Neyle ilgili bilmiyorum vallahi :) ben zaten nisanda dogurmayi bekliyorum doktorum nisan sonunu beklemez dogmak icin dedi. Bu ayak meselesinide kk nun gecmis sayfalarindan birinde okumustum:) umarim dogru cikmaz :)
Şu dik oturup topugu başparmağa değdirme olayını çok rahat yapabildim.
Yanlış mı yaptım acaba, yoksa daha doğuma 3-5 ay mı var daha:))
evet canım doğru aynen öyle ama ben ayağımı yerinden bile oynatamadım:18:
bu hafta sokar nstye telaşlanma nstde de sancı çıkmassa dahada rahat ol.olası şeyler bunlar.
bende rahimde incelme var bebek aşaıda çok baskı yapıyordu o zorlamış.korkmuştum nstde sancı cıkmayınca rahatladı içim inş.tamamlıcaz.
facede nisan mayıs haziran anneleri yavaş yavaş doğuruyor gordunuzmu bebeklerinin resimlerini paylaşıyorlar bugun 36 da yine bi annemiz normal doğurmuş.maşallah bebek baya ele avuca geliyor gibi gozukuyor.yani tamamlıyoruz yavaş yavaş endişeye mahal yok galiba.
Kizlar herkes iyidir insallah. Su hareketi ben de yaptim gayet oldu :) En son doguran ben olacagim galiba. Nisandan bahsetmissiniz ben sezeryan olacagim icin son haftaya kadar beklemeyi planliyorum bi aksilik olmazsa mayisin 20sinde falan insallah.
Bu arada ciddi ciddi psikologa gitmeyi planliyorum. Temizlik takintim tavan yapti. Gunde uc kere tuvalet lavabo ovalayip ocak siliyorum. Bulasiklari elimde yikiyorum. Elimde viledayla geziyorum. Iki kere balkon yikiyorum. Dun dis kapinin onunu sileyim diye kapiyi actim apt. Gorevlisiyle karsilastim. Ikimizde de vileda adam bile guldu :)) Esim annem kiziyor. Ablama gittim gecen gun gizli gizli bulasiklarini yikayip mutfagi elden gecirdim. Firca yedim gerci. Isin ilginci yorulmuyorum. Aksine desarj oluykrum resmen. Oyyy sapitip camasirlari elimde yikayacagim diye korkuyorum.
Canim benim bebis biraz sabirsiz :) 13 haftadan beri gelmeye calisiyor ignelerle ilaclarla durduruyoruz :) simdide cok asagiya inmis bas cevresini bile olcemiyor o yuzden fazla hareket yasak. Bu gunlere geldim ya cok sukur artik dogsada korkmuyorumDoktorun Nisan sonunu beklemez demesinin nedeni neydi cnm?
Zaten hayırlı zamanda doğsunlar boşver....Bazı durumlarda dışarda olmaları, içeride olmalarından daha iyi ve güvenli... Hepsi Allah'a emanet yavrularımızın...
Nisan mayis haziran annelerine nasil bakiyorsunuz ben bulamadim
cnm kapalı grup zaten 2014 nisan-mayıs-haziran anneleri yaz çıkıyor davet gönder kabul ediliyosun
aynen canım benimde karnım top gibi herkes banada senin oğlun olacak doktor yanlış söylüyor diyor ama doktorum her muayenede ısrarla kız diyor inşallah kızdır bir oğlum var birde kızım olur inşallah sağlıklı sıhhatli birde dün bir arkadaşın doğumgününe katıldım ayyy herkes senin bir ayın yok bu çocuk heran gelebilir felan diye beni korkuttular oysa ben oğlumuda 9 ay aşağıda taşıdım tabii bu söylenenlerden sonra sabaha kadar doğurdum uyandım tekrar doğurdum
Hgb değerine bakacaksın canım
Kizlar sertlesmeleriniz varmi? Karnin top gibi olmasi yamulmasi o sirada bebek hareketlerinin olmamasi vb.bende baya oluyoda zaten hamilelik takvimindede diyo hicks kasilmalari artar falan diye ama o sertlesme mi kasilma oluyo? Bide bikac saniye suruyo tekrarbyumusamas ama bebege bise oluyomudur bu esnada sonucta sıkisma falan? Birileri beni aydinlatsin lutfen:26:
bende oluyor ama doğum kasılması oldugunu sanman benim orda bebeğin kafası var hissedebiliyorum
genelde toplanıp sertleşen yerde kafa oluyor
ayaklarının oldugu yerde çok hareketli oluyor
kızım çok hareketli devamlı yer değiştiriyor maşallah
İlk çocuklarımızı aynı haftalarda doğurmuşuz cnm. Şimdi bende de aynı korku var şu 1 haftayı atlatsam bende rahatlıyacağım.
Mustela cok ıyı bır dermokozmetık urun ıcınde petrol turevı yanı paraben cınslerı ve alerjen maddeler kesınlıkle yok cnm. Onun gıbı babe, bıoderma, vb markalarda da yok. Ben hepsını kontrol ettırmıstım.
Aynı sekılde marketten alınabılen bazı markaların ıcınde de parabensız olanlar var ancak, onların tum maddelerı full alerjen cıkmıstı. Bu da karnındakı o kırmızı lekelere neden oluyor ve bebekler de alerı kotasını doldurdugu zaman alerjı hastası oluyor. (Cılt ya da astım gıbı
Ben de bu araştırmalara dolaylı yoldan ulaştım canım, kordon hemen erken kesilirse nası riskler var fln diye arastırırken, bu tarz araştırmalar çıktı. 2-3 dakika beklensin öyle kesilsin. Kordondaki bütün kanın pompalanması beklensin diye öneriler okudum. Sonra kordon kanı şirketleriyle görüşürken, haliyle onların hemen kesmeleri gerektiğini, yoksa yeterli miktarda kordon kanı saklama imkanının kalmadıgını söylediler. Kaynaklar ingilizce genelde, o yüzden paylaşmıyorum burada.
Bu arada çok alakasız birşey daha söliyim, yurt dısında plasentadan ilaç yapıyorlar. Türkiyede henüz başlamadı. Ama bazı gebeler plasentalarını isteyip evde kendileri yapıyorlar. Benim eşim çok karşı çıktığı için yeltenmedim :) Ama açıkçası hastanede tıbbi atık olarak atılıyor. Ben hastaneden alıp, gömmeyi planlıyorum, 9 ay benim bebişime kanka olmuş nihayetinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?