konuyla ilgli gecen haftalarda detaylı bir paylaşımda bulunmuştum.başıma gelenler ve deneyimlerim gibi.sizlerinde aklında olsun hemen doğum sonrası yaşanabiliyor aklınızda olsun gibi...bi arkadaşta tepki vermişti ay saol az çok bizde bişiler biliyoruz herşey bitti , bunudamı dusunelim boyle paylaşımlar yapmayalım die ricada bulunmuştu.
halbuki olacaklar ile ilgili (eğer başımıza gelirse )onceden bilgi sahibi olmak gibisi yok die dusunuyorum.ben bilseydim mesela çocuğumu iki gun fototerapide yatırtmaz( hemde dikişli dikişli ne zorlanmıştım),verilen serum suyuyla ne kadarda cabuk değerin duştugunu bilmiiş olur okadar eziyet cekmez cocugada cektirtmezdim ikigunde bir kan alıyorlar cunku.
bizde ab0 uyumsuzlugu vardı ben 0 kızım A+ babada a + benim kanımı taşımıyordu yani.
aynen yaa ben de saldim gitti artik kizim saglikli kg su ii rabbim ne zamn nasip ederse ozman gelsin...artik hersey cok guzel olucak en zor donemleri bitti.....Canım bak bi şeyi 40 kere sölersen olurmuş. Sen bunu çok fazla dile getiriyorsun kendine bu işkenceyi yapma artık. Zamana bırak.
sarılık konusunda da da anormal abartma var bence. ben hastanelerin nasıl kar yaptıklarını çok iyi biliyorum, neler döndüğünü. Allah ellerine düşürmesin. benim 1. de bebek 400 gr kaybedinci acilen yatırıyoruz yoğun bakıma dedi (elindeki kalemle bebeğimi durterek muayne eden) dr hayır dedim, başka dr gösterdim. özel sağlık merkezinde çalışan bir dr bebeği guzelce muayne etti. bu bebek gayet canlı. ama gunde en az 200 ml sut geçicek boğazından yarın getireceksin tekrar dedi. 2 saatte bir kaşıkla besleyeceksin dedi. Allah yardım etti minicik ağzıyla mememi tutamadı ama kaşık işini kıvırdı(memişlerden 170 ml sut ancak çıktı ilk gunler). 3 gun sonra artıya geçmeye başladık. 40 gun boyunca kaşıkla besledim. 2 saat arayla gece gunduz. arada sarılık oldu dr bilurubini ölçtü bu tehlikeli oran değil dedi besle gunese çıkar, 1 ayda normale döndü bizim sarılık.
ben sarı örtüyü dusunemedim. bebek erken doğunca çok iyi de beslenemeyince sarılık oldu özel sağlık merkezindeki dr bilurubin oranını ölçtürdü. orda sıkıntılı bir oran çıkmayınca bebeği emzir güneşe çıkar 2 hafta sonra bakalım dedi. bizim sarılıkla işimizin bitmesi 1 ay surdu.
Ben de bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütülemeye başladım :) hazır olanları da çantamıza koydum :)
Kararsız kaldım bir tane büyük valiz mi yapsam iki tane ayrı ayrı çanta mı hazırlasam acaba.
Nolur nolmaz çanta hazır olsun da ama daha yatağımız yok :)
aynen yaa ben de saldim gitti artik kizim saglikli kg su ii rabbim ne zamn nasip ederse ozman gelsin...artik hersey cok guzel olucak en zor donemleri bitti.....
wallaaa hayatim bunlari bilmemiz cok onemli internette olasiklari okumaktansa ben sizlerin yasadiklariniza daha cok onem weriorum...goggle sarilik desemde bicok sey ojurum ama deneyimlemis birinden duymak cok daha ii oluyor....ben herkesin hersei paylasmasindan yanayim...malesef gercekler aci....kendi yasadiini karsindaki kirmadan paylastiktan sonra bnce problem yok....suan onumuzde zorluk dogum sutumuz sarilik belli basli ana konular kaldi ne kadar deneyim paylasilirsa ay bole bole oluodu normaldi yada artik endiselenmeli gibi fikirlerimiz olusur....sarilik konusu bizim sutumuze ozellikle bagli oldugunu anladim ve sutum olmazsa die endiseleniorum cunku bazi hemsireler yeter emdir gelir gibi bazen mama wermio mus hemen bu da sariligina yol acar ....gebertirim onu umugunu sikarim disardan alinmio mu ilk mama yanimda goturemmi ya
Ben de bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütülemeye başladım :) hazır olanları da çantamıza koydum :)
Kararsız kaldım bir tane büyük valiz mi yapsam iki tane ayrı ayrı çanta mı hazırlasam acaba.
