ALya Aylin vs daha guzel Alin pek hosuma gitmedi tabi sizin karariniz en önemlisi canm hangisini katarsaniz hayirli olsun simdiden...
biz hala isimsiziz dogduktan sonra katicaz diyo esim aklimizda hicbisiyde yok
Gormek ne demek ben hrr gece dogum yapiyorum ruyamdaYa siz de sürekli rüyanızda bebeğinizi görüyo musunuz?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
walla biz de hep onde gidioz topigin geneli onde bebislerler dolu...hosbulduk evet canım 32 haftalıgız kızımla..:)ama olcumler 2 hafta onde gorunuyor bakalım dogum ne zaman olacak...
kızlar kontrol vardı bebeğin, kalple ilgilenen peritanaloga gittik. bebek iyi ortamı normal maşallah. ama şişman 10 gun kadar. dr diyabet dedi, ama suyu normal dedi vs. çok sorun etmiyorum ben, ben de eşimde iriyiz zaten, bebek iri olabilir. yalnız 4 kg geçer dedi 40 haftada, o da belli olmaz ölçümler tutmuyor.
sonuç olarak ölçümler doğru ise bebeğim 2 haftada yaklaşık 800 gr almış maşallah. nasıl aldı derseniz tum paylaştıklarımızı uyguladım. bol dinlenme, bol su, bol protein ki bana göre bol-3 insan porsiyonu neredeyse- 1 gunde kalıp kalıp kaşar, beyaz peynir, 1-2 adet muz, 2 yumurta ve anormal kuruyemiş tukettim. çok su içiyorum bir de.
kilo alsın diyenler olursa diye yazayım dedim.
kızlar kontrol vardı bebeğin, kalple ilgilenen peritanaloga gittik. bebek iyi ortamı normal maşallah. ama şişman 10 gun kadar. dr diyabet dedi, ama suyu normal dedi vs. çok sorun etmiyorum ben, ben de eşimde iriyiz zaten, bebek iri olabilir. yalnız 4 kg geçer dedi 40 haftada, o da belli olmaz ölçümler tutmuyor.
sonuç olarak ölçümler doğru ise bebeğim 2 haftada yaklaşık 800 gr almış maşallah. nasıl aldı derseniz tum paylaştıklarımızı uyguladım. bol dinlenme, bol su, bol protein ki bana göre bol-3 insan porsiyonu neredeyse- 1 gunde kalıp kalıp kaşar, beyaz peynir, 1-2 adet muz, 2 yumurta ve anormal kuruyemiş tukettim. çok su içiyorum bir de.
İste simdi en büyük sorun bu..Çok sevindim bu güzel habere:) Şimdi doktorun değişmiş mi oluyor peki?
Alyaa bende cok begeniyorum:) ama esim istemedi.
Alya, Mina, Berra....
hep icimde kalacak aslina bakarsan. Alin'de esimin adina uyuyor o yuzden tamam dedi ama gecistirdi nasil olsa ben gidicem kimlik cikarttirmaya diyip duruyor:)
Plojovic;
Valla aklimdaydi insallah dedim bu da aynisini soylemez. Cefaks bende kullandim enfeksiyon yuzunden. Bu gittigin yer devletti yanlis hatirlamiyorsam daha cok ilgilenmisler sanki.
Masallah annesi iyi bakiyor:) insallah dedigin gibi iri bir bebektir. Benimki haftada 150 gr aliyor seninkilerden tek fark kasar yemiyorum onada baslayayim en iyisi cok tuzlu geliyor bana
kizlar sabah ki kansizlik hikayesi kafama takildi...ben ve cogumuz kan ilaci kullanmio kullanamio yaaa bunun gercekten bebegin olumu ile bir etkisi warmidir...o ark. cewap yazmamis bidaha....ben carsamba ka tahlili yaptirdim ya simdi bu tahlil kagidimda ne yaziodur bakim normal mi kan degeri ne die yaziodur...
Ben cok rahatca yapabiliyorum acaba bebegim asagi inmemismi simdiye kadar inmesi lazimdi ama
Benimde bel ve bacagimin cok agridigi 3 hafta gecirdim topallayarak yuruyordum cogu zaman evdeki esyalara duvarlara tutunarak yuruyordum özellikle sabahlari...ayak ustunde duramiyorum tum bunlara ragmen fizik tedavi önerdiler tembellik edip gitmedim...doktor bol bol yuru ve ayakta sabit kalma dedi bol bol yuruyemedigimden yarim saat yurudum hergun ve atlattim sukur...
