2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Eşimi dinliyormuş gibi oldum:)))) O her zaman ikinciyi söyler ve uygular. Ben de artık aradayım diyebilirim onun da telkinleriyle. Onun kadar katı değilim ama onun gibi de olamıyorum.

Canım onlara da üzülüyorum kolay değil para için yabancı bir memleket, tanımadıgın ınsanların evınde kalıyorsun ılk gunden vs. Hepsının yasadıgı kotu seyler var evlerde. Ben ıstıyorum kı ıyı bır ınsan olsun, guzel calıssın, ben de ona cok ıyı olayım, suistimal edilecek bir durum olusmasın. İste zor olan bu zaten.

Uzaklaşmak çok iyi geldi. Oğlumla babasının oyunlarını, koşturmalarını izlemek, temiz hava- bolll gıda:))) iki günde kesin 2-3 kilo almısımdır, şiştim. İlk gün bir cesaret geldi bana, oğlum ve eşimle havuza bile girdim. İlk başta çok çekindim ama sonra suya girince kemiklerimin haline acıdım resmen. Farkında olmadan ne kadar ağır yuk tasıdıgımı anladım. Suda sıfır ağırlıkta olunca kaslarım, kemıklerım bayram ettı:) Doğurmadan gittik geldik ya çok şükür:))))))

Benim de hazırlıklar seninle aynı nerdeyse, ben beşiğini hazırladım üzerine temiz bir çarşaf örttüm. Steril edilecekler hazır değil. Bu hafta makinamı çıkarıp kullanırım. Hastane çantamı artık bitiririm.
Pişik kremi olarak sebamed'i neden düşünmüyorsun? Pembe kutulu olanı hatırlayamadım ama her alt açmada, guzelce temizleyip, ince bir tabaka sürersen pişik filan olmaz hiç. Oğlumda hep onu kullandım, şimdi de bir kampanya vardı mustela aldım hepsini. Aslında eczanelerden takip etmek lazım böyle kampanyaları... Hem o ürünlerin ebatları, diğerlerine göre büyük oluyor, hem de 3 al 2 öde gibi kampanyalarla fiyat farkı %10 civarında oluyor hesaplayınca....

Gunaydin canim.Bende daha hazirlamadim meme.ucu krem alicaktim ama 25 yasinda bi ablam var iki oglu var dun aradi beni bisi lazimmi die konustuk oda krem yerine zeytinyagi kullan dedi ben oyle yaptim cabucak ve cok faydasini gordum.Ebisinin midesine krem yerine zeytinyagi gitsin dogdugu gibi kimyasallarla bulusmasin dedi.Mantikli geldi bana.Tavsiyem olur.

gunaydın kızlar.. ben bıldıgınız uyanamıyorum yahu..

artık calısmak cok zor olmaya basladı.. hele bu saatı ılerı alınca hepten kafam davul gıbı gelıyorum ıse..

hele gece sancım olur da uykum böluk porcuk olursa.. eyvah eyvah..

18 ıne kadar calısmam lazım.. nasıl olacak hıc bılmıyorum.. elim yuzum şişmeye basladı .. nıye bole oldu anlamıyorum.. yediğim içtiğim seyler hep aynı..

bır de artık catlamaya basladı karnım... cok sevıyorum catlaklarımı nedense oyle degısık bı psıkolojı ıcındeyım... yavrumun kafasının oldugu yer catlamaya basladı.. ayaklarını oyle bı bastırıyokı kaburgama sanırsınız çıkacak.. :) parmaklarını bıle hıssedıyorum cok mutluyum ama cok yorgunum .. değişik haller içindeyim işte :44:

sızı de takıp edemıyorum artık.. bılgısayarı acmak zor gelıo.. bos zamanlarımda bebegın sekerlerıyle ugrasıyorum.. cok mesakkatlıymıs baykus yapmak..

Gunaydin tatlim.Ben dogumhanelere cok girdim ilk zamanlar cok riskli gebelik gecirdigim icin hep kontrole gidiyordum.Dogumda iki kez bagiriyorsun ucuncuye bebisin bagiriyor.

