ben de hergün parmaklarım uyuşmuş halde uyanıyorum,son bir haftadır da sol elimin parmaklarındaki uyuşukluk geçmiyor gün içinde de devam ediyor. sağ bileğimi de bükünce felaket acıyor gün içinde sürekli mause kullandığım içindir galiba.. netten araştırdım karpal tünel sendromu olabilir diyor gebelikte artacağından bahsediyor. en son gittigimde doktorcuğuma sordum ve beklenen cevap geldi: GEBELİKTE NORMALDİR. devamını bile getiremedim,geçmiyor fian bile diyemedim,lafı ağzıma tıkadı her zaman olduğu gibi. her seferinde soracaklarımı hazırlıyorum tamamını sormadan kendimi dışarda buluyorum. ayy yine sinirlendim yaa aklıma geldi de.
Vallahi ben bacagimi havaya bile zor kaldirdim. Sonra kasiklarim agridi zorlanmadan.oysa parmagima bile degemedim :)
Dogrudur canim :)Yani yere popomuzun üzerine oturuyoruz. Sırtı bır ye dayamadan dık. Ayakları karsıya duz uzatıyoruz sonra topuğu, diğer ayak başparmagına değdiriyoruz; doğru mudur?
Tekrar deneyeceğim?
Dogrudur canim :)
kizlar sabah ki kansizlik hikayesi kafama takildi...ben ve cogumuz kan ilaci kullanmio kullanamio yaaa bunun gercekten bebegin olumu ile bir etkisi warmidir...o ark. cewap yazmamis bidaha....ben carsamba ka tahlili yaptirdim ya simdi bu tahlil kagidimda ne yaziodur bakim normal mi kan degeri ne die yaziodur...
Kizlar sertlesmeleriniz varmi? Karnin top gibi olmasi yamulmasi o sirada bebek hareketlerinin olmamasi vb.bende baya oluyoda zaten hamilelik takvimindede diyo hicks kasilmalari artar falan diye ama o sertlesme mi kasilma oluyo? Bide bikac saniye suruyo tekrarbyumusamas ama bebege bise oluyomudur bu esnada sonucta sıkisma falan? Birileri beni aydinlatsin lutfen:26:
Kizlar sertlesmeleriniz varmi? Karnin top gibi olmasi yamulmasi o sirada bebek hareketlerinin olmamasi vb.bende baya oluyoda zaten hamilelik takvimindede diyo hicks kasilmalari artar falan diye ama o sertlesme mi kasilma oluyo? Bide bikac saniye suruyo tekrarbyumusamas ama bebege bise oluyomudur bu esnada sonucta sıkisma falan? Birileri beni aydinlatsin lutfen:26:
kızlar herkese selam .okuduğum hastane ücretleri karsısında ürkmüstüm.fakültede eski doktorumda doğum yapmak istiyorum.kendisi profösör.çok para tutacagını düşündüm.ama aradık vezneye sorduk.120 lira muayene ücreti 500-550 lirada sezeryan ücreti alıyormus.ayrıca bafra da medibafra özel hastanesini de öğrendik.250 normal doğum 350 sezeryan bu ücretin içinde 2 gün yatakta var.sonra kalman gerekirse her geceye 90 lira imis.bence gayet ğüzel.
Şu dik oturup topugu başparmağa değdirme olayını çok rahat yapabildim.
Yanlış mı yaptım acaba, yoksa daha doğuma 3-5 ay mı var daha:))
klasık cvp normal.:)sadece gun içersinde cok fazla tekrarlamasına dikkat diyorlar.unutuyorum sayamadım bende.sancısız ağrısız oluyor değilmi bu kasılmalar sertleşmeler yamulma sanki bir yere toplanma gibi.rahatsız edici insanın pozisyonunu değiştirmesine neden olacak şekilde.Hala acaba kasılmamı yoksa bebeğin poposunu dikmesi esneme hareketi mi ayağı nerde kolu nerde anlayamıyorum.
ben en son 16 kg almıştım 33.0 da. korkudan çıkamıyorum şimdi tartıya, bugun Allah a şukur 35.0 olduk(1. bebek 34.5 de doğduğu için resmen dun saatleri saydım dolsun diye 35 hafta). kağıtta eksi artı 400 konmuş. ilk bebek te tam aynı gunlerde ultrasonda aynı ölçüde çıkmıştı ki, 1.5 gun sonra 250 gr az doğdu. yine de psikolojik sınırı aştık kendimce. sağlıkla bekleyecez artık.
