2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

ben geçen hafta ekşi şeyler istiyordum limon yiyordum bu hafta baklava bakalım prensim mi geliyor prensesim mi
ya benm mide bulantılarım hat safada çarşıya inmek dahi istemiyorum yemek kokuları döner kokuları midemi bulandırıyo çarşınn ortasında milletn yemeğinide rezil ederim diye korkuyorum

ayrıca bu yazıyı yazdıktan sonra üzüldüm çünkü sen hamilesin ve seni üzmek istemezdim ama sen ne yazıkki o için yanmış defalarca acı çekmiş şimdi heyecanla hamileliğinin ilerlemesini bekleyen annelere sorunlu gebeliğe yazın buraya yazmayın diye ezerken üzülmediğini acımadığını görüncetrahatça yazdı.. dedim ki bunları yazan biri çok duygusal değildir yazdığımada üzülüp kırılmaz

haftaya bende gittiğimde doktorumla konuşcm bu konuyu yoksa artık asosyal olcam mide ulantılarımdan evden çıkamaz oldum

Kızlar ben daha önce ocak annelerindeydim. O zaman anne olmak nasip olmadı şimdiye nasipmiş inşAllah. Orda da böyle tartışmalar olmuştu. O zaman da söylemiştim şimdi de söylüyorum.

Hamilelik süreci baştan başa riskli bir süreç zaten. Bunu benim yada başka birinin söylemesine gerek yok. Hepimiz biliyoruz. Burda kimse olumsuz yada eskiye dönük kayıpları hakkında hiçbirşey yazmasa bile anne olarak her an evham yapmak için bir neden buluyoruz zaten.

Bende kayıp yaşadım. Yeniden hamile kalabilecekmiyim diye kendimi paraladım. Ama topiclere girip kürtaj sonrası hemen hamile kalanları okudukça umut etmeye başladım, mutlu olmaya başladım.

Yeri geldi saatlerce burda arkadaşlarla yazıştım, her biri farklı bir açıdan yorum yaptı. Umut ışığı oldular bana.

Burada açılan hiçbir topic sadece gittiğimiz kontrolleri yazmak için değil. Açılan her topicte bir paylaşım var, dertleşme var, destek olma var. Hiçbirimizin sorunsuz hamilelik yaşamaya garantisi yok. Bugün kayıp yaşayanlara pozitif yaklaşıp teselli edeceksin ki, Allah korusun Rabbim kimsye bu acıyı vermesin ama yarın sende aynı durumu yaşasan sanada destek olsunlar.

Ben kendi adıma söylüyorum, her an araştırıyorum zaten. Bu haftadaki riskler nelerdir başıma neler gelebilir. Kaldı ki birçok annenin birçok topicte her türlü konuyu araştırdığınada eminim. Burda ben yazmasam, başka bir topicte yine bir kayıp haberi mutlaka olacak.

Bunlar hayatın gerçekleri, başımıza gelebilecek kötü tecrübeler ne yazık ki. Kimse yaşamak istemez ama Rabbim öyle yazmış ki yaşıyoruz.

Ben burda sizlerle olmaktan, her konuyu konuşmaktan son derece mutluyum. Ve korkularımı anlattığımda, beni teselli eden bana destek olan herkese de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İnşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Bende çok sık hapşurmaya başladım,dediğiniz gibi canım acıyor ve bir kaç saniye sürüyor.Kimisi bebek yer açıyor kendine diyorlar ama ben endişeleniyorum..hemen karnımı tutuyorum ..

valla bende ete karşı tiksinti varken geçen gün canım çok döner çekti gittim bi güzel yedim :) hamilelik bu bi günümüz diğerini tutmuyor ekşi yemeye devam ediyorum ama arada tatlı birşeyler çekiyor canım atıştırıyorum benimki karışık biraz bu aralar

Hapşururken göbeğinizi alttan tutun destek verin kızlar Allah korusun bebişleri ... Göbüşler daha küçük ama olsun ...

