2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

bende belki zeynep i eklerim :))

kızlar selam, yoğun bi iş gununden kacamak yazıp ara ara yazıyorum gerçi en baştan beri takıp etmıyorum ama kav gndr okuyroum herkeste bnazer sıkıntılar var.. benm carpıntı, terleme uyuyamama gıbı ıkıntıların yanında bır de diş ve diş eti rahtszlıkalrım eklendı 1 haftadr.. berbat haldeyım 20 lık dişm sızlıyor sağlam olan dişlerim sızlamaya ağrımaya başladı diş etlerım neredeyse tamamı şişt ive iltihap yaptı ağzımın içi balon gıbı bişiy rahat yiyip içemiyorum bu sefer sınırım bozuluyor stres oluyorum.. ctesı gunu acıl diş hast. gttık.. gar gara verdı bıde antıbıotık druma danıstım kullan dedı ama yınede ben sadece gargarayı kullanıyorum suan için bi değişklık yok gececek gb hiç görunmuyor vcunku baya ılerlemiş.. napsam ıyı gelır kı ya diş etı enfeksıyonuna başka yaşayan vamı kı neden oldu böle (((43:

bende belki zeynep i eklerim :))

Ekle canim hic eskimiyor vallahi cokda guzel bir isim:) benim kuzenimin kizida zeynep ben soylemistim kizima koycam diye yinede oda zeynep dedi simdi herkes olmaz diyor ama hic umursamiyorum:)biz secenek sunalim onlar hangisini begenirse onu kullansin :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tahmın edebılıyorummmm bende de oluyorrr cnmm benımde burunumdan nefes almak guc zaten kemık eğrılmesı varmıs dr. gıttım gecen ay dr bu halde nasıl hamıle kaldın ne cersaret dedı cok htsz olursun nefes alamassın dedı zaten öleyım de deediğin gb gnduzlerı rht denılebılır ama gece söle rahtcana bı uyku cekemıyorum cnm sabh ta erkenden kalk işe gel tam bi işkence valla

ben de çok zor soluyorum dün bebeğimin topukları akciğerime dayanmıştı hareket etsi diye biraz iteklemek zorunda kaldım :/

Son düzenleme:

ben o konu da şöyle dusunuyorum, içinde varsa herzaman öğlen 1 saat evden çıksa bile yapar o yuzden uzakta olması tehlike değil, amaaaa ben ne zaman işkillensem hiçbir belirti olmasa bile sonradan bir durum çıkıyor. özetle sen eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allah a emanet et(çok kaba bir terim ama doğru) tabi kıskançlık krizi değil de benim kendimce taktiğim daha çok uzerine sevgiyle aşkla duser uyanık olmaya çalışırım. ama başta dediğim gibi ona guvenmeye asla ara vermem.

bende her zaman derim itimat kontrole bağlı değildir die.aynı şeyleri bende hep yaşarım eşim benden daha guleryuzlu sosyal neşeli eğlenceli yakışıklı girdiği ortamda çenesiyle dikkatleri uzerine ceker .12 yıl askeride surekli erkeklerin içinde çalıştı içim rahattı bu seferde kaba hareketler agızdan kufur kaçırmalar olur kızardım.şimdi erken emekli oldu bi şirkette bayanlarla beraber çalışıyor alt elemanlarındanda bayanlar var onlara eğitim veriyor iş arkadaşlarıyla şehi rdışına eğitimlere moral toplantılarına luxs otellere gidiyor haliyle resimler gırla ...kendi paylaşmıyor ama başkasının profilinde resimlerini görunce kaçkere çıldıdırdım.bi guzel sıvadım empati kurmasını istedim çunku oda benim kadar kıskançtır.bide kıskandımı gorunce daha çok hosuna gitmiyormu ?sen beni çok seviyorsun gibi soylemler dahada bi zıvanadan çokıyorum .1,5 yıldır temposu böyle daha dikkatli olmya başladı hele hamile kalınca uzulmemem için elinden geleni yapıyor.içim rahat bi şey yapsa zaten bakışlarından bile anlıyor insan 10 yıl oldu ciğerlerini tanıyoruz artık.

tamam canim beklioruz notlarini dr larda bol sans
hopppss bu neydi yaaa...basi sagolsun acil sifalar...ama bunun tek sebebi kansizlik mi tatlim emin misin.....
walla burcum aslan fakat din dil irk yas burc ayirt etmem kiskanclikta sinir biyut tanimam....bu halde iken bide hamilelik eklenince ucan sinekten bile kiskanir oldum....bunu ona yari belli ederim cok degil ve guvensizlikle alakali degil elimde degil...dicegim yanliz degilsin...ama yinede kendini bebisi uzmeden kuruntularina dewam et...ama yinede ipleri birakma...
gecmis olsun...no panik yok sonra aksam bni gordun is cigrindan cikio...

canim hepsi war bende de emin ol....

kızlar facedeki nisan-mayıs-haziran anneleri grubundaki bir arkdaş doğum yaptı 33 haftalık 2090 doğdu artık gelmeye başlıyor bebekler :))

Allah bağışlasın. nasılmış bebeğin durumu? küvöze almışlar mı?

