- 24 Mayıs 2013
- 46
- 0
- 26
arkadaşlar gebelikte beslenmeyle ilgili güzel bir yazı paylaşmak istedim.
GEBELKTE BESLENME VE BESN KAYNAKLARI
Kızlar belki ayıp olacak ama; ben sizlerden şikayetçiyim. Bu forum "Mayıs 2014 anneleri".Yani nasipse mutlu mesut bebeğine sahip olacak annelerin forum sayfası. Ama her sayfada yok önceki bebeklerinizi nasıl düşürmüşsünüz, yok kanamış mı,düşecek mi vs yazıyorsunuz ve içim bunalıyor.Biz aklımıza kötü şeyler getirmeyelim,stres olmayalım, pozitif şeyler düşünelim vs diyoruz siz habire olumsuz şeyleri anlata anlata bitiremiyorsunuz. Hamileyiz biz kızlar!
Solanin senden ricam başka bir topic daha açılsın ve "sorunlu hamilelikler" başlığıyla orda konuşulsun bu konular.Gerçekten okudukça şişiyorum ve aklıma getirmek istemediğim tüm felaket senaryoları "daha önce yaşanılan anı"lar olarak her gün burda ballandıra ballandıra anlatılıyor.
sağol canım. kalp atışını duymadığım için ona karşı hiç duygusal bir his yok içimde ama yine de birşey olacak diye korkuyorum sürekli aklımdaBöyle rüyalar daha çok görürüz biz,aklımız fikrimiz bebişlerde...ben doğuma yakın sürekli rüyamda doğuma gidiyordum,cinsiyetinide rüyamda görüştüm..hayır olsun canım..
doğru söylüosun cnm ne olacağını bilemeyiz ama şimdi her şey çok güzel dün kan şekeri ölçümü vermiştim bgn aldım sonucuinşl. Canım sen yinede hamileliğin ve sonrasında yediklerine dikkat et şeker yapıcı şeyler yeme şeker sadece tatlıda yok kiMercimek çorbası,pirinç,beyaz ekmek,patates vs vs bunların hepsi vücutta şekere dönüşüyor..hamilelikte annenin şeker hastası olmaması çok önemli çünkü direk bebeği etkiliyor dikkat et canımm
gözün aydın canım bak turşu dedin canım çekti şöyle tuzlu tuzlu ekşili..yine ağzımın suyu aktı bakKızlar bugün doktora gittim veeee çok şükür bebeğimin kalp atışlarını gördüm. çok mutluyum. inşaAllah henüz duymayan bütün hamişler bu sevinci en yakın zamanda yaşarlar. bu sefer olacağını hissediyordum ama yine de korkuyla girdim doktora Rabbime hamdolsun miniğimin pıt pıt sesini duydum.
Ben de kokulara çok hassasım. tatlıcıyımdır ama tatlıya pek izin vermiyor hafif talılar yiyebiliyorum sadece. turşu sevmem turşu yiyorum hadi hayırlısı
galiba bende de balıyor ufak ufak midem karışıktı bugünKızlar kendime nazar değdirdim galiba mide bulantım olmuyor kusmuyorum diye kahvaltıdan sonra dişlerimi fırçaların macunun kokusundan midem bulandı kustum bembeyaz oldu yüzüm ...inşallah hep böyle olmam
hayırlı haberlerini bekliyoruz canım, bu arada aynı olay bana da oluyor öksürürken hapşırırkenKızlarrr yarın sabah kalp atışı için kontrolümüz var. Çok heyecanlıyım. İnşAllah hayırlı haberler alırız.
İnşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Bende çok sık hapşurmaya başladım,dediğiniz gibi canım acıyor ve bir kaç saniye sürüyor.Kimisi bebek yer açıyor kendine diyorlar ama ben endişeleniyorum..hemen karnımı tutuyorum ..
Bi de bişey sorucam. Arada hapşuruyorum, o anda kasıklarıma acayip bi ağrı giriyo. Bi kaç saniye sürüyo.
üzüldüm canım inşallah yakın zamanda hamile kalıp kucağına alırsın bebeğiniArkadaşlar ben bebegimi kaybettim listeden çıkararabilirsiniz beni ...hepiniz sağlıklı bir şekilde alırsınız bebişlerinizi kucagınıza ...hoşcakalın
benim midemde 2 gündür daha kötü, canım hiçbişey yemek istemiyor. dün doktora gittim, midemi söledim. diyorki sadece kuru şeyler ye. sıvı şeyler yeme diyor. tamam kuru yiyince midem daha iyi ama hiç su içemiyorum dedim.
diyor ki ; su içme, neden su içiyosun? mideni daha çok bulandırır.
ben şaştım kaldım, su içmezsem nasıl olcak? Allah korusun bebeğime bişey olmasın(
gebelikte su imek ok daha önemlidir tabiki ama ilk dönemlerde biraz daha es geçilebilir bir durum gerçekten susadığın zaman çok değil ama az az iç suyu birde öğünlere yakın su içme,krakere ben de başladım bugün iyi geldi sankiNasıl su içme? bu dr.lar bazen şaşırıyor ya da bizim anlayacağımız dilde söylemiyorlar neyse..su içeceksin tabi..çok aç içmeme çalış..benim çok bulantım olmadığı için bişey yapmıyorum ama ,şunu yapabilirsin..sabah normal kalkma saatinden 15-20 dk.erken kalkabilirsen yataktan kalkma,yanıbaşına çubuk kraker koy akşamdan,biraz yatakta yersin sonra kalkarsın,bir çok kişinin böyle yaptığını duydum başarılı sonuçlar çıkıyor..
hayırlı olsun canım,bu arada nickin bana öğrenci numaramı hatırlattımrb arkadaşlar.bende sizler gibi Allah nasıp ederse mayısta anne olcam.cok heyecanlıyım şımdıden.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...
selam kızlar...
sayfalar karışmış herkes yorumlar yazmış.. hepsini okuyamasamda ortalığın karışmasına neden olan cümle başka sayfa açılsın demeleri olmuş sanırım.
