Ben de çok üzüldüm acaba deneme süresinden önce mi bu tahlilleri yaptırsanız, hem alışmamış olursunuz.
Tesekkurler canim. Galiba ikinci cocuk olunca biraz bosveriyoruz ya da mecburen ihmal ediyoruz. Doktorum da ayni seyi soyledi. Dedigin gibi en kilodan ziyade beyin gelisimi icin dikkat etmek gerektjgini anladim. Insallah saglikla kucagimiza aliriz yavrularimizi.
Doğum hikayelerini okudum biraz. Hem bi heyecan sardı içimi hemde bir korku sardı. Nasıl doğuracağız ya :18:
Inşallah canım .. Evet ilk 6 ayda 9 kilo aldım sonra şeker çıkınca biraz dikkat edince 1 kilo aldım. Ama artık zor çünkü çok acıkıyorum. Şuanda midem kazınıyor. Ama yemeyeceğim zor dayanıyorum 11 de yatacağım zaten. Açlık bitmiyor artık.Topigimizde ilk senin cinsiyet belli olmustu erkek demisti .bana da erkek dedi.benim kiz cikti seninki de prenses di mi.ben de 13 kg aldim.emzirdikce veriliyormus umarim oyle olur
Masallah ilk aylarda birden 5 kg almistin sonra cok az almissin.dogum sonrasi zorlanmayacaksin
doktor yaziyor bittikce.magnorm benim ilac
Okuma tatlim dogururken goruruz.hem herkesin hikayesi farkli.zaten sezaryan dusunuyorsun gozunu kapatinca acinca bebisi goreceksin
Arkadaşlar merhaba;
Doğum çantasını hazırlayanlar varmı? Neler koydunuz yada koymayı düşünüyorsunuz?
3 takım hastane çıkışı koyanlar, yanına 5 zıbın koyanlar bi bakıyım dedim kim neler koymuş şok oldum. Benmi çok sade düşünüyorum yoksa normali onların yaptığımı anlayamadım.
Ben 2 takım hastane çıkışı, bez, ıslak mendil, belki biberon da koyabilirim, kendim için pijama, bakım ürünleri, ped v.b. bunları düşündüm. Yanlışmı düşünmüşüm??
Kızlar,
Şuan size şurada yazacaklarıma artık benim bile inanasım gelmiyor ama.......
En son yanımızda çalışan yardımcı kızcağızın 15 günlük deneme süresi bugün doldu. Birkaç gün önce de sağlık testlerini yaptırmıştık, bugün maalesef hepatit c testi pozitif çıktı kızcağızın...
Bu haberi ona ben söylemek zorunda kaldım. Hasta olduğunu, çocuklu-bebekli evde çalışamayacağını yani bu işi kaybettiğini söylemek bana düştü. Kızcağız çok üzüldü, ağladı, bir de öyle kötü insanların eline düşmüş ki şimdiye kadar, böyle bir iş daha bulamam ne yapacağım diye dövündü. Aracı olan adamlar da bir taraftan onun hak ettiği maaşı elinden almak için, pasaportunu vermeyiz yakarız diye tehdit ediyorlarmış... Benim yanımda defalarca aradılar, evinin önünde bekliyorlarmış. Çaresiz kaldı zavallıcık resmen...
Eşim de, ben de üzgünüz. Kızcağızın arkasından çok ağladım...
Kizlar az once agladim
esime disari cikalim dedim canli muzige dedim.esim askim beni anla yoruldum dedi.cocuk olunca mi gidecegiz dedim aksam gezmemiz ev ziyareti ya da alisveris merkezi mi olacak dedim.tabi cikmaya hevesim kacti.ben yarim saat agladim.o cikalim diye dil doktu.simdi sus pus oturuyoruz her sey cok sikici puuuffff
bende okudum biraz bu akşam güzel şeyler yazmışlar epüdural normal doğum yapıpta memnun olan çok okudum düşünmüyodum ama düşünmeye başadım bende epüdurali tabi normal olursa doğumum bebek hala dönmedi,bu arada sen niye korkuyosunki sezeryan dı seninki yanlış hatırlamıyorsam o sancıları çekmeyeceksin en azından
Merhaba magnezyumu ssk karsilamiyor banada doktorum yazdi fakat eczaci ssk nin karsilamadigini soyledi 18 tl ye aldim..kızlar benim de size bi sorum olacaktı magnezym kullanan arkadaşlar bu ilacı doktora yazdırıyomusunuz yoksa bittikçe ezcneden mi alıyosunuz gecen ay doktorum magnesyum kullan dedi elimede ilacın adının yazdığı bi kağıt verdi bi kutuya 20 tl ödedim yazılmış olsaydı 4 tl falan ödemem gerekirdi cevaplarınızı bekliyorum yarın sağlık ocağına gidicem kan tahlili için yazılıyosa onuda yazdırıyım gitmişken
Bende artık özlemeye başladım gece uykularınıgündüz uyumamama rağmen gece bi türlü gelmiyor uykum. Pazar günü bende 4:30 da yattım, başlarım dedim böyle işe ve okula gitmedim özel sektör olsa bu kadar rahat olamazdık allahtan böyle bir şansımız var. Sende devlette misin canım?
