2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
yaa okulda arkadaşlar hep süper ne güzel sıkıntısız falan filan diyorlar ondan öyle düşündüm

ya bana da ole dıyolardı.. son son artık agırlastıgımı hıssedıyorum.. canım bıtek elma ıstıyor.. hep elma ıstıyor :26:

Bol su iç. Hep soluna doğru yat. Muz, kaşar peyniri, yeşil mercimek, bulgur pilavı bebeğe kilo aldırıyor diye duymuştum.
Doktor sana da kilo al dediğime göre, sen de zayıfsın demek ki? Sık sık azar azar ye, eğer canın hiçbirşe yemek istemiyorsa?

Vitaminlerin yanı sıra balık yağı içebilirsin, ben bebeğe kilo aldırdığını düşünüyorum, telefonla doktoruna bir sorma şansın var mı?
Üzülme annesi kilo alır muhakkak.

canım kusmalarım geçmedi, balık yağı içince de kusuyorum. ama balık yiyiyorum her hafta, doktor o yüzden balık yağını bıraktırdı. çünkü kustuğum zaman çok hırpalanıyorum. Ben de toplamda 7 kilo aldım ama doktorum az buluyor. vitamin ve kan hapı verdi sadece.

kızlar bende esmerim, baba da benim kadar olmasada esmer bizim oğlam bir çıktı, sapsarı bişey hani çil sarı değilde
bizde başta baya alışamadık alışamadık derken çok şaşırdık sonra sonra kumrala döndü

Nefes alamama için, yatarken arkana yastık koyup oturmaya yakın bir vaziyette uyuyabilirsen iyi gelir. Tabii sorun çok ciddiyse. Değilse hafif yastığını yükselt rahat edersin tahminimce. Ben iki yastıkla uyuyorum.

Benim doğum tarihim de 5 Mayıs. Bir Allah'ın kulu bile o tarihte doğacak demiyor, herkes erken gelecek diye tahmin ediyor nedense. Benm içimdeki his te artık gününü bekleyecek diyor ama bişmiyorum hadi bakalım kısmet hayırlısı neyse o olsun....

Hay Allah... Benim bir tanıdığım doğuma giderken bile kusuyordu, bebek zamanında ama tam bir kilo doğdu. Şimdi ilkokulda, ilçe birincisi sınavlarda, güzel boylu poslu bir kız...

Elinden geldiğince yemeye gayret et, en azından canının çektiği bir iki şeyi bulmaya çalış. Verdiğim örneği düşün annesi üzülme, senin bebeğin şimdiden 1.5 kilo olmuş bile. Bu kilo olayının bir standartı yok ki...

canım benimki 29+2 de 1200 du, 1 hafta geri dedi, önemli degil de dedi doktorum. cok minik de değil seninki

Benim dun 30+1 di 1492 gram geldi tam olarak ulrason kagidinda 1 gun geride gorunuyor. 30+0 gorunuyor.doktorumda bebegin durumu cok iyi dedi.dun bir arkadasinda boyle bir sorunu vardi.bu kadar ufak farkliliklar cok onemli yahu.kendi doktorumun cok rahat oldugundan supheleniyorum artik

Ayyyy ne güzel ya aynı gün doğma ihtimaliniz var kuzuşla ben de 6 mayıs doğumluyum çok isterdim balkabağımla aynı gün doğmayı ama pek mümkün değil malesef zaten sezeryan olucam 23 nisanda alınacak sanırım tabi o tarihe kadar beklerse kızışım olsun ama yine yakın tarihlerde doğacağız

Kizlar ultrason kagidinda yazanEFW ne demek.biri kilosu ama bende birtane daha var yanibda parentez icinde handlock yaziyor ve % 50 dalan yaziyor.suyu diye tahmin ediyorum .eger suyu ise kac olnaliki