kaşarın tuzsuzunu bulursun bence, ama bazısı fena tuzlu gerçekten.
klasık cvp normal.:)sadece gun içersinde cok fazla tekrarlamasına dikkat diyorlar.unutuyorum sayamadım bende.sancısız ağrısız oluyor değilmi bu kasılmalar sertleşmeler yamulma sanki bir yere toplanma gibi.rahatsız edici insanın pozisyonunu değiştirmesine neden olacak şekilde.Hala acaba kasılmamı yoksa bebeğin poposunu dikmesi esneme hareketi mi ayağı nerde kolu nerde anlayamıyorum.
Melekim harika olmuş gerçekten ellerine sağlık gerçekten çok beğendim hepsini bayılıyorum böyle yetenekli annelere :)kızlar bebişim ve kendim için yaptığım taçlar bitince paylaşırım demiştim bitirdim
Eki Görüntüle 1038513 Eki Görüntüle 1038511
birde şu keçeden neva nın annesi falan yazıyolarya ondanmı yapsam kendime
Canım geçmiş olsun, bol bol dinlenmeye çalış eti, sütü, yumurtayı ihmal etme lütfen ayakların sürekli uzun oturur vaziyette olsun Rabbim emeklerimizi boşa vermesin.saol cnm,yüzdük yüzdük kuyruguna geldik inş son zamanlarıda sıkıntısız geçiririz...
Çok şükür annesi iyi bakmış bebeğine, iyice dinlenmiş bebiş de hemen karşılığını vermiş :) Plasentada yaşlanmalar bu haftalardan sonra normal olarak kabul ediliyor inşallah seninki de çok fazla sorun çıkarmaz.Kızlar az önce bebeğimi gördüm. Bizimkine 2 hafta önce 1900 gr civarı demişti dr., küçük bir bebek geliyo demişti. Bugünkü kontrolde 2600 gr gibi bir kilo ölçtük. Geride görünen bütün ölçümleri haftasını yakalamış. Nasıl oldu böyle 2 hafta içinde bilemedim. Gözleri de açıktı bebişimin, dönmüş kafa asagıda gununu beklemeye başlamış artık. Plasentamda yaşlanma belirtileri gördü doktor, 20 Nisandan sonra her an gelebilir, 1 Mayıs gecmese iyi olur, plasentayı iyi takip etmek lazım dedi...
Bizden haberler böööleee, hepinizi öpüyorummm
Canım çok sevindim moralin düzelmiştir kafanda rahat etmiştir, idrar yolalrı bebeği gerçekten baya bir örseliyor ve büyümesine engel teşkil ediyor ilaçlarını kullanırsan inşallah daha da toparlar bebeğin inşallah en kısa zamanda :)Bugün kontrol iyi geçti çok şükür..
Doktor 2 kilo civarı dedi ve sistemde eksik olan tahlilleri ve genel olarak tekrar kan idrar tahlillerini yaptırdı..
Yarın diğer hastaneye yönlendirip doppler'e nst'ye girmemi ve artık her hafta kontrole gitmemi söyledi,beni bulamıyorsan bile takibini yaptır arkadaşlar yardımcı olur dedi..
İdrarda iltihap çıktı,5 günlük bir ilaç verdi sabah akşam içecekmişim,adı CEFAKS..
Geçen hafta kayınvalidem bizim evimize ziyarete gelmişti, buradan paylaşmıştım bebişimin sepet beişiğini buradan bile herkes nasıl güzel tepkiler vermişti ama sağolsun kayınvalidem ayağpa bile kalkıp bakma lütfunda bulunmadı, bırak birşeye ihtiyacın var mı diye sormayı .ne güzel ya bebişiniz için bişiler yapan düşünen var. ben kayınvalidemle aynı apartmanda görümcemle aynı sokakta eltimle aynı ilçede oturuyorum bi allahın kuluda bi ihtiyacın varmı demio. çok iyi insanlar ama ince düşünmüyorlar
Allah bağışlasın hoşgeldin aramıza...hosbulduk evet canım 32 haftalıgız kızımla..:)ama olcumler 2 hafta onde gorunuyor bakalım dogum ne zaman olacak...
