himmm iste bu super bi puf nokta....
Eşimi dinliyormuş gibi oldum:)))) O her zaman ikinciyi söyler ve uygular. Ben de artık aradayım diyebilirim onun da telkinleriyle. Onun kadar katı değilim ama onun gibi de olamıyorum.insan ilişkilerinde kimisi der ki "ben insanlara hep 100 puan veririm", (herkesi sevmeye guvenmeye açığımdır). kimisi derki "ben insanlara 0 puan veririm, insanlar hareketleri davranışları ile kredilerini yukseltirler, yahut hayatımdan çıkarlar (herkes değerince sevgi ve saygı görür)." ben 1. gruptan 2. ye geçtim. daha az yıpranıyorum. gerekmeyen insanları uzun sure hayatımda tutup daha çok uzulmuyorum. bu önemli bir tutum bence. değiştirilebilir birşey. kara vermek lazım, sonra zamanla oturuyor.
kesinlikle cok dogru bende aldigim derin acili dersler sonucunda......hayatimda yer edincek kisinin bunu hak etmesinden yanayim......
Licof cum bu senin hizmetkara yoneltcegin bakis acisindan farkli boyuta geldi demi yeri gelmisken icimde kalmasin diyim dedim)))
İyi gelmiştir inşallah biraz uzaklaşmak :)
Rüyanda ilginçmiş aynı gece :) Hayır olsun inşallah..
Şuan herşey yıkandı,ütülendi,yatağımız geldi yarın paylsşacağım inşallah,havalanıyor biraz daha..1-2 güne esyaları yerleştirecem ve hastane cantasına konacak steril edilecekler kaldı :)
Başka aciliyeti olan birşey yok çok şükür..
Tamamız sayılır :)
Bir de bez ve pişik önleyici krem kaldı :)))
Bepanthol,sudocrem ve şu bildiğimiz küçük pembe kutuda olan var aklımda,karar veremedim..
bebişin eşyalarının birazını demin ütüledim yoruldum yarısını bıraktım sonra yaparım artık
çantasını hazırladım 2 penye 1 polar battaniye, 2 tane 3'lü takım 1 tane 6'lı takım, 3 eldiven, 3 çorap, 3 ağız mendili,3 çıtçıtlı badi,koydum
emzik, emzik kutusu, biberon alınıp koyulcak tabiki bezde
başka eksiğim varmı sanki beynimm durdu gibi...
kendi çantam duruyo henüz. eksiğim çok sadece 1 emzirme sütyeni, 1 pijama takımı, 2 çorap, göğüs pedi ve göğüs kremi var alıncak çok şey var
slm kızlar,bugün o kadar çok kötüyümki,durup dururken doğum korkusu sardı beni,aglayıp duruyorum gözlerim şişti aglamaktansürekli uyuyup hiçbirşey düşünmemek istiyorum,sanırım psikolojim darmaduman oldu,şuan yazarken bile aglıyorum,sezeryan olayım diyorum ama ya sonra pişman olursam off kafam çok karışık napıcam ben
canim benim okudusan yazdiklarimi ben dogurmaktan wazgectim))) dusun artik ayni psikodayiz hepimiz inan bana suan sana akil werior halime guluorummm daha yeni doguramicam die aglamis biri olarak....sanirim suan tamda bu donemi atlaticaz.....nisan annelerinin hikayesini okuo herkes yemin ederim acip okuyamadim ya illa takilip korkcak bisi bulurum die.....bana da sabah normal dogurup 3 sene sonra rahmi vajinasi eski haline gelmis ne cisini yapabilmis ne de cinsel hayati kalmis 3.sene de vajinasi toplanmis die dis kapinin mandali bi kadin hikaye anlatti cabuk ikin az zarar gor die....kaldiki ben normal falan dusnmuorum ii ce psikopata baglatti....o yuzden tezelere yengelere kulak tikioz napalim....sen dogum stresini korkunu yen dr.lada kararini wer...dogumun her sekli riskli ve kutsal sen sadece kendine guven inan.....
sezaryende uzun ii bakim gerekli seninle bir omur surecek derken...
Ofertacım seni takip ediyorum ne zamandır, yazamadım ama... Allahaskına bu insanların 10 gün sonra senin evine gelmemesinin bir yolu yok mu? Çok ayıp yani doğurdu doğuracak, üstelik çalışan bir kadına bu kada eziyet. Hadi gelince bari evi toplu tutsalar, bir kap yemek yapsalar anlayacağım ama..... Yazdıklarını yanlış hatırlamıyorsam yemeğin bile sonunu dibini bırakmışlardı sana... Bilmiyorum, ben öyle birinin evinde kalmak zorunda olsa inan her işini yaparım, yardımcı olurum ardımdan ah etmesın dıye.