Gunaydin canimBir kez sezeryan olursan ikinciye ve devamina sezeryan olucaksin.Bide gecenlerde bende dusunuyodum bir bayan sakin dusunme dedi okadar tehlikeliki doktorlar birinin icinde makas unutmuslar bukadar olur yani.Hem epidural dogum die bisi var kuzenim yaptirmis guzel bisiymis ben sadece normal dogum dusunuyorum epiduralsiz sen bi epidurali dusun istersen ayni hesaba geliyor.,.

canım malesefki yok benim evim büyük olduğu için çok rahat ediyorlar.birde nasıl bir aile ise ben onlar gelince kendi evimde yabancı gibi oluyorum.burda anlatmıyorum yaşadıklarımı siizide üzüyorum gereksiz yere.ama allah var yukarda bana yaşattıklarını görüyor.malesef yine 10 gün sonra evimde bir sürü insan olacak yine aynı stres bendede.ev pislenecek yemek yok köle gibi olan ben.ama budefa çok yorgunum diyip hiçbişey yapmayacağım gerekirse anneme bile giderim bu defa.banada yazık o kadar yorulmuşumki dün gece haftalar sonra salonda koltuğumda ayaklarımı uzatarak yattım ne büyük lüksmüş meğerse benim için onu anladım.evi bırak demişsin ya gayette güzel kalırlar zaten nasıl bir milletse burası oğlumun evi psikolojisi var insanlarda sanki ben senelerdir çalışıp o ev için para vermiyorum.hiç umurlarında değil ama işsiz kalıncada akılları çıkıyor.aman ne bileyim tuhaf değişik insanlar.birde dillerinden dua eksilmez namaz kaçırmazlar bu nasıl insanlık nasıl inanç anlamıyorum.neyse çok dertliyimde kafa şişrmek istemem zaten tahminde ediyorsun yaşadıklarımı.sakin olmaya çalışıyorum güçlü olmalıyım bide oğlum bu ara hissediyor yavrum hep benimle olmayı istiyor enerjim öyle azki onada ilgi gösteremiyorum üzülüyorum.dün gece ağlayarak uyandı anne benimle yat dedi.onun yatağına gittim baktım sığmıyoruz aldım kucağıma bizim yatağa getirdim babasını gönderdim salona oğlumla yattık .hiç elimi bırakmadı uyurken bazen rahatsız olur diye elimi çekeyim dedim huzursuz oldu yeniden sımsıkı tuttu ellerimi.oğlum canım bir tek o annesinin çektiklerini anlıyor masum yüreği sevgi dolu.oğlum olmasa ne bu aileye nede eşime katlanırdım çok iyi anladım bu yaşadıklarımdan sonra.onların çocukları hasta anlıyorum acıları var ama bende bir can taşıyorum ve birde küçük oğlum var bakmak zorunda olduğum.annem babam yaşadıklarımı bilse bir dakika o evde tutmazlar beni.bazen kendimi tutamayacak gibi olsamda çocuklarım için şimdilik dayanıyorum.hele bir bebeğim doğsun sağsağlim o zaman geleceğim hakkında daha net düşüneceğimden eminim.iyiki sizler varsınız beni en iyi anlayan sizlersiniz hep dua ediyorum bütün arkadaşlara allah hepimizin yardımcısı olsun.

canım şekeri ihmal etme önemli bir konu.özellilede son haftalarda daha çok dikkat et dedi benim doktor.ne yalan söyleyeyim bende kaçırıyorum bazen ama sonradanda ödüm kopuyor.az kaldı dayanacağız artık.ben hastaneye götrülecekler listemin en başına bir tepsi baklava yazdım görenler çok gülüyor ne yapayım hem ben yerim hemde hastane personeline dağıtılır diye düşündüm.

Canim seni korkuttuysam ozurdilerim.Ben cocuk uzmanligi okuyorm orada sezeryan ile dogumun arasindaki daglar kadar fark var ama yinede sen bilirsin ben hamileyken okuyordum ve duydugum manzaralari anlatmak istemem.Allaha sukur hamileyken bile okadar risk duymama karsi bi korku olusmadi bende.Yinede en dogru karari verirsin kendin ve bebisin icin ben sadece bildigimin bir kismini soyledim boyle vakalar fazla gorulmuyor daha cok farkli seyler var neyse Rabbim yardimcin olsun ins.

Rabbim yardim etsin sana onlarada hidayet versin ins.canim Bunlarda gecer ins. Dogacak bebisin ile abisi sana herseyi unuttursun ins.