Maşallah kuzucuğuna, çok güzel bakmış annesi ona inşallah Allah'ım sağlıkla da kucağımıza almayı nasip eder bize :)kızlar kontrol vardı bebeğin, kalple ilgilenen peritanaloga gittik. bebek iyi ortamı normal maşallah. ama şişman 10 gun kadar. dr diyabet dedi, ama suyu normal dedi vs. çok sorun etmiyorum ben, ben de eşimde iriyiz zaten, bebek iri olabilir. yalnız 4 kg geçer dedi 40 haftada, o da belli olmaz ölçümler tutmuyor.
sonuç olarak ölçümler doğru ise bebeğim 2 haftada yaklaşık 800 gr almış maşallah. nasıl aldı derseniz tum paylaştıklarımızı uyguladım. bol dinlenme, bol su, bol protein ki bana göre bol-3 insan porsiyonu neredeyse- 1 gunde kalıp kalıp kaşar, beyaz peynir, 1-2 adet muz, 2 yumurta ve anormal kuruyemiş tukettim. çok su içiyorum bir de.
kilo alsın diyenler olursa diye yazayım dedim.
Canım ailenden uzakta olmak gerçekten de çok zor fakat sen de bir aile kurdun artık en önemlisi huzurunun olması belki annnenin evine yakın olacağın bir hayat kursaydn kendine hiç huzurun olmayacaktı. İnşallah annen sana süpriz yapıp yanına gelir ben buradan bile çok mutlu olurum :)Kargo paketimin kayboldugu gunlerde kardesimin vizesiyle ilgilide olumsuz haberler almistim uzatilmiycak diye....
Kargom bulundu cok sukur kardesiminde vizesini uzatirlar 3 ay daha ilk yegeninide görur diye hayaller kurarken cikisi geldi
ve malesef bu pazar gitmesi lazim eger izin verirlerse diger pazara ertelemeye calisicaz hazirligi icin annemlere bi kac parca hediye alabilmem icin...
Cok uzuluyorum 3 aydir benimleydi yanimdaydi simdi birden bire gidicek yine yanliz kalicam sinirlendigimde kaprisimi ceken kimsem olmuycak enerjim ceneme vurdugunda beni dinleyen kimsem olmuycak... evliligim boyunca ilk kez ailemden birisi evime gelmisti....
gurbetlik cok zormus Allahim kimseyi yanliz birakmasin gercekten anne babadan kardeslerden ayri yasamak onlarin buyudugune sahit olamamak hastalikta saglikta bayramda beraber olamamak cok zormus...
esimin cok buyuk kalabalik ailesi abileri kardesleri yengeleri yegenleri anne babasi herkes burada ayni sehirde olmamiza ragmen yilda bir görusmeyiz görusmemiz icin ya hastalik olucak ya yeni bir bebek dogucak...
Esime kiziyorum neden karsima cikti diye, anneme kizginim neden bu evliligi benden daha cok istedi neden bukadar zorladi diye, kendime hala kiziyorum hicmi dusunmemisim aradaki daglar kadar mesafeyi istedigimde annemin kapisini calamiycagimi.
Allah kimseyi ailesinden uzakta gurbette bir basina birakmasin
Çok geçmiş olsun, inşallah kimse de bir problem meydana gelmez ve bir an önce canın çok sıkılmadan tüm prosedürlerden kurtulursun. Dualarım seninle...günaydın kızlar moralim çok bozuk bugün iş güvenliği uzmanı olduğum bir firmamda iş kazası meydana gelmiş.yük asansörünün halatı koparak 3. kattan düşmüş içindede iki çalışan varmış.az önce haber geldi çok kötüyüm hastaneye kaldırmışlar ne olur dua edin bişey olmasın çalışanlara çok endişeliyim.ne biçim bir sorumlulukmuş bu duyduğumdan beri kalbim yerinden çıkacak.zor bir gün beni bekliyorum allah yardımcım olsun.şimdi yasal olarak bir sürü prosedür beni bekliyor uzman olduğum için işverenden sonra sorumlu tutulacak ilk kişilerden biriyim.
Neyle ilgili bilmiyorum vallahi :) ben zaten nisanda dogurmayi bekliyorum doktorum nisan sonunu beklemez dogmak icin dedi. Bu ayak meselesinide kk nun gecmis sayfalarindan birinde okumustum:) umarim dogru cikmaz :)Tekrar denedim, çok rahat yapabildim ama sebebi oğlum sayesinde çok daha akrobasik hareketleri zaten yapıyor olmamdandır kesin.
