- 24 Temmuz 2010
- 248
- 134
- 648
burda kimler "sorunlu hamilelik" kimler "sorunsuz hamilelik" yaşıyor bilmiyorum..zaten bi defa yazdım sıkıntımla ilgili..ilk hamileliğin yaşayan bi insanın,iki defa bebeğini kaybetmiş bi insanı anlamasını beklemek zaten manasız biliyorum ama ben inan üzüldüm..ben öyle bi durumdayım ki 2014 mayıs anneleri topiğine yazmaya elim bile gitmedi haftalardır..boğazımda düğümleniyor herşey..korkularım öyle bi safhada ki kendimi toplayamıyorum..yazmamın sebebi de sizler sayesinde normal davranmaya çalışmaktı..ama insan acılarını geçmişte bırakamıyor..bırakmamalı da zaten..ben iki yavrumu, onların ultrason fotolarını, yaşadığım onca şeyi nasıl kaldırıp atabilirim? nasıl unutabilirm? nasıl ilk kez hamileymişim gbi davranabilirm..sana kırılmadım ama bu topik bana göre değil onu anladım..çünkü ben bebeğim doğacak mı diye düşünmekten bebek odam hangi renk olsun die düşünemiyorum üzgünüm...beşik almayı, kıyafet almayı düşünemiyorum üzgünüm..
verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür ederim..hepinize hayırlı hamilelikler diliyorum..allah a emanet olun...
canım, aynı şeyleri paylaşıyoruz. ewt korkularımız var ve bizi bizden başka kimsede anlayamazmış bir kez daha anladım. benimde bu topikte bişeyler yazmayacağım belli oldu...
Ben de sizin gibi 3 sefer kotu tecrube yasadim ancak bu kadar alinmaniz yanlis bence evet bizi biz anlariz sorun yasamayan ya da ilk gebeligi olan bizi anlamaz. Bir de buna diger taraftan bakalim ben de dahil bir cogumuz paylastik kotu gunleri benim ilk basta moralim cok iyiydi negatif dusunmemeye soz vermistim ama okudukca aklima o gunler geldi ben de girdim o psikolojiye. Ve hic bunlari yasamayanlar da korktu. Dusunmemeye calis diyoruz ya kotu seyleri okudukca nasil uzaklasacagiz negatif dusunceden...tabiki duygularimizi paylasacagiz hepimiz yasiyoruz ayni korkulari ancak birbirimize moral vererek olsa daha guzel olur. Hepimiz hassasiz yanlis anlamalar olabilir.
Mesajı okudum tabi biraz üzüldüm, güya hem cinsleriz şurada :26:
Ama şu sorunlu hamilelik lafına çok güldüm, herkes sağlıklı bir gebelik geçirmek ister kimse daha kötüsünü istemez.
Başından sonuna kadar sağlıkla geçer ama Rabbim nasip etmezse o anda bir şey olur, Mevla elinden alır.
Onlar bize sadece emanet olarak geliyor.. Herkese sorunsuz hamilelikler diliyorum..
şu olaya katılıyorum olumlu düşünelim ki herşey güzel olsun. canı verende Allah, alanda Allah. kimse yarınını garanti edemez.
beni üzen nokta gidip başka yerde yazsınlar demeleri, hiç hoş değil.
ben bu hamileliğimin başında biraz korkuyordum ewet ama zaman geçtikçe ve daha önce düşük yapmış arkadaşları burada gördükçe daha bir motive oldum hatta hepsinin adını aldım.
demekki bir düşükle bir daha düşer mi korkusunun olmaması gerektiğini ve dünyada yiyecek ekmeği var ise hoplasanda zıplasanda onun yine dünyaya geleceğini görüyoruz. buda beni motive ediyor. şimdi bebeğimle daha mutluyum ve Allah nasip ederse sağlıkla doğuracağız.
Allah herkese hayırlı gebelikler hayırlı doğumlar nasip eylesin.
