Hgb değerine bakacaksın canım
Ben de sezeryan olucam canım doktor belli bir tarih verdi sayılır artık değişebilir tabi ama yine de ben de bişey olmazsa allahın izniyle son ana kadar beklemek istiyorum hatta biraz sancı çekip öyle girebilirim sezeryana umarım bu duruma doktorum bişey demez bakalım ....yavrucak normal doğumun faydalarından ufacık bir kısmını bile alsa kar kardır sonuçta
saol canım inşallah sağlıkla doğacak bebişlerimiz.Melekim harika olmuş gerçekten ellerine sağlık gerçekten çok beğendim hepsini bayılıyorum böyle yetenekli annelere :)
Canım geçmiş olsun, bol bol dinlenmeye çalış eti, sütü, yumurtayı ihmal etme lütfen ayakların sürekli uzun oturur vaziyette olsun Rabbim emeklerimizi boşa vermesin.
Çok şükür annesi iyi bakmış bebeğine, iyice dinlenmiş bebiş de hemen karşılığını vermiş :) Plasentada yaşlanmalar bu haftalardan sonra normal olarak kabul ediliyor inşallah seninki de çok fazla sorun çıkarmaz.
Canım çok sevindim moralin düzelmiştir kafanda rahat etmiştir, idrar yolalrı bebeği gerçekten baya bir örseliyor ve büyümesine engel teşkil ediyor ilaçlarını kullanırsan inşallah daha da toparlar bebeğin inşallah en kısa zamanda :)
Geçen hafta kayınvalidem bizim evimize ziyarete gelmişti, buradan paylaşmıştım bebişimin sepet beişiğini buradan bile herkes nasıl güzel tepkiler vermişti ama sağolsun kayınvalidem ayağpa bile kalkıp bakma lütfunda bulunmadı, bırak birşeye ihtiyacın var mı diye sormayı .
Allah bağışlasın hoşgeldin aramıza...
Maşallah kuzucuğuna, çok güzel bakmış annesi ona inşallah Allah'ım sağlıkla da kucağımıza almayı nasip eder bize :)
Canım ailenden uzakta olmak gerçekten de çok zor fakat sen de bir aile kurdun artık en önemlisi huzurunun olması belki annnenin evine yakın olacağın bir hayat kursaydn kendine hiç huzurun olmayacaktı. İnşallah annen sana süpriz yapıp yanına gelir ben buradan bile çok mutlu olurum :)
Çok geçmiş olsun, inşallah kimse de bir problem meydana gelmez ve bir an önce canın çok sıkılmadan tüm prosedürlerden kurtulursun. Dualarım seninle...
ben en son 16 kg almıştım 33.0 da. korkudan çıkamıyorum şimdi tartıya, bugun Allah a şukur 35.0 olduk(1. bebek 34.5 de doğduğu için resmen dun saatleri saydım dolsun diye 35 hafta). kağıtta eksi artı 400 konmuş. ilk bebek te tam aynı gunlerde ultrasonda aynı ölçüde çıkmıştı ki, 1.5 gun sonra 250 gr az doğdu. yine de psikolojik sınırı aştık kendimce. sağlıkla bekleyecez artık.
kaşarın tuzsuzunu bulursun bence, ama bazısı fena tuzlu gerçekten.
canım tecrübeli olduğun için sana danışmak istiyorum. bir önceki bebeğin neden 34.5 te doğdu? ben şu an 33.3 teyim. dr gidişata göre 35 ile 37 arasında alabiliriz dedi. çünkü suyum az bebek küçük ve bir önceki bebeğim karnımda öldü. sabıkalısın diyor bana. 10 gün önceki kontrolde 1700 gr çıkmıştı 3 gün önceki kontrolde de 1700 çıktı yarın tekrar kontrolum var bakalım bebek ne durumda. yarın hadi hemen sezaryene dicek diye ödüm patlıyor. senin bebeğin kaç gr doğmuştu? küvöze girdi mi? ne gibi sıkıntılar yaşadın? hazırlıklı olmak istiyorum.
canım tecrübeli olduğun için sana danışmak istiyorum. bir önceki bebeğin neden 34.5 te doğdu? ben şu an 33.3 teyim. dr gidişata göre 35 ile 37 arasında alabiliriz dedi. çünkü suyum az bebek küçük ve bir önceki bebeğim karnımda öldü. sabıkalısın diyor bana. 10 gün önceki kontrolde 1700 gr çıkmıştı 3 gün önceki kontrolde de 1700 çıktı yarın tekrar kontrolum var bakalım bebek ne durumda. yarın hadi hemen sezaryene dicek diye ödüm patlıyor. senin bebeğin kaç gr doğmuştu? küvöze girdi mi? ne gibi sıkıntılar yaşadın? hazırlıklı olmak istiyorum.
allah yardimcin olsun....bu sulale icinde bile ben yanliz hissediorum kendimi seni dusunemiorum yerine koyamiorum kendimi.....ama hic sikma kendini de kuzunuda...allah hep yanibasinda hic dara sikintiya sokmaz seni inan bana...yine gelir kardesin annen bunaltma icini artik yanliz degilsin orda unutmaaaa kocan bebegin koca bi aile olucaksiniz.......Kargo paketimin kayboldugu gunlerde kardesimin vizesiyle ilgilide olumsuz haberler almistim uzatilmiycak diye....
