2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar, az önce ebemiz geldi eve...Doguma bu kdr az kala bana verdiği tavsiyeleri sizlerle de paylaşmak istedim.

Öncelikle ahududu cayı verdi, pelvis kaslarının gevsemesine yardımcı oluyormus.

Sonra, hareket etmeye başla dedi. Yüzme olabilir, evde bir diz yerde, diğer ayak yerde yer siler gibi yap dedi, pilates topunda spiral hareketler, yan yan merdiven inip çıkma dedi. Perine masajına artık başla dedi. Hareketleri de masajı da artık doguma kdr her gün yapman lazım dedi. Ama artık bol bol dinleneceksin de dedi.

Bebek bakımı ile ilgili okumaya başla dedi. ÖZellikle hastanede hangi müdahaleleri istiyorsun karar ver dedi. Yani mesela göz damlası istiyor musun gibi...

A'dan Z'ye Bebek Bakımı Doğum Öncesi Doğum Sonrası kitabını tavsiye etti...

Hastane cantası için listelerde görmediğimiz, pet şişe içinde su, enerji içecekleri ve pipet ve muhakkak dudak nemlendiricisi koy dedi. Normal dogumda dudaklar cok catlıyormus, bir de hemen enerji verecek seyler gerekirmiş. Pipet de kendimiz içecek halimiz kalmadıgında bize su fln içirmek içinmiş :)))

Diğer ihtiyaçları zaten listelerde de buluyoruz... Aklımda kalanlar bööle

anladım canım. çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

Ay bir de bebişlerimiz için özellikle ilk 1 ay sadece ve sadece saf bebek zeytinyağı kullan dedi. Benim aldıgım sampuan, kremleri begenmedi. :))

Sonrası için de hep organik ürünler kullan dedi, mustela bübchen fln almıstık, kimyasal bunlar hep dedi. O kadar dogal kalabilecek miyim bilemedim ama...

Göğüs ucu kremi için ise artık Lansinoh tavsiye etmediklerini, Annua denilen yine doğal bir krem tavsiye ettiklerini söyledi... Ben ikisinden de almıştım...
Annuayı Zeytinburnu dogal bitki bahcesinden almıstım baya önce..

Şifre değişikliğinden dolayı giremiyordum sonunda girebildi.Salı günü acildeydim.Sol gögüsün altında bi sancı sağı-solu dön,uzan, otur ,yürü yok anam geçmedi.eşimi aradım gel beni doktora götür duramıyorum.Acildeki doktor parol al dedi.Sordum kadın doğum nöbetçi doktor kendi doktorummuş.Çıktık yukarı ebeler hemen nst bağladılar.Kalp,tansiyon,ateş gözümü korkuttular sandımki doğuma alıyorlar.Sonra eşim doktoru görmüşş hemen geldi ebelere kızdı onun krampı var serum bağla dedi.Doktorum olmasa o ebelerle halim perişan.O sırada bir kadın doğuma girdi 10 dk doğurdu arkadaşlar.

Bende kizima sari ortu yapmistim simdi yine onu kullanicaminsallah :) ben sarilik amacli degil ama odaya giren direk bebegr bakiyor ya nazar degmesinden korktugum icin arada engrl olsun odaya girer girmez hemen gormesinler diye dusundum o ortuyu :)

nerde oturuyorsunki eve ebe geliyor?

bende ebebek indiriminden baby&me marka deterjan ve yumuşatıcısını aldım ama bende henüz yıkamadım. bende meraklardayım :) ama geçen gün dalin sıvı deterjan hk. yorumları okurken lekeleri çıkartmadığını duydum.

nerde oturuyorsunki eve ebe geliyor?

Canım istanbulda oturuyorum da, benim doktor ebe ile beraber calısıyor. Ebe, dogumdan önce de takibini yapıyor, dogumda dalgalar basladıgında da önce eve geliyor, evden hastaneye beraber gidiyorsunuz...Değişik bir sistem böle... Evi de öğrenmek amacıyla ilk ziyaretini yapmıs oldu bugün..

perine masajını yapamam herhalde..:26::18:

uzat siraya ayaklarini sende canim ay dogurum walla bulasmayin de )))
günde 10 bez çok değil mi ya
degilmis yawww cok yapiolarmis malesef ama ben 1 numaradan 1 paket aldim yinede cunku 1 numara ilk gunler cok bol olsa da emmeye baslayinca hemn degisiomus gobisler...1sikar icine sinmezse zebil olur dediler....ondan yani.....
Hemşireler azarlıyor o tülbenti görünce annem de alalım dedi de ben istemedim

zaten o hemsireler ben dalmazsammmm esim kesin dalip hastaneden kowuliruz die dusunuoz.....sanki karsilarinda insan yok gibi dawranmalari cok yanlis....yani izah edip dogrusunu anlatabilirler...gorevleri buysa insan gibi dawranabilirler....gelelim ortuye yani kesinlikle batil oldugunu biliorum sacli kusturur ortu sariligini alir kuwezde sarilik icin ampul koyuolar onun yerine ortu daha ii degil mi falan filan....walla bendr gayet gonullu aldim sapsari lolipop gibi yikadim utuledim hastane cantama koydum...hem yuzunu orterim daha ii hem korucaksa korur )))) hemsireyede sen kendi cocuguna koyma bitanem derim....allah askina yuz ortusune de karisilir mi yaaa battaniye yelek icinde fikir mi alsak acep ...

ben sarı örtüyü dusunemedim. bebek erken doğunca çok iyi de beslenemeyince sarılık oldu özel sağlık merkezindeki dr bilurubin oranını ölçtürdü. orda sıkıntılı bir oran çıkmayınca bebeği emzir güneşe çıkar 2 hafta sonra bakalım dedi. bizim sarılıkla işimizin bitmesi 1 ay surdu.

Off disarda firtina cikti bi yagmur yagiyorki goz gozu gormuyor calisan arkadaslarin allah yardimcisi olsun

ben bunun aynisini alicam insallah.350 tl ye nasil buldunuz fiyatini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…