Hiç yaptığım bişey değildir böyle bi bahaneyle okula gitmemk ama artık isyan ettim.
Bizde esimle cok eglenirdik ama gebelikten bu yana cok fazla cikamiyoruz.en son kadinlar gununde ciktik.artik sadece ozel gunlerde cikiyoruz yani.
Kıyamam :)
Bence üzülme,eşinde üzülüyormuş bak,gönlünü yapmaya çalışmış..
Sarıl geçsin :)
Birden değilde,birgün ayarlayın öyle gidin daha iyi olacaktır..Ne yapacaz ne işimiz var gb bir cvp vermemiş hem sadece yorgun olduğunu belirtmiş,gitseniz keyif almasa sen daha çok üzülecektin belki de
Hergun mutlaka cikmazsam aksama kafayi yiyorum.ya gunduz ya aksam cikiyorum.meyve soyuyo yediriyo sirinlik yapiyo affettim .cocugumun babasii :)
*biz de atistik...yaaa annemden almaya geldi iste cikti yuzume bakmio agzina duscem oralikli olmuo ewe geldik bugun bisiler aldik gosteriommmm ilgilenmio gibi gittim bende arka odaya...geldi nen war dio asil senin nen war dedim nie kotu dawraniosun bana dedim basladim aglamaya 10 dk agladim rahatladim oh be......simdi dizimde uyuya kaldi abicim ver su sefwkati bana zamaninda ne sen uzul ne ben.......
*hasta cikmis bakicin licof arkadasim cok uzuldum hep ayni hastalik turu de seni buldu gercekten ucuk paralar bizim icin ayda 300tl kalan la gecinmeye calistigimiz icin....
*arkadaslar dogumun her sekili korkutucu...ewet mucizevi olay muhtesem duygu cok guzel animsanmali fakat korkutucu oldugunu da ben kabul ediorum hepimiz edioz daha dogrusu...sezaryen olcan ne korkuon denmis de ben de uzuldum sezeyan epidural normal hangisinde ne kadar aci ne kadar mutluluk duycagimizi bilemeyiz ki.....
*Bİrrrdeeeee kizlar bu midemi elimi sokup sokucem simdi okuorum okuorum anlamiorum mantikli bir aciklamasi war mi bu mide yanmamizin allah askina inanicam bu saci cikio mevzusuna sonra sacsiz cikinca ne olcak.....gece yemiorum bise renni emiorum gunduz gece de surup iciorum allah askina normalde olsa bi renni yeter gece suruba rahmen bu gogsumde yumru yanma gitmio gitmio yaaa su icmek istemio canim artik su bile sizlatio yaaaa war mi bu kadar boyutu artan arkadas........
Dogum yaklastikca iyi kötu sacma her cesit ruyalar görur oldukBu arada rüyamda ibanilmaz şeyler gördüm. :) Doktoruma gidiyorum iceride hastasi var yinede gel sen falan diyor. Giriyorum kadina cati muayenesi yapiyor doktor birden ciglik atmaya basliyor.Bebek geliyor yardim edin diye. Kimse gelmeyince bana sen cikar bebegi diyor bir bakiyorum bebegin ayaklari geliyor. Tersden geliyor bebek diyorum onemli değil iki ekinle kavra capraz yap ayaklari diyor. Şaka gibi .... Ayaklarini tutuyorum doktor ikin ikin diye kadina moral verici sozler soyluyor hopppp bebek cikiyor bacaklarindan tutup havaya kaldiriyorum :) Ekimde bebek kordonu bağlı hala falan bana kestiriyor doktor :) Kadina verir vermez bebegini sutleri geliyor Ben soksayim ama. Kalkdim hala sokdayim herbirseyi gordum normal doguma dair. :)
doktorunla aranizda gecen konusmalar cok komik olmusbir ay falan oldu sanırım ne okuyorum ne de yazıyorum, en son birine gerizekalı dedim diye site yönetimi bana ceza vermiş, erken doğum yapan var mı diye merak edip girince gördüm :))
umarım herkesin keyfi yerindedir.son bir kaç sayfayı okudum kasılmalar konusunda endişeleri olan arkadaşlar var sanırım, karında hissettiğimiz her sertlik kasılma değil, o yüzden panik olmayın, karnınızın her tarafı, top gibi sert ve muntazam yuvarlak oluyorsa, onu kasılma kabul edip günde kaç defa ve düzenli mi kontrol etmek gerekiyor. 8-10 defa normal kabul ediliyor.