Kargom bulundu cok sukur kardesiminde vizesini uzatirlar 3 ay daha ilk yegeninide görur diye hayaller kurarken cikisi geldi
ve malesef bu pazar gitmesi lazim eger izin verirlerse diger pazara ertelemeye calisicaz hazirligi icin annemlere bi kac parca hediye alabilmem icin...
Cok uzuluyorum 3 aydir benimleydi yanimdaydi simdi birden bire gidicek yine yanliz kalicam sinirlendigimde kaprisimi ceken kimsem olmuycak enerjim ceneme vurdugunda beni dinleyen kimsem olmuycak... evliligim boyunca ilk kez ailemden birisi evime gelmisti....
gurbetlik cok zormus Allahim kimseyi yanliz birakmasin gercekten anne babadan kardeslerden ayri yasamak onlarin buyudugune sahit olamamak hastalikta saglikta bayramda beraber olamamak cok zormus...
esimin cok buyuk kalabalik ailesi abileri kardesleri yengeleri yegenleri anne babasi herkes burada ayni sehirde olmamiza ragmen yilda bir görusmeyiz görusmemiz icin ya hastalik olucak ya yeni bir bebek dogucak...
Esime kiziyorum neden karsima cikti diye, anneme kizginim neden bu evliligi benden daha cok istedi neden bukadar zorladi diye, kendime hala kiziyorum hicmi dusunmemisim aradaki daglar kadar mesafeyi istedigimde annemin kapisini calamiycagimi.
Allah kimseyi ailesinden uzakta gurbette bir basina birakmasin
günaydın kızlar moralim çok bozuk bugün iş güvenliği uzmanı olduğum bir firmamda iş kazası meydana gelmiş.yük asansörünün halatı koparak 3. kattan düşmüş içindede iki çalışan varmış.az önce haber geldi çok kötüyüm hastaneye kaldırmışlar ne olur dua edin bişey olmasın çalışanlara çok endişeliyim.ne biçim bir sorumlulukmuş bu duyduğumdan beri kalbim yerinden çıkacak.zor bir gün beni bekliyorum allah yardımcım olsun.şimdi yasal olarak bir sürü prosedür beni bekliyor uzman olduğum için işverenden sonra sorumlu tutulacak ilk kişilerden biriyim.
kızlarr yaa içim daralıyo daha çıkıp bebek şekeri falan alamadım tek başıma gidemiyorum pazarları gitmek istediğim yer kapalı zaten ankara da iki arkadaşım vardı ikiside hamile biri 39. haftasında hatta yani kız kızada çıkamıyoruz biyanda kpss ye çalışıyorum biyandan nisanın aöf sınavlarım varr havalarda güzel hiç dışarı çıkamıyomm :84: :84:
Şu dik oturup topugu başparmağa değdirme olayını çok rahat yapabildim.
Yanlış mı yaptım acaba, yoksa daha doğuma 3-5 ay mı var daha:))
hemoglobin (hgb) 12.4 yazior refarans araligi 11.5 15.5 yani dusuk te degil ii de degil heralde dimi.....
ben de koyamadim :)))) yarin dogurcam mi ne zaten karnim tas gibi kasikparim agrio yediklerim agzima geliioooo)))) ne cektik beeee...
günaydın kızlar moralim çok bozuk bugün iş güvenliği uzmanı olduğum bir firmamda iş kazası meydana gelmiş.yük asansörünün halatı koparak 3. kattan düşmüş içindede iki çalışan varmış.az önce haber geldi çok kötüyüm hastaneye kaldırmışlar ne olur dua edin bişey olmasın çalışanlara çok endişeliyim.ne biçim bir sorumlulukmuş bu duyduğumdan beri kalbim yerinden çıkacak.zor bir gün beni bekliyorum allah yardımcım olsun.şimdi yasal olarak bir sürü prosedür beni bekliyor uzman olduğum için işverenden sonra sorumlu tutulacak ilk kişilerden biriyim.
kızlar günaydın elimde rezalet bir uyusma var iki gecedir uyandırıyor uykumdan kolay kolayda gecmiyor.var mı aynı şeyi yasayan doktoru arasam mı acaba?