Kordon kanı saklatan ya da saklatmayı düşünen var mı?

ben düşünüyorum ama detaylı araştırma yapmadım. hep doktoruma danışmayı unutuyorum bu konuyu. cuma günü unutmazsam danışayım. senin araştırdığın bankalarla ilgili bilgi verirsen sevinirim.

İnşallah annesi gönlüne göre olur herşey:)

Üff eşim bu sene gidemeyeceğimizi söyleyip duruyor. Kayınvalidemle annemde unutun siz bu sene tatili diyor

Biz ilk bebekte gidememiştik insan daha tecrübesiz, heyecanlı oluyor ama ben çok görüyorum minicik bebekle tatil yapabilenleri. Neden olmasın ki? Hele bir doğsun bakalım sakin bir bebek mi, eğer öyleyse gidersiniz, belki nutun diyen anne ya da kvalide de yardımcı olmak için gelirler sizinle:)

Kızlar, ben de çok araştırdım; acaba gerçekten hayat kurtarıcı bir tarafı var mı yok mu diye? Açıkçası emin olamadım ama emin olacağın durum da zaten off Allah korusun yani kimsenin başına vermesin.
Ailesinde lösemi hastalığı görülen kişilere daha çok öneriyorlar anladığım kadarıyla. Biz de öyle bir hastalık görülmedi ailede çok şükür ama yaklaşık 1 yıldır sık sık rüyalarıma küçük çocuklar giriyor. İsimlerini ve hastalıklarını söylüyorlar; benim iliğimin onlara uyduğunu, onları bulmamı yardım etmemi söylüyorlar... Bu rüyalar beni o kadar etkiledi ki, araştırdım ve ilik bankasından tüm detayları öğrenip ilik bağışlamaya karar verdim çünkü başka türlü tek tek birilerini aramaya çalışmam saçma olurdu. Sonra o ay hamile olduğumu öğrendim ve gidemedim. İşte bu rüyalar da, beni çok etkiledi.

Son düzenleme:
Öncelikle gecmis olsun.. bende 1 hafta grip kalmistim arkadasin önerisiyle nane limon kaynattim bayagi..
Iliyinca balla karistirip 2 bardak ictim ertesi gunu gribimin 100/90 ini atlatmistim

sağol canım yapıyım ben onu inş.

bende yan yatıyorum ama uyandığımda kendimi surt üstü buluyuyorum ben bağırsam bile eşim çok çok zor duyuyo nefes alışımı hiç duymaz yani hiç rahat uyuku pozisyonu bulamıyorum

geçmiş olsun aynen bende hasta olmuyorum diye sevinirken yakalandım, Allah hasta olan tüm herkese şifa versin

Hanimlar hurma yemeye basladinizmi 34 hafta hurma yemek icin erkenmi acaba:26:

ben hergün 3,5 tane yiyorum hem tatlı isteğini bastırıyo hem herşeyden daha faydalı tabi son zamanlar daha arttırmak lazım

Allah yardımcın olsun çok geçmiş olsun kendine dikkatet sanada geçmesin çocuklarda hasta olduklarında daha bi huzursuz oluyolar inş en kısa zamanda iyileşir

Biz de kordon kanı olayını iyice arastırdık, şirketlerle görüştük. Öncelikle bebeğin kendi genetiği olduğundan, bebeğin kendisine değil, kardeşi için daha uygun oluyormuş. İkincisi maalesef alınan kordon kanı miktarı, herhangi bir hastalığı yenecek kdr fazla değilmiş, yeterli olmuyormuş. Üçüncüsü kordon kanını almak için, kordonun tüm kanı bebeğe boşaltmadan önce kesilmesi gerekiyor. Vaktinden önce doğar doğmaz kesilen kordon kanı da bebekte ilerleyen zamanlarda anemi (kansızlık) riskini arttırıyor araştırmalara göre. Neticede biz saklamıyoruz :) Ama bize de doktorumuz belki teknoloji gelişir, kordon kanı ilerde daha iyi şekilde kullanılabilir belki dedi.

Merak eden arkadaşlar için bilgi aldım; paylaşmak istedim.

Ben Onkim ile konuştum, Sabancı'nın firması. Yerleri İTÜ içerisinde. Kordon kanı saklatmak istenen aileye bir kit veriliyor, kordon kanını doktor alıyor ve firma hastaneden teslim alıyor. Bir hafta-10 gün kadar belli testler yapıp kordon kanının saklamaya uygun olup olmadığını belirliyorlar. ( bulasıcı hastalıklar, mıktarı yeterlı mı vb gıbı pek cok seye bakılıyor)

Eğer yeterli ise bir kereye mahsus 2500 TL ödeniyor, sonra bebek 1 yasına gelınce yılda 100 euro saklama ucretı ödeniyor.

