2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
mrb arkadaşlar.bende sizler gibi Allah nasıp ederse mayısta anne olcam.cok heyecanlıyım şımdıden.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...

selam kızlar...

sayfalar karışmış herkes yorumlar yazmış.. hepsini okuyamasamda ortalığın karışmasına neden olan cümle başka sayfa açılsın demeleri olmuş sanırım.

2 defa düşük yaşayıp kürtaj olan bir insanım 1 tane 5 yaşında kızım var oda erken doğum oldu.
bir daha hamile kalırsam asla forumlara girmeyeceğim dedim kendi kendime. nedeni de burda bir sürü olumsuz olayları okuyup telaş edip kendime yakıştırmam oldu. etkisinde çok kaldım.
acaba bende erken doğurcakmıyım acaba şu sorun çıkacak mı diye diye tüm olumsuzlukları kendime çektim.

o yüzden arada giriyorum üstün körü bakıp çıkıyorum.
hepimiz hamileyiz ve her şeyin etsinde kalıyoruz. bence bu cümleyi kuran arkadaş çokta kaba yada kırıcı bir şey söylememiş. olay abartılmış diyorum. sizlerle en yakın empati kuracak kişi benim 2 düşük yaşamışım. bu gebeliğim rahim ameliyatından sonra oldu şuan bile çok riskli. ama bir çok arkadaş bunun etkisinde kalabilir diye çok fazla dillendirmiyorum.

herkes herkese destek olmalı ama çok fazla olumsuzluklarla insanları üzmeyelim. herkes çok hassas şuan bende öyleyim. her hafta kontrolüm var 2-3 günde bir bile gittiğim oluyor. doktor 12 haftayı görsem rahat nefes alacağım diyor. herşey riskli ama daha ilk hamileliğini yaşayan arkadşlar var onlar neden olumsuz düşünsün ki benim için. yada başkası için.
birbirimizi kırmayalım. bence hiçde fena fikir değil sorunlu gebelik köşeyi şahsn ben oraya yazardım heralde en sorunlu kişi olarak :)

slm tatlım burda insanları huzursuz etmek yerine neden gidip sorunsuz mayıs 2014 anneleri adlı bir topik açmıyorsunki??? hayatın gerçekleri senin şikayet ettiğin şeyler... mezarlıkların yanından geçerken ben yaşıyorum burda neden yatıp bana ölümü hatırlatıyorsunuz demek gibi birşey bu... sen yaşıyorsun diye mezarlıklarımı kaldırmalılar... uçuş hostesiymişsin senin için bir kıstas tatlım oku lütfen...

Bu olay 14Ekim 1998 tarihinde kıtalar arası bir uçuş sırasında gerçekleşti.

Zenci bir erkek yolcunun yanında süslü püslü bir kadın düşmüştü. Kadın hostesi çağırarak yanındakini aşağılayıcı bir eda ile yerinin değiştirilmesini

istedi. Çünkü kendisine antipatik gelen birisi ile yan yana oturmak istemiyordu.

Hostes tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta boş bir yer bulunup bulunmadığını araştıracağını söyledi.

Kadının konuşmasını dinleyen yolcular şaşkınlık ve tiksinti içindeydiler. Kadının terbiyesizliği bir yana birinci mevkide oturacağına da üzülüyorlardı.

Renginin özelliği dışında diğer erkeklerden görünüşte hiçbir farkı olmayan zavallı adamcağız ise sesini çıkarmamayı yeğledi.

Kadın tatmin olmuş görünüyordu, Zenci bir erkek yanında oturmayacaktı ve birinci mevkide gidecekti

Birkaç dakika sonra hostes geriye döndü ve kadına birinci mevkide bir tek boş yer olduğunu bildirdi. Ancak o yer için kaptan pilottan izin almıştı. Kaptan pilot “ Hiçbir yolcu sorun yaratan diğer bir yolcunun yanında oturmak zorunda değildir” deyerek gereken onayı vermişti.

Hostesin konuşmasını takip eden yolcuların kızgınlıkları biraz daha arttı. Kadın ise zafer kazanmış komutan gibiydi. Ayağa kalkmaya yeltenirken Hostes zenci kişiye dönerek “Beyefendi, sizi uçağın birini sınıfındaki yeni yerinize götürmem için lütfen beni takip eder misiniz? Uçak şirketimiz adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için sizden özür diliyor”

Yolcular kaptan pilotun ve hostesin bu güzel davranışını yürekten alkışladılar.

Kadın dersini almıştı. Zenci yolcu hostesi takip ederken kadın yolcu süklüm püklüm kimsenin yüzüne bakamıyordu.