2 defa düşük yaşayıp kürtaj olan bir insanım 1 tane 5 yaşında kızım var oda erken doğum oldu.
bir daha hamile kalırsam asla forumlara girmeyeceğim dedim kendi kendime. nedeni de burda bir sürü olumsuz olayları okuyup telaş edip kendime yakıştırmam oldu. etkisinde çok kaldım.
acaba bende erken doğurcakmıyım acaba şu sorun çıkacak mı diye diye tüm olumsuzlukları kendime çektim.
o yüzden arada giriyorum üstün körü bakıp çıkıyorum.
hepimiz hamileyiz ve her şeyin etsinde kalıyoruz. bence bu cümleyi kuran arkadaş çokta kaba yada kırıcı bir şey söylememiş. olay abartılmış diyorum. sizlerle en yakın empati kuracak kişi benim 2 düşük yaşamışım. bu gebeliğim rahim ameliyatından sonra oldu şuan bile çok riskli. ama bir çok arkadaş bunun etkisinde kalabilir diye çok fazla dillendirmiyorum.
herkes herkese destek olmalı ama çok fazla olumsuzluklarla insanları üzmeyelim. herkes çok hassas şuan bende öyleyim. her hafta kontrolüm var 2-3 günde bir bile gittiğim oluyor. doktor 12 haftayı görsem rahat nefes alacağım diyor. herşey riskli ama daha ilk hamileliğini yaşayan arkadşlar var onlar neden olumsuz düşünsün ki benim için. yada başkası için.
birbirimizi kırmayalım. bence hiçde fena fikir değil sorunlu gebelik köşeyi şahsn ben oraya yazardım heralde en sorunlu kişi olarak :)
Kızlar şöyle bir bilgi buldum:
"Gebelik kesesinin çapı günde ortalama 1 milimetre büyür. Gebelik kesesinin çapına 30 rakamı eklenip 7'ye bölünerek yaklaşık gebelik haftası hesaplanabilir. Bu hesaplama 8. gebelik haftasına kadar oldukça doğru sonuçlar verirken daha ileri haftalarda hatalı sonuçlar verme olasılığı artar."
Kızlar şöyle bir bilgi buldum:
"Gebelik kesesinin çapı günde ortalama 1 milimetre büyür. Gebelik kesesinin çapına 30 rakamı eklenip 7'ye bölünerek yaklaşık gebelik haftası hesaplanabilir. Bu hesaplama 8. gebelik haftasına kadar oldukça doğru sonuçlar verirken daha ileri haftalarda hatalı sonuçlar verme olasılığı artar."
Kızlar öğleden sonra tekrar ultrasona aldı dr, sabah yani ilk ultrasonda kese aşağıda demişti ikincisinde öyle bişi demedi gelişimi iyi dedi yalnız kesenin arkasında kan alanı oluşmuş düşük riski var dedi progestan verdi.
Ayrıca benim wcde değil ama normal zamanlarda otururken yatarken ara ara alt karnım yanıyordu bunu söyledim dra onun içinde tahlil yaptı enfeksiyon çıktı. 8 saat arayla Alfasilin diye bi antibiyotik verdi. Acaba kullanan var mı burada?
Arkadaşlar ben bebegimi kaybettim listeden çıkararabilirsiniz beni ...hepiniz sağlıklı bir şekilde alırsınız bebişlerinizi kucagınıza ...hoşcakalın
cnm o yanma çok normal. burda birçok kişide de enfeksiyon çıktı ama 3 ayı beklemiş hep doktorlar anti için. bence başka bir doktora daha sorarmısın. benim kızımda da olmuştu 3 ay sonra anti başlıcaz demişti. içebiliyorsan bol su tüket.
ben hiç içemiyorum midemi bulandırıyor. sanırım bende de enfeksiyon var kaşıntı yanma vs hep olıuyor ama dr tahlili sonra yaparız dedi.
doğru söylüosun cnm ne olacağını bilemeyiz ama şimdi her şey çok güzel dün kan şekeri ölçümü vermiştim bgn aldım sonucu
66 çıktı çok şükür hatta sınır 70-109 yazıo bnm altında bile şuan :)
Kızlar öğleden sonra tekrar ultrasona aldı dr, sabah yani ilk ultrasonda kese aşağıda demişti ikincisinde öyle bişi demedi gelişimi iyi dedi yalnız kesenin arkasında kan alanı oluşmuş düşük riski var dedi progestan verdi.
Ayrıca benim wcde değil ama normal zamanlarda otururken yatarken ara ara alt karnım yanıyordu bunu söyledim dra onun içinde tahlil yaptı enfeksiyon çıktı. 8 saat arayla Alfasilin diye bi antibiyotik verdi. Acaba kullanan var mı burada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?