Günaydın canım, senin demin söz ettiğin hastalıktan abimin eşinin de var. Herhangi bir çözüm metodu felan var mı ikisi de çok mağdur...Buarada günaydın umarım bugün güzel olur bari
canım bende normalde 80 giyiniyordum 85 aldım tam doldurdu. birde arkasından dar olursa diye içinden kanca varya 3 sıra arkada ondan çıktı dar gelince onu takar bedenini büyütürüm. senden çıkmadımı ?kızlar bir şey daha soracam size.. emzirme sütyeni aldım da ama çok biçimsiz ve rahatsız edici..size göre de öyle mi? göğsüm normalde 80 bedendi biraz büyüyünce 90 beden aldım bedeb olarak sıkıyor ama göğüs doldurmuyor bile..önü buruşuk duruyor bir acayip yani :) 95 ile mi değiştirsem ya da normal sütyenle rahat eder miyim acaba..ne düşünüyorsunuz bu konuda
selam kızlar,
dun gece benı yıne sıtma tuttu..
uyumadım.. bebeğim de uyumadı.. ben titredikçe o da kasıldı tekmeledi..
başımda bir ağrıyla kalktım yatakatan.. Allah kimseye yaşatmasın..
sarıldım kahveye.. yoksa bugün çalışamazdım.. cok az sancım var ama NORMALDİR eminim..
sıtmanın bile sebebini bilemediği halde NORMAL diyen dr lara bu halde gitsem yine normal diyeceklerdir.
kısmet
hissediyorum bugun iyi gidecek! bence bebeğim aşağı düşüyor ve bu durumun bana yansıma şekli bu.. 5 haftaya doğsun yavrum hayırlısıyla..
cnm dünde bende aynı seyler yasadım akşam ter bastı kombiyi kapadım hatta sonra karnım kasıldı cok sertleşti kasığıma ağrılar girdi gazda olabilir sonra yatayım dedim kalın hırka giydim kmombiyi açtım 2 kat corap giydim üşümek geldi cok korktum sabah kadar erken doğuracağım diye ödüm koptu sanırım rahim doğuma hazırlanıyor benim kızımda yalancı sancılarım 1 ay önceden başlamıştı buda başlıyor saırım yavaş yavaş
Bende bugün gördüm kızımııııı :)) 1,5 kilo olmuş 29+6 dayız normal dedi. Doğum pozisyonuna da dönmüş. Zaten son bi haftadır kasıklarımda bi baskı hissediyordum. Sizden de duyduklarımla az çok tahmin etmiştim ama duymak mutlu etti brni, artık normal doğum kısmını daha rahat düşünebilirim. Suyum iyiymiş, tam boyunu söylemedi ama kol ve bacak kemik uzunluğu önde çıktı baya fıstığımızın.yine herzamanki gibi yürüyüş ve plates topu üzerinde gösterdiği basıt bi iki hareketi mutlaka devam ettirmemi istedi. merdiven inip çık dedi.
Epidural normali sordum. Bizim tercih ettiğimiz bi doğum şekli dedi, ama geldiğinde açılman fazlaysa ve hızlı bi doğum olacaksa hiç gerek yok boşuna epidurale dedi. Eğer açılman zor oluyorsa ozaman tercih ederiz dedi.
Bu arada Merak ediyordum hep hastanenin doğum ücretini 9200 liraymışallahtan özel sigortam sınırsızdı da devam edebiliyorum bu hastaneye ve doktoruma..
Öyle yani çok şükür güzel şeyler duyduk darısı hepimizin her muaynesi için inşallahhhh. :)
Kızlar,
Şuan size şurada yazacaklarıma artık benim bile inanasım gelmiyor ama.......
En son yanımızda çalışan yardımcı kızcağızın 15 günlük deneme süresi bugün doldu. Birkaç gün önce de sağlık testlerini yaptırmıştık, bugün maalesef hepatit c testi pozitif çıktı kızcağızın...
