kizlar bebek dogdu en gec kac saat icinde emmeli.....
.birde biz sekerleri olanlar hastanede ozellikle yapilcak dikkat edilcek bisi war mi...ilac ti serumdu ne bilim dr yada hemsirede dikkat etmemiz gereken....
Sezaryen olacaksan sana tavsiyem yanina rezene cayida al. Serumu cikartip ilk yuruyusu yaptiktsn sonra sadece sivi seyler icebiliyorsun gaz cikartana kadar. Rrzene gaz cikartmayi kolaylastiriyor :) mama isine gelince cok kasmamak lazim ben devlette ysptim ilk fogumumu o zaman bebek zaten agliyordu ben acim diye mecbur ameliyattan cikan butun bebeklere mama verilmisti. Sonra mama istedigimizde hemsireler sorun cikarmisti vermemek icin bende anneme siparis vermistim gelirken ketil ve mama getirin diye gizli gizli 3 saatte bir once emzirdim ustune mama takviyesi yaptim :)
rezene alim canim ozman bende kayisi kompostasi duymustum annem ilk gelen tezene getirtiriz diodu...
Mama kutularinin uzerinde ne kadar mg ve ne kadar olcek verilecegi yaziyor canim :)
Evet biberonun uzerindeki cizgilere gore koyuyorsunben kucuk minik biberon almadim kapakli bulamadim die awenti en kucugunu aldim yanima da onun en alttaki cizgisi yeterli mi die anlamaya calistim....suyu o cizgiye gore eklioz anladim kadariyla...
Ilk yarim saat icinde diye biliyorum ama emin deholim
eger sutumuz doguma gircemiz gun kendilinde gelmezse sanirim oyle pat die yarim saatte gelmezz sozum sezayen icin......bir de bildiimiz kuru inxciri 3..4.. parcya bolup kaynatinca suyunu icincede sut yapiormus...aktardan yarim kg alcan 3 er parcaya bolcen butu halde degil yani komposta gibi kaynatcan yarim kg yu kizina demisler anneme....diorum ki diyelim sezaryen tarihimiz belli oldu iki gun yada bi gun onceden yapip icsek ne olur bebe cekince de gelse yawruya...ama kac gunde sut yapar o da war erken olursa akar demi...
eger sutumuz doguma gircemiz gun kendilinde gelmezse sanirim oyle pat die yarim saatte gelmezz sozum sezayen icin......bir de bildiimiz kuru inxciri 3..4.. parcya bolup kaynatinca suyunu icincede sut yapiormus...aktardan yarim kg alcan 3 er parcaya bolcen butu halde degil yani komposta gibi kaynatcan yarim kg yu kizina demisler anneme....diorum ki diyelim sezaryen tarihimiz belli oldu iki gun yada bi gun onceden yapip icsek ne olur bebe cekince de gelse yawruya...ama kac gunde sut yapar o da war erken olursa akar demi...
Doguma yakin goguslere masaj yapmak gerekiyormus. Ben uclari yara olmasin diye krem surmeye basladim bugun bi sikayim bakalim sut geliyomu diye denedim toplu igne ucu kadar krem rengi gibi bi sivi geldi sanirim sut ufaktan gelmeye baslamis tabi cok kurcalamamak lazim dogumu tetiklemesin bide :) isirgan otu cayida sutu arttiriyormus erken baslasak incir ve isirgan otuna etki edermi bilmiyorum. Hii bide kimyon cayi var anne icecek bebis gazsiz olacak :)
ben doğum çantama en kucuk boy sıcak su torbası koydum.doğumdan hemen sonra göguslere sıcak kompres için.kettle zaten hemşire odasında var.aslında hemen sıcak bi duşa girmek çok daha iyi...doğumdan sonra ...buda sutun çabuk gelmesini sağlıyor..
ARADA BİR NİSAN KALDİ COK PANİK OLUOM DUSUNUNCE SEBEBSİZ BİLMİOM(((( KORKUOM
ben aventin en minik biberonunu koydum yaaa olmaz mi almadim o minik camlardan kapaklisini bulamadim die....
iste bundan korkuom bende sezaryen olcam ya bende)))))) dr.mun hala haberi olmasada.......ufff wermezse hemsire kocis gider alir artik hemen yaaa
uff bayildim mevluttemi dagiticaksin sen hayatim o bebisleri....ama cicekli olani anlayamadim....
sarılıktan yana çok dertliyim ilk oğlum doğduğunda hastanede meme almadı sütümde gelmemişti zaten, ben çocuk emmiyo dedikçe sen emzir emzir dediler aklıma geldikçe sinirleniyorum tabi bende çocuk aç kalınca sarılık olur diye bilmiyodum ozaman ebelerde yönlendirmedi sonuç oğlum sarılık oldu ,günlerce hastanede kaldık minicik ellerine kocaman iğneleri soktular ,ama şimdi bilinçliyim ebeler müsaade etmesede mama vericem
kizlar bebek dogdu en gec kac saat icinde emmeli.....
.birde biz sekerleri olanlar hastanede ozellikle yapilcak dikkat edilcek bisi war mi...ilac ti serumdu ne bilim dr yada hemsirede dikkat etmemiz gereken....
uff bayildim mevluttemi dagiticaksin sen hayatim o bebisleri....ama cicekli olani anlayamadim....
bir aci tecrube daha kiamam yaaa....sana dicem bende wericem seb kendi cocuguna werme uyuzlar ufff cok korkuorum bu insanlarin acimasizligindan.....
Kendi doktorun bildiği için sorun olmaz ama olurda farklı bi doktora denk gelirsen hatırlat şekerin olduğunu. Şekeri serum takmasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?