Bu olay seyahat acentelerini ve uçak şirketlerini yeni tedbirler almağa sevk etti.

O yıl kaptan pilot ile hostes örnek davranışları yüzünden ödüllendirildiler.

Benzer durumlarla bir daha karşılaşmamak için kişilerin eğitilmeleri de gerekiyor. Bunun bilincinde olan yöneticiler aşağıda belirtilen sözleri seminer odalarının duvarlarına astırdılar.

“İnsanlar kendilerine ne söylendiğini unutabilirler

İnsanlar kendilerine ne yapıldığını da unutabilirler.

Ancak insanlar kendilerine nelerin hissettirildiğini hep hatırlaya gelmişlerdir.”

buradan topik sahibi solanine sesleniyorum lütfen bir kaptan olarak bu kadına maruz kalan topik sahiplerini uçağın birinci sınıfında yer ayarla ben sizin topikte bile değilim tesadüf gördüm burayı ve sadece bir insan olarak burada yapılan ayıbı ayıplamak için uğradım.....

Böyle rüyalar daha çok görürüz biz,aklımız fikrimiz bebişlerde...ben doğuma yakın sürekli rüyamda doğuma gidiyordum,cinsiyetinide rüyamda görüştüm..hayır olsun canım..
sağol canım. kalp atışını duymadığım için ona karşı hiç duygusal bir his yok içimde ama yine de birşey olacak diye korkuyorum sürekli aklımda

Kızlar öğleden sonra tekrar ultrasona aldı dr, sabah yani ilk ultrasonda kese aşağıda demişti ikincisinde öyle bişi demedi gelişimi iyi dedi yalnız kesenin arkasında kan alanı oluşmuş düşük riski var dedi progestan verdi.

Ayrıca benim wcde değil ama normal zamanlarda otururken yatarken ara ara alt karnım yanıyordu bunu söyledim dra onun içinde tahlil yaptı enfeksiyon çıktı. 8 saat arayla Alfasilin diye bi antibiyotik verdi. Acaba kullanan var mı burada?

doğru söylüosun cnm ne olacağını bilemeyiz ama şimdi her şey çok güzel dün kan şekeri ölçümü vermiştim bgn aldım sonucu
66 çıktı çok şükür hatta sınır 70-109 yazıo bnm altında bile şuan :)

gözün aydın canım bak turşu dedin canım çekti şöyle tuzlu tuzlu ekşili..yine ağzımın suyu aktı bak
Kızlar kendime nazar değdirdim galiba mide bulantım olmuyor kusmuyorum diye kahvaltıdan sonra dişlerimi fırçaların macunun kokusundan midem bulandı kustum bembeyaz oldu yüzüm ... inşallah hep böyle olmam
galiba bende de balıyor ufak ufak midem karışıktı bugün
hayırlı haberlerini bekliyoruz canım, bu arada aynı olay bana da oluyor öksürürken hapşırırken

Arkadaşlar ben bebegimi kaybettim listeden çıkararabilirsiniz beni ...hepiniz sağlıklı bir şekilde alırsınız bebişlerinizi kucagınıza ...hoşcakalın
üzüldüm canım inşallah yakın zamanda hamile kalıp kucağına alırsın bebeğini
gebelikte su imek ok daha önemlidir tabiki ama ilk dönemlerde biraz daha es geçilebilir bir durum gerçekten susadığın zaman çok değil ama az az iç suyu birde öğünlere yakın su içme,krakere ben de başladım bugün iyi geldi sanki
mrb arkadaşlar.bende sizler gibi Allah nasıp ederse mayısta anne olcam.cok heyecanlıyım şımdıden.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...
hayırlı olsun canım,bu arada nickin bana öğrenci numaramı hatırlattı

canım düşükten sonra yeniden hamile olanlar vs böle topikler var zaten ama şuan sen mayıs anne adayısın ve 2014 mayıs annelerine yazmayada hakkın var ne yani sen zor bir gebelik geçiriyorsun diye bir mayıs annesi olarak paylaşımlara katılamayacakmısın bundan rahatsız olan kişiler gidip kendilerine sorunsuz 2014 mayıs anneleri olarak topik açsınlar ne tuhaf insanlar varya engelli insanlar sağlığını kaybetme ihtimalini mezarlıklar ölümü düşük yapmış kadınlar bebeğini kaybetmeyi annesini babasını kaybetmiş olanlar yalnızlık duygusunu hatırlatıyor şimdi bunları yokmu edelim bunları yaşamış kişiler ya bunları bahsetmesinler yada gidip kendilerine sorunlu başlığı altında topikmi açsınlar burda mutluluğunuda üzüntünüde paylaşmaya hakkın var herkes kadar var enaz bunlardan şikayetçi olanlar kadar var... sen sorunlu falan değilsin Allah ın takdir ettiğinden başkası başa gelmez Allah ın yazdığını yaşayan kişilerede sorunlu denmez dilerim bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın...

