2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar salı günü dr ye gittim ve bebişimin kalp atışlarını duyduk. ilk hamileliğim düşükle sonuçlandığı için bu defa çok korkuyodum. o nedenle kalp sesini duymakla gözyaşlarımın akması bir oldu. Allah herkese yavrusunu kucağına almayı nasip etsin. AMİN...

Katılıyorum,şu yazdığınız üçüncü cümleyi yazmaya cesaret bile edemedim kırılmasın arkadaş diye...

Şuan herkes hassas,birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor..

Çatlak kremi ben başlamadım ,az da olsa ilk hamileliğimden vardı..Badem yağını duymuştum,akşamları sürmeye başlamak gerekir.

Kızlar özellikle zayıf annelere sorum olacak :)

Yatınca elinizi kasıklarınızı koyduğunuz zaman sert bişey geliyor mu :)

Ayrıca gündüz iyim ama geceleri yatarke midem bulanıyor, yatamıyorum da :'/

Yavru papağan almayı düşünüyorum, bi zararı olur mu acaba? Toxoplasma burda 9 ay boyunca yapılıyor, her ay doktora gitmeden o gerekli testler için kan idrar vererek bu testlere tabi oluyorsun.

Genel olarak yazdım canım, arkadaşa ithafen değil netice de hepimiz insanız yaşıyoruz başımıza nelerin geleceğini bilmiyoruz.

Mevlam hayırlısını versin, hayırlı evlatlar nasip etsin..

Şurada hepimiz dertleşiyoruz aslında.

Anladım ,katılıyorum kesinlikle zaten yazdım da..
Amin ,cümlemizin kine..

Arkadaşlar gerilemeye gerek yok burda birbirimize e güzel destek oluyoruz bizi bizden başka daha iyi anlayan olamaz şu dönemde çünkü birbirine yakın şeyler yaşıyoruz

canım senin kontrolün ne zaman, bizim 7 ekimde. nasıl sabrederim bilemiyorum =( bugün aile hekimliğinde tahliller yaptırdım ama toksoplazma ve rubela bakmıyorlarmış. kendi doktorum da bir şey demedi. neden demedi acaba :18:

şu olaya katılıyorum olumlu düşünelim ki herşey güzel olsun. canı verende Allah, alanda Allah. kimse yarınını garanti edemez.
beni üzen nokta gidip başka yerde yazsınlar demeleri, hiç hoş değil.
ben bu hamileliğimin başında biraz korkuyordum ewet ama zaman geçtikçe ve daha önce düşük yapmış arkadaşları burada gördükçe daha bir motive oldum hatta hepsinin adını aldım.
demekki bir düşükle bir daha düşer mi korkusunun olmaması gerektiğini ve dünyada yiyecek ekmeği var ise hoplasanda zıplasanda onun yine dünyaya geleceğini görüyoruz. buda beni motive ediyor. şimdi bebeğimle daha mutluyum ve Allah nasip ederse sağlıkla doğuracağız.
Allah herkese hayırlı gebelikler hayırlı doğumlar nasip eylesin.

İşte arkadaşım ben de onu diyorum;bebek odan hangi renk olsun diye düşünmüyorsun çünkü hep işin sorunlu kısımlarına kafayı takıyorsun. Benim ailemde,kardeşlerimde 3 tane özürlü var.Acaba benim bebeğim de özürlü mü olacak diye sabah akşam senin gibi tırnaklarımı yiyip,"negatife odaklanacağıma",böyle şeyleri kulak arkası yapmayı, "pozitife odaklanmayı" sabun köpüğü tatlı konularla oyalanmayı daha doğru buluyorum. Sizlere de bunu öneriyorum.Bırak bir sorun çıkacaksa zaten çıkacak.Senin kafa yorman bir şeyi değiştirmiyor. Sen de lütfen her gün bizimle tatlı düşler kur,lütfen..

Arkadaşlar bir konudan bahsedeyim olur ya aranızda benim gibi gorgonzola peyniri ( küflü peynir) yiyen varsa uyarayım.

