2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ALya Aylin vs daha guzel Alin pek hosuma gitmedi tabi sizin karariniz en önemlisi canm hangisini katarsaniz hayirli olsun simdiden...
biz hala isimsiziz dogduktan sonra katicaz diyo esim aklimizda hicbisiyde yok

Alyaa bende cok begeniyorum:) ama esim istemedi.
Alya, Mina, Berra....
hep icimde kalacak aslina bakarsan. Alin'de esimin adina uyuyor o yuzden tamam dedi ama gecistirdi nasil olsa ben gidicem kimlik cikarttirmaya diyip duruyor:)

Plojovic;
Valla aklimdaydi insallah dedim bu da aynisini soylemez. Cefaks bende kullandim enfeksiyon yuzunden. Bu gittigin yer devletti yanlis hatirlamiyorsam daha cok ilgilenmisler sanki.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar kontrol vardı bebeğin, kalple ilgilenen peritanaloga gittik. bebek iyi ortamı normal maşallah. ama şişman 10 gun kadar. dr diyabet dedi, ama suyu normal dedi vs. çok sorun etmiyorum ben, ben de eşimde iriyiz zaten, bebek iri olabilir. yalnız 4 kg geçer dedi 40 haftada, o da belli olmaz ölçümler tutmuyor.

sonuç olarak ölçümler doğru ise bebeğim 2 haftada yaklaşık 800 gr almış maşallah. nasıl aldı derseniz tum paylaştıklarımızı uyguladım. bol dinlenme, bol su, bol protein ki bana göre bol-3 insan porsiyonu neredeyse- 1 gunde kalıp kalıp kaşar, beyaz peynir, 1-2 adet muz, 2 yumurta ve anormal kuruyemiş tukettim. çok su içiyorum bir de.

kilo alsın diyenler olursa diye yazayım dedim.

hosbulduk evet canım 32 haftalıgız kızımla..:)ama olcumler 2 hafta onde gorunuyor bakalım dogum ne zaman olacak...
walla biz de hep onde gidioz topigin geneli onde bebislerler dolu...

masallahhh aman dr lar zayifken bisi demio kg cok ken igim migim ediiioo deli ediolar beni birak demi su cocugu rahat...bak anne irimis baba iri e bu kizda bu hafta super yedi cok normal.....walla artik bnm dr lara tahamulum kalmadi ne diyeti yaaa sagliginizi etkilemiosa yapma diyet walla bak bende biraktim diyeti cok salliiomm yeter ya kg almicak sican gibi cikcak yaaa sonra kizim....uff gozun aydin tatlim doldum tastim pardon..

kizlar sabah ki kansizlik hikayesi kafama takildi...ben ve cogumuz kan ilaci kullanmio kullanamio yaaa bunun gercekten bebegin olumu ile bir etkisi warmidir...o ark. cewap yazmamis bidaha....ben carsamba ka tahlili yaptirdim ya simdi bu tahlil kagidimda ne yaziodur bakim normal mi kan degeri ne die yaziodur...

Masallah annesi iyi bakiyor:) insallah dedigin gibi iri bir bebektir. Benimki haftada 150 gr aliyor seninkilerden tek fark kasar yemiyorum onada baslayayim en iyisi cok tuzlu geliyor bana

Çok sevindim bu güzel habere:) Şimdi doktorun değişmiş mi oluyor peki?
İste simdi en büyük sorun bu..
Cünkü bu doktor suan bize yakın hastaneye gecti,ama hastanede suan dogumhane faaliyete girmedi,nst icinde diger hastaneye gönderdi haftada 1 takip icinde..
O hastaneyi hic sevmiyorum,bu hastanede dogumhane faaliyete ne zmn girecek oda belli degil suan..
Kendi doktorumunda bulundugu hastane özel ama bu tutumu hic hos degildi,bi daha ki kontrolümde durumu anlatacam..
Canımı sıkacak sekilde sevmedigim yere mecbur kalmam umarım..

