Bugün kontrol iyi geçti çok şükür..
Doktor 2 kilo civarı dedi ve sistemde eksik olan tahlilleri ve genel olarak tekrar kan idrar tahlillerini yaptırdı..
Yarın diğer hastaneye yönlendirip doppler'e nst'ye girmemi ve artık her hafta kontrole gitmemi söyledi,beni bulamıyorsan bile takibini yaptır arkadaşlar yardımcı olur dedi..
İdrarda iltihap çıktı,5 günlük bir ilaç verdi sabah akşam içecekmişim,adı CEFAKS..
Kızlar az önce bebeğimi gördüm. Bizimkine 2 hafta önce 1900 gr civarı demişti dr., küçük bir bebek geliyo demişti. Bugünkü kontrolde 2600 gr gibi bir kilo ölçtük. Geride görünen bütün ölçümleri haftasını yakalamış. Nasıl oldu böyle 2 hafta içinde bilemedim. Gözleri de açıktı bebişimin, dönmüş kafa asagıda gununu beklemeye başlamış artık. Plasentamda yaşlanma belirtileri gördü doktor, 20 Nisandan sonra her an gelebilir, 1 Mayıs gecmese iyi olur, plasentayı iyi takip etmek lazım dedi...
Bizden haberler böööleee, hepinizi öpüyorummm
kızlar bebişim ve kendim için yaptığım taçlar bitince paylaşırım demiştim bitirdim
Eki Görüntüle 1038513 Eki Görüntüle 1038511
birde şu keçeden neva nın annesi falan yazıyolarya ondanmı yapsam kendime
kızlar daha önce yazdım ama gözünüzden kaçtı demekki,hazırlıkları tamamlayan arkadaşların yarımına ihtiyacım var.
benim şöyle bir sorunum var,ikeadan beşik alacağım 60*120 ebatında ama internetten bu ebatta uyku seti bulamıyorum uyku setleri genelde 70*130-80*140 ölçülerinde üretilmiş. sizin önerebileceğiniz bir marka var mı acaba? günlerdir baktım bulamadım internette.
bir de siz ev tipi ana kucağı, oyun halısı, dönence, hava nemlendiricisi ve ateş ölçer olarak hangi markaları tercih ettiniz. düğünümde kimseye sormadan almıstım eşyaydı gelinlikti,bu kararsız halimle o kadar dşünmeme rağmen çok kötü seçimler yaptım,bebeğimde en ince ayrınyıta kadar düşünmek istiyorum bu yüzden. önerilerinizi bekliyorum.
Doktor 2 kilo civarı dedi ve sistemde eksik olan tahlilleri ve genel olarak tekrar kan idrar tahlillerini yaptırdı..
Yarın diğer hastaneye yönlendirip doppler'e nst'ye girmemi ve artık her hafta kontrole gitmemi söyledi,beni bulamıyorsan bile takibini yaptır arkadaşlar yardımcı olur dedi..
İdrarda iltihap çıktı,5 günlük bir ilaç verdi sabah akşam içecekmişim,adı CEFAKS..
70*130 uyar sanırım beşiğinize, birebir olması gerekmiyor olabilir.
Ev tipi ana kucağı, fisher price hediye gelmişti.
Dönence de fprice almıstım ama hiç kullanmadım, memnun kalmadım. Yatağa bir türlü sabitlenemedi, oğlmun kafasına düşecek die krktum hep. Bsit birşey almalı.
Hava nemlendiricisi evde vardı.
Ates ölcer braun almıstım.
Oyun halısı almadım cunku ıstedıgım gıbı bırsey bulamadıgım ıcın kayınvalıdem kafamdakıne yakın bırsey yaptı.
ne güzel ya bebişiniz için bişiler yapan düşünen var. ben kayınvalidemle aynı apartmanda görümcemle aynı sokakta eltimle aynı ilçede oturuyorum bi allahın kuluda bi ihtiyacın varmı demio. çok iyi insanlar ama ince düşünmüyorlar
Geçmiş olsun canm, yani kilo almış mı, hatırlayamadım geçen günki kilosunu.
İdrar yolu enfeksiyonu geçince hızlı kilo alır üzülme, çünkü enfeksiyon bebeğin kilo alımını azaltıyor diye hatırlıyorum.
doppler mi nası yani doppler diince benim aklıma detaylı ultrason geliyo. öncelikle geçmiş olsun. ilaçlarını ihmal etme iltihap önemli. idrarda iltihap normal idrar tahlilindemi çıktı yoksa idrar kültürümü yaptırdın.
koyamadim :-( :-(Heeyyyy biraz once yeni bisey ogrendim. Sirt dik bir sekilde yere oturuyorsun ve sag ayak topugunu sol ayak bas parmaginin ustune koymaya calisiyorsun. Eger koyamiyorsan bebek asagiya inmis dogum yaklasmis demekmis. Ben koyamadim sevinsemmi uzulsemmi gerci benim bebek asagidaydi doktor oyle demisti.