Netten araştırdım

BUNLARI SAKIN YEMEYİN!
- Anne adayının asla yememesi gereken, bebeğe zarar verebilecek yiyecekler hangileri?
Çiğ veya az pişmiş yumurta, çiğ veya az pişmiş et, bazı balıklar (kılıç, lüfer, haftada iki kutudan fazla ton), çiğ kabuklu deniz ürünleri, üzerinde toprak olan yiyecekler, pate, ciğer, suşi, A vitamini (retinol) içeren destekler, soğuk-işlemden geçmiş etler, iyi pastörize edilmemiş süt, çiğ süt, aşırı kafein, sigara, alkol ve bazı peynir türleri yenmemeli. Örneğin; küflü yumuşak peynirler, camamber, brie, chevre… Mavi damarlı peynirler: Danish blue, gorgonzola yenmemelidir, zararlı bakteri içerebilir.
- Hamileler hangi peynirleri yiyebilirler?
Kaşar, çedar, parmesan gibi sert peynirleri rahatlıkla yiyebilirler. Sert peynirler, yumuşak peynirler kadar su içermiyor bu yüzden bakteri üremesi zor. Pastörize sütten yapıldığına emin oldukları peynir çeşitlerini de yiyebilirler.

bazi seyleri uzulerek okudum. gebeliklerin sorunlu yada sorunsuz ilerleyecegini Allahtan baska hicbir varlik bilemez. onun icin kimse bir digerini anlamadan bu tavirda olmamaliydi bence. yazmak istedigim cok sey var ama yeri degil burasi.

umarim sorunlu gebeliklerden bikan arkadaslar kendileri bu duruma dusup gelip topikte yazmak zorunda kalmazlar.
Allah herseye saglikli gebelik ve hayirli bir dogum nasip etsin.
bu topige tekrar gelmek istemiyorum.
hoscakalin...

Bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Bazı arkadaşlarım badem yağı ve bir de Lierac Çatlak Kremi kullandılar.
Bu konuda önerisi olan var mı? ne zaman başlamalıyız acep:)

Kakao yagi kullanlar da var ben badem yagi kullanmistim. Eger karniniz cikmaya basladiysa gogusleriniz sistiyse baslayin ne kadar erken o kadar iyi benim hic catlagim olmadi

Lütfen, bizde üzülüyoruz siz hoşcakalın derken..sadece bir kişi yüzünden böyle kararlar vermeyin,ben herkesin paylaşımını okuyorum,dua ediyorum..paylaşmak çok güzel bir şey...Bende mesajı görür görmez çok soğumuştum,ama neden o kadar paylaşım bulunduğum sayfamımı terkedeyim ki..((

Canım selam .... Benim Cumartesi kalp atışı için çağırdı az kaldı yani ama çok küçük duyamazsak daha çok stres olurum keşke biraz daha geçe randevu verseydi .. O testleri devlet hastanesinde ya da dığumevinde yaptırabilirsin ben de özel de yaptırmadım bu iki testi istersen internetten bak cidden önemli testler direk bebeği etkiliyor kardeşim topta okuyor o da abla muhakkak yaptırmalıısn demişti zaten doktor da istedi ...

ben de hamiş oldummmm :)
8 haftalık. mayısın 7-8 i doğum inşallah. nete çok sık giremiyorum mide bulantılarım yüzünden ama yine de yanlız olmadığımı bilmek güzel. Tüm güzel hamişleri öperim :)

canım, aynı şeyleri paylaşıyoruz. ewt korkularımız var ve bizi bizden başka kimsede anlayamazmış bir kez daha anladım. benimde bu topikte bişeyler yazmayacağım belli oldu...

sevgili arkadaşlarım ben de o mesajı okuduğum zaman sizin gibi hoş olmayan duygular içerisine girdim hatta içimden neler yazmak geldi de insanları kırmaktan korkarım ben. burası bir forum, paylaşım alanı iyi şeyleri de kötü şeyleri de paylaşıcaz biz burda birbirimize destek olmak için varız. bu topik kimsenin kendine özel topiği değil. ben o mesajı yok sayıyorum siz de öyle yapın lütfen. ayrıca şunu da unutmayın kişi bir ortamdan rahatsızlık duyuyorsa o ortama girmez ordakileri göndermeye hakkı yoktur. kimse kusura bakmasın. herkes bir değil kimi temkinlidir kimi de gamsız. kimse kimseyi yargılayamaz. lütfen aramızdan ayrılmayın.

Herkesin birbiriyle ayni dusunceyi paylasmasi mumkun degil.her toplulukta karsit gorus var diye cekilirsek kendi dusuncemizi savunmus olamayiz. Yanlis dusunuyorsam soyleyin her zaman olmuyor mu hayatta. Farkli dusunceler yuzunden biz niye fikrimizi soylemeyelim.

Son düzenleme:
kızlarr neler yapıyonuss benm grip devam ediyo tam gaz mide bulantılarımda ama canım bugün baklava çekti eşime aldırdım yavaşyavaş aş eriyom galiba sizler aş ermeye başladınız mı neler istiyo canınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…