Kizlar ultrason kagidinda yazanEFW ne demek.biri kilosu ama bende birtane daha var yanibda parentez icinde handlock yaziyor ve % 50 dalan yaziyor.suyu diye tahmin ediyorum .eger suyu ise kac olnaliki

http://dogumfotografevi.com/kosem/ultrason-terimlerinin-kisaltmalari/

buradan alıntı yaptım,

LMP:son adet tarihi
BPD:başın kulaklar üzerindeki bölümünden ölçülen çapı
HC:kafa çevresi
AC:karın çevresi
FL:uyluk kemiği uzunluğu (7 ile çarpıp boyu buluruz)
HL:humerus uzunluğu ( kolun uzun kemiği )
CRLcrown rump length)baş-popo mesafesi
AD:karın çapı
EFW:tahmini bebk ağırlığı
EDD:beklenen doğum tarihi
NT:ense pilisi kalınlığı
AFI:amniyotik sıvı indeksi
RA:kalpte sağ kulakçık
LA:kalpte sol kulakçık
RV:kalpte sol karıncık

LV:kalpte sağ karıncık
AO:aort,kalpte çıkan ana atar damar

W: Bebeğin kaç haftalık olduğu

EFW:tahmini bebk ağırlığı demekmiş canım

canım gercekten bir şey cekmiyor çok enteresan, muz yemeye karar verdim hergün. bir de süt içicem inşallah işe yarar.

canım benimki 29+2 de 1200 du, 1 hafta geri dedi, önemli degil de dedi doktorum. cok minik de değil seninki

doktor boyu kafası normal, göbeği bir hafta küçük dedi. kafası da dönmüş, erken doğarse böyle minicik, çok korkuyorum o yüzden..

benim de doktorum hiç moral bozmaz, ilk defa göbek cevresi bir hafta geri dedi. çok üzüldüm açıkçası..

bir ay falan oldu sanırım ne okuyorum ne de yazıyorum, en son birine gerizekalı dedim diye site yönetimi bana ceza vermiş, erken doğum yapan var mı diye merak edip girince gördüm :))
umarım herkesin keyfi yerindedir.son bir kaç sayfayı okudum kasılmalar konusunda endişeleri olan arkadaşlar var sanırım, karında hissettiğimiz her sertlik kasılma değil, o yüzden panik olmayın, karnınızın her tarafı, top gibi sert ve muntazam yuvarlak oluyorsa, onu kasılma kabul edip günde kaç defa ve düzenli mi kontrol etmek gerekiyor. 8-10 defa normal kabul ediliyor.
kızım 31+2 de 1750 gr 43 cm çıktı dün, doktorum normal dedi. sol kasığım acıyor dedim önemli değil dedi, kaburgalarımın ortası çok acıyor elimle bastırınca dedim, bastırma dedi, gıdıklanıyorum hareket ettikçe gülesim geliyor dedim, o senin zevzekliğinden dedi, eğilemiyorum, eskisi kadar verimli çalışamıyorum, aptallaştım her şeyi unutuyorum, kafam çalışmıyor, babanem gibi yürümeye başladım dedim ben her cümlemi bitirdiğimde normal dedi. kendimi bidon gibi hissediyorum, ne giysem damacana örtüsü gibi oluyor, artık topuklu giyemiyorum dedim, psikolog randevusu yazalım mı istermisin dedi, yok ben konuşayım sen normal demeye devam et dedim. aynı şeyleri yaşayanlar varsa raad olun, NORMALMİŞ.

dün akşam banyo yaparken göğüslerimden süt geldiğini farkettim oğlumda sütüm sezeryandan sonra 10 gün filan sonra gelmişti ancak.çok şaşırdım böyle bir durum yaşayan varmı normalmi acaba.korktum erken doğum filan olacak diye bir anda.dün çok kasılmıştı karnımda sancımı vardı onuda anlamadım.

ay çok güldüm ya yorumuna, Allahta seni güldürsün

çok güldüm okurken doktorun süpermiş cidden benimkide aynı şeyleri söylüyor normal normal normal.bende adam bana itina etmiyor diyorum bide.

Bende iki tane var biri kilosu biliyirumda digeri ne onu anlamadim.suyu diye rahminediyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…