Aslında devlet ama kadın dogum yeni faaliyete giriyor ve doktorun diger bulundugu hastane kadar kalabalık degil,adamcagızın kafası rahatlamıs resmen..
Dogumhane fln faaliyette olmadıgı icin suan sanslı sayılamıyorum :)
Hayırlısıyla basıma ne gelecegi hakkında yavasca olumlu olumsuz detaylarla ayırt etmeye ugrasıyorum..

canim ben bi ay yogurtlu makarna kasar sut yumurta leblebi cewiz muz uzum cok yemistim o ay firlamisti kg su ama bi daha ki ay bende seker cikinca dewam edemedim...simdi yine hafiflettim diyeti kg su yawaslamis diye dusundum ben bilmiorum artik hayirlisi

bir de ben de ruyalarimda goruyorum bebegimi ama erkek olarak hic bi anlam weremiom....gobegimi goren herrkes sismeyen yuzumu goren herkes ay parcasi gibisin top gibi de gobek erkek bu diolar onlardan mi etkileniom acaba...

evet bende damarı yada kalp atışımı diyodum demek hıçkırıkmış yerim ben onun hıçkırığını canım kızım benimm

maşallah canım ne güzel beslenmiş benim bebek içinde dr aynısını söylüyo iri bi bebek bende eşimde iri doğmuşuz kime çektikleri ortada

''kordon kanını almak için, kordonun tüm kanı bebeğe boşaltmadan önce kesilmesi gerekiyor. Vaktinden önce doğar doğmaz kesilen kordon kanı da bebekte ilerleyen zamanlarda anemi (kansızlık) riskini arttırıyor araştırmalara göre. '' bu konu önemliymiş doktoruma muhakkak sorucam.

ben aldığım hamile yastıgını bugun iade ettim daha doğrusu başka bir şeylerle değiştirdim. bana da hiç yaramadı. yay şeklindeydi benımkı mycey marka içi elyaf değil köpük gibi bişeydi haşır huşur. çok şükür bi kaç gündür uyuyabiliyorum yastık vs ihtiyacım olmadan bi kaç hafta uykusuzluk çekmiştim psikolojim bozulmuştu hiç uyuyamıyordum. ama şu anda da uyurken nasıl terliyorum anlatamam aranızda kan ter içinde uyanan var mı? özellikle gögsümün arası ensem saçlarım ıpıslak oluyor. neden acaba?

kizlar uyuz gibi bir kasintidan bahsetmistim sabah.....gobegim isilik gibi nokta nokta kirmizi olmus bu hafta susam yagina baslamistim sanirim o dokundu cildime bakalim gecicekmi kullanmayincaaaaa......
koyamadim :-( :-(
ben de bir dönem bebe yağı kullanmıştım o zaman kırmzı küçük noktalar oluşmuştu ve kaşınıyordu bırakınca kesildi. sana da yağ dokunmuş olabilir.

yağ dedim de aklıma geldi kızlar siz bebeğinize banyodan sonra masaj yapmak için yağ kullanmayı düşünüyor musunuz? ben mustelanın masaj yağını almıştım fakat bir arkadaşım dedi ki uzmanlar asla yağ önermiyor bebeğin gözeneklerini tıkıyormuş onun yerine losyon kullanabilirmişiz. ben de bunun üzerine araştırdım biraz. nette de aynısı yazıyor hatta bebe yağlarında mineral yağ (petrol türevi) oldugu çok zararlı olduğu vs vs yazılmış. sizin bir bilginiz var mı?

Ben baya gitliktan cikmis gibi yedim bu 2 hafta, 2 hafta once olcumde 2 hafta da 200 gr cikinca tirstim. Bir de erken gelirse iyice minik kalmasin istedim. Ama bu haftalarda da 100 er gr alsaydi iyice telaslanacaktim, neyse bir kismi bebege ulasmis onca yemegin.

