Kızlar ben sezeryan genel anstz düşünüyordum kendi sağlık prob.den dolayı ama bu ara bi deli cesareti geldi normal doğum mu yapsam diye yine de normal yaparsam kendime bi zarar olur mu die de korkmuyıorum değil bana bişi olsa bebişimle de ilgilenememaranızda daha önce farklı sebeplerden ameliyat geçirip normal doğum yapacak var mı?
farklı sebeplerden dedıgın ben gogsumden kıtle aldırdım.. bu gecerlı mı senın ıcın bılemıyorum ama normal dogum ıstıyorum sıddetle.. tek sorun sabırsızım.. yanı bekleyebılırmıyım bılmıyorum bebegın gelmesını.. vucutta tahrıbat cok.. hepınızde oldugu gıbı.. dayanılmayacak gıbı deıl ama sırt agrıları kabak tadı verdi.. o yuzden bı an once dogurmak ıstıyorum da eger benım velet keyfıne duskun olursa nasıl dayanırım bılmıyorum 5 hafta daha..
Kızlar ben sezeryan genel anstz düşünüyordum kendi sağlık prob.den dolayı ama bu ara bi deli cesareti geldi normal doğum mu yapsam diye yine de normal yaparsam kendime bi zarar olur mu die de korkmuyıorum değil bana bişi olsa bebişimle de ilgilenememaranızda daha önce farklı sebeplerden ameliyat geçirip normal doğum yapacak var mı?
Valla ben de aynı şeyi düşünüyorum canım bazen bi deli cesareti geliyor yapılabiliyormuş aslında normal doğum ama çok uğraşmak, sabırlı bir doktor ve baya uzun sancı çekmek gerekiyormuş masaj eşliğinde kendi doktorumsa asla önermiyor tehlikeye atmak olur diye ben de en azından bi süre doğum sancısı çekip ondan sonra mı sezeryan olsam diyorum fayda faydadır diyerekten :)
bu durumunu kesinlikle doktorunla konuşman gerekir, geçirdiğin ameliyatla doğumun bağlantısını en iyi onlar kurar, konuşmadan riske atma bence.
ben kuyruk sokumu omurundan -L1 ve 2 üstü omurdan -L3 ten fıtık ameliyatı geçirdim L1 sol bacağımı etkilemişti felç demişlerdi 2,5 sene önce ameliyat oldum çok şükür iyileştim şimdi 35 hft yım.. bilmiyorum tam da kuyruk sokumunda olduğu için ıkınmak nasıl olacak epidural de L3 den yapılıyormuş bnm durumumda ameliyat da ordan oldu. genel anstz olup geçeyim mi normal mi olsun bilemedim..
aynen bnm de aşırı ödemlerim var artk eğilip bükülmek mümkün dahi deil ağrı ve kasılmalarım da arttı zaten bi 3 kiloyu bulsa bari dedim ama bebişim de daha2400bilmiyorm aklım çok karışık..
Hemsire bana bebisimin kafasinin ellerinin totosunun ayaklarinin vsvs nerede oldugunu söyledigi icin biliyorum en cok kipirdayan neresi...Günaydın canlar.,.Bebişimin ayaklarını hissediyorum.,.Çok güzel bir duygu bazen geriliyor sağıma soluma ittiriyor ayaklarını minicik ayaklarını seviyorum kaçırmadan fırsatı çok tatlı bi duygu.,.
Tunaydin kolay gelsin canm hazirliklarida bitirmek lazim yorucu ama zevkligunaydın kızlar.. ben bıldıgınız uyanamıyorum yahu..
artık calısmak cok zor olmaya basladı.. hele bu saatı ılerı alınca hepten kafam davul gıbı gelıyorum ıse..
hele gece sancım olur da uykum böluk porcuk olursa.. eyvah eyvah..
18 ıne kadar calısmam lazım.. nasıl olacak hıc bılmıyorum.. elim yuzum şişmeye basladı .. nıye bole oldu anlamıyorum.. yediğim içtiğim seyler hep aynı..
bır de artık catlamaya basladı karnım...cok sevıyorum catlaklarımı nedense oyle degısık bı psıkolojı ıcındeyım... yavrumun kafasının oldugu yer catlamaya basladı.. ayaklarını oyle bı bastırıyokı kaburgama sanırsınız çıkacak.. :) parmaklarını bıle hıssedıyorum cok mutluyum ama cok yorgunum .. değişik haller içindeyim işte :44:
sızı de takıp edemıyorum artık.. bılgısayarı acmak zor gelıo.. bos zamanlarımda bebegın sekerlerıyle ugrasıyorum.. cok mesakkatlıymıs baykus yapmak..
