''kordon kanını almak için, kordonun tüm kanı bebeğe boşaltmadan önce kesilmesi gerekiyor. Vaktinden önce doğar doğmaz kesilen kordon kanı da bebekte ilerleyen zamanlarda anemi (kansızlık) riskini arttırıyor araştırmalara göre. '' bu konu önemliymiş doktoruma muhakkak sorucam.
Dogruluk payi varmi bilmiyorum canim . Dun kadinlar klubunun eski konularindan birinde okumustum :)ayy ben denedim bırak üstüne koymayı sağ bacağımı havaya bile kaldıramıyorumama doğumumun yaklaşması erken değilmi:18:
Benimde bugun 33 bitti ve 17 kilo almis bulunmaktayim:)
Seninkide zor bi psikoloji resmen. Bende sayardim belki hastanede bile gecirebilirdim o vakitleri oyle bi durumda. Benimde dun acayip agrilarim oldu resmen cati kemiklerim o her vurdugunda agriyor yerimden zipliyorum korktum gelecek diye butun gun yattim yine.
Bi bakayim bugun :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim de sağolsun kayınvalidem var bir tek.... Bu işlerde arası yoktur bilirsiniz; ya hiç düşünmezler ya da gözünü çıkarırlar:)))
Mesela oğlum arabaları seviyordu abartısız bugune dek 100 'ün üzerinde araba aldı. Sonra minik topları sevmeye başladı, yüzlerce top, bilye aldı. Bir de minik minik... Evin içinde heryere dağıtıyor, eğilip toplayıp alamıyorum artık. Anne üstüne basıp kayar düşerim her yer top oldu, alma artık diyorum anlamıyor:))
Oyun halısına gelince bana saçma geliyor mantıgı. Neden dersen, bebek zaten o kadar kısa bır sure o kucuk alanda kalıyor kı. Sonra baslıyor donerek yuvarlanarak, emekleyek halıdan dısarı cıkmaya. İçi miflonlu daha genıs bir halı dıkılse, uzerıne de bebegın ılgısını ceken oyuncaklar konulsa gayet yeterli gibi geliyor bana. O genıs alandan bıle done done cıkıyor yaramazlar...
yarın bende nst ye giricem ilk defa enfeksiyon çok sık tekrarlıyormuş özellikle biz hamişleri ekstre buluyo bu illet. tahlillerim temiz çıkıyo ama bazen kendi kendime şüpeleniyorum:)) şimdi emin oldum teşekkürederim.1400-1500 arası demişti geçen gün ki mevzu buydu..Hemde 3 hafta arayla aynı sonucu söylemişti diğer doktor canım,hatırlamışsındır..Tahmin yürütmüştü ve tutumunu beğenmemiştim,bugün ki doktor ilgilendi sağolsun,2 kilo civarı dedi..
Ultrasonda herşeye baktı ve alt tarafa biraz daha uzun baktı alt karına yani,tam uç kısımları göremiyorum dedi..Büyük ultrason diyor doktor,ayrıntılıda girdiğim yere yönlendirdi..İlk haftalarımda başka bir doktor kalp atışlarını alamadığındada büyük ultrasona girmiştim ve orda duymuştum..Terimler terimler kafam karıştı :) O makine biraz daha farklı..
Normal tahlil canım,idrar yolu enfeksiyonu çıkan..Bir kere daha ilaç kullanmıştım 2 ay önce kadar,bu 2. olacak..
kızlar günaydın elimde rezalet bir uyusma var iki gecedir uyandırıyor uykumdan kolay kolayda gecmiyor.var mı aynı şeyi yasayan doktoru arasam mı acaba?
yap canım niye yapmayasın çok yakışıyo bebişlere bide saçsız olursa diye endişelendim birdürü yaptım saçsız kızlar erkek bebek gibi oluyolar
Ben de bu araştırmalara dolaylı yoldan ulaştım canım, kordon hemen erken kesilirse nası riskler var fln diye arastırırken, bu tarz araştırmalar çıktı. 2-3 dakika beklensin öyle kesilsin. Kordondaki bütün kanın pompalanması beklensin diye öneriler okudum. Sonra kordon kanı şirketleriyle görüşürken, haliyle onların hemen kesmeleri gerektiğini, yoksa yeterli miktarda kordon kanı saklama imkanının kalmadıgını söylediler. Kaynaklar ingilizce genelde, o yüzden paylaşmıyorum burada.
Bu arada çok alakasız birşey daha söliyim, yurt dısında plasentadan ilaç yapıyorlar. Türkiyede henüz başlamadı. Ama bazı gebeler plasentalarını isteyip evde kendileri yapıyorlar. Benim eşim çok karşı çıktığı için yeltenmedim :) Ama açıkçası hastanede tıbbi atık olarak atılıyor. Ben hastaneden alıp, gömmeyi planlıyorum, 9 ay benim bebişime kanka olmuş nihayetinde
yat kesinlikle, zor oluyor bebeğin küçük olması 1 gun dahi kar. 37 haftalık sezeryan olanlar oluyor, dr tarih veriyor vs. ama bebek 1 gun fazla anne karnında kalsa dunyaya daha hazır geliyor. ağzı burnu kucucuk, kasları zayıf oluyor gununu doldurmayan bebekler neyazık ki. inşallah en azından 38 haftayı Allah görmeyi nasip eder hepimize.