Bu haberi ona ben söylemek zorunda kaldım. Hasta olduğunu, çocuklu-bebekli evde çalışamayacağını yani bu işi kaybettiğini söylemek bana düştü. Kızcağız çok üzüldü, ağladı, bir de öyle kötü insanların eline düşmüş ki şimdiye kadar, böyle bir iş daha bulamam ne yapacağım diye dövündü. Aracı olan adamlar da bir taraftan onun hak ettiği maaşı elinden almak için, pasaportunu vermeyiz yakarız diye tehdit ediyorlarmış... Benim yanımda defalarca aradılar, evinin önünde bekliyorlarmış. Çaresiz kaldı zavallıcık resmen...
Eşim de, ben de üzgünüz. Kızcağızın arkasından çok ağladım...
Buarada günaydın umarım bugün güzel olur bari
benim son adet tarihim 29.07.2013 hesaplamalarda bazen 6 mayıs çıkıyor bazen 5mayıs da çıkıyor ultrason da 25 nisan gözüküyor en erkenbenim erken döllenmemi olmuş kızlar yumurtlamanın en yüksek döneminde hamile kaldım o etkimi acaba
oh oh başlasın valla cokta gecıkmesın hiç önemli değil çekerim ben. yeterki bitsin artık canım ya..
Yüce Rabbim ol deyınce oldurur da nıye bır ınsan yaradılışını 40 haftaya yaymış çok merak edıyorum..
Hı hı sadece bunlar yazıyor canım, neyse yaaa zaten ben hobbit gibiyim kocam hobbit gibi bizden Çıkanın 2 metre olacak hali yok ne çıkarsa yavrumuz artıkbukadarmı yazı var sadece canım?
Canım bizimkinin ultrason aleti sanırım biraz ilginç, o yüzden göremiyoruz o yazıların hiçbirini hayırlısıhttp://dogumfotografevi.com/kosem/ultrason-terimlerinin-kisaltmalari/
buradan alıntı yaptım,
LMP:son adet tarihi
BPD:başın kulaklar üzerindeki bölümünden ölçülen çapı
HC:kafa çevresi
AC:karın çevresi
FL:uyluk kemiği uzunluğu (7 ile çarpıp boyu buluruz)
HL:humerus uzunluğu ( kolun uzun kemiği )
CRLcrown rump length)baş-popo mesafesi
AD:karın çapı
EFW:tahmini bebk ağırlığı
EDD:beklenen doğum tarihi
NT:ense pilisi kalınlığı
AFI:amniyotik sıvı indeksi
RA:kalpte sağ kulakçık
LA:kalpte sol kulakçık
RV:kalpte sol karıncık
LV:kalpte sağ karıncık
AO:aort,kalpte çıkan ana atar damar
W: Bebeğin kaç haftalık olduğu
EFW:tahmini bebk ağırlığı demekmiş canım
Hoşgeldin iyiki de geldin canım, bizleri güldürdün yine :)bir ay falan oldu sanırım ne okuyorum ne de yazıyorum, en son birine gerizekalı dedim diye site yönetimi bana ceza vermiş, erken doğum yapan var mı diye merak edip girince gördüm :))
umarım herkesin keyfi yerindedir.son bir kaç sayfayı okudum kasılmalar konusunda endişeleri olan arkadaşlar var sanırım, karında hissettiğimiz her sertlik kasılma değil, o yüzden panik olmayın, karnınızın her tarafı, top gibi sert ve muntazam yuvarlak oluyorsa, onu kasılma kabul edip günde kaç defa ve düzenli mi kontrol etmek gerekiyor. 8-10 defa normal kabul ediliyor.
kızım 31+2 de 1750 gr 43 cm çıktı dün, doktorum normal dedi. sol kasığım acıyor dedim önemli değil dedi, kaburgalarımın ortası çok acıyor elimle bastırınca dedim, bastırma dedi, gıdıklanıyorum hareket ettikçe gülesim geliyor dedim, o senin zevzekliğinden dedi, eğilemiyorum, eskisi kadar verimli çalışamıyorum, aptallaştım her şeyi unutuyorum, kafam çalışmıyor, babanem gibi yürümeye başladım dedim ben her cümlemi bitirdiğimde normal dedi. kendimi bidon gibi hissediyorum, ne giysem damacana örtüsü gibi oluyor, artık topuklu giyemiyorum dedim, psikolog randevusu yazalım mı istermisin dedi, yok ben konuşayım sen normal demeye devam et dedim. aynı şeyleri yaşayanlar varsa raad olun, NORMALMİŞ.
