2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Marka kötülüyor gibi olmayayım şimdi.

Ben oğlumda ilk aylarda su-pamuk kullandım daha sonraki aylarda unibaby kullanırken, içinden jilet gibi keskin paslı birşey çıkmıştı. O günden sonra bir daha kullanmadım. Mecburen hastane için birkaç paket aldım çünkü hastanede kaynatılmış soğutulmuş suyu ayarlamak vs çok zor. Eve geçince pamuk ve su/ yıkamayı düşünüyorum.

İçerik olarak en temizleri; unibaby, uni wipes ve nivea'nın sadece petek dokulu gibi bembeyaz pakette olan bir tanesi var oydu.
Zaten içindekiler kısmına bakmadan artık hiçbirşeyi almıyorum. Çoğu maddeyi tanıdım. Tanımadıklarımı sorup öğreniyorum. Ayrıca içinde ne kadar çok sayıda malzeme varsa o kadar çok alerjen ve zararlı madde var demişti.

Doktorumuza şunu sormuştum; içinde çok alerjen madde olsa da benim bebeğmin cildini kızartmıyorsa dokunmuyorsa ne zararı olur ki? Aynı sorum belli bir yaşa kadar verilmemesi önerilen çilek, bal, inek sütü gibi gıdalar için de geçerliydi? Yiyince benim bebeğim alerjik tepki vermiyorsa neden yemesin ki? Cevabı şöyle oldu;

Bebeğin bünyesi hiçbir tepki vermese dahi çevreden aldıği-yediği/içtiği alerjen maddeleri biriktirir. Alerjik kotası dolduğu zaman, bir gün bir anda cilt sorunları, astım vb alerjik reaksiyonlar görülmeye başlanır. Siz ama daha önce dokunmuyordu şimdi ne oldu dersiniz fakat bünye zorlanmaktan artık alerjik kotasını doldurmuştur ve sorunlu hale gelir. Gençlerde 20/30'lu yaşlardan sonra bir anda görülmeye başlanan alerjik astımların %99 nedeni de budur demişti... Yani bir bebeği şimdi bu maddelerden gıdalardan uzak tutmak ileriye bir yatırım gibi düşünülebilir...

Bende hiç bilmiyorum ilk çocuk tecrübe edip öğrenicez bakalım, ama çocuktan çocuğada değişir heralde ya, bazısı çok yapar bazısı az

matematik yapayım dedim :) yenidoğan günde 10 bez değiştirse her bez değişiminde ortalama 2 tane kullanılsa günlük 20 tane eder, 3 gün gider 1 paketi dedim. Ama bebek bu matematik dinlemez gibi

Ay sizinle bdtmiz aynı çok hoş:)
Hazırlıklarınız tamam mı, nasıl gidiyor?

valla benim 2. olduğu için eskileri bulmaya eksik olanları almaya çalışıyorum. depomuz var onun derinliklerinden çıkacaklar olacak haftasonu, bir tane ikea dan şifonyer aldırdım eşime. onu kurdurucam. bir de yatakodama beşik alıcam.

yarımda olsa hastane çantamı hazırladım. eksikler var onları da bu hafta tamamlarım. sonra bekleyeceğiz. ben hastane için pek hazırlık yapmadım kapı susu falan da almadım. bakalım. o işlere haftaya enerjim olursa giricem.

siz de durumlar nasıl.

Emme (beslenme) tam olmadan çok fazla yapmıyorlar.

Zaten hastanede büyük bir merakla mekonyumu bekleniyor.(beslenmeden kaynaklanmayan birikmiş olan ilk kakası)

Sonra emmeye beslenmeye başladıkça, sürekli yapıyor. Emiyor, emerken bir taraftan yapıyor. O kadar minik ki sindirim sistemi hop diye çıkıyor emdiği:))

Stres etkiliyormus gerçekten onu anladım sen neler yiyip için ne yaptın

Ben acikcasi pek dikkat etmkyordum az kilo aldim boyle devam etsin diye. Vitamin dahil hicbir ilaci icmiyordum. Onlari icmeye basladim. Kahvaltimi cok sıkı yaptim. Bal kaymak ve tahin pekmezin cok ise yaradigini dusunuyorum. Bulgur pilavi muz cevize yuklendim. Her aksam da ballj sut ictim. Ekmek ve hamur isi fazla yemedim acikcasi. Bir de temixlik merakima iki gun ara verdim (geri dondu ama napim) Bunlar olmasi gereken seylerdi zaten ben uymuyordum. Sen de biraz dikkat et arada cik disari gez kafan bosalsin canim.