Kordon kanı istenilen süre saklanabiliyor ama dünyada en eskı saklanan basarılı nakılın suresı 14 yılmıs.

Kardesler arası uyum %40-45 cıvarındaymıs.

Nerede kullanıldıgı ise malum, Allah korusun kemoterapi gerektiren kan hastalıklarında, ve bazı akdenız anemisi gibi değişi kan hastalıklarında...

Simdilik ateş ve boğaz agrısı yok dinleniyorum kaynatıp kaynatıp bişeyler iciyorum:) sagol canim..
Canım bu karbonati nerden temin edebilirim? Bi adı markası veya resmi varsa yardımcı olursan cok sevinirim hamileliğimi hasta olmadan geçirdim derken guzel bi grip oldum

Türkiye de 5 tane basarılı nakıl olmus sımdıye dek. Oran dusuk tabı ama ıhtıyac olmamıs dıye mı sevınelım; ıhtıyac olup ıse yaramamıs dıye mı uzulelım bılmıyorum.

Ben de kendı doktoruma fıkrını soracagım. Bır de tabıı kı ablama..

Son düzenleme:

agrı yapmaz mı.. vucudun agırlık merkezınde sinir sıkışması işte.. fenadır.. kilo verip pilates yapınca geçmişti.. ama şimdi hamilelikle birlikte iş güç yapınca ve devamlı oturduğum için ağırlık bel ve sırtta.. doğal olarak diskler ayrılıp, disklerin kaymasını sağlayan sıvının dısarı taşmasına sebep oluyor..senınkı de cok yuksek ıhtımal fıtıktır canım.. çunku uyusma yapar..

eczaneden bulabılrsın canım 3.5 tl :)
kesin işe yarayacak goreceksın.. hiçbir kötu etkısı yok.. bıraz tansıyon yukseltebılır ama cok onemlı oranlarda ve surelerde olmuyor.. ıctıkten hemen sonra 5-10 dk hıssedersın belkı.. cok sıkıntı yaparsa sadece yatmadan once ıc..

benım calıstıgım yerde pencere de yok! geberıyorum havasızlıktan.. şimdi aldım 3 gun raporumu actım evde camları sonuna kadar.. valla kendıme geldım :)
senn de Allah yardımcın olsun canm.. onu bılıyorum annemın ıkı elınde de vardı.. sureklı ev temızlemekten ve de masabaşı işte çalışmaktan.. bardak dusuyordu elınden haberı bıle olmuyordu.. amelıyat oldu sımdı ıyı ama bayagı ılerlemıstı onunkı umarım senınkı de oyle olmaz..

valla su kadarını soylım dr a gıdınce derdımı anlatmayı hıc sevmıyorum.. oyum var buyum var suyum var deyınce sankı bosa konusuyomusum gıbı hıssedıyorum.. "onu yap bakalım nolcak.. bı takıp et bakalım nolcak" dıye verılen cevaplar sınır edıyor benı! kardesım gunde mılyon tane gebeyle karsılasıyosun.. elbet vardır benım gıbı bıtane!!(ki 100 lerce varIZ) Deki idrar yolundandır hemen test yaptır sonucuna bakar ılac yazarız de vs vs.. sinir gelio her dr a gıttıgımde.. bende "hıcbıseyım yok olan hersey normaldır zaten "deyıp cıkıyorum ..

şimdi de dr dan geldım .. beyın cerrahı.. fıtıklarım ıcın gıtmıstım yazdım sabah sıze de..
adam prof sallamıyokı.. 50 senedır dr sa zaten 5000 kısı gormustur benım gıbı..
neyın var dedı.. normal dogum yapmak ıcın sızden "fıtıkları normal doguma engel degıldır " raporu ıstıyorum bı derdım yok dedım
tamam dedı verdı.. bir de özel hastane..
adamın umru degıl.. acaba gercekten fıtıklarım normal dogum ıcın uygunmu degılmı...
baslarım bole hıpokrat yemınıne onlar benı insandan saymıyosa ben onları hıc saymam..
kafama gore iş yaparım bole.. ceremesını de cekerım.. gram umrumda degıl..

benım ıcın onemlı olan 3 gun raporumdu onu da hallettım 5 gun evdeyım yaşasınnn !!!

bilmiyorumki.. NORMALDİR o zaman

hamileyiz diye abartıyoruz falan sanıyolar galiba.. düşüp kalınca da sorumluluk kabul etmezler..

Olmamıştır olmamıştır Ay çok şekerler ya. Bayıldım. Kaçtane yapacaksın bunlardan. Zor gibi uğraşmalı gibi. Banada gönder bunlardan ya

sağolasın canım 100 tane yapmayı planlıyorum bakalım.. smdı ısımı kolaylastıracak bıkac malzeme daha aldım ıste tırtıklı makasıydı kumas yapıstırıcısıydı falan.. zor deıl aslında yaparım dıyosan vıdeo yapar paylasırım buradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…