Eşinin susması cok manıdar ama bence sen o 10 gunluk gelış te ıptal olmazsa erkenden geç annene... Doğuma bu yorgunluk ve moralle girmektense bırak evı onlara bakalım ne yapıyorlar, kalabılıyorlar mı? Kendı evını baskasına bırak gıt demek te absurd ama hıc olmazsa annenın evınde sakın rahat kendıne gelınceye dek bakılırsın. Keske benım de oyle bır sansım olsa, inan mısafırım yok ama yıne de gıderdım.
biz de bu gun annemle onumuzde ki hafta yarim gun kadin tutucaz camlari duwarlari avizeleri silicek sadece kalana annem dewam edicek malesefff halilar yikamadan gelicek hem ewde temiz olur perdeler falan derken....temiz olsun bekleyelim dedi annem cok panik oldu oda bu erken doguma ....hastaneden gelirken sen o gu bi supurur sileriz mis gibi olur dedi...tamam dedim bende.....sonrada taaa lahusa mewludu temizligi o en b... olan zaten danteller oyali havlular incili yatak takimlar hepsini yikadik hazirladik ......ufff bunlar guzel olanlar ama dogum hastane o sonda kanama ufff icim daralio balkona atiom kendimi eskiden olsa bi turk kahve bi sigara tamam dir psikom ah ahhhhh.....haftaya temizlikte yatagini falan yapicam ben cibinligi falann aaayyyy unutuodum bide dicektim ki bu seker cubuklarini bi alma hakkimiz warmis raporluda olsak 2 kutudan baska sgk karsilamiomus 35 tl iki gundur alcam yani bende sebep oldu okuz gibi yiom iice saldim seker isini....
benim uyku senin uykuyla anlaşmış kaçmış canım
bir onceki yazinda dedigin gibi memnuyetlik ve sikayetler kisiden kisiye degisio canim....sirf meraktan 3,,4 sezaryen olan arkadsimin izlerine baktim 6.senesi olan en uzun zaman gecirmis olanin serce parmagimdan az bi uzunluk wardi.....yani aman aman urkutucu bir iz deildi....hatta ikisi cok 3. gunde ayaga kalkti kendi islerini gorur waziyetteydiler ve hep gozumun onunde gordum....bir tanesinin hikayesi kotuydu oda normal sanci cektirmisler hem normal hem sezaryen stresi die anlatir hep....bi onceki yazimda kadinin birinin3 yil toplanmayan vajinadan bahsettiini dile getirdim bende sabah anlatti ama kotu hikayeleri paylasmioz artik cok etkilenioz die yazmadim....is yerimden bir arkadsim sezarye oldu yemin ederim 2.saat sonra gitim hemen goreim o beni hic yanlizbirakmio die ayakta bebegi altini aciodu makyaj bile yapmis...anlicagin bole hikayeler cokkkk uzarr ben sezaryen isteyen biri olsamda normal dogum en dogrusu dur noormali makbuldur derim...amma welakin bir dogum seklini kabul ettirip digerini yermek bence gereksiz hatta hepimiz bu kadar korkuda iken....mumkun olduguca samimi yazmaya calistim dilerim yanlis anlasilmaz...
Günaydın canlar.,.Bebişimin ayaklarını hissediyorum.,.Çok güzel bir duygu bazen geriliyor sağıma soluma ittiriyor ayaklarını minicik ayaklarını seviyorum kaçırmadan fırsatı çok tatlı bi duygu.,.
gunaydın kızlar..
Rabbim yardim etsin sana onlarada hidayet versin ins.canim Bunlarda gecer ins. Dogacak bebisin ile abisi sana herseyi unuttursun ins.canım malesefki yok benim evim büyük olduğu için çok rahat ediyorlar.birde nasıl bir aile ise ben onlar gelince kendi evimde yabancı gibi oluyorum.burda anlatmıyorum yaşadıklarımı siizide üzüyorum gereksiz yere.ama allah var yukarda bana yaşattıklarını görüyor.malesef yine 10 gün sonra evimde bir sürü insan olacak yine aynı stres bendede.ev pislenecek yemek yok köle gibi olan ben.ama budefa çok yorgunum diyip hiçbişey yapmayacağım gerekirse anneme bile giderim bu defa.banada yazık o kadar yorulmuşumki dün gece haftalar sonra salonda koltuğumda ayaklarımı uzatarak yattım ne büyük lüksmüş meğerse benim için onu anladım.evi bırak demişsin ya gayette güzel kalırlar zaten nasıl bir milletse burası oğlumun evi psikolojisi var insanlarda sanki ben senelerdir çalışıp o ev için para vermiyorum.hiç umurlarında değil ama işsiz kalıncada akılları çıkıyor.aman ne bileyim tuhaf değişik insanlar.birde dillerinden dua eksilmez namaz kaçırmazlar bu nasıl insanlık nasıl inanç anlamıyorum.neyse çok dertliyimde kafa şişrmek istemem zaten tahminde ediyorsun yaşadıklarımı.sakin olmaya çalışıyorum güçlü olmalıyım bide oğlum bu ara hissediyor yavrum hep benimle