2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Valla ben de aynı şeyi düşünüyorum canım bazen bi deli cesareti geliyor yapılabiliyormuş aslında normal doğum ama çok uğraşmak, sabırlı bir doktor ve baya uzun sancı çekmek gerekiyormuş masaj eşliğinde kendi doktorumsa asla önermiyor tehlikeye atmak olur diye ben de en azından bi süre doğum sancısı çekip ondan sonra mı sezeryan olsam diyorum fayda faydadır diyerekten :)

ben kuyruk sokumu omurundan -L1 ve 2 üstü omurdan -L3 ten fıtık ameliyatı geçirdim L1 sol bacağımı etkilemişti felç demişlerdi 2,5 sene önce ameliyat oldum çok şükür iyileştim şimdi 35 hft yım.. bilmiyorum tam da kuyruk sokumunda olduğu için ıkınmak nasıl olacak epidural de L3 den yapılıyormuş bnm durumumda ameliyat da ordan oldu. genel anstz olup geçeyim mi normal mi olsun bilemedim..

aynen bnm de aşırı ödemlerim var artk eğilip bükülmek mümkün dahi deil ağrı ve kasılmalarım da arttı zaten bi 3 kiloyu bulsa bari dedim ama bebişim de daha2400 bilmiyorm aklım çok karışık..

bu durumunu kesinlikle doktorunla konuşman gerekir, geçirdiğin ameliyatla doğumun bağlantısını en iyi onlar kurar, konuşmadan riske atma bence.

aynen ben de dediğin gibi deli cesareti.. bilmiyorum haftaya tekrar kontrole gidicem dra kalsa normal doğur diyo ama hastalığımdan da korkuyorum kendime de güvenemiyorum Allah hayırlısını versin inşallah hepimize de hayırlı sancısız güzel doğumlar nasip etsin ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :)

Kizlar kontrolden geldim simdi. Bizim sipanin dengesi bir garip. Gecenlerde bir haftada 500 gram aldiydi simdi iki haftada 300 gram almis :) 32. Haftada 1800 gram doktorumuz 3 kiloyu biraz gecer dedi. Ona da sukur dedim valla :)

Buna ancak doktorun karar verebilir. Bu konuda buradaki önerilerin doğru olmadığını düşünüyorum. Sağlık farklı bi durum. Önerilerinde benim önerim şeklinde olmasını tavsiye ediyorum diğer arkadaşlara. Buna sadece doktorunla birlikte karar verebilirsin. Yani bir profesyonel.

Hemsire bana bebisimin kafasinin ellerinin totosunun ayaklarinin vsvs nerede oldugunu söyledigi icin biliyorum en cok kipirdayan neresi...
Bende totosunu daha cok hissediyorum valla tarifsiz bir duygu esime burda totosu diyorum terbiyesizsin diyo ne sucum varsa

Tunaydin kolay gelsin canm hazirliklarida bitirmek lazim yorucu ama zevkli safak 16 az kaldi ev hanimi olmana sabir canm söylemesi kolay olsada ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum ....
Bende ilk catlaklarimi görunce ki tesadufen gördum hem sok oldum hemde uzulmustum... ama simdi cok seviyorum esime gösterdim bak karnim catlamis diye uzulme gecer diyo dogumdan sonra spora baslariz diyo vsvs... uzulen kimki bebisim catlatti seviyorum catlaklarimi tek sevmedigim su sislikler sabahlari ellerimi bile kipirdatamiyorum onun disinda bebisimden gelen herseye raziyim cok cahil fedekar bir anneyim sanirim

Bende faceyi actigim gibi kizin biri sormazmi kizzz hala dogurmadinmi diye sinir oluyorum valla
birde bizim burda 1 kez ultrasyona giriliyor hep soruyor kilosu boyu nasil cinsiyeti kesinlestimi diye ya girmiyoruz ultrasyona nerden bilicem ki ama her hafta ayni seyleri soruyor

En cok totosu ile basi oynasi.Ultrasona her girdigimizde bebisin dans ettigini soyluyorlardi.