kızım 31+2 de 1750 gr 43 cm çıktı dün, doktorum normal dedi. sol kasığım acıyor dedim önemli değil dedi, kaburgalarımın ortası çok acıyor elimle bastırınca dedim, bastırma dedi, gıdıklanıyorum hareket ettikçe gülesim geliyor dedim, o senin zevzekliğinden dedi, eğilemiyorum, eskisi kadar verimli çalışamıyorum, aptallaştım her şeyi unutuyorum, kafam çalışmıyor, babanem gibi yürümeye başladım dedim ben her cümlemi bitirdiğimde normal dedi. kendimi bidon gibi hissediyorum, ne giysem damacana örtüsü gibi oluyor, artık topuklu giyemiyorum dedim, psikolog randevusu yazalım mı istermisin dedi, yok ben konuşayım sen normal demeye devam et dedim. aynı şeyleri yaşayanlar varsa raad olun, NORMALMİŞ.
Canim erken dogumla alakasi yok ben henuz 23. haftamdayken banyo yapicagim esnada ustumu cikardigim gibi sol gögsumden acik renkte sut akti ve cok gelmisti hemsireye sordugumda gayet normal erken dogumla alakasi yok sutun bol olucak dedi insallah gercekten sutumuz bol olur diyedirdün akşam banyo yaparken göğüslerimden süt geldiğini farkettim oğlumda sütüm sezeryandan sonra 10 gün filan sonra gelmişti ancak.çok şaşırdım böyle bir durum yaşayan varmı normalmi acaba.korktum erken doğum filan olacak diye bir anda.dün çok kasılmıştı karnımda sancımı vardı onuda anlamadım.
masallah oglusuna canm... demekki yediklerimizin faydasi gercekten oluyor bende o sekilde devam edeyim insallah miniklerimiz iyi kilolarda dogarlar.Kizlar gecmise bakmadim herkes iyidir insallah. Ben bugun pek bir mutluyum. Oglum gecen hafta 1 kg gelmisti zayif demisti doktorumuz. Bugun kontrole gittim. Sipam tam 500 gram almis. Pek bi rahatladim. Doktorumuz da cok iyi boyle devam et dedi. Ilaclar ssutler yogurt balik ceviz meyve tam gaz devam. Nstye girmedim usendim. Onbes gun sonra gidecegim o zaman girerim belki.
Bende de bir kasılma oluyor ara ara ,biri kalasla nefes borumu ciğerlerimi açtırmaya çalışıyor gb,ağrılı bir boşluk hissediyorum içimde göğüs kafesime doğru :26:
Bilemedim anlatabildim mi ama öyle tuhaf işte
Gece olmasın istiyorum,yatmayalım..
Yüzümdeki hareketlenmeyede anlam veremedim birden,çene cevresinde kızarıklık gb seyler oldu son 2 günde..
Çok şükür herşey güzel tamam ama bi kadının kendini kötü hissetmesi gereken herşey oluyor sanırım hamileiğin sonuna doğru!!
Bir irilik!
Eşten ayrı kalma!
Şişlik!
Gaz!
Arkamı dönsem yanımda ama dokunamıyorum artık uyurken eşime,çok fazla eksiklik bana göre bu!! Dönmek can sıkıcı..
Huzursuz uykular!
Durmak bilmeyen iştah!
Giydiğin herşey emanet gb!
Penguenvari bir yürüyüş!
Daha ne olsun..Yorumlar yapan sorular soran birsürü egzantirik kişilikler..
Herşey yorucu geliyor..
Yoruldum mu ki artık
Bugün iyi değilim galiba
Hem guldum hem kafami sallayip durdum herbiseyi beraber ayni yasiyoruz cunki Allah yardimcimiz olsun :) Her zorlugun bir ödulude vardir bizde bu zorluklarin ödulu olan minnak bebislerimizi hayirlisiyla kucagimiza aliriz insallah...katılıyor ve arttırıyorum,
horlama,
gereğinden fazla gaz,
yediğinin ağzına yeniden yeniden gelmesi,
sık sık tuvalete gitme ihtiyacı,
kabızlık,
terlemede artış,
ayak bileklerinde çorabın bıraktığı iz,
l ve xl beden pamuklu külotlar,
kalın askılı sütyenler,
göbeğin altına inen tayt veya eşofmanın boş bıraktığı, tshirtünde örtmemekte direndiği o anlamsız boşluktan görünen damarlı karın,
7 hamlede yerinden doğrulma
ağı dizine kadar inen külotlu çoraplar
hatta külotlu varis çorapları
artan varisler
pörtlemiş bir göbek deliği
cazibeli bir kadında bulunması gereken herşey ve daha fazlası
normale döneceğimiz günlere az kaldı inşallah az daha sabır, taş gibi anneler olucaz, dönüşümüz muhteşem olacak !
