2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Ayy canm aynen bnm doktorda oyle normal.normal diyip gecistiriyo bide ozele gidiyorum yani..adama diyorum.kasilmalar var sıklasti siyorum normal diyor. Ayyyy sinir.olup cikiyorum odadan halbuki rahatlatmasi lazim aciklama yapsa illa kotu bise olmasimi lazim ciddiye alinmamiz icin Allahim.korusun..

Vallahi ben bacagimi havaya bile zor kaldirdim. Sonra kasiklarim agridi zorlanmadan.oysa parmagima bile degemedim :)

Yani yere popomuzun üzerine oturuyoruz. Sırtı bır ye dayamadan dık. Ayakları karsıya duz uzatıyoruz sonra topuğu, diğer ayak başparmagına değdiriyoruz; doğru mudur?
Tekrar deneyeceğim?

Dogrudur canim :)

Tekrar denedim, çok rahat yapabildim ama sebebi oğlum sayesinde çok daha akrobasik hareketleri zaten yapıyor olmamdandır kesin.
Moralinizi bozmayındoğum vs diye ki biliyorsunuz benim karnım çok buyuk, ikiz karnı gibi.
Herhalde başka birşeyle ilgilidir.

Hgb değerine bakacaksın canım

Kizlar sertlesmeleriniz varmi? Karnin top gibi olmasi yamulmasi o sirada bebek hareketlerinin olmamasi vb.bende baya oluyoda zaten hamilelik takvimindede diyo hicks kasilmalari artar falan diye ama o sertlesme mi kasilma oluyo? Bide bikac saniye suruyo tekrarbyumusamas ama bebege bise oluyomudur bu esnada sonucta sıkisma falan? Birileri beni aydinlatsin lutfen:26:

Muhtemelen yalancı doğum kasılmaları... Yani vucut kendını yavas yavas doguma hazırlamak ıcın antreman yapıyor.
Bu kasılmaların sıddetı ve sıklıgı onemlı.....

O yuzden32-33. Haftadan sonra her gıttıgımızde NST ye baglıyorlar. Kasılma var mı, sıdddetı-sıklıgı nedır ona bakıyorlar. Bebege bırsey olmuyordur canım, normal dogumda ne kadar daha sıddetlısını yasayacak oyle dusun ve rahatla.... Tabı bu kasılmalar zaten bebegı dısarı cıkmaya sevkeden. Dolayısıyla vaktınden erken sıddetlı ve cok sık kasılma olmaması gerek tabıı.

klasık cvp normal.:)sadece gun içersinde cok fazla tekrarlamasına dikkat diyorlar.unutuyorum sayamadım bende.sancısız ağrısız oluyor değilmi bu kasılmalar sertleşmeler yamulma sanki bir yere toplanma gibi.rahatsız edici insanın pozisyonunu değiştirmesine neden olacak şekilde.Hala acaba kasılmamı yoksa bebeğin poposunu dikmesi esneme hareketi mi ayağı nerde kolu nerde anlayamıyorum.

kızlar herkese selam .okuduğum hastane ücretleri karsısında ürkmüstüm.fakültede eski doktorumda doğum yapmak istiyorum.kendisi profösör.çok para tutacagını düşündüm.ama aradık vezneye sorduk.120 lira muayene ücreti 500-550 lirada sezeryan ücreti alıyormus.ayrıca bafra da medibafra özel hastanesini de öğrendik.250 normal doğum 350 sezeryan bu ücretin içinde 2 gün yatakta var.sonra kalman gerekirse her geceye 90 lira imis.bence gayet ğüzel.

üniversite hastane fiyatları böyle canım, bende üniv. hastanesine gidiyorum prof.doktora 122 muayene ücreti veriyorum, 300 normal 500 sezeryan ücreti, epidural normal fiyatını da bu gidişimde sorucam fazla fark yoktur heralde.

Karnın sertleşmesi sancı bi de yumruk gibi olması da sancı bebek dayanmasından farklı daha uyuşuk ve yavaş gelip şiddetleniyor sonra azalıyor farkedersiniz farkı bebek dayanınca ellediğinizde bebeği hissediyorsunuz ama ötekinde bebek hissedilmez

İlk çocuklarımızı aynı haftalarda doğurmuşuz cnm. Şimdi bende de aynı korku var şu 1 haftayı atlatsam bende rahatlıyacağım.