Annemdede öyle oluyordu doguma kadar topal yuruyordum dedi bana ödum patladi doguma kadar böyle napicam diye ama sukur gitti bitti
Sende kendini korkutma fitik filan degildir insallah benimki gibi gecici bir durumdur bol bol yuru simdilik iyi haberlerlede gel ins..
ilk zamanlar karnimda damar attigini hissediyordum sankim sola dogru uzansam solumda saga dogru uzansam sagimdaydi 4-5 dk surup duruyordu netten arastirdim bebisimin hickirigiymisgenelde tam geceleri uyucagim sirada hickirik tutuyor ve uykumu bozuyor minik veledim
Biz de kordon kanı olayını iyice arastırdık, şirketlerle görüştük. Öncelikle bebeğin kendi genetiği olduğundan, bebeğin kendisine değil, kardeşi için daha uygun oluyormuş. İkincisi maalesef alınan kordon kanı miktarı, herhangi bir hastalığı yenecek kdr fazla değilmiş, yeterli olmuyormuş. Üçüncüsü kordon kanını almak için, kordonun tüm kanı bebeğe boşaltmadan önce kesilmesi gerekiyor. Vaktinden önce doğar doğmaz kesilen kordon kanı da bebekte ilerleyen zamanlarda anemi (kansızlık) riskini arttırıyor araştırmalara göre. Neticede biz saklamıyoruz :) Ama bize de doktorumuz belki teknoloji gelişir, kordon kanı ilerde daha iyi şekilde kullanılabilir belki dedi.
aman allahım siteye nolmuş böyle..şifre alana kadar neler çektimm..geçmişi okuyamadım canlar bi sorum var..hamile yastığı kullanan varmı? ben uyuyamıyorum diye aldım hani şu u şeklinde olanlardan ama kullanamıyorumoff..deneyeyim dedim sırt kısmı güzel rahat ama karın kısmı hiç rahat gelmedi..bebeğimde rahat etmemiş olacakki tepindi durdu ya hafif çıkıntısı var ama onu karnımızın altına koyacaz sanırım ama bitürlü rahat edemedim off..sizler ne düşünüyosunuz kullananlar varmı
ben de bir dönem bebe yağı kullanmıştım o zaman kırmzı küçük noktalar oluşmuştu ve kaşınıyordu bırakınca kesildi. sana da yağ dokunmuş olabilir.kizlar uyuz gibi bir kasintidan bahsetmistim sabah.....gobegim isilik gibi nokta nokta kirmizi olmus bu hafta susam yagina baslamistim sanirim o dokundu cildime bakalim gecicekmi kullanmayincaaaaa......
koyamadim :-( :-(
Masallah annesi iyi bakiyor:) insallah dedigin gibi iri bir bebektir. Benimki haftada 150 gr aliyor seninkilerden tek fark kasar yemiyorum onada baslayayim en iyisi cok tuzlu geliyor bana
evet bende damarı yada kalp atışımı diyodum demek hıçkırıkmış yerim ben onun hıçkırığını canım kızım benimm
maşallah canım ne güzel beslenmiş benim bebek içinde dr aynısını söylüyo iri bi bebek bende eşimde iri doğmuşuz kime çektikleri ortada
Hickirik benm.mininigimdede oluyo gunde .3. 4 kez yalniz.kizlar onceden dikkat ederdim yemekten.sonra olurdu ama bugublerde sabah kalktigimda yani hnuz bise yemeden.oluyo..kizlar bide ne kadar dogru bilmem boynunda kordonu olan bebekler hickiriyomus geneldeen son gittigimde benm.minikte kordon vardi tesadugtur belkide bilemiyorum bebegin boynunda kordon olan varmi ben endiseleniyorumda.Allaha.emanet olsunlar
Kargo paketimin kayboldugu gunlerde kardesimin vizesiyle ilgilide olumsuz haberler almistim uzatilmiycak diye....
Kargom bulundu cok sukur kardesiminde vizesini uzatirlar 3 ay daha ilk yegeninide görur diye hayaller kurarken cikisi geldi
ve malesef bu pazar gitmesi lazim eger izin verirlerse diger pazara ertelemeye calisicaz hazirligi icin annemlere bi kac parca hediye alabilmem icin...
