2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

BAna da kesin tarih verdi ama 38. HaftadA aliriz diye dusunuyor. Ben de en azindan 39u doldursun istiyorum. Sanciyi bekleyemem malesef kizim sezeryanla oldu bebek kanala girer dikisler zarar gorur diye cekiniyoruz. Bana kalsa normal doguracagim da doktorum hicc orali degil :)

saol canım inşallah sağlıkla doğacak bebişlerimiz.

kızlarr yaa içim daralıyo daha çıkıp bebek şekeri falan alamadım tek başıma gidemiyorum pazarları gitmek istediğim yer kapalı zaten ankara da iki arkadaşım vardı ikiside hamile biri 39. haftasında hatta yani kız kızada çıkamıyoruz biyanda kpss ye çalışıyorum biyandan nisanın aöf sınavlarım varr havalarda güzel hiç dışarı çıkamıyomm :84: :84:

canım tecrübeli olduğun için sana danışmak istiyorum. bir önceki bebeğin neden 34.5 te doğdu? ben şu an 33.3 teyim. dr gidişata göre 35 ile 37 arasında alabiliriz dedi. çünkü suyum az bebek küçük ve bir önceki bebeğim karnımda öldü. sabıkalısın diyor bana. 10 gün önceki kontrolde 1700 gr çıkmıştı 3 gün önceki kontrolde de 1700 çıktı yarın tekrar kontrolum var bakalım bebek ne durumda. yarın hadi hemen sezaryene dicek diye ödüm patlıyor. senin bebeğin kaç gr doğmuştu? küvöze girdi mi? ne gibi sıkıntılar yaşadın? hazırlıklı olmak istiyorum.

1. bebeğim erkek, 34.5 de 2780 gr ve 48 cm olarak doğdu. bilinmiyor neden erken geldiği. surekli bebek aşağıda duruyordu, son haftalarımda resmen sandalyede oturamaz olmuştum çatımın ağrısından, ve sürekli tekrarlayan bir idrar yolu enfeksiyonum vardı. bir ara kolumda damar yolu açılarak iğne bile vuruldum 5 tane. ama toparlanmadı. dr kontrolum normal geçti 1.5 gun sonra gece suyum geldi sancı başladı ve bebek doğdu. küveze konmadı. ancak hemen ememedi 3 gunde 400 gr kaybetti. yatırmak istediler serum vermek istediler ben vermedim bebeğimi evde sağıp kaşıkla besleyerek zor gunleri atlattım 40 gun sonunda bebek 52 cm ve 3200 oldu ve sonra normal bir bebeklik yaşadık. 3 ayda tamamen yakaladık yaşıtlarını.

şimdiki drum "muhtemelen açılman başlamıştı ama drın fark etmemiştir" dedi. ayrıca "gerçekten idrar yolu enfeksiyonu çok tehlikeli erken doğum nedenidir" dedi. 21. haftada selviksimin kısalığı ile uyarıda bulunmuştu peritanalog ama kendi drım alttan kontrol etmeden sorun yok gayet normal diyerek bir daha bakmadı.

senin durumunda bir arkadaşım var, yeni doğum yaptı 39. haftasında. dru bebek minik suyu az diyerek 20. haftadan itibaren yordu yordu. o da dinlenip hiç kıpırdamadan bol bol su ve hindistan cevizi suyu falan içerek suyu yeterli olarak tuttu. bebeği 2600 gr ve 48 cm doğdu sağlıkla sonunda. kg muhim değil özetle ama karnında kalabildiği kadar kalması muhim. sonrasında zaten bakımla buyuyorlar.

inşallah kontrolun iyi geçer. 36 hafta kritik sure ama bebekler yaşayabiliyorlar 34 haftadan sonra biraz destekle. kalbini ferah tutmaya ve gerçekten bol su ve protein tuketmeye gayret et.

benim bebeği 32.0 da bir başka doktor 2400 ölçtü. 33.0 da kendi dr ım 2270 ölçtü. 34.6 da dün bir başka dr hoppppp 3040 ölçtü. yani ölçülere üzülme, benimki bir zayıflıyor bir şişmanlıyor. durmadan şişman ölçülünce diyabet sağlıksız deniyor. yoruldum takmıyorum ben de.

hemoglobin (hgb) 12.4 yazior refarans araligi 11.5 15.5 yani dusuk te degil ii de degil heralde dimi.....

allah yardimcin olsun....bu sulale icinde bile ben yanliz hissediorum kendimi seni dusunemiorum yerine koyamiorum kendimi.....ama hic sikma kendini de kuzunuda...allah hep yanibasinda hic dara sikintiya sokmaz seni inan bana...yine gelir kardesin annen bunaltma icini artik yanliz degilsin orda unutmaaaa kocan bebegin koca bi aile olucaksiniz.......

gecmis olsun canim allah beterinden ve kotu haber almaktan sakinsin insaallhh...durumlari agir degildir insallah yaaa nefes al deri derin hep camdan falan bol sivi tuket sakin kalmaya calis...senn onlari ben bebeini dusundum ama :)) allah yardimcin olsun

selammm cnımmm valla bende aynı sekılde sen gıbı daralıyorum bu konudan... bende bebek şekeriymiş hastane için pijamaymıs ıvır zıvır hıc bısı alamadım daha ( gunlerde gecıyor çalışıyorum vaktım yok bı hafta sonum var ama bı turlu denk gelıp gıdmeedık malsef gec kalmaktn korkuyorum valla yaaa (( unuturm aklımdan cıkar mınık şeyler dıyee