canlar çoğunuz için geç kalmış bir soru olacak ama bebislerin kiyafetleri yikarken yumusatici kullandiniz mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben kullanmadım canım dalin granül sabun tozu kullanıyorum missss gibi kokuyoo yumuşatıcı aldım ama 6 aydan sonra falan kullanmayı düşünüyorum inşallah

ayy evet kargo sorunun olmuştu senin dimi neyseki geçte olsa kavuştunya onada şükür. strese sokuyolar insanı vallahi.
yapmak isterim ama hiç zmanım yok ki .. işlerim çok yoğun benim bunlarıda geceleri yaptım zaten ilerde gece içinde zman bulabileceğimi hiç zannetmiyorum

hadi hayırlısı canım çok çok memnun kalırsın inşallah

bende hamileliğimin başından beri hiçbir ilacı kullanmadım vitamin kan vs. sadece magnezyum içiyorum oda kemik ağrılarıma çok iyi geliyor o yüzden inşallah bir sıkıntı olmaz ilk hamileliğimdede hiç ilaç almamıştım sıkıntı olmadı hatta doktor ameliyatta çok az kanaman oldu felan demişti (maşallah) ama insan yinede tedirgin oluyor işte

kızzlarrr şimdi doktordan geldik

33+1 olmuşuz bebişimde 2.400 gr olmuş boyu 47 cm miş

bu hafta başında çok ağrım vardı yerimden kalkamamıştım falan bunun nedenide bebişim nihayet doğum pozisyonu almış hep ters duruyodu herşey yolundaymış allaha şükü

2 hafta sonra gel dedi hem ozaman çatı muaynesinide yaparız dedi o biraz erken gibi geldi bana ama bilemedim sonra doğumdan falan konuştuk gecede olsa pazarda olsa doğuma geliyorum dedi

mutluyumm

kizlar aranizda salam sucuk yiyen varmi nerede okuduysam yemeyin diyor ama canimda cok istiyor
kardesime aliyorum hep ekmek arasi yapip yesin diye ama o yerken benim icim gidiyor resmen azicik ucundan dayanamayip yiyorum nolurdu yiyebilseydik

cnaım ben çok iyi pişirmek şartıyla sucukta salamda yiyorum zannetmiyorum bişey olacağını.. salamı nadir yerim ama

İshal oldum
bugun 4 defa wc ciktim.diski rengi yesil.neden acaba

Ben de dayanamayip cok iyi pisirim yiyorum
Allah korusun zehirlenmis olmayasin dr u ara bence
Hayırlısı canım inşallah hepimiz en uygun doğru zamanlarda dogururuz
Kizlar birsey daha sorucam bebek bezini 1 numarami 2 numarami koydunuz cantaya. 1 alsam cok mu kucuk kalir acaba ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim ben 2 paket beyaz prima 2 numaradan aldım ama bir paket de 1 den almayi planlıyorum daha sonra

Sağol canım dikkat etmeye çalışacağım artık
Stres yorgunluk sağlıksiz beslenme birleşince olan oldu işte neyse ki iyi bebisim biraz zayıf kaldı sadece...annesi bakacak artık ona

çok güzel canım maşallah bebişede özel hastaneyemi gidiyorsun doktorunda çok iyiymiş maşallah

Bende hiç bilmiyorum ilk çocuk tecrübe edip öğrenicez bakalım, ama çocuktan çocuğada değişir heralde ya, bazısı çok yapar bazısı az

VValla kizlar insallaah sutumuz bol olur sipalar da hemen emerler de bol bol kaka yaparlar :) Ilk yirmi gun falan bagirsaklarini temizleyecek yavrular o yuzden bayagi bez lazim olacak. Kizimda ne kadar kullandim hatirlamiyorum ama hapsuruken gaz cikarirken bile azcik azcik yapiyordu. Oyle de birakilmiysor tabi:) Aklinizda bulunsun.

Bir de tavsiyem sarilik olayini arastirin o konuda bilgili olun. Hemen hemen her cocuk yenidogan sariligi oluyor (insallah olmazlar). Insanin eli ayagina dolasiyor bir de sagolsun bazi doktorlar tehlikeli diyerek insani korkutuyor. Internetten ziyade bilgisi olan birilerinden sorusturun ki basiniza gelirse (umarim gelmez) az da olsa ne yapacaginizi bilirsiniz. Bebek bol bol emip karni doyar da kakasini yaparsa insallah yakalanmiyor. Hic agrim sizim var deyip boslamayin emzirin kizlar. Sut olsun olmasin emzirin.

Çok halsizim bugün, neden diyecektim ki vitaminimi almayı unuttuğumu farkettim hemde 2 gündür.. bu unutkanlık beni öldürecekk

evet canım ya anne sütü bebeği koruyor inşallah hemen gelir sütlerimizde bol bol içiririz, bir de sarı tülbent örterler başına sarılık geçirmesin diye eskilerimiz, benim annem hemen almış bi tane

evet canım ya anne sütü bebeği koruyor inşallah hemen gelir sütlerimizde bol bol içiririz, bir de sarı tülbent örterler başına sarılık geçirmesin diye eskilerimiz, benim annem hemen almış bi tane

Hemşireler azarlıyor o tülbenti görünce annem de alalım dedi de ben istemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…