Bende faceyi actigim gibi kizin biri sormazmi kizzz hala dogurmadinmi diye sinir oluyorum vallaBenimde bir arkadadim var habire dogurmadinmi daha ne zaman doguracaksin tut icinde dogurmak istemiyorszn deyip duruyor. Oysaki yatarak ne kadar zor bir hamolelik gecirdigimi biliyor. En sonunda bende kizdim espiri yapmaya calisiyorsun galiba ama ben artik kizmaya basladim dogurunca haber veriririm bidaha sorma dedim. Napayim senin hamileligin cok uzun surdu diyo. Olurmusun oldururmusun. Simdi pek muhattap olmuyorum onunla
Hemsire bana bebisimin kafasinin ellerinin totosunun ayaklarinin vsvs nerede oldugunu söyledigi icin biliyorum en cok kipirdayan neresi...
Bende totosunu daha cok hissediyorum valla tarifsiz bir duyguesime burda totosu diyorum terbiyesizsin diyo ne sucum varsa
Heh şöyleee :) allah hepimizi en kolay şekikde kurtsrsın inşallah.. Ben inanıyorum güzel bi hatıra olacak doğum hepimizi için..
Canım kapı süsü 35 di sanırım. Diğer ikisinin toplamı da 65 tuttu..
:))) bebeğe görmeye gidenlere yolu tarif ederim artık sola dön orda bi yastık göreceksin azcık bak o yastığa, düşün bakalım niye orda :26:sonra düz devam et bebiş ordaaa
Ne guzel dogdugu gibi ilk harcliklariyla kendine yatirim yapar.Hehhe.Bemde oglusuma bi onluk almistim uzerinde opucuk 5 lira yazio esime gosterdim birisine ziyarete giderken bunu tak dedi bizde basliyoz harcliga.)
Kizlar kontrolden geldim simdi. Bizim sipanin dengesi bir garip. Gecenlerde bir haftada 500 gram aldiydi simdi iki haftada 300 gram almis :) 32. Haftada 1800 gram doktorumuz 3 kiloyu biraz gecer dedi. Ona da sukur dedim valla :)
Haklisin canim simdilik tek tesellim bebegimin gelicek olmasi ama o 1 yasina girdikten sonrasini dusunmek bile istemiyorum... arkadas istiycek kendisine yasitlariyla oyunlar oynamak istiycek ama ben burdaki krese bile göndermekten yana degilim kulturumuzden bizcen cok uzakta buyuyorlar sanki heleki isveclilerle arkadaslik yapicak olmasi beni korkutuyor... ayrimcilik yapiyorum belki fazlasiyla ama burada buyuyen cocuklar isvecliler gibi rahat özgur sadece kendini dusunen bireyler olup cikiyor... bizimkiler gibi ana babaya saygi yardim yok malesef... hayirlisi artik belki bir mucize yasariz da Turkiye olmasa bile sosyal hayati Turkiye gibi olan bir ulkeye yerlesiriz :)Canım benim üzlüme ya kıyamam.. Bi kapıyı kapatan Allah diğerini açarmış.. Bakarsın hiç ummadığın anda başka güzellikler olur.. Hem bebişin gelince hiçte yalnız olmayacaksın, ne zaman yalnız hissetsen senin ki başlayacak ağlamaya ben varım beni adamdan saymıyor musun diye :))))
Cok guzel olmus yatagi canm bende özendim yikiyip sericem diyorum ama bir yanimda otur oturdugun yerde diyor tembelligim sagolsun :))Eki Görüntüle 1048531 Eki Görüntüle 1048533
Yatağımız sonunda istediğimizi yapacak biriyle oldu :)
Odamızda duracağı için ek dolap almak istememiştik tam da istediğimiz gb oldu çok şükür..
Oda yapmak istediğimizde ön korkuluk kalkıyor yatak öne doğru uzayacak,çekmece bölümleri yatak başında kalacak gb oluyor yani..
Son hamle,duvardan cibinlik kaldı :)
Eki Görüntüle 1048534 Eki Görüntüle 1048532
Kuşlara yeni başladım,yatağa dönence yapıyorum :)
Bebek şekeri dışında,bunlardan anahtarlık yapacağım çok yakınlara kuzenlere fln :)
Hayra yor tatlim hayra.Ogunu bekliyorsun gelmiceis gibi oluyorya oyuzden oyle bir ruya gormussundur.Emdirirsin ins.Bebeginde sagsalim dogdumu ins.Bi gizel karninida doyurursun emzirerek ins.
Evet endişelerRuyalarda ortaya çıkıyor az önce yine biraz uzandım koltukta rüyamda yine benzer şeyler...az kaldı kızım annen sana çok güzel bakacak inşallahCanım bende çok rüyamda besleyemediğimi gördüm ya. En büyük endişelerimizden tabi. Ben rüyamda bebişe çoban salata yedirmeye çalışıyordum yabu arada evet çok az kaldı heyecan, korku herşey bi arada :) doktoruma güveniyorum Allah'tan :)
Bi tanede haşlanmış yumurta olaymış iyimiş.