çok teşekkür ederim artık kaygılanmaya başlamıştım yavrum resmen çırpınıyo o sırada diye canım benim
Heeyyyy biraz once yeni bisey ogrendim. Sirt dik bir sekilde yere oturuyorsun ve sag ayak topugunu sol ayak bas parmaginin ustune koymaya calisiyorsun. Eger koyamiyorsan bebek asagiya inmis dogum yaklasmis demekmis. Ben koyamadim sevinsemmi uzulsemmi gerci benim bebek asagidaydi doktor oyle demisti.
Merhaba kizlar herkes umarim iyidir bugun doktora gittim aslinda muayenem cumaydi ama yilin en cok grip olan hatta gripten basini kaldiramayan kadini secilebilirim heryerim agriyor bacaklarim eklemlerim bogazim yutkunamiyorum bu drngesiz havalar yuzunden hep neyse doktor yine ilac vermedi bi bogaz patsili ve minoset sevindigim tek sey benim minik 600 gram almis 1500 olmus kilo almiyo diye kafaya takiyodum kizlar dikkat edin kendinize suan beterim yani
kızlar bebişim ve kendim için yaptığım taçlar bitince paylaşırım demiştim bitirdim
Kızlar az önce bebeğimi gördüm. Bizimkine 2 hafta önce 1900 gr civarı demişti dr., küçük bir bebek geliyo demişti. Bugünkü kontrolde 2600 gr gibi bir kilo ölçtük. Geride görünen bütün ölçümleri haftasını yakalamış. Nasıl oldu böyle 2 hafta içinde bilemedim. Gözleri de açıktı bebişimin, dönmüş kafa asagıda gununu beklemeye başlamış artık. Plasentamda yaşlanma belirtileri gördü doktor, 20 Nisandan sonra her an gelebilir, 1 Mayıs gecmese iyi olur, plasentayı iyi takip etmek lazım dedi...
Bizden haberler böööleee, hepinizi öpüyorummm
ALya Aylin vs daha guzel Alin pek hosuma gitmedi tabi sizin karariniz en önemlisi canm hangisini katarsaniz hayirli olsun simdiden...Guzel anneler biz esimle kizimizin ismini zeynep olarak belirlemistik ama ne bileyim degisik birseylerde aradim hep, esimin ismi ali ona uygun isimler ariyordum ki Alin diye bir isim buldum nasil sizce? Zarif gibi duruyor ama dalin, balin diye dalga gecebilme ihtimalide var kizimla:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bence yanlislik vardir canm 3 hafta boyunca ayni olamaz bebek.... bikac gramda olsa hergun kilo aliyor yarin hastahaneye gitte icini rahatlat doktorun yanlislik yapmistir eminimMerhabalar,genel olarak belli sıkıntılar dısında herkes iyi sanırım..
Seviniyorum herkes iyi olunca :)
Dün bizde kızımızı gördük,cok şükür iyi,kıprastı durdu :)
En son 4 Martta gitmistik,kilosuna 1.400-1.500 civarı demisti,dünde esim sordu yine 1400-1500 dedi,ben üstümü fln toparlarken esimde sormus,bende iceri gecince sordum 3 haftada aynı olması normal mi diye..
Makineye,ölcümlere fln bagladı sonucu,saglıklı bi bebek kordon akısı normal hareketleri iyi bizim icin önemli olan bunlar dedi..
Hic tatmin olmadım tutumundan..Kafama takmıyorum zayıflık gb düsünüp,sadece 3 hafta arayla aynı seyi duymak sasırttı..
Yarın farklı bir doktora görünecegim,devlet hastanesinde daha önce de gittigim bi doktor..
Meraktayım simdi..
Bence daha cok erken 36 nin bitiminden sonra basliycam sanirim gunde 1 er tane yerim 37 den sonra gunde 2 ser tane 38 de Allah ne verdiyse iste yicem insallahHanimlar hurma yemeye basladinizmi 34 hafta hurma yemek icin erkenmi acaba:26:
Günaydın güzel anneler :)
Benim bugünlerde durumum vahim çok gereksiz duygulara kapilmaya basladim nasil basedicem bilmiyoeum. Hep bu salak sacma sapan ruyalar yuzunden 9 senelik esimi her bir seyden kiskanir oldumUstelik benim esim hep sehir disinda ama evlendigimiz gunden beri hep böyle. Hic bit vukuatida olmadi cok sukur. Baskalarinin hep bir meyili oldu malesef hemde gozumun onunde :/ Ama esim hic yuz vermedi kimselere biraz fazla yakisikli esim gittigi her yerde dikkat cekiyor bende kendimi ovmiyim ama fena degilim 1.78 boyjm duzgun bir fizigim var. Kendime guveniyorum . Orda bit sorun yok ama esim terfi ettiginden beri ki bu benim hamileligime denk geldi bende bir kıskançlık krizi basladi. Caktirmamaya calisiyorum. Ama bu gece fena taktim abuk sabuk ruyalar gordum. Isi geregi hep kadinlarla birlikte. Erkeklerde var tabi ama ayni arabada yan yana gittigi, ahni otelde kalmak zorunda oldugu, ayni sehirlere ucakla gittikleri cok oluyor ve ben hamileliğin verdigi psikoloji sanirim cekememeye basladim. Benimle ayni yasda bekar bir hatun var mesela fena taktim kiza. :/ Kizjn haberi yok , yaptığı herhangi bir absurd olay yok. Esiminde öyle ama kiza taktim isde. Ve isin kötüsü esim hep o bayanla is yaparken beraber olmak zorunda :/ Offfff akrep burcu olmakdan nefret ediyorum
1400-1500 arası demişti geçen gün ki mevzu buydu..Hemde 3 hafta arayla aynı sonucu söylemişti diğer doktor canım,hatırlamışsındır..Tahmin yürütmüştü ve tutumunu beğenmemiştim,bugün ki doktor ilgilendi sağolsun,2 kilo civarı dedi..