Canım öyle bir durum yaşarsan hemen ayaklarını uzat ya da uzan, biraz da karnını okşayınca geçiyor.kızlar dün öğlende olmuştu şimdi yine oldu. belimden karnıma doğru ağrı giriyor karnım taş gibi yine.. oluyomu sizede ben artık korkmaya başladım. :18: dr uma daha 2 hafta var napsam bilemiyorum. biraz yürüdüm oturdum sanki azaldı gibi. bebişte hareket etti çok şükür ama bilsemki normal bişey rahatlıcam hergün bu ağrıyı çekcem tabiki. bilen varmıı
Canım çok güzel yataklar var hiç sıkma canını hemen halledersin inşallah.Bunu 3 hafta önce yurtdisindan siparis vermistik bi kac gun önce geldi esim montede etti ama birsuru hasar vardi yolda gelirken cizilmis cogu
Bu yuzden tekrar montelenmis karyolayi cözup yeniden yolluycaz onlara ve sil bastan yatak alicaz offf tamda kurtulmustum diyordum
Eki Görüntüle 1028065
Offfff offff ben daha evde oturup dayanamıyorum, işte olsam herhalde bunalımlar geçirirdim Allah herkese yardım etsin canım. Kocam bana sürekli toton kazan gibi, toton senden sonra geliyor, toton çok komik, toton dünyanın küreleri gibi deyip deyip duruyorBende de bir kasılma oluyor ara ara ,biri kalasla nefes borumu ciğerlerimi açtırmaya çalışıyor gb,ağrılı bir boşluk hissediyorum içimde göğüs kafesime doğru :26:
Bilemedim anlatabildim mi ama öyle tuhaf işte
Gece olmasın istiyorum,yatmayalım..
Yüzümdeki hareketlenmeyede anlam veremedim birden,çene cevresinde kızarıklık gb seyler oldu son 2 günde..
Çok şükür herşey güzel tamam ama bi kadının kendini kötü hissetmesi gereken herşey oluyor sanırım hamileiğin sonuna doğru!!
Bir irilik!
Eşten ayrı kalma!
Şişlik!
Gaz!
Arkamı dönsem yanımda ama dokunamıyorum artık uyurken eşime,çok fazla eksiklik bana göre bu!! Dönmek can sıkıcı..
Huzursuz uykular!
Durmak bilmeyen iştah!
Giydiğin herşey emanet gb!
Penguenvari bir yürüyüş!
Daha ne olsun..Yorumlar yapan sorular soran birsürü egzantirik kişilikler..
Herşey yorucu geliyor..
Yoruldum mu ki artık
Bugün iyi değilim galiba
Canım yürü eğer çok fazla şişiyorsan çok iyi geliyor yürümek ertesi güne hiç şiş kalmıyor.Aynen canım ben de bi o kadar aldım 32. haftamda baktığımda tam 16 kilo almıştım allah son hayrı versin diyorum heralde 20 ile falan tamamlarım , şişliklerimse günden güne değişiyor bigün çok şişim var bir gün yok anlamadım gitti
Magnezyumu aç karnına iç canım o zaman bağırsaklarını çok çalıştırıyor.keşke ben de öyle olsam : (( kabızlık çok kötü, magnezyum içiyorum bir haftadır doktorum kramplardan dolayı verdi. onun için ishal yapar diyorlardı ama ben de hiç bir değişiklik yok :44:
Maşallah bebişine Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Bende bugün gördüm kızımııııı :)) 1,5 kilo olmuş 29+6 dayız normal dedi. Doğum pozisyonuna da dönmüş. Zaten son bi haftadır kasıklarımda bi baskı hissediyordum. Sizden de duyduklarımla az çok tahmin etmiştim ama duymak mutlu etti brni, artık normal doğum kısmını daha rahat düşünebilirim. Suyum iyiymiş, tam boyunu söylemedi ama kol ve bacak kemik uzunluğu önde çıktı baya fıstığımızın.yine herzamanki gibi yürüyüş ve plates topu üzerinde gösterdiği basıt bi iki hareketi mutlaka devam ettirmemi istedi. merdiven inip çık dedi.
