Marka kötülüyor gibi olmayayım şimdi.
Ben oğlumda ilk aylarda su-pamuk kullandım daha sonraki aylarda unibaby kullanırken, içinden jilet gibi keskin paslı birşey çıkmıştı. O günden sonra bir daha kullanmadım. Mecburen hastane için birkaç paket aldım çünkü hastanede kaynatılmış soğutulmuş suyu ayarlamak vs çok zor. Eve geçince pamuk ve su/ yıkamayı düşünüyorum.
İçerik olarak en temizleri; unibaby, uni wipes ve nivea'nın sadece petek dokulu gibi bembeyaz pakette olan bir tanesi var oydu.
Zaten içindekiler kısmına bakmadan artık hiçbirşeyi almıyorum. Çoğu maddeyi tanıdım. Tanımadıklarımı sorup öğreniyorum. Ayrıca içinde ne kadar çok sayıda malzeme varsa o kadar çok alerjen ve zararlı madde var demişti.
Doktorumuza şunu sormuştum; içinde çok alerjen madde olsa da benim bebeğmin cildini kızartmıyorsa dokunmuyorsa ne zararı olur ki? Aynı sorum belli bir yaşa kadar verilmemesi önerilen çilek, bal, inek sütü gibi gıdalar için de geçerliydi? Yiyince benim bebeğim alerjik tepki vermiyorsa neden yemesin ki? Cevabı şöyle oldu;
Bebeğin bünyesi hiçbir tepki vermese dahi çevreden aldıği-yediği/içtiği alerjen maddeleri biriktirir. Alerjik kotası dolduğu zaman, bir gün bir anda cilt sorunları, astım vb alerjik reaksiyonlar görülmeye başlanır. Siz ama daha önce dokunmuyordu şimdi ne oldu dersiniz fakat bünye zorlanmaktan artık alerjik kotasını doldurmuştur ve sorunlu hale gelir. Gençlerde 20/30'lu yaşlardan sonra bir anda görülmeye başlanan alerjik astımların %99 nedeni de budur demişti... Yani bir bebeği şimdi bu maddelerden gıdalardan uzak tutmak ileriye bir yatırım gibi düşünülebilir...
Kızlar, az önce ebemiz geldi eve...Doguma bu kdr az kala bana verdiği tavsiyeleri sizlerle de paylaşmak istedim.
Öncelikle ahududu cayı verdi, pelvis kaslarının gevsemesine yardımcı oluyormus.
Sonra, hareket etmeye başla dedi. Yüzme olabilir, evde bir diz yerde, diğer ayak yerde yer siler gibi yap dedi, pilates topunda spiral hareketler, yan yan merdiven inip çıkma dedi. Perine masajına artık başla dedi. Hareketleri de masajı da artık doguma kdr her gün yapman lazım dedi. Ama artık bol bol dinleneceksin de dedi.
Bebek bakımı ile ilgili okumaya başla dedi. ÖZellikle hastanede hangi müdahaleleri istiyorsun karar ver dedi. Yani mesela göz damlası istiyor musun gibi...
A'dan Z'ye Bebek Bakımı Doğum Öncesi Doğum Sonrası kitabını tavsiye etti...
Hastane cantası için listelerde görmediğimiz, pet şişe içinde su, enerji içecekleri ve pipet ve muhakkak dudak nemlendiricisi koy dedi. Normal dogumda dudaklar cok catlıyormus, bir de hemen enerji verecek seyler gerekirmiş. Pipet de kendimiz içecek halimiz kalmadıgında bize su fln içirmek içinmiş :)))
Diğer ihtiyaçları zaten listelerde de buluyoruz... Aklımda kalanlar bööle
Arkadaslar hep dalan roxy'den bahsetmissiniz. Bir ara ebebk'teki baby&me deterjanlardan soz edilmisti. Ben de size guvenerek ondan aldim yoksa haci sakir alacaktim. Kokusunu begendim aslinda ama henuz yikamadim birsey. Baby&me ile yikayan var mi? Nasil oldular merak ediyorum. Ona gore ben de ddenemeden dalan ya da haci sakir alacagim da.
nerde oturuyorsunki eve ebe geliyor?
Kızlar, az önce ebemiz geldi eve...Doguma bu kdr az kala bana verdiği tavsiyeleri sizlerle de paylaşmak istedim.
Öncelikle ahududu cayı verdi, pelvis kaslarının gevsemesine yardımcı oluyormus.