Dogruluk payi varmi bilmiyorum canim . Dun kadinlar klubunun eski konularindan birinde okumustum :)
shiseido diye bir marka var kozmetik dunyanın en pahalı kırışık kremini plesentadan imal ediyormuş. ben en azından bebeğimi bir sure yıkamayarak dış dunyada faydasını görmesini sağlayacağım.
kızlar günaydın elimde rezalet bir uyusma var iki gecedir uyandırıyor uykumdan kolay kolayda gecmiyor.var mı aynı şeyi yasayan doktoru arasam mı acaba?
Heeyyyy biraz once yeni bisey ogrendim. Sirt dik bir sekilde yere oturuyorsun ve sag ayak topugunu sol ayak bas parmaginin ustune koymaya calisiyorsun. Eger koyamiyorsan bebek asagiya inmis dogum yaklasmis demekmis. Ben koyamadim sevinsemmi uzulsemmi gerci benim bebek asagidaydi doktor oyle demisti.
Canım ben beşiği ahşap sallanan bir beşik aldım bir mağazadfan ama markası nedir dersen hiç bilmiyorum, uyku seti almadım sadece nevresim takımı yastı yorgan aldım , yani yan tarafa konulan sünger zımbırtıları yok, o süngerlerin çok sağlıklı olmadığını duydum ,bir de ilk birkaç ay dönemeyecek zaten ihtiyaç olmaz diye düşündüm ilerde gerekirse alırım dedim kendi kendime , ana kucağını fischer priceın yağmur ormanlarından aldım yeğenim kullanmıştı çok memnun kalmışlardı favori ürünleriydi diyebilirim titreşimli, sallanıyor bi de oyuncakları falan o dönem hayatlarını kurtarmıştı, oyun halısı olarak tiny love ın tekmele ve oynasını aldım oyuncak alanında baya ödül almış herkes memnun kalmış ben de alayım dedim , azcık çok para verdim yarı fiyatına da oyun halıları vardı ama olsun yaaaa napiim vardır bi hikmeti dedim kendi kendime hava nemlendiricisi almadım zaten mayıs bebeği kalorifer vs yanmayacak yaaa bi de bulunduğun ortamla da ilgili deniz kenarı yerlerde hava nemli oluyor zaten onu da sonraya bıraktım bi durum olursa öyle alayım dedim, ateş ölçer braununkini alacaktım ama çok pahalıydı sonra doktor ablamız var o çok ayrıntılı bişeye gerek yok dedi Arzumun ki falan da iş görüyormuş hemi de yarı fiyatına onu da öyle aldık, bebek arabasını da Nuna Pepp aldık araba koltuğuyla travel set yaptık .... Şimdilik bu kadar aslında kullandıkça anlayacağız aldıklarımızın iyiliğini kötülüğünü biraz şans işi galiba canım ben de düğün zamanı eşya alırken herkese sordum daha yanlış seçim yaptım mesela o yüzden çok da irdelememek lazım sanırsam
70*130 uyar sanırım beşiğinize, birebir olması gerekmiyor olabilir.
Ev tipi ana kucağı, fisher price hediye gelmişti.
Dönence de fprice almıstım ama hiç kullanmadım, memnun kalmadım. Yatağa bir türlü sabitlenemedi, oğlmun kafasına düşecek die krktum hep. Bsit birşey almalı.
Hava nemlendiricisi evde vardı.
Ates ölcer braun almıstım.
Oyun halısı almadım cunku ıstedıgım gıbı bırsey bulamadıgım ıcın kayınvalıdem kafamdakıne yakın bırsey yaptı.
olabilir canım benim bebişte hep konum olarak aşağıdaydı zaten en son ne oldu bilmiyorum ama ben hala aşağıda hissediyorum zaten bacaklarımı kaldırıp pantolonumu giyinemiyorum bile artık. bi 37 haftalık olsaydı öyle rahatlıcamki:18:
Masallah hepsi birbirinden guzelbanada tac lazim hastane icin takmasam icimde kalicak
Malesef Turkiyede 60_120 boyutundaki uyku setinin pek yaygin olmadigini biliyorum... bizim burada tam tersi tum besikler ya 60*120 yada 70*140
eger orada bulamiyorsan ebayden siparis verebilirsin polonya veya ilgiltereden gönderilenler var cok guzeller ben sekli icin aldim zaten... istedigim boyutta nevresim takimi isvecin her yerinde vardi.... bende aldim 1 haftada geldi sekliinden renginden cok memnunum...
hmm onu bilmiyorum cnm.. Benim bildigim yurtdısında plasentadan yapılan ilaç, baya kapsüller şeklinde yapılıyor. Anne alıyor dogumdan sonra. Toparlanmaya, lohusalık sendromuna fln iyi geliyor diye yazıp çiziyorlar. Çok bilimsel bulmadım ama daha yeni birşey elbette ki.. Türkiyede de duyuluyor, plasentayı alıyorlar. Anneler, onu kurutup sora yemeklere bıcagın ucu kdrını koyabiliyorlar yine aynı amaçla...
teşekkürler tatlım fikirlerin için. fisher price de karar kıldım ana kucagında bir de tiny love tekmele ve oyna alacağım bugün. senin kayın validen ne tatlıymıs öyle, benim de annecim öyle sürekli bişeyler örüyor,alıyor. benim için yapsa bu kadar mutlu olmazdm heralde:))
Vallahi ben bacagimi havaya bile zor kaldirdim. Sonra kasiklarim agridi zorlanmadan.oysa parmagima bile degemedim :)Şu dik oturup topugu başparmağa değdirme olayını çok rahat yapabildim.
Yanlış mı yaptım acaba, yoksa daha doğuma 3-5 ay mı var daha:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?