valla benim 2. olduğu için eskileri bulmaya eksik olanları almaya çalışıyorum. depomuz var onun derinliklerinden çıkacaklar olacak haftasonu, bir tane ikea dan şifonyer aldırdım eşime. onu kurdurucam. bir de yatakodama beşik alıcam.
yarımda olsa hastane çantamı hazırladım. eksikler var onları da bu hafta tamamlarım. sonra bekleyeceğiz. ben hastane için pek hazırlık yapmadım kapı susu falan da almadım. bakalım. o işlere haftaya enerjim olursa giricem.
siz de durumlar nasıl.
herkese hayırlı cumalar
bezlerden bahsedilmiş, bence stoğnuzu yapın, minimum 1 paket 3-6 kg lik paketten alın (baktınız hala onun kullanacak kadar kg de bebeğiniz sonra devam edersiniz almaya)
ama kg ları daha büyük olan bezlerden korkmadan alın, zira ben öyle yapmıştım... çok rahat oluyo
birde ıslak mendil mevzusu var; kusura bakmayın ama ben o kadar pamuk falan kullanmam... aslında LİLACSOFİA arkadaşımızın yazdıkları doğru ama birazda kendi ellerimizle çocuklarımızı dış hayata hazırlamalıyız, bu sefer ne oluyo çocuk hiç bir şeye bağışıklığı olmuyo, vucudu hep iyiye alıştığından en ufak ortamlarda bile dirençsiz kalıyo ........... anneler biraz rahat olmak lazım yapmayın böyle
Canım istanbulda oturuyorum da, benim doktor ebe ile beraber calısıyor. Ebe, dogumdan önce de takibini yapıyor, dogumda dalgalar basladıgında da önce eve geliyor, evden hastaneye beraber gidiyorsunuz...Değişik bir sistem böle... Evi de öğrenmek amacıyla ilk ziyaretini yapmıs oldu bugün..
Benim ilk olduğu için herşey sıfırdan diziliyor:)
Nerdeyse acil olanlar tamam gibi ama eksiklerim var hala..
Eksik listesi yaptım bu hafta sonu onlerı tamamlamaya çalışcam inşallah..
Süs işlerine ben de girmedim hiç..Önce en acillerden başladım zaten zaman kısıtlı.
rica ederim canım, bebişler dogsun, siz deneyimli annelerden öğrenecek çok şeyimiz var bizim de
bende ebebek indiriminden baby&me marka deterjan ve yumuşatıcısını aldım ama bende henüz yıkamadım. bende meraklardayım :) ama geçen gün dalin sıvı deterjan hk. yorumları okurken lekeleri çıkartmadığını duydum.
e azarlarlar, 2 gun fototerapi kimbilir nekadar getiriyor hastaneye.
Valla icimdekileri yazmissin. Ben hic pamuk kullanmadim. hep unibaby kullandim. Sadece agzini yuzunu silmemmeye dikkat ediyordum. Onun icin de agiz bezi var zaten. Yaglamadim kremlemedim yikadim koydum. Ne Sterilezor aldim ne de ivir zivir kkaynatip yumusatici kullanmayayim dedim. Saldim cayira mevlam kayira. Kizim dort yasina girecek tooplasam dort kere hasta olmustur. Masallahi var bagisikligi cok iyi bir kutu bile antibiyotik icmemistir. Her cocuk ayni olacak diye birsey yok tabi ama saglikli yesin eli yuzu temiz olsun gerisi onemli degil dedim diye bu kadar direncli oldugunu düşünüyorum. Dedigin gibi en guzeli rahatlik.
ben bunun aynisini alicam insallah.350 tl ye nasil buldunuz fiyatini?
aynen 1. adım hastane çantası, bebek anne yanında yattığı için ilk 3 ay, oda takımı yerine bir beşik ve şifonyerle bile idare edebilirsin. ben 3 aylıkken aldım takımını örneğin. şimdi oda olmadığı için yine beşik ve şifonyerle 7-8 ay idare edip sonra buyuğu duzgun bir odaya taşıyacam(korsanlıııı) kucuğe de bebek odası kalacak.