Sonra, hareket etmeye başla dedi. Yüzme olabilir, evde bir diz yerde, diğer ayak yerde yer siler gibi yap dedi, pilates topunda spiral hareketler, yan yan merdiven inip çıkma dedi. Perine masajına artık başla dedi. Hareketleri de masajı da artık doguma kdr her gün yapman lazım dedi. Ama artık bol bol dinleneceksin de dedi.
Bebek bakımı ile ilgili okumaya başla dedi. ÖZellikle hastanede hangi müdahaleleri istiyorsun karar ver dedi. Yani mesela göz damlası istiyor musun gibi...
A'dan Z'ye Bebek Bakımı Doğum Öncesi Doğum Sonrası kitabını tavsiye etti...
Hastane cantası için listelerde görmediğimiz, pet şişe içinde su, enerji içecekleri ve pipet ve muhakkak dudak nemlendiricisi koy dedi. Normal dogumda dudaklar cok catlıyormus, bir de hemen enerji verecek seyler gerekirmiş. Pipet de kendimiz içecek halimiz kalmadıgında bize su fln içirmek içinmiş :)))
Diğer ihtiyaçları zaten listelerde de buluyoruz... Aklımda kalanlar bööle
perine masajını yapamam herhalde..:26::18:
uzat siraya ayaklarini sende canim ay dogurum walla bulasmayin degünaydın anne adayları !
Bugün nasılsınız ? Bende bir yorgunluk bir bitkinlik hali, bir de seçimde görevliyim hafta sonunu sormayın gitsin..
bel ve kalça eklemi ağrısı hat safhada, yorulmalar ve nefessiz kalmalar da öyle.. Ne yapacam bilemedim. :44:
degilmis yawww cok yapiolarmis malesef ama ben 1 numaradan 1 paket aldim yinede cunku 1 numara ilk gunler cok bol olsa da emmeye baslayinca hemn degisiomus gobisler...1sikar icine sinmezse zebil olur dediler....ondan yani.....günde 10 bez çok değil mi ya
Hemşireler azarlıyor o tülbenti görünceannem de alalım dedi de ben istemedim
uzat siraya ayaklarini sende canim ay dogurum walla bulasmayin de)))
degilmis yawww cok yapiolarmis malesef ama ben 1 numaradan 1 paket aldim yinede cunku 1 numara ilk gunler cok bol olsa da emmeye baslayinca hemn degisiomus gobisler...1sikar icine sinmezse zebil olur dediler....ondan yani.....
zaten o hemsireler ben dalmazsammmm esim kesin dalip hastaneden kowuliruz die dusunuoz.....sanki karsilarinda insan yok gibi dawranmalari cok yanlis....yani izah edip dogrusunu anlatabilirler...gorevleri buysa insan gibi dawranabilirler....gelelim ortuye yani kesinlikle batil oldugunu biliorum sacli kusturur ortu sariligini alir kuwezde sarilik icin ampul koyuolar onun yerine ortu daha ii degil mi falan filan....walla bendr gayet gonullu aldim sapsari lolipop gibi yikadim utuledim hastane cantama koydum...hem yuzunu orterim daha ii hem korucaksa korur)))) hemsireyede sen kendi cocuguna koyma bitanem derim....allah askina yuz ortusune de karisilir mi yaaa battaniye yelek icinde fikir mi alsak acep ...
Canım neden ki, sadece arka kenarları biraz gevsetiyorsun, hepsi bu
ben bunun aynisini alicam insallah.350 tl ye nasil buldunuz fiyatini?Eki Görüntüle 1041508
Bende bunun 45 yıllık olanı var :) alt kısmı kayık şeklinde sallanabiliyor yani, süslemesini teyzem yaptığı için çok daha afilli, kat kat tül fln, bence böyle daha güzel ama bakalım nasıl olacak.. belki bu şekilde kurmaya ikna ederim bizimkileri
emzirme de daha az yıpranması için göyusler ne zaman başlamak gerekirmiş kremlere birşey söyledi mi acaba
ben bunun aynisini alicam insallah.350 tl ye nasil buldunuz fiyatini?
ben bunun aynisini alicam insallah.350 tl ye nasil buldunuz fiyatini?
Canım bizim dogum tarihlerimiz seninle aynı :) Şimdiden yavas yavas başlayabilirmişiz, marka olarak da Annua dedi, dogal olduğu için, Lansinoh tavsiye etmiyoruz artık dedi.
çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?