Epidural normali sordum. Bizim tercih ettiğimiz bi doğum şekli dedi, ama geldiğinde açılman fazlaysa ve hızlı bi doğum olacaksa hiç gerek yok boşuna epidurale dedi. Eğer açılman zor oluyorsa ozaman tercih ederiz dedi.
Bu arada Merak ediyordum hep hastanenin doğum ücretini 9200 liraymışallahtan özel sigortam sınırsızdı da devam edebiliyorum bu hastaneye ve doktoruma..
Öyle yani çok şükür güzel şeyler duyduk darısı hepimizin her muaynesi için inşallahhhh. :)
Ben sağlık Ocağı'na yazdırıyorum canım, eleviti, clexane, magnorm, gaviscon yazdırıyorum.kızlar benim de size bi sorum olacaktı magnezym kullanan arkadaşlar bu ilacı doktora yazdırıyomusunuz yoksa bittikçe ezcneden mi alıyosunuz gecen ay doktorum magnesyum kullan dedi elimede ilacın adının yazdığı bi kağıt verdi bi kutuya 20 tl ödedim yazılmış olsaydı 4 tl falan ödemem gerekirdi cevaplarınızı bekliyorum yarın sağlık ocağına gidicem kan tahlili için yazılıyosa onuda yazdırıyım gitmişken
Benimde çok gazım oluyordu yemeklerden önce gaviscon içmeye başladım çok faydasını gördüm.Kizlar gaz sorununa cozum var mi. Resmen gazman gibiyim. Birde karnim ara ara sertlesiyor.
Canım bedevi şansı var sen de resmen, Allah gönlüne göre versin inşallah. Ben de kadın bulamadım hem abimin bebişi olacak hem de bizimki hem ben lohusa annem nasıl bakacak hepimize bilemiyorum.Kızlar,
Şuan size şurada yazacaklarıma artık benim bile inanasım gelmiyor ama.......
En son yanımızda çalışan yardımcı kızcağızın 15 günlük deneme süresi bugün doldu. Birkaç gün önce de sağlık testlerini yaptırmıştık, bugün maalesef hepatit c testi pozitif çıktı kızcağızın...
Bu haberi ona ben söylemek zorunda kaldım. Hasta olduğunu, çocuklu-bebekli evde çalışamayacağını yani bu işi kaybettiğini söylemek bana düştü. Kızcağız çok üzüldü, ağladı, bir de öyle kötü insanların eline düşmüş ki şimdiye kadar, böyle bir iş daha bulamam ne yapacağım diye dövündü. Aracı olan adamlar da bir taraftan onun hak ettiği maaşı elinden almak için, pasaportunu vermeyiz yakarız diye tehdit ediyorlarmış... Benim yanımda defalarca aradılar, evinin önünde bekliyorlarmış. Çaresiz kaldı zavallıcık resmen...
Eşim de, ben de üzgünüz. Kızcağızın arkasından çok ağladım...