sus-ikram işleride cevreyle alakalı benim çok çevrem yok. en fazla çikolata ve kapıya sus alıcam muhtemel. çok öyle şeylere özenmem zaten. sonra annemin yanına gidersem yazın orda tanıdığımız çok belki mevlit yaparız gereğini yaparım orda.
ya yine midem yanıyor, fenalardayım bi mesai bitsede eve gitsem ya
halsizlik, ayaklarım kütük gibi şişti, gözlerim acıyor gece reflum olmuş asit dilimi hep yakmış bir sürü minik şişlik varal benden de o kadar... evime gitmek istiyorum
Dalinin kokusu cok guzel ama nedense dalinin sampuan dahil hicbir urunune guvenmiyorum. Bir iki kere kullandim gercekten leke cikarmiyor. Pazar gunu yikayacagim esyalari bakalim nasil olacak.
Kizimda sutum gelmedi hemen esim de mama verdirtmedi o yuzden sarilik oldu yavrum. Bir gecede 250 tl baydim hastaneye. Simdi de en az 350 olmustur. Sen de haklisin yani.
özel hastaneye mi gidiyorsunuz?
bazı günler evden işe gidince kendimi direk yatağa atıyorum, ne yemek ne bişey gözüm görmüyor, bu günde o günlerden biri, ama 2 saat kaldı bi türlü geçmek bilmiyor, sanada geçmiş olsun canım, ben bugün dışardan yedim yemeği ondan oldu heralde ne zaman dışardan yemek yesem midem yanıyor
su içiyorum sürekli rahatlayayım diye, bu defada wc gitmekten fenalık geldi
cnm senin önerini nisan annelerine de yazdım kızamadın dimi.
sarılık konusunda da da anormal abartma var bence. ben hastanelerin nasıl kar yaptıklarını çok iyi biliyorum, neler döndüğünü. Allah ellerine düşürmesin. benim 1. de bebek 400 gr kaybedinci acilen yatırıyoruz yoğun bakıma dedi (elindeki kalemle bebeğimi durterek muayne eden) dr hayır dedim, başka dr gösterdim. özel sağlık merkezinde çalışan bir dr bebeği guzelce muayne etti. bu bebek gayet canlı. ama gunde en az 200 ml sut geçicek boğazından yarın getireceksin tekrar dedi. 2 saatte bir kaşıkla besleyeceksin dedi. Allah yardım etti minicik ağzıyla mememi tutamadı ama kaşık işini kıvırdı(memişlerden 170 ml sut ancak çıktı ilk gunler). 3 gun sonra artıya geçmeye başladık. 40 gun boyunca kaşıkla besledim. 2 saat arayla gece gunduz. arada sarılık oldu dr bilurubini ölçtü bu tehlikeli oran değil dedi besle gunese çıkar, 1 ayda normale döndü bizim sarılık.
ben bunun aynisini alicam insallah.350 tl ye nasil buldunuz fiyatini?
ya yine midem yanıyor, fenalardayım bi mesai bitsede eve gitsem ya
arkadaşlar geçmiş olsun, nebiçim birşey şu mide yanmaları, benim boğazım yanıyordu resmen, ağlamak istiyordum acıdan.teşekkür ederim, mide şurubu var çekmecemde, çantamda evde :) konyakçışlar gibi geziyorum bu aralar hoop çantadan çıkar şişeyi dik kafaya :)) Sana da çok geçmiş olsun, ben genelde dışardan yemek zorunda kalıyorum yemekhanemiz yok en büyük sorunumuz da bu
arkadaşlar geçmiş olsun, nebiçim birşey şu mide yanmaları, benim boğazım yanıyordu resmen, ağlamak istiyordum acıdan.
20. haftadan sonra mide ekşimelerim için doktor rennie duo vermişti, işe yarıyordu.
bir aydan sonra ekşimelerimi geçirmemeye başlamıştı, normal zannediyordum.
30. haftadaki rutin kontrolde doktor mide ekşimelerim için pulcet 40 verdi, bende rennie kullandığımı söyledim, o yeterli gelmeyebilir artık dedi. cidden sabahları aç karnına bir tane yutuyorum ve 3-4 gün çok rahatım, öyle hergünde yutmuyorum yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?