canım, endişelenme lütfen, bende bebeğimi ilk öğrendiğim zamanlar hapşıra hapşıra bir hal oldum. DRa sordum bişey olurmu diye. dediki istersen 150 defa hapşır yinede bişey olmaz. ve bir iki hafta hapşırdım. şimdi geçti.
dün DR a gittim ve maşallah bebeğimin kalp atışlarını bile duydum :)

ay benimki tam bi etçi olacak canım heralde ben hamile kaldığım ilk zamanlar hep et yemek istiyodum aklımdan hep et geçiyodu yani ve turşuyu sevmeme rağmen hiç çekici gelmiyodu ama dün gece birden dönerle turşu yiyesim geldi hata açık biyer olduğunu bilsem aldıracaktım neyse evde işlerimi halediyim de gidem yiyeyim

Aynen bende etten tiksindim.su anda hic yiyemiyorum kokusundan bile igreniyorum.isten eve gidince hic yemek yapamiyorum.dolabin onunden bile gecemiyorum.acayip midem bulaniyo.ne zamana kadar surecek acaba bilginiz varmi kizlarrrr

gözün aydın canım Allah tamamına erdirsin inşallah

Aynen bende etten tiksindim.su anda hic yiyemiyorum kokusundan bile igreniyorum.isten eve gidince hic yemek yapamiyorum.dolabin onunden bile gecemiyorum.acayip midem bulaniyo.ne zamana kadar surecek acaba bilginiz varmi kizlarrrr

Canım okudugum kadarıyla genelde 3 ayın sonunda bitiyor, ama bazen 4-5 e kadar uzadığı oluyormuş. Cok nadir olarak 9 ay çeken de var. anladığım kadarıyla bünyeye göre değişiyor. Ben kendi annemin hamileliğini referans alıyorum, 3 ayda bitecek diye bekliyorum.. Züğürt tesellisi mi bilmem...Ama ben iş yerinde her gün istisnasız insanların yemeklerini de rezil ediyom, her yemekten sonra wcye koşan bir tip olarak :)))

Mide yanması da zaman zaman cok oluyor..genelde son aylarda olurmus, neden şimdi oluyor onu bilemedim

kansızlık var mı canım sende? bu hamilelikte belki geçerli değildir ama derler ki eğer canın bir şey çekiyorsa vucudunun o besinin içindeki maddeye ihtiyacı vardır ondan çekiyordur. benim kayınvalidem kansızdır et de pek sevmez ama kan değeri iyice düşünce canının çok et istediğini söyler ve hemen gider yeriz :)

Kizlar hala dr.dayım. keseyi gordu ama bebegi gördüğüne dair bisi demedi. Bi de kese asagida dedi yalniz kendimi cok kasmisim surekli kasmamam gerektigini soyledi, sonra kese burda diye gosterdi. Asagida dediğinde bi sorun mu var dedim yok ama keseyi takipte olalım dedi. En son hafta basinda hcg baktırmistim bi tanede simdi verdi ogleden sonra sonucu alacagim inşallah onu bekliyorum suan. Hersey normal mi bilmiyorum endişeliyim dua eder misiniz

Canımm dualarım seninle. En son betahcg kaç çıkmıştı. Hamilelik takvimin yok. Kaçıncı haftandasın.

Arkadaşlar ben bebegimi kaybettim listeden çıkararabilirsiniz beni ...hepiniz sağlıklı bir şekilde alırsınız bebişlerinizi kucagınıza ...hoşcakalın

hamilelikten önce ramazanın başunda bi kan testi yaptırmıştım doktor testti gördü bişey dememişti ben testlerimi henüz yeptırmadım doktor haftaya dedi bakalım orda bişey çıkarmı bilemem inş çok aşırı bişey çıkmaz

hayırlı ahberler alırsın inş endişelenme inş bisorun çıkmayacak Allahın izniyle dualarımız seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…