Kızlar şöyle bir bilgi buldum:

"Gebelik kesesinin çapı günde ortalama 1 milimetre büyür. Gebelik kesesinin çapına 30 rakamı eklenip 7'ye bölünerek yaklaşık gebelik haftası hesaplanabilir. Bu hesaplama 8. gebelik haftasına kadar oldukça doğru sonuçlar verirken daha ileri haftalarda hatalı sonuçlar verme olasılığı artar."

güzel bi paylasım

benimki günde yaklaşık 2mm büyümüştü
5mm iken ultrasonda hafta hesaplanmazken dr daha 4 haftalık bile değil derken... bu hesaba göre yapmıştım ve sata göre tamı tamına doğru çıkmıştı(5+30/7=5 haftalık idi sonuç)
ölçümden 3 gün sonra tekrar kontrole gittim ve kese 11,86 olmuştu sata göre 5+3 tü ultrasona göre 5+0 idi hesaba göre ise(12+30/7=6 hafta )

ben böle bir tabloyla karşılaştım bilginiz olsun farklı sonuçlarla karşılaşırsanız kafanız karışmasın

http://www.ultragebelik.com/erken-gebelik-ve-nt/erken-gebelik-4-10-hafta

Son düzenleyen: Moderatör:

cnm o yanma çok normal. burda birçok kişide de enfeksiyon çıktı ama 3 ayı beklemiş hep doktorlar anti için. bence başka bir doktora daha sorarmısın. benim kızımda da olmuştu 3 ay sonra anti başlıcaz demişti. içebiliyorsan bol su tüket.
ben hiç içemiyorum midemi bulandırıyor. sanırım bende de enfeksiyon var kaşıntı yanma vs hep olıuyor ama dr tahlili sonra yaparız dedi.

Arkadaşlar ben bebegimi kaybettim listeden çıkararabilirsiniz beni ...hepiniz sağlıklı bir şekilde alırsınız bebişlerinizi kucagınıza ...hoşcakalın

Allahım hayırlısını versin hakkında inşallah canım sakın üzülme

bol su takviyesine katılıyorum ve iç çamaşırınızı kesinlikle ısak tutmayın giymeden öncede ütüleyin ağ kısmını antibiyotik sakın içmeyin arkadaşlar ya

çok sewindim canımm inşl sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız

benmde idrarda enfeksyon çıkmıştı canm buda düşüğe sebep olabiliyormuş.bana ilaç yazdı toz tek kullanımlık gece ılık bir bardak suya koyup karıştırdım içtim üstüne de bir bardak normal su içip yattım sabaha kadat wcye çıkmadım sabah çıktım ve beni baya rahatlattı.

Kızlar sabah doktora gitmeyi düşünüyorum. aslında doktor 3 ekımde gel dedi ama ben dayanamıyorum. sizce kalp atışı duyarmıyım.. meraktayım.. hepinize iyi geceler :)

Insaellah duyarsın..
Gunaydın hanımlarrrr...
Son rotuslerı yapıyorum evımle alakalı..
Dedım ya 2sınde ben fenalasmaya baslarım:)
Sarmaya falan ıhtıyacınız olursa bende bol mıktarda mevcuttur..
-bu defa- esım cok sıkıntı cekmesın dıye deepfreeze neler neler attım ınanamazsınız hehe
mutfagı da bı guzel elden gecırdım.. eeee aylarca goremeyecegım mutfagımı.

Ben -hala- doktora gıtmedım.. kızım ıle ultrason goruntulerı aynı gunler olsun ıstıyorum.
Kızımda 2subat2011'de dınlemıstık kalbını..sımdı de 2ekımde gıdelım dıyorum..
Kızımla 2.nın SAT ve MDTlerı aynı (aylar degısık)...

merhaba aranıza yeni katıldım. ben de eylül hamilelerindenim eğer bir aksilik çıkmazsa. sat 18.08.2013. adet olmadan bir gün önce yani 11 eylül de beta hcg tesi yaptırdım 401 çıktı ,daha sonra 24 eyllde tekrarladım sonucu bugün aldım 64252 cıkmıs,yaptırdıgım gün 5+2 idim. normal aralıklarda değil çok fazla cıktı, bugün de sol kasıgımda agrı vardı tek taraflı. yarın doktora gidecegim sabah randevum var ama ben çok korkuyoru dış gebelik midir diye. nolur bişeyler söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…