Kizlar herkes iyidir insallah. Su hareketi ben de yaptim gayet oldu :) En son doguran ben olacagim galiba. Nisandan bahsetmissiniz ben sezeryan olacagim icin son haftaya kadar beklemeyi planliyorum bi aksilik olmazsa mayisin 20sinde falan insallah.
Bu arada ciddi ciddi psikologa gitmeyi planliyorum. Temizlik takintim tavan yapti. Gunde uc kere tuvalet lavabo ovalayip ocak siliyorum. Bulasiklari elimde yikiyorum. Elimde viledayla geziyorum. Iki kere balkon yikiyorum. Dun dis kapinin onunu sileyim diye kapiyi actim apt. Gorevlisiyle karsilastim. Ikimizde de vileda adam bile guldu :)) Esim annem kiziyor. Ablama gittim gecen gun gizli gizli bulasiklarini yikayip mutfagi elden gecirdim. Firca yedim gerci. Isin ilginci yorulmuyorum. Aksine desarj oluykrum resmen. Oyyy sapitip camasirlari elimde yikayacagim diye korkuyorum.
bu da ne si ben okur kor mu neyim canim gobek cizgisi ne nereyi olccem sonra ne olcakkızlar göbek çizgisi benim 35. haftada belirmeye başladı sizin dedğiniz gibi ölçtüğümde 4 parmak kalmış :) cok hafif belli ama çizgim yani 4 parmak 4 hafta mı ???
ayyy dr amma dik kafalimis ya bnm hanim dr gibi sinir oldum dedigim dedik dogurtmus seni....1. bebeğim erkek, 34.5 de 2780 gr ve 48 cm olarak doğdu. bilinmiyor neden erken geldiği. surekli bebek aşağıda duruyordu, son haftalarımda resmen sandalyede oturamaz olmuştum çatımın ağrısından, ve sürekli tekrarlayan bir idrar yolu enfeksiyonum vardı. bir ara kolumda damar yolu açılarak iğne bile vuruldum 5 tane. ama toparlanmadı. dr kontrolum normal geçti 1.5 gun sonra gece suyum geldi sancı başladı ve bebek doğdu. küveze konmadı. ancak hemen ememedi 3 gunde 400 gr kaybetti. yatırmak istediler serum vermek istediler ben vermedim bebeğimi evde sağıp kaşıkla besleyerek zor gunleri atlattım 40 gun sonunda bebek 52 cm ve 3200 oldu ve sonra normal bir bebeklik yaşadık. 3 ayda tamamen yakaladık yaşıtlarını.
şimdiki drum "muhtemelen açılman başlamıştı ama drın fark etmemiştir" dedi. ayrıca "gerçekten idrar yolu enfeksiyonu çok tehlikeli erken doğum nedenidir" dedi. 21. haftada selviksimin kısalığı ile uyarıda bulunmuştu peritanalog ama kendi drım alttan kontrol etmeden sorun yok gayet normal diyerek bir daha bakmadı.
senin durumunda bir arkadaşım var, yeni doğum yaptı 39. haftasında. dru bebek minik suyu az diyerek 20. haftadan itibaren yordu yordu. o da dinlenip hiç kıpırdamadan bol bol su ve hindistan cevizi suyu falan içerek suyu yeterli olarak tuttu. bebeği 2600 gr ve 48 cm doğdu sağlıkla sonunda. kg muhim değil özetle ama karnında kalabildiği kadar kalması muhim. sonrasında zaten bakımla buyuyorlar.
inşallah kontrolun iyi geçer. 36 hafta kritik sure ama bebekler yaşayabiliyorlar 34 haftadan sonra biraz destekle. kalbini ferah tutmaya ve gerçekten bol su ve protein tuketmeye gayret et.
bence çok iyi canım benim hiç 10un üstüne çıkmıyor.yinede aynı doz hap içiyorum yani normal kabul ediyo dr um seninki bence gayet güzel
ayyy aynısıııkarnım sürekli sert alttantutuyorum artık yoksa düşecek gibi hissediyorum. dediğin gibi ne yesem geri geliyo ağzıma ıyğğ iğrenç allah yardımcımız olsun
ben de koyamadim :)))) yarin dogurcam mi ne zaten karnim tas gibi kasikparim agrio yediklerim agzima geliioooo)))) ne cektik beeee...
bu da ne si ben okur kor mu neyim canim gobek cizgisi ne nereyi olccem sonra ne olcak))
Bu nasil ölçüluyorki¿
EsilaGuluBb cihazimdan gönderildi
Canım allah sabır versin cok zor ama nasip brlki annen yanında olurdu ana huzurun olmazdı..
cnm bulunduğun ülke dunyanın en duzenli ulkelerinden biri. eğitim, sağlık gibi sağlanan yaşamsal imkanlar bizim ülkemizde olmadığı gibi dunyanın bir çok ulkesinde yok. suan hissettiğin yalnızlık bebeğinle zaten kırılacak. bebeğin buyumeye ve iyi bir eğitim almaya başlayınca sen de daha rahat olacaksın. zamanla iş bulup çalışabilir, sosyal bir cevre de edine bilirsin. uzme kendini şimdi. bebeğine odaklan.