Ultrasonda herşeye baktı ve alt tarafa biraz daha uzun baktı alt karına yani,tam uç kısımları göremiyorum dedi..Büyük ultrason diyor doktor,ayrıntılıda girdiğim yere yönlendirdi..İlk haftalarımda başka bir doktor kalp atışlarını alamadığındada büyük ultrasona girmiştim ve orda duymuştum..Terimler terimler kafam karıştı :) O makine biraz daha farklı..
Normal tahlil canım,idrar yolu enfeksiyonu çıkan..Bir kere daha ilaç kullanmıştım 2 ay önce kadar,bu 2. olacak..
benim bebeğimde aynı durumda. eşime söyledim dalga geçti bebek biraz iri ya oburdur hazmedemiyordur dedi ama ben doktora soracağım inşallah.
sorunca bana da yazar mısın
Masallah hepsi birbirinden guzelkızlar bebişim ve kendim için yaptığım taçlar bitince paylaşırım demiştim bitirdim
Malesef Turkiyede 60_120 boyutundaki uyku setinin pek yaygin olmadigini biliyorum... bizim burada tam tersi tum besikler ya 60*120 yada 70*140kızlar daha önce yazdım ama gözünüzden kaçtı demekki,hazırlıkları tamamlayan arkadaşların yarımına ihtiyacım var.
benim şöyle bir sorunum var,ikeadan beşik alacağım 60*120 ebatında ama internetten bu ebatta uyku seti bulamıyorum uyku setleri genelde 70*130-80*140 ölçülerinde üretilmiş. sizin önerebileceğiniz bir marka var mı acaba? günlerdir baktım bulamadım internette.
bir de siz ev tipi ana kucağı, oyun halısı, dönence, hava nemlendiricisi ve ateş ölçer olarak hangi markaları tercih ettiniz. düğünümde kimseye sormadan almıstım eşyaydı gelinlikti,bu kararsız halimle o kadar dşünmeme rağmen çok kötü seçimler yaptım,bebeğimde en ince ayrınyıta kadar düşünmek istiyorum bu yüzden. önerilerinizi bekliyorum.
Kizlar bebegin hickirdigini nasil anliyorsunuz
Ben cok rahatca yapabiliyorum acaba bebegim asagi inmemismi simdiye kadar inmesi lazimdi amaHeeyyyy biraz once yeni bisey ogrendim. Sirt dik bir sekilde yere oturuyorsun ve sag ayak topugunu sol ayak bas parmaginin ustune koymaya calisiyorsun. Eger koyamiyorsan bebek asagiya inmis dogum yaklasmis demekmis. Ben koyamadim sevinsemmi uzulsemmi gerci benim bebek asagidaydi doktor oyle demisti.
Benimde bel ve bacagimin cok agridigi 3 hafta gecirdim topallayarak yuruyordum cogu zaman evdeki esyalara duvarlara tutunarak yuruyordum özellikle sabahlari...ayak ustunde duramiyorum tum bunlara ragmen fizik tedavi önerdiler tembellik edip gitmedim...doktor bol bol yuru ve ayakta sabit kalma dedi bol bol yuruyemedigimden yarim saat yurudum hergun ve atlattim sukur...kızlar bel bacak ağrım içim dr aradım geçmiyor dedim durumumu anlattım fizik tedaviye randevu al sonucu bana getir dedi ortak karar alacağız ben bel fıtığından şüpheleniyorum dedim oda önemli görüş sen bana gel sonra dedi sanırım normal doğumu etkiliyor sezeryan mı olacağım(
ilk zamanlar karnimda damar attigini hissediyordum sankim sola dogru uzansam solumda saga dogru uzansam sagimdaydi 4-5 dk surup duruyordu netten arastirdim bebisimin hickirigiymisKizlar bebegin hickirdigini nasil anliyorsunuz
iyi aksamlar sevgili mayıs anneleri,hamileligimin basından beri takip ediyorum forumu yazmak simdiye kısmetmis..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?