Hemen dişçiye git canım bir hafta boş yere ağrıyı çektim hem de 2 kilo verdim, bekleyince kendiliğinden geçecek bir rahatsızlık değil. Bence ihmal etme hemen dişçiye görün.Kizlar cok moralim bozuk bugun disim agridi bende pamukla kolonya koyayim dedim disimle sikistirinca az kolonyayi yuttum birsey olur mu bebege offfff cok kotuyum
Canım benim doktorum titremeyi çok önemsiyor. Bana da titreme geliyordu meğer idrarda protein varmış, tansiyonumu felan da o yükseltiyormuş istersen sen de doktoruna bir söyle.selam kızlar,
dun gece benı yıne sıtma tuttu..
uyumadım.. bebeğim de uyumadı.. ben titredikçe o da kasıldı tekmeledi..
başımda bir ağrıyla kalktım yatakatan.. Allah kimseye yaşatmasın..
sarıldım kahveye.. yoksa bugün çalışamazdım.. cok az sancım var ama NORMALDİR eminim..
sıtmanın bile sebebini bilemediği halde NORMAL diyen dr lara bu halde gitsem yine normal diyeceklerdir.
kısmet
hissediyorum bugun iyi gidecek! bence bebeğim aşağı düşüyor ve bu durumun bana yansıma şekli bu.. 5 haftaya doğsun yavrum hayırlısıyla..
cnm ilk kızımda 41de doğdu son haftalar cok zor geçiyor gerçekten stres felan bide herkes arıyor doğurdunmu diye her sabahh kaltığımda annem eşim yüzüme bakıyordu varmı bişey diye :)) ben hiç sancım olmadan 1 gün önce hastaneye yattım ertesi gün suni sancıyla doğurdum zor dönemler son haftalar
Offfff offff ben daha evde oturup dayanamıyorum, işte olsam herhalde bunalımlar geçirirdim Allah herkese yardım etsin canım. Kocam bana sürekli toton kazan gibi, toton senden sonra geliyor, toton çok komik, toton dünyanın küreleri gibi deyip deyip duruyor
cnm ilk kızımda 41de doğdu son haftalar cok zor geçiyor gerçekten stres felan bide herkes arıyor doğurdunmu diye her sabahh kaltığımda annem eşim yüzüme bakıyordu varmı bişey diye :)) ben hiç sancım olmadan 1 gün önce hastaneye yattım ertesi gün suni sancıyla doğurdum zor dönemler son haftalar
Canım benim doktorum titremeyi çok önemsiyor. Bana da titreme geliyordu meğer idrarda protein varmış, tansiyonumu felan da o yükseltiyormuş istersen sen de doktoruna bir söyle.
Günaydın canım, senin demin söz ettiğin hastalıktan abimin eşinin de var. Herhangi bir çözüm metodu felan var mı ikisi de çok mağdur...
günaydınlar kızlarrr..
dünkü o karamsarlığımı eşimede yansıttım 5 saat noldu niye böylesin sorusuna maruz kaldım bişey yok genel diyorum ikna edemiyorum. en sonu anlatmıyorum diye bana küüstü yatağa bile gelmedianlatacak bişey yokki ama içim huzursuzdu okadarr ooff offf. sabahta hiç konuşmadı benmle. en son dayanamadı asansörde bi öpücük verdi sağolsun çok seviyorum bu adamı yaaa bidahada içimi sıkmıcam durup dururken. kendimize negatif elektrik yüklüyoruz zorla sonrada biz çekiyoz ceremesini. bundan sonra herşey harika herşey süper. dün gaza geldim bebişin çantasını hazırlıcaktım sonra dedim daha erken 35 yapcam diye kendime söz vermiştim. ama dayanamıcam sanırım. 32 haftalıkken dr kontrolüm var. ondan çıkınca hazırlıcam karar verdim bugün bebişime saç bantları yapmak için malzeme almaya gitcem. örnek göstereyim sizde yaparsanız belki
Eki Görüntüle 1029332
bunun gibi meselaumarım beceririmm yapınca sizinlede paylaşcam. hepinize kocaman günaydın öpücükleri yolluyoruz kızımla
Günaydın kızlar bu ağırlaşma yetmezmiş gibi bir de grip gibi birşey oldum herbiryerim ağrıyo sırtım belim başım burnum işe gelmek resmen eziyet halini aldı bu cumartesi inşallah doğum iznime çıkacağım korkuyorum bebeğimde bu gripten etkilenir mi gerçi hareketleri iyi ama bu annelik durumu hep endişe haliaşırı sırt ağrım var sizde de var mı kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?