettım kılo almıyım dıye.. ben hıc kılo almamıstım bebıs sadece 500 gr almıstı ve haftası gerıde kalmıstı..
o ay cok uzuldum vıcdan azabından uyuyamadım
martta cok yıcem ne bulursam yıcem canım ne cekerse kilo demeden yıcem dedım :) ve de yedım.. bu ay ben 2 kg almıstım bebıs te 820 gr almıs ıste.. çok yedim.. ne bulursam yedım sadece 2 kg aldım.. cok su ıctm.. ona ragmen suyum sınırda .. bıraz daha olsa ıyı olurdu dedı dr..
bır de cay kahve cok ıcıyodum.. kıstım .. meger kafeın kılo verdırirmiş.. bılemedım.. cay yerıne ıhlamur ıctım kahveı de nescafe yerıne turk kahvesı ıctım.. hurma yedım .. vıtamınlerımı cok dıkkatlı kullandım.. boyle de devam edıcem.. yeterkı bebegım ıyı olsun.. :)
Kızlar benim ikinci hamileliğim birinciye göre daha bi nazlı çıktım banyoyu yıkadım diye popoma penisilin yapmışlar gibi ağrıyo :)
Teyzeler de ne meraklımış sosyete işlerine en azından beş çayıgibi bişi yapsalar babyshpwer cicili bicili uğraşmayı sevenlerin işi isim işini de aceleye getirirler güzelce bi konuş ya canım özendiklerini doğuma saklasınlar babyshower bence tuhaf bi adet
Ay nasıl korkuyorum göğüs işlerinden. Sürerim önceden canım sağolasın
Ben de ogleden sonra gidiyorum kalabaliktan kacis yok ama kontrol oldugu icin araya girerim belki. Kizimda nstye cok girdim. Hic de bagiran cagiran gormedim merak ediyordum halbuki :) Sansa denk gelmez belki yine.
Sagol canim aslinda cok takmiyorum ama annem biraz moralimi bozdu. Ilac icmiyorum biraz da istahsizim, kilo alacagim diye yemedigimi dusunuyor. Vicdan yaptim o yuzden. Sali bakalim ne diyecek doktor. Senin bebegine de masallah. Guzel seyler duyarsin insallah.
Yaa bizimki de 400 gram almis iste. On gun Adana'daydim. Akrabalari falan gezdim. Hep et, kebap, ev yemekleri yedim. Yogurttu suttu kahvaltiydi pek dikkat etmedim. O etkiledi galiba. Bu hafta dedigin gibi ne bulursam yedim. Sut bile ictim:) ilaclari da aldim birseyler farkettiyse boyle devam ederim. Dedigin gibi hersey bebekler icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?