2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Ben de bu araştırmalara dolaylı yoldan ulaştım canım, kordon hemen erken kesilirse nası riskler var fln diye arastırırken, bu tarz araştırmalar çıktı. 2-3 dakika beklensin öyle kesilsin. Kordondaki bütün kanın pompalanması beklensin diye öneriler okudum. Sonra kordon kanı şirketleriyle görüşürken, haliyle onların hemen kesmeleri gerektiğini, yoksa yeterli miktarda kordon kanı saklama imkanının kalmadıgını söylediler. Kaynaklar ingilizce genelde, o yüzden paylaşmıyorum burada.

Bu arada çok alakasız birşey daha söliyim, yurt dısında plasentadan ilaç yapıyorlar. Türkiyede henüz başlamadı. Ama bazı gebeler plasentalarını isteyip evde kendileri yapıyorlar. Benim eşim çok karşı çıktığı için yeltenmedim :) Ama açıkçası hastanede tıbbi atık olarak atılıyor. Ben hastaneden alıp, gömmeyi planlıyorum, 9 ay benim bebişime kanka olmuş nihayetinde

yat kesinlikle, zor oluyor bebeğin küçük olması 1 gun dahi kar. 37 haftalık sezeryan olanlar oluyor, dr tarih veriyor vs. ama bebek 1 gun fazla anne karnında kalsa dunyaya daha hazır geliyor. ağzı burnu kucucuk, kasları zayıf oluyor gununu doldurmayan bebekler neyazık ki. inşallah en azından 38 haftayı Allah görmeyi nasip eder hepimize.

şimdi hangisi daha iyi bilemedim :) ama ne bilim insan yinede en azından sorulsun istiyo yani. evlendiğimdede bişi görmemiştim gerçi o yüzden beklemek saçma olurda yapıları böle demekki ben başlarda yok anneler günü yok bilmem ne hediyesi felan alıyodum artık bende almıyorum. ama ben değer veriyorum böle şeylere onlar vermiyor ama sevmediklerinden deil yoksa kıyameti koparırdım

yarın bende nst ye giricem ilk defa enfeksiyon çok sık tekrarlıyormuş özellikle biz hamişleri ekstre buluyo bu illet. tahlillerim temiz çıkıyo ama bazen kendi kendime şüpeleniyorum:)) şimdi emin oldum teşekkürederim.

yap canım niye yapmayasın çok yakışıyo bebişlere bide saçsız olursa diye endişelendim birdürü yaptım saçsız kızlar erkek bebek gibi oluyolar

yok yapmıcam zaten daha yapılacaklar listem kabarık kafamı meşgul ediyolar bide onu takmim kafaya :))) benim kız erkek belli deil ya kendime bi tane hazır alırım yeter.

shiseido diye bir marka var kozmetik dunyanın en pahalı kırışık kremini plesentadan imal ediyormuş. ben en azından bebeğimi bir sure yıkamayarak dış dunyada faydasını görmesini sağlayacağım.

Amiin insallah o gunleri goruruz..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dogruluk payi varmi bilmiyorum canim . Dun kadinlar klubunun eski konularindan birinde okumustum :)

olabilir canım benim bebişte hep konum olarak aşağıdaydı zaten en son ne oldu bilmiyorum ama ben hala aşağıda hissediyorum zaten bacaklarımı kaldırıp pantolonumu giyinemiyorum bile artık. bi 37 haftalık olsaydı öyle rahatlıcamki:18:

shiseido diye bir marka var kozmetik dunyanın en pahalı kırışık kremini plesentadan imal ediyormuş. ben en azından bebeğimi bir sure yıkamayarak dış dunyada faydasını görmesini sağlayacağım.

hmm onu bilmiyorum cnm.. Benim bildigim yurtdısında plasentadan yapılan ilaç, baya kapsüller şeklinde yapılıyor. Anne alıyor dogumdan sonra. Toparlanmaya, lohusalık sendromuna fln iyi geliyor diye yazıp çiziyorlar. Çok bilimsel bulmadım ama daha yeni birşey elbette ki.. Türkiyede de duyuluyor, plasentayı alıyorlar. Anneler, onu kurutup sora yemeklere bıcagın ucu kdrını koyabiliyorlar yine aynı amaçla...

kızlar günaydın elimde rezalet bir uyusma var iki gecedir uyandırıyor uykumdan kolay kolayda gecmiyor.var mı aynı şeyi yasayan doktoru arasam mı acaba?

ben de hergün parmaklarım uyuşmuş halde uyanıyorum,son bir haftadır da sol elimin parmaklarındaki uyuşukluk geçmiyor gün içinde de devam ediyor. sağ bileğimi de bükünce felaket acıyor gün içinde sürekli mause kullandığım içindir galiba.. netten araştırdım karpal tünel sendromu olabilir diyor gebelikte artacağından bahsediyor. en son gittigimde doktorcuğuma sordum ve beklenen cevap geldi: GEBELİKTE NORMALDİR. devamını bile getiremedim,geçmiyor fian bile diyemedim,lafı ağzıma tıkadı her zaman olduğu gibi. her seferinde soracaklarımı hazırlıyorum tamamını sormadan kendimi dışarda buluyorum. ayy yine sinirlendim yaa aklıma geldi de.

ayy ben çokk rahat koydum hiç zorlanmadım daha çook var demek ki:44: ama yerden kalkmam baya zor oldu

teşekkürler canım fikirlerin için, ben de hep bu markaları duydum, karar vermeme yardımcı oldun.fisher price yağmur ormanı,tiny love tekmele ve oynayı şimdi hemen alıyorum netten. hazır kocama gıcık olmuşken, anasını ağlatacam bu hafta kartın:))

teşekkürler tatlım fikirlerin için. fisher price de karar kıldım ana kucagında bir de tiny love tekmele ve oyna alacağım bugün. senin kayın validen ne tatlıymıs öyle, benim de annecim öyle sürekli bişeyler örüyor,alıyor. benim için yapsa bu kadar mutlu olmazdm heralde:))

Bende 37 haftayi bekliyorum hayirlisiyla bi grlseydide bi ohhh deseydik :)

ebaya baktım harika şeyler var. ama şöyle bişey var yabancı dilim yok nasıl alışveriş yapılır hiçbir fikrim yok. sen de mi oradan aldın? bir de fiyatlar sence nasıl,türkiyede funna baby var orda 300 lira civarı ve çok da beğenilen bir marka.kargoyla ortalama 350 ise almayı düşünüyorum. hemen dil bilen bir arkadas bulayım kendime bana yardımcı olsun:))

çok ilginçmiş gerçekten. olabilir. ben de plesantanın alınıp gömüldüğünü duymuştum yalnızca.

Allah ondan razı olsun valla. İyi ki eşimin ailesi var, iyi ki böyle bir aile...
Allah dualarımın, geçmişteki sıkıntılarımın karşılığını böyle verdi herhalde.

Şu dik oturup topugu başparmağa değdirme olayını çok rahat yapabildim.
Yanlış mı yaptım acaba, yoksa daha doğuma 3-5 ay mı var daha:))

Şu dik oturup topugu başparmağa değdirme olayını çok rahat yapabildim.
Yanlış mı yaptım acaba, yoksa daha doğuma 3-5 ay mı var daha:))
Vallahi ben bacagimi havaya bile zor kaldirdim. Sonra kasiklarim agridi zorlanmadan.oysa parmagima bile degemedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…