olmayı istiyor enerjim öyle azki onada ilgi gösteremiyorum üzülüyorum.dün gece ağlayarak uyandı anne benimle yat dedi.onun yatağına gittim baktım sığmıyoruz aldım kucağıma bizim yatağa getirdim babasını gönderdim salona oğlumla yattık .hiç elimi bırakmadı uyurken bazen rahatsız olur diye elimi çekeyim dedim huzursuz oldu yeniden sımsıkı tuttu ellerimi.oğlum canım bir tek o annesinin çektiklerini anlıyor masum yüreği sevgi dolu.oğlum olmasa ne bu aileye nede eşime katlanırdım çok iyi anladım bu yaşadıklarımdan sonra.onların çocukları hasta anlıyorum acıları var ama bende bir can taşıyorum ve birde küçük oğlum var bakmak zorunda olduğum.annem babam yaşadıklarımı bilse bir dakika o evde tutmazlar beni.bazen kendimi tutamayacak gibi olsamda çocuklarım için şimdilik dayanıyorum.hele bir bebeğim doğsun sağsağlim o zaman geleceğim hakkında daha net düşüneceğimden eminim.iyiki sizler varsınız beni en iyi anlayan sizlersiniz hep dua ediyorum bütün arkadaşlara allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım şekeri ihmal etme önemli bir konu.özellilede son haftalarda daha çok dikkat et dedi benim doktor.ne yalan söyleyeyim bende kaçırıyorum bazen ama sonradanda ödüm kopuyor.az kaldı dayanacağız artık.ben hastaneye götrülecekler listemin en başına bir tepsi baklava yazdım görenler çok gülüyor ne yapayım hem ben yerim hemde hastane personeline dağıtılır diye düşündüm.
iyiki varsınız çok teşk ediyorum,buraya yazdıktan sonra ve sizin yazılarınızdan sonra biraz olsun rahatladım,en güzeli düşünmemek akışına bırakmak ama işte bazen böyle korkular sarıyor günler azaldıkça,hayırlısı ne ise o olur inş hepimiz için...
canım sorması ayıp olmasın kaça aldın
Hayirli olsun canm cok tatlilarmis... gelen ilk misafirlere taki yastigini göster buyur de onlar ne demek istedigini anlarlar
bu saattte watsapta uyanik olduumu gormus gereksiz mi gereksiz bir insan....
napion kiz
ii abla sen napion
ii ne olsun uyaniksin hala dogurdun mu
yok mayis ta insallahhh
ee sen gordum de kac ayliktin 9 aylik gibidin kiz sole doguramadin mi hala....
yok ben ozman 4 ayliktim war daha
yok ben seni dogurdun sandim neyse selam sabah ii geceler...
yahu allah askina hakaretine mi yanayim dogursam nie sakliyim ona mi doguramadin mi lafa bak allah askina kadinin kafasinin guzelligine bak ya....ne ictin abla sen dicektim az uzatsa.......
Geçmiş sayfaları okurken farkettim ki hepimiz için endişeler korkular başlamış... Hatta normal doğum yapmayı isteyip korkan arkadaşlar da var... Okurken aklıma şu geldi, o kadar çok kötü hikaye duymuşuz ki, korkularımız hep artmış. Bazen bakıyorum tanıdıklar, akrabalar ne korkunc seyler anlatıyorlar..Yok sezaryende makas kalmış içerde, yok normal dogumda vajina mahvolmus fln... Yani bugün daha kırsal kesimlerde, 10 tane çocuk yapmış kadınlar var... Hiç böyle hikayeler duymamış olsaydık, acaba yine böyle korkar mıydık? Öğrenilmiş korkular bunlar diye düşünüyorum. O zaman tersini öğrenelim...Pozitif dogum hikayelerini okuyun, google a yazın bulursunuz, pozitif dogum hikayeleri diye... hypnobirthing kitabı var onu okuyun, içgüdüsel dogum kitabı var onu okuyun... Diğer insanların korkunc hikayelerine de kulağımızı tıkayalım mümkün olduğunca... Benim sevgili iş arkadaşım ve ebem hep şöyle der: "Doğa, senin ya da vücudunun kaldıramayacağı bir şey vermez." Ve doğum en güzel doğa olaylarından biridir...
Hepinizi öpüyorumm :)
Heh şöyleee :) allah hepimizi en kolay şekikde kurtsrsın inşallah.. Ben inanıyorum güzel bi hatıra olacak doğum hepimizi için..
Canım kapı süsü 35 di sanırım. Diğer ikisinin toplamı da 65 tuttu..
:))) bebeğe görmeye gidenlere yolu tarif ederim artık sola dön orda bi yastık göreceksin azcık bak o yastığa, düşün bakalım niye orda :26:sonra düz devam et bebiş ordaaa
Allah yardım etsin canım.Ablan falan yokmu kuzenin falan.,.
Ne guzel dogdugu gibi ilk harcliklariyla kendine yatirim yapar.Hehhe.Bemde oglusuma bi onluk almistim uzerinde opucuk 5 lira yazio esime gosterdim birisine ziyarete giderken bunu tak dedi bizde basliyoz harcliga.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?