Son düzenleme:
Şu dik oturup topugu başparmağa değdirme olayını çok rahat yapabildim.
Yanlış mı yaptım acaba, yoksa daha doğuma 3-5 ay mı var daha:))

ben de koyamadim :)))) yarin dogurcam mi ne zaten karnim tas gibi kasikparim agrio yediklerim agzima geliioooo )))) ne cektik beeee...

ben de koyamadim :)))) yarin dogurcam mi ne zaten karnim tas gibi kasikparim agrio yediklerim agzima geliioooo )))) ne cektik beeee...

ayyy aynısııı karnım sürekli sert alttantutuyorum artık yoksa düşecek gibi hissediyorum. dediğin gibi ne yesem geri geliyo ağzıma ıyğğ iğrenç allah yardımcımız olsun

geçmiş olsun canım inş korktuğun gibi olmaz fazla sıkma kendini bebeğinde etkilenmesin

kızlar günaydın elimde rezalet bir uyusma var iki gecedir uyandırıyor uykumdan kolay kolayda gecmiyor.var mı aynı şeyi yasayan doktoru arasam mı acaba?

benimde elim uyuşuyo uykudan öyle uyanıyorum heralde üstüne yattığımız içinde ola bilir diye düşünmüştüm ben

oh ne güzel bende yapmak istiyorum da çok yoruluyorum yapamıyorum biri gelsede yapsa diyorum, hele şimdi tıkanmışım hç nefs alamıyorum hiç yapamıyorum maşallah nazar deymesin sana

Bu arada kizlar benden beklemiceksiniz sasicaksiniz ama takilmayin bu kadar artik dogum haftasina erken dogumun olumsuz etkilerine yasar yasamaz tarzi dusuncelere....ben 27haftalik bebegin dogdugunu 1 ay kuwezde kalip masallahi oldugunu gordum...ayrica bedevide biliosuniz minicikken dogdu kuzusu...ve masallahi war demek istediim yanlis anlasilmasin kesinlikle erken dogmasindan bende korkuorum ne kadar gec okadar ii ve gelismis olucak cunku lakin hepimiz 32.haftayi gecirdik artik bebislerimiz sahane ciksalar kg ii olan kuweze bile girmez girende 3 gunden fazla durmaz....artik bebeklerimiz bizi birakmicak boyle dusunup morelimize morel katalim tezeler tezeler....
kızlar göbek çizgisi benim 35. haftada belirmeye başladı sizin dedğiniz gibi ölçtüğümde 4 parmak kalmış :) cok hafif belli ama çizgim yani 4 parmak 4 hafta mı ???
bu da ne si ben okur kor mu neyim canim gobek cizgisi ne nereyi olccem sonra ne olcak ))
ayyy dr amma dik kafalimis ya bnm hanim dr gibi sinir oldum dedigim dedik dogurtmus seni....
bence çok iyi canım benim hiç 10un üstüne çıkmıyor. yinede aynı doz hap içiyorum yani normal kabul ediyo dr um seninki bence gayet güzel

ayyy aynısııı karnım sürekli sert alttantutuyorum artık yoksa düşecek gibi hissediyorum. dediğin gibi ne yesem geri geliyo ağzıma ıyğğ iğrenç allah yardımcımız olsun

uff walla dr tarih wermio ama sikayetlerim yorumlar mayisi goremicemi dusunduruo bana....dr.yorum yapmadi kanima falan normalde kansizimdir lakin allah buyukkk...normalmis he....) sewindim...

Bugun benım de kasılmam var. Normalde olmuyordu oysa.

Dun oğlumun oyuncaklarını ayırdım, çok eğilip kalktım, yoruldum. Üzerine bu sabah; onu tuvalete oturtturken çok ters bir hareket yaptım cok canım yandı. Ev işi hiç bitmiyor, ütü yaptım oğlum okuldayken, oturduğum yerden kalkarken bacaklarımın arası qvucudumdan koparak ayrılıyor sandım öyle bir acı yani(( Ben de keyıfsızım bugun yanı.

Canım allah sabır versin cok zor ama nasip brlki annen yanında olurdu ana huzurun olmazdı..

Kizlar sagolun olumlu cevaplariniz icin hayirlisi böyleymis belki dediginiz gibi bebegim dogunca okadar özlem duymam ama simdiden annemi cok özluyorum en korktugum sey onlarin basina kötu bir olay gelmesi en özlem duydugum sey ise kardeslerimin buyudugune sahit olmak...
annemin yanimda olmasi gereken bir zamanda yanliz kalicam ama tek gurbetlik cekende ben degilim ki... Cok Sukur annem babam ailem sag Allah kötu gunlerini göstermesin firsat buldukca gidip gelirim bebek dogar dogmaz gitmenin hayalini kuruyordum ama doktor simdiden 6 aydan önce gitme kulaklari ici tehlikeli dedi.... yani daha 7-8 ay kadar görusemiycem 2 yildirda hic görmemistim zaten herseyin hayirlisi olsun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…