Aranıza bende katılabilirmiyim.Bebeğim hakkında merak etiklerim vardı.Buradan içimi rahatlatacak tecrübeler ve bilgiler aldığım için üye oldum.Konuşmanıza bir göz attım,SABREDEN FERAHa ERER.Unutmayalım inş. mutlaka biryerde sabrınızın karşılığını alırsınız belkide bebişiniz veirir bu mutluluğu size herşeyi unutturan o olur.Rabbim imtihanınızı kolaylaştırsın inş.
Allah yardimcin olsun canim gercekten zor bir durum. Umarim seni cok zorlamadan atlatirsin bi sureci. Sakin olmaya calis bebegin icin.
Zor isler ama herseyde bir hayir vardir canim uzme kendini boylesi daha iyidir belki. Soyle dusun cocuguna bakarken kimse karisamayacak sana :) dogduktan sonrada cevreni genisletmeye calis zaten bebis yeterince vaktini alacak zaman nasil gececek anlamazsin bile.
Sen yinede bir an once ayirt etmeye bak canim. Benimde gittigim devlette dogum olmuyor ama doktoru gorsen seker gibi adam. O yuzden ozelede gidiyorum iste. Hayirlisi ne ise Rabbim onu nasip etsin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Melekim harika olmuş gerçekten ellerine sağlık gerçekten çok beğendim hepsini bayılıyorum böyle yetenekli annelere :)
Canım geçmiş olsun, bol bol dinlenmeye çalış eti, sütü, yumurtayı ihmal etme lütfen ayakların sürekli uzun oturur vaziyette olsun Rabbim emeklerimizi boşa vermesin.
Çok şükür annesi iyi bakmış bebeğine, iyice dinlenmiş bebiş de hemen karşılığını vermiş :) Plasentada yaşlanmalar bu haftalardan sonra normal olarak kabul ediliyor inşallah seninki de çok fazla sorun çıkarmaz.
Canım çok sevindim moralin düzelmiştir kafanda rahat etmiştir, idrar yolalrı bebeği gerçekten baya bir örseliyor ve büyümesine engel teşkil ediyor ilaçlarını kullanırsan inşallah daha da toparlar bebeğin inşallah en kısa zamanda :)
Geçen hafta kayınvalidem bizim evimize ziyarete gelmişti, buradan paylaşmıştım bebişimin sepet beişiğini buradan bile herkes nasıl güzel tepkiler vermişti ama sağolsun kayınvalidem ayağpa bile kalkıp bakma lütfunda bulunmadı, bırak birşeye ihtiyacın var mı diye sormayı .
Allah bağışlasın hoşgeldin aramıza...
Maşallah kuzucuğuna, çok güzel bakmış annesi ona inşallah Allah'ım sağlıkla da kucağımıza almayı nasip eder bize :)
Canım ailenden uzakta olmak gerçekten de çok zor fakat sen de bir aile kurdun artık en önemlisi huzurunun olması belki annnenin evine yakın olacağın bir hayat kursaydn kendine hiç huzurun olmayacaktı. İnşallah annen sana süpriz yapıp yanına gelir ben buradan bile çok mutlu olurum :)
Çok geçmiş olsun, inşallah kimse de bir problem meydana gelmez ve bir an önce canın çok sıkılmadan tüm prosedürlerden kurtulursun. Dualarım seninle...
allah yardimcin olsun....bu sulale icinde bile ben yanliz hissediorum kendimi seni dusunemiorum yerine koyamiorum kendimi.....ama hic sikma kendini de kuzunuda...allah hep yanibasinda hic dara sikintiya sokmaz seni inan bana...yine gelir kardesin annen bunaltma icini artik yanliz degilsin orda unutmaaaa kocan bebegin koca bi aile olucaksiniz.......
gecmis olsun canim allah beterinden ve kotu haber almaktan sakinsin insaallhh...durumlari agir degildir insallah yaaa nefes al deri derin hep camdan falan bol sivi tuket sakin kalmaya calis...senn onlari ben bebeini dusundum ama :)) allah yardimcin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?