Ayyyy koptum burda süper yorumlar bunlar :)bir ay falan oldu sanırım ne okuyorum ne de yazıyorum, en son birine gerizekalı dedim diye site yönetimi bana ceza vermiş, erken doğum yapan var mı diye merak edip girince gördüm :))
umarım herkesin keyfi yerindedir.son bir kaç sayfayı okudum kasılmalar konusunda endişeleri olan arkadaşlar var sanırım, karında hissettiğimiz her sertlik kasılma değil, o yüzden panik olmayın, karnınızın her tarafı, top gibi sert ve muntazam yuvarlak oluyorsa, onu kasılma kabul edip günde kaç defa ve düzenli mi kontrol etmek gerekiyor. 8-10 defa normal kabul ediliyor.
kızım 31+2 de 1750 gr 43 cm çıktı dün, doktorum normal dedi. sol kasığım acıyor dedim önemli değil dedi, kaburgalarımın ortası çok acıyor elimle bastırınca dedim, bastırma dedi, gıdıklanıyorum hareket ettikçe gülesim geliyor dedim, o senin zevzekliğinden dedi, eğilemiyorum, eskisi kadar verimli çalışamıyorum, aptallaştım her şeyi unutuyorum, kafam çalışmıyor, babanem gibi yürümeye başladım dedim ben her cümlemi bitirdiğimde normal dedi. kendimi bidon gibi hissediyorum, ne giysem damacana örtüsü gibi oluyor, artık topuklu giyemiyorum dedim, psikolog randevusu yazalım mı istermisin dedi, yok ben konuşayım sen normal demeye devam et dedim. aynı şeyleri yaşayanlar varsa raad olun, NORMALMİŞ.
bir ay falan oldu sanırım ne okuyorum ne de yazıyorum, en son birine gerizekalı dedim diye site yönetimi bana ceza vermiş, erken doğum yapan var mı diye merak edip girince gördüm :))
umarım herkesin keyfi yerindedir.son bir kaç sayfayı okudum kasılmalar konusunda endişeleri olan arkadaşlar var sanırım, karında hissettiğimiz her sertlik kasılma değil, o yüzden panik olmayın, karnınızın her tarafı, top gibi sert ve muntazam yuvarlak oluyorsa, onu kasılma kabul edip günde kaç defa ve düzenli mi kontrol etmek gerekiyor. 8-10 defa normal kabul ediliyor.
kızım 31+2 de 1750 gr 43 cm çıktı dün, doktorum normal dedi. sol kasığım acıyor dedim önemli değil dedi, kaburgalarımın ortası çok acıyor elimle bastırınca dedim, bastırma dedi, gıdıklanıyorum hareket ettikçe gülesim geliyor dedim, o senin zevzekliğinden dedi, eğilemiyorum, eskisi kadar verimli çalışamıyorum, aptallaştım her şeyi unutuyorum, kafam çalışmıyor, babanem gibi yürümeye başladım dedim ben her cümlemi bitirdiğimde normal dedi. kendimi bidon gibi hissediyorum, ne giysem damacana örtüsü gibi oluyor, artık topuklu giyemiyorum dedim, psikolog randevusu yazalım mı istermisin dedi, yok ben konuşayım sen normal demeye devam et dedim. aynı şeyleri yaşayanlar varsa raad olun, NORMALMİŞ.
merhaba kızlar bu gece hiç uyumadım diyebilirim gözlerimden uyku akıyor. halim yok birşey yapmaya elim ayağım tutmuyor sanki. rahat uyumadıgım için de sırtım ağrıyorbenim gibi olanlar kimler? midemizde yer yer yanıyor. mide yanmasından dolayı boğazımda yanıyor. ne olduysa bir gecede oldu
dün akşam banyo yaparken göğüslerimden süt geldiğini farkettim oğlumda sütüm sezeryandan sonra 10 gün filan sonra gelmişti ancak.çok şaşırdım böyle bir durum yaşayan varmı normalmi acaba.korktum erken doğum filan olacak diye bir anda.dün çok kasılmıştı karnımda sancımı vardı onuda anlamadım.
bir ay falan oldu sanırım ne okuyorum ne de yazıyorum, en son birine gerizekalı dedim diye site yönetimi bana ceza vermiş, erken doğum yapan var mı diye merak edip girince gördüm :))
canım benden de geldi koyu kıvamda internetten araştırdım normalmiş:)
arkadaşlar akıntınız oluyor mu
ay çok güldüm ya yorumuna, Allahta seni güldürsün
çok güldüm okurken doktorun süpermiş cidden benimkide aynı şeyleri söylüyor normal normal normal.bende adam bana itina etmiyor diyorum bide.
Ayyyy koptum burda süper yorumlar bunlar :)
hehehee:) çok iyiymiş o zaman hepimiz normaliz:)
Süper ya çok güldüm okurken Allah'ta seni güldürsün
şuan okurken bana alttan alttan yani vajinaya bıçak saplanır gibi oluyo ya bi kaç kez peşpeşe oluyo geçiyo sizede oluyomu
tamam normal yani.daha önce olmayınca korktum bende.