Moralinizi bozmayındoğum vs diye ki biliyorsunuz benim karnım çok buyuk, ikiz karnı gibi.
Herhalde başka birşeyle ilgilidir.
Canm bazen top gibi oluyo karnim bazrnde boyle yamuk hani sanki bebegin sekline gore iki uc tumsek.oluyo ama bebegimin hareketi olmuyo o esnada.bebek biyerini dayayinca az da olsa hareket oluyo ben o sekilde anliyorum kasilmamai bebek dayamasimi diye.evet cok rahatsiz ediyo sinir bzucu bide kasiklarim sizliyo benm ozamanda hissediyorum karnimin sertlestigini allah yardimcimiz olsun gunde 8 10 normalmis ama brnm daha fazla olduguda oluyo doktora gittim kac kez magnezyumu ikiye cikary dedi normal.dedi yolladi ,nstye soksaydi bari hic sokmadi brlki bu hafyalarda ins nstye girerim
Yani yere popomuzun üzerine oturuyoruz. Sırtı bır ye dayamadan dık. Ayakları karsıya duz uzatıyoruz sonra topuğu, diğer ayak başparmagına değdiriyoruz; doğru mudur?
Tekrar deneyeceğim?
çok teşekkür ederim canım benim bende ilk defa yapıyorum hepsini sende eline alsan yaparsın eminimMelekim harika olmuş gerçekten ellerine sağlık gerçekten çok beğendim hepsini bayılıyorum böyle yetenekli annelere :)
Canım geçmiş olsun, bol bol dinlenmeye çalış eti, sütü, yumurtayı ihmal etme lütfen ayakların sürekli uzun oturur vaziyette olsun Rabbim emeklerimizi boşa vermesin.
Çok şükür annesi iyi bakmış bebeğine, iyice dinlenmiş bebiş de hemen karşılığını vermiş :) Plasentada yaşlanmalar bu haftalardan sonra normal olarak kabul ediliyor inşallah seninki de çok fazla sorun çıkarmaz.
Canım çok sevindim moralin düzelmiştir kafanda rahat etmiştir, idrar yolalrı bebeği gerçekten baya bir örseliyor ve büyümesine engel teşkil ediyor ilaçlarını kullanırsan inşallah daha da toparlar bebeğin inşallah en kısa zamanda :)
Geçen hafta kayınvalidem bizim evimize ziyarete gelmişti, buradan paylaşmıştım bebişimin sepet beişiğini buradan bile herkes nasıl güzel tepkiler vermişti ama sağolsun kayınvalidem ayağpa bile kalkıp bakma lütfunda bulunmadı, bırak birşeye ihtiyacın var mı diye sormayı .
Allah bağışlasın hoşgeldin aramıza...
Maşallah kuzucuğuna, çok güzel bakmış annesi ona inşallah Allah'ım sağlıkla da kucağımıza almayı nasip eder bize :)
Canım ailenden uzakta olmak gerçekten de çok zor fakat sen de bir aile kurdun artık en önemlisi huzurunun olması belki annnenin evine yakın olacağın bir hayat kursaydn kendine hiç huzurun olmayacaktı. İnşallah annen sana süpriz yapıp yanına gelir ben buradan bile çok mutlu olurum :)
Çok geçmiş olsun, inşallah kimse de bir problem meydana gelmez ve bir an önce canın çok sıkılmadan tüm prosedürlerden kurtulursun. Dualarım seninle...
bu hafta sokar nstye telaşlanma nstde de sancı çıkmassa dahada rahat ol.olası şeyler bunlar.
bende rahimde incelme var bebek aşaıda çok baskı yapıyordu o zorlamış.korkmuştum nstde sancı cıkmayınca rahatladı içim inş.tamamlıcaz.
facede nisan mayıs haziran anneleri yavaş yavaş doğuruyor gordunuzmu bebeklerinin resimlerini paylaşıyorlar bugun 36 da yine bi annemiz normal doğurmuş.maşallah bebek baya ele avuca geliyor gibi gozukuyor.yani tamamlıyoruz yavaş yavaş endişeye mahal yok galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?