Canm bazen top gibi oluyo karnim bazrnde boyle yamuk hani sanki bebegin sekline gore iki uc tumsek.oluyo ama bebegimin hareketi olmuyo o esnada.bebek biyerini dayayinca az da olsa hareket oluyo ben o sekilde anliyorum kasilmamai bebek dayamasimi diye.evet cok rahatsiz ediyo sinir bzucu bide kasiklarim sizliyo benm ozamanda hissediyorum karnimin sertlestigini allah yardimcimiz olsun gunde 8 10 normalmis ama brnm daha fazla olduguda oluyo doktora gittim kac kez magnezyumu ikiye cikary dedi normal.dedi yolladi ,nstye soksaydi bari hic sokmadi brlki bu hafyalarda ins nstye girerim

Melekim harika olmuş gerçekten ellerine sağlık gerçekten çok beğendim hepsini bayılıyorum böyle yetenekli annelere :)

saol cnm,yüzdük yüzdük kuyruguna geldik inş son zamanlarıda sıkıntısız geçiririz...
Canım geçmiş olsun, bol bol dinlenmeye çalış eti, sütü, yumurtayı ihmal etme lütfen ayakların sürekli uzun oturur vaziyette olsun Rabbim emeklerimizi boşa vermesin.

Çok şükür annesi iyi bakmış bebeğine, iyice dinlenmiş bebiş de hemen karşılığını vermiş :) Plasentada yaşlanmalar bu haftalardan sonra normal olarak kabul ediliyor inşallah seninki de çok fazla sorun çıkarmaz.

Canım çok sevindim moralin düzelmiştir kafanda rahat etmiştir, idrar yolalrı bebeği gerçekten baya bir örseliyor ve büyümesine engel teşkil ediyor ilaçlarını kullanırsan inşallah daha da toparlar bebeğin inşallah en kısa zamanda :)

Geçen hafta kayınvalidem bizim evimize ziyarete gelmişti, buradan paylaşmıştım bebişimin sepet beişiğini buradan bile herkes nasıl güzel tepkiler vermişti ama sağolsun kayınvalidem ayağpa bile kalkıp bakma lütfunda bulunmadı, bırak birşeye ihtiyacın var mı diye sormayı….

hosbulduk evet canım 32 haftalıgız kızımla..:)ama olcumler 2 hafta onde gorunuyor bakalım dogum ne zaman olacak...
Allah bağışlasın hoşgeldin aramıza...

Maşallah kuzucuğuna, çok güzel bakmış annesi ona inşallah Allah'ım sağlıkla da kucağımıza almayı nasip eder bize :)

Canım ailenden uzakta olmak gerçekten de çok zor fakat sen de bir aile kurdun artık en önemlisi huzurunun olması belki annnenin evine yakın olacağın bir hayat kursaydn kendine hiç huzurun olmayacaktı. İnşallah annen sana süpriz yapıp yanına gelir ben buradan bile çok mutlu olurum :)

Çok geçmiş olsun, inşallah kimse de bir problem meydana gelmez ve bir an önce canın çok sıkılmadan tüm prosedürlerden kurtulursun. Dualarım seninle...

Neyle ilgili bilmiyorum vallahi :) ben zaten nisanda dogurmayi bekliyorum doktorum nisan sonunu beklemez dogmak icin dedi. Bu ayak meselesinide kk nun gecmis sayfalarindan birinde okumustum:) umarim dogru cikmaz :)

bu hafta sokar nstye telaşlanma nstde de sancı çıkmassa dahada rahat ol.olası şeyler bunlar.
bende rahimde incelme var bebek aşaıda çok baskı yapıyordu o zorlamış.korkmuştum nstde sancı cıkmayınca rahatladı içim inş.tamamlıcaz.
facede nisan mayıs haziran anneleri yavaş yavaş doğuruyor gordunuzmu bebeklerinin resimlerini paylaşıyorlar bugun 36 da yine bi annemiz normal doğurmuş.maşallah bebek baya ele avuca geliyor gibi gozukuyor.yani tamamlıyoruz yavaş yavaş endişeye mahal yok galiba.

çok teşekkür ederim canım benim bende ilk defa yapıyorum hepsini sende eline alsan yaparsın eminim çokta eğlenceli

Canm haklisin.nstye girersem.insallah icim azda olsa rahatlar .bnm.doktora anlattigimda kasilmalar.ultrasondan rahim boyuna bakti kac mm oldugunu solemedi normal dedi sadece ama buna bir ay oluyo kontrolum haftaya insallah 32 olcam.ozaman insallah sancida cikmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…