Ayyyy ne güzel ya aynı gün doğma ihtimaliniz var kuzuşla ben de 6 mayıs doğumluyum çok isterdim balkabağımla aynı gün doğmayı ama pek mümkün değil malesef zaten sezeryan olucam 23 nisanda alınacak sanırım tabi o tarihe kadar beklerse kızışımolsun ama yine yakın tarihlerde doğacağız
Önemli olan gelişimi merak etme korkma canım. Elinden geleni yap tabii. Canın hiçbirşey çekmiyorsa ufak hileler yapabilirsin. Tostun içine koyduğun tereyağı arttırmak, süte bal koymak, süt yanında birkaç bisküvi yemek gibi... Annen yakınında mı bilmiyorum ama tam anne bakımına ihtiyaç duyar hale gelmişsin gibi görünüyor. Hamile nsanın canı birşey çekmez mi hiç? Hoş benim de çekmiyor ama sık sık yiyorum aklıma geldikçe birşeyler. Yoksa eskisi gibi gerçekten acıkmayı ya da canımın çekmesini beklersem zavallıcık aç kalır yavrumcanım gercekten bir şey cekmiyor çok enteresan, muz yemeye karar verdim hergün. bir de süt içicem inşallah işe yarar.
doktor boyu kafası normal, göbeği bir hafta küçük dedi. kafası da dönmüş, erken doğarse böyle minicik, çok korkuyorum o yüzden..
Ne guzel işe şimdiden sütlenmişsin canım haydi gözün aydınn:)) Çok sıcak suyla banyo yapma, bir de sakın süt geliyor diye sıkıp uğraşma yeter:)dün akşam banyo yaparken göğüslerimden süt geldiğini farkettim oğlumda sütüm sezeryandan sonra 10 gün filan sonra gelmişti ancak.çok şaşırdım böyle bir durum yaşayan varmı normalmi acaba.korktum erken doğum filan olacak diye bir anda.dün çok kasılmıştı karnımda sancımı vardı onuda anlamadım.
kızlar dün öğlende olmuştu şimdi yine oldu. belimden karnıma doğru ağrı giriyor karnım taş gibi yine.. oluyomu sizede ben artık korkmaya başladım. :18: dr uma daha 2 hafta var napsam bilemiyorum. biraz yürüdüm oturdum sanki azaldı gibi. bebişte hareket etti çok şükür ama bilsemki normal bişey rahatlıcam hergün bu ağrıyı çekcem tabiki. bilen varmıı
Maasallah arkadasım. Demek ki annenin yedıgı ıle bebegın kılosunun ılgılı olabılecegı kanıtlanmıs oldu. Ben oglumda mukemmel beslenmıstım, kusma bulantım hıc olmamıstı. Şimdi ise 3-4 ay bulantım kusmam oldu hıc yıyemedım. Sonrasında da fazla ıstahlı degılım, oglumda oldugu kadar hergun balık bal cevız vs dıkkat ederek beslenmedım ama bakalm ne olacak. Ben hep kılosundan ote zıhın gelısımı ıcın onemlı oldugunu dusunurum beslenmenın.Kizlar gecmise bakmadim herkes iyidir insallah. Ben bugun pek bir mutluyum. Oglum gecen hafta 1 kg gelmisti zayif demisti doktorumuz. Bugun kontrole gittim. Sipam tam 500 gram almis. Pek bi rahatladim. Doktorumuz da cok iyi boyle devam et dedi. Ilaclar ssutler yogurt balik ceviz meyve tam gaz devam. Nstye girmedim usendim. Onbes gun sonra gidecegim o zaman girerim belki.
canım öyle doğru söylüyosun. halbuki biliyorumda normal olduğunu önemli olan düzenli olmaması sonrasında bebişin hareketinde bi sorun yoksa normal falan hepsini biliyorum aslında ama telaşa kapılıyorum hemen. bi 35.haftalara falan gelseydim öyle rahatlıcamki. aslında allah a şükür hiç bi sorunumda yok erken doğum bebeğin suyu vs. ama işte anlamadmki niye pinpiriklendim bukadarTamamen yanlış ifade edişim olmuş. Benim doğum tarihim değil, doğum yapacağım tarih demek istemiştim aslında:))
Eşimle annesi aynı tarihte doğmuşlar, kadıncağız kendi doğumgününde doğum yapmış. İlginç tabii ama ben istemezdim öyle olmasını.
Önemli olan gelişimi merak etme korkma canım. Elinden geleni yap tabii. Canın hiçbirşey çekmiyorsa ufak hileler yapabilirsin. Tostun içine koyduğun tereyağı arttırmak, süte bal koymak, süt yanında birkaç bisküvi yemek gibi... Annen yakınında mı bilmiyorum ama tam anne bakımına ihtiyaç duyar hale gelmişsin gibi görünüyor. Hamile nsanın canı birşey çekmez mi hiç? Hoş benim de çekmiyor ama sık sık yiyorum aklıma geldikçe birşeyler. Yoksa eskisi gibi gerçekten acıkmayı ya da canımın çekmesini beklersem zavallıcık aç kalır yavrum
Ne guzel işe şimdiden sütlenmişsin canım haydi gözün aydınn:)) Çok sıcak suyla banyo yapma, bir de sakın süt geliyor diye sıkıp uğraşma yeter:)
Doktorum bu haftadan sonra yalancı doğum kasılmaları baslayabılır dedı. Oglumda da olmustu, sımdı de oluyor. Genel kontrollerınızde bır aksılık yoksa ve sureklı olmuyorsa bence onemlı degıldır. Artık son haftalardayız aklınıza takılan hersey hıc tereddut etmeden sorun bence doktorunuza ama...Gerekırse erken kontrole gıdıp ıcınızı rahatlatın.
Maasallah arkadasım. Demek ki annenin yedıgı ıle bebegın kılosunun ılgılı olabılecegı kanıtlanmıs oldu. Ben oglumda mukemmel beslenmıstım, kusma bulantım hıc olmamıstı. Şimdi ise 3-4 ay bulantım kusmam oldu hıc yıyemedım. Sonrasında da fazla ıstahlı degılım, oglumda oldugu kadar hergun balık bal cevız vs dıkkat ederek beslenmedım ama bakalm ne olacak. Ben hep kılosundan ote zıhın gelısımı ıcın onemlı oldugunu dusunurum beslenmenın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?