Canm belki boyun cok uzundur veya kemiklerin baskalarininkine göre belki daha iridir yani baskalariyla kiyaslamaman icin birsuru sebep var her hamilelik farklidir cunki emin ol bu topikte 5 alanda var 25 alanda vardir..El ayak sisiyor bendede yuzuk takmiyorum aylardir corap giyince bile bileklerimde izi kaliyor... kendini kasma kilolarda suan kötu durumlarda olabiliriz ama dönusumuz muhtesem olucakKızlar ankarada kolay ulaşılabilir bi yerden bebek şekeri ya da malzemesi almak istiyorum bilen var mı dikmen civarında oturuyorum
Bi de ben 65 kilodan 82 ye çıktım 17 kilo aldım haftam 32. Sizler ne kadar aldınız?
Bi de eli ayağı şişmeyen var mı?
11.ci maddede gıt gıt gıdak seklınde katıla katıla gulmeye basladım:) çıkardığım garip sesler de sanırım kılo artısı ve koca gobekten:)
Bi de ben 65 kilodan 82 ye çıktım 17 kilo aldım haftam 32. Sizler ne kadar aldınız?
Bi de eli ayağı şişmeyen var mı?
canm kucuk geldiyse veya buyuk geldiyse mutlaka degistir ilk zamanlar gögsun sutle dolucak sonralari inicek tabi o ayri...kızlar bir şey daha soracam size.. emzirme sütyeni aldım da ama çok biçimsiz ve rahatsız edici..size göre de öyle mi? göğsüm normalde 80 bedendi biraz büyüyünce 90 beden aldım bedeb olarak sıkıyor ama göğüs doldurmuyor bile..önü buruşuk duruyor bir acayip yani :) 95 ile mi değiştirsem ya da normal sütyenle rahat eder miyim acaba..ne düşünüyorsunuz bu konuda
ybesigi yollama fiyati besigin 2 kati belki yollama iptal bile olabilir artik ki insallah iptal olur azcik cizikleride olsa ben cok sevdim seklini cibinlik kapatiyor o 2 cizigide...esim abartmasa sorun yoktu ama baska sorun yasadik bu sefer biri bitmeden ötekisi basladimidem berbatt yanoii..uykum war deli olucam....sanirim hepimizin berbat gunu geciio
cok uzuldum tatlim yaaa insallah baska sorun yasamazsiniz...
Ne romantiksiniz yaaKizlar az once agladim
esime disari cikalim dedim canli muzige dedim.esim askim beni anla yoruldum dedi.cocuk olunca mi gidecegiz dedim aksam gezmemiz ev ziyareti ya da alisveris merkezi mi olacak dedim.tabi cikmaya hevesim kacti.ben yarim saat agladim.o cikalim diye dil doktu.simdi sus pus oturuyoruz her sey cok sikici puuuffff
Bende evlenince 4 ay iliskiye girememistim acaba vajinusmuydum ben de ozamanlar bunu nasil anlarim :26:Hamile olunca ne mizmiz olduk di mi ya.dogumdan sonra gecse bari.
Sezeryani ben dedimdi baygin olunca dogumu anlamiyor ya ondan teselli amacli.nasip olursa ben normal istiyorum.bi de ben evlenince 8 ay iliskiye girememistim vajinusmustum.insallah atlatmisimdir bunu.bakalim cati muayenesinde gorecegiz
Bendede 30. haftadan beri cok kasilma oldu hatta bazen karnim tas gibi oluyordu sanki tutmasam karnimi dusurucekmisim gibi... birde kasiklarimda batma oldu cok ama bugun masallah sanki hamile degilmissim gibi hissediyorum kendimi ama yarin kasilmalarim yine fazlalasabilir belli olmuyorda benim duydugum gunde 8-10 kez olmasi normalmis bu kasilmalarin cok takilma derimGecmise bi goz attimda bugun herkeste bi negatiflik hali soz konusu bende dahil..tum gun sebeosiz moral bozuklugu stres ve gergin bi karin ve devamli karin kasilmalari..kizlar ya bu sertlesmeler bugun tavan yapti normalmiki bu haftalarda , sandalyede oturup yemek yiyemiyecek kadar rahatsiz etti beni..off doktora gitsem normal dicek yollayacak cok iyi biliyorum brnm doktorum cok rahat( korkuyorum ya saglikocaginda kontrolum vardu hemsireye anlattim ciddiye al kasilmalari dedi daha erken boyle olmamasi lazim dedi ama bnmdoktora gore hersey normal endislendim magnezyumu gundr iki iciyorum banamis in demiyorr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?