Kizlar iyi söylediniz de aklima geldi bizdede bu var artik her misafirlige gittigimizde giydiririz bebisealtin takan yok burda bari harclik soksunlar bebisin cebine
Eki Görüntüle 1049139
ben kuyruk sokumu omurundan -L1 ve 2 üstü omurdan -L3 ten fıtık ameliyatı geçirdim L1 sol bacağımı etkilemişti felç demişlerdi 2,5 sene önce ameliyat oldum çok şükür iyileştim şimdi 35 hft yım.. bilmiyorum tam da kuyruk sokumunda olduğu için ıkınmak nasıl olacak epidural de L3 den yapılıyormuş bnm durumumda ameliyat da ordan oldu. genel anstz olup geçeyim mi normal mi olsun bilemedim..
aynen bnm de aşırı ödemlerim var artk eğilip bükülmek mümkün dahi deil ağrı ve kasılmalarım da arttı zaten bi 3 kiloyu bulsa bari dedim ama bebişim de daha2400bilmiyorm aklım çok karışık..
Tunaydin kolay gelsin canm hazirliklarida bitirmek lazim yorucu ama zevklisafak 16 az kaldi ev hanimi olmana sabir canm söylemesi kolay olsada ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum ....
Bende ilk catlaklarimi görunce ki tesadufen gördum hem sok oldum hemde uzulmustum... ama simdi cok seviyorum esime gösterdim bak karnim catlamis diye uzulme gecer diyo dogumdan sonra spora baslariz diyo vsvs... uzulen kimkibebisim catlatti seviyorum catlaklarimi tek sevmedigim su sislikler sabahlari ellerimi bile kipirdatamiyorum onun disinda bebisimden gelen herseye raziyim cok cahil fedekar bir anneyim sanirim
insanlar cok dusuncesiz tatlim gobek degil o bebek de uyuz insanlar...günaydın kızlar,
hepinizin sıkıntılarını takip ediyorum ancak yazacak fırsatım olmadı. ailemizde sağlık sorunları var malesef, kendimi unuttum bugünlerde. çok şükür ki oğluşum iyi bu ayın sonunda sezeryan olacağız, çatı muayenesi oldum vedarmış ve bebeğim de şimdiden 3 kilo nerdeyse. zorlamak istemedim artık. muayeneden sonra zaten anladım ben normali biraz zor doğururmuşum.hiç hoş bir şey değil.
@bestekız sana mesaj atan kadına sinir oldum ama o kadar çok ki bunlardan. iş yerine geliyorum hala sürüne sürüne, sen hala doğurmadın mı neden geliyorsun diyorlar. doğurdum da evde bıraktım geldim karnımdaki de yastık töbe yarabbim.şişko şişko diye dalga geçenlerin sayısı da gün geçtikçe artmakta.bir de dikkat et erken doğum işine, herşey güzel olacak merak etme
@lilacsofie yardımcı meselesinde hiç yüzün gülmedi, benzer durumdayız. annem hasta, temizliğe gelecek kimse bulamıyorum. camlar, halılar perdeler...ev desen otel gibi kullanıyoruz. bir de senin evde oğlun var, allah yardımcın olsun inşallah doğumdan önce iyi ve vicdanlı biri denk gelir.
@oferta sen yazdıkça gelip senin evdekileri kovalayasım geliyor. bu nasıl anlayışsızlık? eşin bir şey diyor mu? nolur dikkat et sancılanmışsın. gidebilirsen annene gitmeni tavsiye ederim. bu dönemde insanı annesinden başka kimse anlamıyor malesef.
@dalokaysmom yorumlarını çok beğeniyorum söylemeden geçemicem
@northstar seninle günlerimiz aynı, izne ayrılmana çok sevindim. ben hala direniyorum ama doktorum haftaya izin vermicek sanırım artık. bebeklerimiz de yakın tarihler de sezeryanla gelecek.
bedevi arkadaşımızı çok merak ediyorum umarım iyidir bebişiyle:44:
canim ne demek anlatmicam biz burda herseyi paylasioz sende icine atma emi ayrica ben bazen kendi anneme bile tahammul edemiom yardim icin bile gelse ewin icin de takindigim tawir yuzunden sonra utaniorum ama hamisliktendir heralde.....Psikoklojim altust oldu hamilelikte yaa.Anlatmicam digiyorum ama burda okadar samimi konusuyorsunuzki .,.Kafanizi sisirmek istemem ama sizde benim gibi hamilesiniz sonra sizinde caniniz sklr die gecio aklimdan.Bana dua edin yaa.Esimin annesiyle yasiyorum cok iyi biri ama var iste yinede belkide hamilelikten cok yogun duygularim var.Hic takmazdim bekarken ama hamileyken tamtersi yaa uff cok kotu hissediyom kendimi yeter artik yaa.,.,
kızlar cok üzgünüm doktorum bebegin suyu fazla buda beni korkutuyor dedi :18:
Yeter yaa yeter sıkıldım ben yaa dayanamiyorum en ufak bi lafa bile.Off yaa.,.Keske basimi oksuyacak bi annem olsa yanimda.,.Off esimide zamani yok zaten offf.Ne agir duygular yaa.Birdaha hamile kalmak diyince zaklima sancilarimayanil degil yogun duygularim gelio.Korkarsam birdaha kardes dogurmaktan duygularim yuzunden olucak cok agir ve sıkıcı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?