Günaydın herkese

artık uykum çok bölünüyor deliksiz uykuyu özledimm

Geçmiş sayfaları okurken farkettim ki hepimiz için endişeler korkular başlamış... Hatta normal doğum yapmayı isteyip korkan arkadaşlar da var... Okurken aklıma şu geldi, o kadar çok kötü hikaye duymuşuz ki, korkularımız hep artmış. Bazen bakıyorum tanıdıklar, akrabalar ne korkunc seyler anlatıyorlar..Yok sezaryende makas kalmış içerde, yok normal dogumda vajina mahvolmus fln... Yani bugün daha kırsal kesimlerde, 10 tane çocuk yapmış kadınlar var... Hiç böyle hikayeler duymamış olsaydık, acaba yine böyle korkar mıydık? Öğrenilmiş korkular bunlar diye düşünüyorum. O zaman tersini öğrenelim...Pozitif dogum hikayelerini okuyun, google a yazın bulursunuz, pozitif dogum hikayeleri diye... hypnobirthing kitabı var onu okuyun, içgüdüsel dogum kitabı var onu okuyun... Diğer insanların korkunc hikayelerine de kulağımızı tıkayalım mümkün olduğunca... Benim sevgili iş arkadaşım ve ebem hep şöyle der: "Doğa, senin ya da vücudunun kaldıramayacağı bir şey vermez." Ve doğum en güzel doğa olaylarından biridir...

Hepinizi öpüyorumm :)

Heh şöyleee :) allah hepimizi en kolay şekikde kurtsrsın inşallah.. Ben inanıyorum güzel bi hatıra olacak doğum hepimizi için..

canım sorması ayıp olmasın kaça aldın

Canım kapı süsü 35 di sanırım. Diğer ikisinin toplamı da 65 tuttu..

Hayirli olsun canm cok tatlilarmis... gelen ilk misafirlere taki yastigini göster buyur de onlar ne demek istedigini anlarlar

:))) bebeğe görmeye gidenlere yolu tarif ederim artık sola dön orda bi yastık göreceksin azcık bak o yastığa, düşün bakalım niye orda :26: sonra düz devam et bebiş ordaaa

Benimde bir arkadadim var habire dogurmadinmi daha ne zaman doguracaksin tut icinde dogurmak istemiyorszn deyip duruyor. Oysaki yatarak ne kadar zor bir hamolelik gecirdigimi biliyor. En sonunda bende kizdim espiri yapmaya calisiyorsun galiba ama ben artik kizmaya basladim dogurunca haber veriririm bidaha sorma dedim. Napayim senin hamileligin cok uzun surdu diyo. Olurmusun oldururmusun. Simdi pek muhattap olmuyorum onunla

Gunaydin canim.Aslinda bende annelere bunu soylemeye calistim ama anlattirken bende korkuttum galiba sen cok guzel soylemissin.canim.Benim bi korkum yok sukur.Korkulacak bisinin olmadigini anlatmak istemistim bende.Tum annelere saglik ve mutluluklar.,.

Ne guzel dogdugu gibi ilk harcliklariyla kendine yatirim yapar.Hehhe.Bemde oglusuma bi onluk almistim uzerinde opucuk 5 lira yazio esime gosterdim birisine ziyarete giderken bunu tak dedi bizde basliyoz harcliga.)

Allah yardım etsin canım.Ablan falan yokmu kuzenin falan.,.

Malesef canm hic tanimadigim görmedigim insanlar birde yabanci ulke... esim uzaktan akrabamiz...gurbetlik yanlizlik cekiyorum burada hemde bukadar kalabalık bir ailenin icinde... kizkardesim 3 aydir yanimdaydi vizesi bitti 3 ay daha uzatalim dedik ama onuda vermediler. .. 3 gunu kaldi sonra malesef oda gidiyor

Ne guzel dogdugu gibi ilk harcliklariyla kendine yatirim yapar.Hehhe.Bemde oglusuma bi onluk almistim uzerinde opucuk 5 lira yazio esime gosterdim birisine ziyarete giderken bunu tak dedi bizde basliyoz harcliga.)

:)))) sigortada mı yapsak kuzulara ya? Resmen doğar doğmaz mesaiye başlatıyoruz bebişkoları yerim hepsini yerimmmm :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…