Nolur nolmaz çanta hazır olsun da ama daha yatağımız yok :)
aynen yaa ben de saldim gitti artik kizim saglikli kg su ii rabbim ne zamn nasip ederse ozman gelsin...artik hersey cok guzel olucak en zor donemleri bitti.....
wallaaa hayatim bunlari bilmemiz cok onemli internette olasiklari okumaktansa ben sizlerin yasadiklariniza daha cok onem weriorum...goggle sarilik desemde bicok sey ojurum ama deneyimlemis birinden duymak cok daha ii oluyor....ben herkesin hersei paylasmasindan yanayim...malesef gercekler aci....kendi yasadiini karsindaki kirmadan paylastiktan sonra bnce problem yok....suan onumuzde zorluk dogum sutumuz sarilik belli basli ana konular kaldi ne kadar deneyim paylasilirsa ay bole bole oluodu normaldi yada artik endiselenmeli gibi fikirlerimiz olusur....sarilik konusu bizim sutumuze ozellikle bagli oldugunu anladim ve sutum olmazsa die endiseleniorum cunku bazi hemsireler yeter emdir gelir gibi bazen mama wermio mus hemen bu da sariligina yol acar ....gebertirim onu umugunu sikarim disardan alinmio mu ilk mama yanimda goturemmi ya
bestecim hastanede hemşire odasından temin edebiliyorsun mamayı yanında şu kucuk biberonlar varya cam olanlar minicik uzerinde mg göstergesi olsun hemşire ne kadar mama ne kadar su anlatacak sana .bide kucuk bi çay kaşığıyada mama kaşığı onla gerekirse mama verebilirsin.mama çeşitleri vardı orada daha sonra biz eve cıkınca almıştık sma 1 numra ama kutu bitmeden bebekte emdiği için kutu bitmeden tarihi geçtiği için atmıştık biz.
hastane çantasına ben o kucuk biberonlardan sterilize ettikten sonra koydum içinede azıcık zemzem suyu koydum.azıcık içirmemi tembihlediler
Ben cantama steril biberon koydum. Bu ayki alisveristede mama alicam tabi hastanedekilere gostermemek lazim. Sezaryen olacagi icin hemen kendimi toplayamam belki sen biberonda mama verirsin 1 saat icinde diye sıkı sıkı tembihledim :) oda yazik hemsireler verir diyo ama belki o an bi aksilik olur hemsireler veremez o yuzden tedbir almak lazim diye dusunuyorum :)
ARADA BİR NİSAN KALDİ COK PANİK OLUOM DUSUNUNCE SEBEBSİZ BİLMİOM(((( KORKUOM
ben aventin en minik biberonunu koydum yaaa olmaz mi almadim o minik camlardan kapaklisini bulamadim die....
olur canım nie olmasın mg ayarlaması yapabildikrten sonra fark etmez.
son bir soru kac mg werilio bilion mu bakim war mi cizgisi....
Sezaryen olacaksan sana tavsiyem yanina rezene cayida al. Serumu cikartip ilk yuruyusu yaptiktsn sonra sadece sivi seyler icebiliyorsun gaz cikartana kadar. Rrzene gaz cikartmayi kolaylastiriyor :) mama isine gelince cok kasmamak lazim ben devlette ysptim ilk fogumumu o zaman bebek zaten agliyordu ben acim diye mecbur ameliyattan cikan butun bebeklere mama verilmisti. Sonra mama istedigimizde hemsireler sorun cikarmisti vermemek icin bende anneme siparis vermistim gelirken ketil ve mama getirin diye gizli gizli 3 saatte bir once emzirdim ustune mama takviyesi yaptim :)iste bundan korkuom bende sezaryen olcam ya bende)))))) dr.mun hala haberi olmasada.......ufff wermezse hemsire kocis gider alir artik hemen yaaa
ay onu unuttum canım ya bi ölçek mama belli bi mg su .ama ne kadardı unuttum hemşire bilgi veriyor okonuda.
son bir soru kac mg werilio bilion mu bakim war mi cizgisi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?