İşte arkadaşım ben de onu diyorum;bebek odan hangi renk olsun diye düşünmüyorsun çünkü hep işin sorunlu kısımlarına kafayı takıyorsun. Benim ailemde,kardeşlerimde 3 tane özürlü var.Acaba benim bebeğim de özürlü mü olacak diye sabah akşam senin gibi tırnaklarımı yiyip,"negatife odaklanacağıma",böyle şeyleri kulak arkası yapmayı, "pozitife odaklanmayı" sabun köpüğü tatlı konularla oyalanmayı daha doğru buluyorum. Sizlere de bunu öneriyorum.Bırak bir sorun çıkacaksa zaten çıkacak.Senin kafa yorman bir şeyi değiştirmiyor. Sen de lütfen her gün bizimle tatlı düşler kur,lütfen..
bazi seyleri uzulerek okudum. gebeliklerin sorunlu yada sorunsuz ilerleyecegini Allahtan baska hicbir varlik bilemez. onun icin kimse bir digerini anlamadan bu tavirda olmamaliydi bence. yazmak istedigim cok sey var ama yeri degil burasi.
umarim sorunlu gebeliklerden bikan arkadaslar kendileri bu duruma dusup gelip topikte yazmak zorunda kalmazlar.
Allah herseye saglikli gebelik ve hayirli bir dogum nasip etsin.
bu topige tekrar gelmek istemiyorum.
hoscakalin...
Lütfen, bizde üzülüyoruz siz hoşcakalın derken..sadece bir kişi yüzünden böyle kararlar vermeyin,ben herkesin paylaşımını okuyorum,dua ediyorum..paylaşmak çok güzel bir şey...Bende mesajı görür görmez çok soğumuştum,ama neden o kadar paylaşım bulunduğum sayfamımı terkedeyim ki..((
sevgili arkadaşlarım ben de o mesajı okuduğum zaman sizin gibi hoş olmayan duygular içerisine girdim hatta içimden neler yazmak geldi de insanları kırmaktan korkarım ben. burası bir forum, paylaşım alanı iyi şeyleri de kötü şeyleri de paylaşıcaz biz burda birbirimize destek olmak için varız. bu topik kimsenin kendine özel topiği değil. ben o mesajı yok sayıyorum siz de öyle yapın lütfen. ayrıca şunu da unutmayın kişi bir ortamdan rahatsızlık duyuyorsa o ortama girmez ordakileri göndermeye hakkı yoktur. kimse kusura bakmasın. herkes bir değil kimi temkinlidir kimi de gamsız. kimse kimseyi yargılayamaz. lütfen aramızdan ayrılmayın.
Herkesin birbiriyle ayni dusunceyi paylasmasi mumkun degil.her toplulukta karsit gorus var diye cekilirsek kendi dusuncemizi savunmus olamayiz. Yanlis dusunuyorsam soyleyin her zaman olmuyor mu hayatta. Farkli dusunceler yuzunden biz niye fikrimizi soylemeyelim.
Şuan çok üzgünüm. Bana gelen özel mesajlara da üzüldüm. Özel mesajlarda gruptan ayrılmak isteyen arkadaşlar isimlerinin silinmesini istemişler. Bu duruma gelmek gerçekten üzücü. Hepimiz duygusal bir dönemdeyiz ve çok hassassız. Burası sosyal bir platform, herşey rahatlıkla paylaşılabilir ahlaki anlamda bir rahatsızlık verilmediği müddetçe. phekda ve Bunitonun sözlerine aynen katılıyorum. Ayrılmak isteyen arkadaşlara grup adına mesaj atıcam çıkmamaları konusunda karar onların tabiki de. Konunun burada kapanmasını rica ediyorum. Sadece şunu düşünün inşallah hepimiz mayıs annesi olarak burada olucaz ve çocuklarımızı birlikte büyütücez. Hepiniz benim kardeşlerimsiniz, iyi günde kötü günde yanınızdayım hepinizin, sizinde yanımda olmanızı dilerim. Sağlıklı hamilelikler diliyorum hepinize tekrar.