10 gunde bisi yok zaten, onumuzdeki 5 haftada dengeleyede bilir. Hayirlisi olsun insallah saglikla dogarlar, kilo 2. Sira once saglik.

Kargo paketimin kayboldugu gunlerde kardesimin vizesiyle ilgilide olumsuz haberler almistim uzatilmiycak diye....
Kargom bulundu cok sukur kardesiminde vizesini uzatirlar 3 ay daha ilk yegeninide görur diye hayaller kurarken cikisi geldi
ve malesef bu pazar gitmesi lazim eger izin verirlerse diger pazara ertelemeye calisicaz hazirligi icin annemlere bi kac parca hediye alabilmem icin...
Cok uzuluyorum 3 aydir benimleydi yanimdaydi simdi birden bire gidicek yine yanliz kalicam sinirlendigimde kaprisimi ceken kimsem olmuycak enerjim ceneme vurdugunda beni dinleyen kimsem olmuycak... evliligim boyunca ilk kez ailemden birisi evime gelmisti....
gurbetlik cok zormus Allahim kimseyi yanliz birakmasin gercekten anne babadan kardeslerden ayri yasamak onlarin buyudugune sahit olamamak hastalikta saglikta bayramda beraber olamamak cok zormus...
esimin cok buyuk kalabalik ailesi abileri kardesleri yengeleri yegenleri anne babasi herkes burada ayni sehirde olmamiza ragmen yilda bir görusmeyiz görusmemiz icin ya hastalik olucak ya yeni bir bebek dogucak...
Esime kiziyorum neden karsima cikti diye, anneme kizginim neden bu evliligi benden daha cok istedi neden bukadar zorladi diye, kendime hala kiziyorum hicmi dusunmemisim aradaki daglar kadar mesafeyi istedigimde annemin kapisini calamiycagimi.
Allah kimseyi ailesinden uzakta gurbette bir basina birakmasin

İşte benim de takık oldugun bır mevzuu. Oğlumda son kontrollerde hep goruyordum boynunda kordon. Doktorum benı soyle rahatlatmıstı; suan kordon goruyor olman bırsey ıfade etmez, suyu ıyıdır, bır hareket yapar kordon cıkar boynundan ya da kordon yok dersın tam dogumdan once bır hareket yapar dolanır dedı. Zaten bu kordonun dolanması, dugumler olması normal önemlı olan kan akımını kesecek sıddette bır sıkıntı olmaması dedı.

Canım allah sabır versin cok zor ama nasip brlki annen yanında olurdu ana huzurun olmazdı..

Mustela cok ıyı bır dermokozmetık urun ıcınde petrol turevı yanı paraben cınslerı ve alerjen maddeler kesınlıkle yok cnm. Onun gıbı babe, bıoderma, vb markalarda da yok. Ben hepsını kontrol ettırmıstım.
Aynı sekılde marketten alınabılen bazı markaların ıcınde de parabensız olanlar var ancak, onların tum maddelerı full alerjen cıkmıstı. Bu da karnındakı o kırmızı lekelere neden oluyor ve bebekler de alerı kotasını doldurdugu zaman alerjı hastası oluyor. (Cılt ya da astım gıbı

Valla canim saydiklarinin hepsini yiyorum sadece kasari pek tuketemem tuzu cok sevmiyorum. Bakalim haftaya ne cikacak.
Aynen bende oyle yiyorum ayaga kalkarken falan kardesim dalga geciyor abla yavas kalk ev sallaniyo diye:) sofrada onume sen doymamissindir diye ha bire bisiler koyuyo hepsinide yiyorum o ayri konu:)) yumurta,peynir,sut,muz,bulgur pilavi,kuruyemis hergun yiyorum. Bende erken dogum.olur endisesi ile biran evvel kilo alsin diye bakiyorum acikcasi ben bu hafta kasarada yukleneyim:)
Ama hepsi bana yariyo sanirim. Tartidaki deger hergun yukseliyo:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…