Cok uzuluyorum 3 aydir benimleydi yanimdaydi simdi birden bire gidicek yine yanliz kalicam sinirlendigimde kaprisimi ceken kimsem olmuycak enerjim ceneme vurdugunda beni dinleyen kimsem olmuycak... evliligim boyunca ilk kez ailemden birisi evime gelmisti....
gurbetlik cok zormus Allahim kimseyi yanliz birakmasin gercekten anne babadan kardeslerden ayri yasamak onlarin buyudugune sahit olamamak hastalikta saglikta bayramda beraber olamamak cok zormus...
esimin cok buyuk kalabalik ailesi abileri kardesleri yengeleri yegenleri anne babasi herkes burada ayni sehirde olmamiza ragmen yilda bir görusmeyiz görusmemiz icin ya hastalik olucak ya yeni bir bebek dogucak...
Esime kiziyorum neden karsima cikti diye, anneme kizginim neden bu evliligi benden daha cok istedi neden bukadar zorladi diye, kendime hala kiziyorum hicmi dusunmemisim aradaki daglar kadar mesafeyi istedigimde annemin kapisini calamiycagimi.
Allah kimseyi ailesinden uzakta gurbette bir basina birakmasin
''kordon kanını almak için, kordonun tüm kanı bebeğe boşaltmadan önce kesilmesi gerekiyor. Vaktinden önce doğar doğmaz kesilen kordon kanı da bebekte ilerleyen zamanlarda anemi (kansızlık) riskini arttırıyor araştırmalara göre. '' bu konu önemliymiş doktoruma muhakkak sorucam.
ben aldığım hamile yastıgını bugun iade ettim daha doğrusu başka bir şeylerle değiştirdim. bana da hiç yaramadı. yay şeklindeydi benımkı mycey marka içi elyaf değil köpük gibi bişeydi haşır huşur. çok şükür bi kaç gündür uyuyabiliyorum yastık vs ihtiyacım olmadanbi kaç hafta uykusuzluk çekmiştim psikolojim bozulmuştu hiç uyuyamıyordum. ama şu anda da uyurken nasıl terliyorum anlatamam aranızda kan ter içinde uyanan var mı? özellikle gögsümün arası ensem saçlarım ıpıslak oluyor. neden acaba?
ben de bir dönem bebe yağı kullanmıştım o zaman kırmzı küçük noktalar oluşmuştu ve kaşınıyordu bırakınca kesildi. sana da yağ dokunmuş olabilir.
yağ dedim de aklıma geldi kızlar siz bebeğinize banyodan sonra masaj yapmak için yağ kullanmayı düşünüyor musunuz? ben mustelanın masaj yağını almıştım fakat bir arkadaşım dedi ki uzmanlar asla yağ önermiyor bebeğin gözeneklerini tıkıyormuş onun yerine losyon kullanabilirmişiz. ben de bunun üzerine araştırdım biraz. nette de aynısı yazıyor hatta bebe yağlarında mineral yağ (petrol türevi) oldugu çok zararlı olduğu vs vs yazılmış. sizin bir bilginiz var mı?
Valla canim saydiklarinin hepsini yiyorum sadece kasari pek tuketemem tuzu cok sevmiyorum. Bakalim haftaya ne cikacak.canim ben bi ay yogurtlu makarna kasar sut yumurta leblebi cewiz muz uzum cok yemistim o ay firlamisti kg su ama bi daha ki ay bende seker cikinca dewam edemedim...simdi yine hafiflettim diyeti kg su yawaslamis diye dusundum ben bilmiorum artik hayirlisi
Aynen bende oyle yiyorum ayaga kalkarken falan kardesim dalga geciyor abla yavas kalk ev sallaniyo diye:) sofrada onume sen doymamissindir diye ha bire bisiler koyuyo hepsinide yiyorum o ayri konu:)) yumurta,peynir,sut,muz,bulgur pilavi,kuruyemis hergun yiyorum. Bende erken dogum.olur endisesi ile biran evvel kilo alsin diye bakiyorum acikcasiBen baya gitliktan cikmis gibi yedim bu 2 hafta, 2 hafta once olcumde 2 hafta da 200 gr cikinca tirstim. Bir de erken gelirse iyice minik kalmasin istedim. Ama bu haftalarda da 100 er gr alsaydi iyice telaslanacaktim, neyse bir kismi bebege ulasmis onca yemegin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?