Ne guzel anlatmissin Bende aliyordum ama zorla yiyordum artik gude 1 tanede olsa yemeye gayret edicem en sevmedigim meyvelerde biridir kendisi
GERGİNİM...
sebebini bilmiyorum ama herseye anında gerılıyorum kızlar nolcak benım bu halim..
annemler teyzemlerle tutturmuş baby shower (içeriğini bile bilmiyorum) yapılacakmıs.. hem de benım evımde bıle degıl kendı evlerınde.. sankı bebek onların bebegı ben tasıyıcıyım... (herseye sacma sapan benı dahıl etmeden karar vermelerınden nefret edıyorum)
neyse benım salonum bıcımsız dıye gelecek kısılerı rahat ettıremezmısız dıye oyle dusunmusler... ona da peki dedim...
sımdı bebek sekerı yapılcak cocugun ısmını hala koyamadınızmı dıye tutturdu.. ben "zamanı geldıgınde yaptırırım ne acelesı var dogumdan snra yapılmayacakmıydı" dıyorum " e olur mu gelen mısafıre ne verıcez baby showerda" dıyo.... ılla sinir edecek beni...
diyorumya sankı onun cocugu ben taşıyıcıyım... cok gergınım suan kulaklarımdan ates cıkıyor..
:95::95::95::95::95::95:
cnm ne diye sinirleniyorsun, insanlar bunun için haftalarda hazırlanıyor arkadaşlarını çağırıryor bir de onları ağırlıyor. ne güzel annenler organize edeceklermiş. giyin süslen git otur bir köşede o anın tadını çıkar. çünkü bebek gelince (kızanlar olacak belki ama) gerçekten çok zorlu bir tempoya girip kendini unutuyorsun. yani sonuçta sevdiğin insanlarla 1kaç saat geçirip güzel anılar biriktireceksin. annenlere kızma....
valla benım dr um "herkeste olmaz.. herhangı bı sorun yok" dedı :))
senınkının cevabını merak edıyorum :))
biliyorum onların da tek ıstegı benı mutlu etmek ama bazen gercekten arada bır fıkrım sorulsa fena olmaz dıyorum yanı.. ben bebek dogduktan snra mevlut demısım daha ustune hala benden habersız ıs yapıyolar ona kızıyorum.. yoksa cok sanslıyım tabıkı
doğumdan sonra kayboluyor. benim baya koyu bir çizgim vardı 3 senede unutmusum, dr kontrolleri esnasında dr yakında çizgin çıkar değince aklıma geldi. şimdi bayaaaa koyu ve upzuzn bir çizgim var. ben de muhtemel fazlalıktan olusuyordur. kan ilacı kullanmayan az sayıda hamişten biriyim kan değerlerim üst sınırda.
mevlütü de yapsınlar ohhhh ne güzel.... maşallah ailene herkes bir gaz geliyor bebek olayında seninkiler iyi yonde, çoğu insanın ailesi görmemezlikten geliyor yahut show yapmaya yer arıyor-laf sokmaya incitmeye...
daha doguma 8 hafta var duzelir insallah.masallah bebegine.annem beni 2 kg dogurmus 40 haftalikken.madem calisacaksin kendini yorma annesi sakinsenle aynıyız cnmmm çalışabilirimi aldım bnde ama dr biras gönülsüz verdi suyum azalmış 5ten sonra yatacaksın dedi. bnm kızımda 2150 gr ama kafa yapısı büyük dedi. bunu hep diodu sona doğru düzelir demişti ama hala bi düzeşlme yok tedirgin oldum da bakalım Allaha emanetiz. banada 20 gün sonra gel dedi
Allah kavustursun canim.ilk gunler zor gecer aslinda kolay gecirmene sevindim.insallah cabucak gecerde hem bebegine hem esine kavusursunKocisim gittii 3 gün ne çabuk geçti kalan 2 ayda çabuk gecer inşallahh..
Gunler yaklastikca heyecanda basliyor asil 30 dan sonra ahanda 1 aydan az vaktim kaldi diycem asil buyuk heyecanim ozaman basliycakama daha 17 gun var
cevabin icin sagol canm peki biberonun emzik kisimlarida dahilmi? yumusak naylon oldugu icin merak ediyorum
canmm önemli olan bizim degil bebisin kilo almasi ayrica kiskandim valla 5,5 kilo almissin benim gibi 10 kilo almamissin simdiden
bebisler cok yemekle degil vitaminli yiyeceklerle kilo alirmis... mesela pilav sevmiyorsan etini ye sutunu ic meyve sebzeni bolca ye.. bebisinde kilo alir sende formda kalirsin
Canm illa hareket ettirmen icin tatli seyler yemene gerek yok seker sorununda var biliyorum ama sanirim meyve yiyebilirsin ?
eger meyve yiyebiliyorsan meyve yiyerekte onu canlandirabilirsin... meyvelerin coguda tatli ben genelde uzum,elma veya muz vs artik evde ne bulursam yiyip soluma uzaniyorum 4 dakika sonra bebiste tesekkur edercesine karnimda oynuyor sankim
bide bebisin hareket etmis cok sevindim ama dedigim gibi meyveyle ister istemez oyniycak
3 cesit sut var bizim burda yagli orta yagli ve yagsiz diye... ben orta olani aliyorum pakette micro firinda 1 dk lik isitip iciyorum gunde 1-2 bardak kadar...
öyle suyun azalmis denilipte bebisi vaktinde dogan nice kadinlar var arkadasim da dahil.... henuz 26-27 haftallikken bu bebek 30 da da gelse dua et demis doktoru suyun azalmis demis... dinlendi bol bol sivi tuketti ve 39 u gecip dogurdu bebisini... o yuzden cok takilma derim sen bol bol suyunu ic her doktorun söyledigide dogru cikmiyor...
Günaydın arkadaşlar;
Bebek yatağı konusunda bed-line dan bir yatak beğendik, bir tarafı kuş tüyü, diğer tarafı daha sert bir malzemeden. İlk 6 ay sert yüzeyi daha sonra kuş tüyü olan tarafı kullanılıyormuş. Bu yatağı kulanan yada gören varmı aranızda. Sağlıklı olurmu acaba bebek için.
Birde Mothercare de bir yatak beğendim, çok sert yada yumuşak değil orta derecede bir yatak. İkisi arasında kararsız kaldım. Her ikiside yaysız.
Sizler aldınızmı yatakları??
simdi soyleee giyceklerini guzelce yikaip sicak utuluyoruz......biberonlar emzikler sicak suda kaynatioruz....bebege degecek yikanmayan esyalari sicak sirkeli sula silioruz...e baska yapilcak war mi strelize den kasit bu mu tatlimmm...bunlari yaptiim icin bile kiziolar bana ne hersei yikion sakinma gozunden die ama bu kadar sei yapmak zor degil saglik icin.....
Bunlarda odamiz:49
kuştuyu alma bence, bebek te -Allah korusun -alerjik bir bunye olursa kullanamazsınız. bizde olunca odasındaki herşey anti alerjene döndü.(ablamın oğlunda kuştüyü ile ilgili uyarı almışlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?