Ne guzel dogdugu gibi ilk harcliklariyla kendine yatirim yapar.Hehhe.Bemde oglusuma bi onluk almistim uzerinde opucuk 5 lira yazio esime gosterdim birisine ziyarete giderken bunu tak dedi bizde basliyoz harcliga.)

Kizlar iyi söylediniz de aklima geldi bizdede bu var artik her misafirlige gittigimizde giydiririz bebise altin takan yok burda bari harclik soksunlar bebisin cebine

Kizlar kontrolden geldim simdi. Bizim sipanin dengesi bir garip. Gecenlerde bir haftada 500 gram aldiydi simdi iki haftada 300 gram almis :) 32. Haftada 1800 gram doktorumuz 3 kiloyu biraz gecer dedi. Ona da sukur dedim valla :)

iyi canım bence. benimde 32+2 de 1900 dedi normal dedi. dr umuz. benimde 4 haftada 600 gr alıyor ikidir:)

Haklisin canim simdilik tek tesellim bebegimin gelicek olmasi ama o 1 yasina girdikten sonrasini dusunmek bile istemiyorum... arkadas istiycek kendisine yasitlariyla oyunlar oynamak istiycek ama ben burdaki krese bile göndermekten yana degilim kulturumuzden bizcen cok uzakta buyuyorlar sanki heleki isveclilerle arkadaslik yapicak olmasi beni korkutuyor... ayrimcilik yapiyorum belki fazlasiyla ama burada buyuyen cocuklar isvecliler gibi rahat özgur sadece kendini dusunen bireyler olup cikiyor... bizimkiler gibi ana babaya saygi yardim yok malesef... hayirlisi artik belki bir mucize yasariz da Turkiye olmasa bile sosyal hayati Turkiye gibi olan bir ulkeye yerlesiriz :)

Cok guzel olmus yatagi canm bende özendim yikiyip sericem diyorum ama bir yanimda otur oturdugun yerde diyor tembelligim sagolsun :))
Kuslarda cok seker el isi herseyden önce gule gule kullanmak nasip olur insallah..

Hayra yor tatlim hayra.Ogunu bekliyorsun gelmiceis gibi oluyorya oyuzden oyle bir ruya gormussundur.Emdirirsin ins.Bebeginde sagsalim dogdumu ins.Bi gizel karninida doyurursun emzirerek ins.

Evet endişelerRuyalarda ortaya çıkıyor az önce yine biraz uzandım koltukta rüyamda yine benzer şeyler...az kaldı kızım annen sana çok güzel bakacak inşallah
Bi tanede haşlanmış yumurta olaymış iyimiş.

Hergün 2 tane yiyince bu sabah olmasın dedim birazdan çarşıya gideceğim kayınvalidenin dukkanda yerim bir güzel...Zira melemen yumurta falan yapıyorlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:

sen doktoruna danıs mutlaka canım.. bende de 3 tane fıtık var ama yerlerını bılmıyorum.. doktora gıttım "8aylıksın emara sokamam normal doguma engelı yoktur dıye rapor yazıyorum" dedı.. kısacası basından savdı..
ben de umursamıyorum acıkcası.. ama sen amelıyat olmussun durumun cok daha cıddı.. rıske atma derim ..

coook gecmıs olsun smdıden..

aynen su odemden kurtulacagım ıcın cok sevınclıyım.. artık son son ayaklarım ve ellerım sısmeye basladı.. nedense benımde catlaklara karsı ayrı bı sempatım var :) degısık bı duygu ya bu annelık :) keske babalar da bızım gıbı hıssedebılseydı onların her hareketını.. cok uzuluyorum eşime bu duygulardan mahrum kaldıgı ıcın.. dogduktan sonra arayı kapatabılır ınsallah :44:

insanlar cok dusuncesiz tatlim gobek degil o bebek de uyuz insanlar...
canim ne demek anlatmicam biz burda herseyi paylasioz sende icine atma emi ayrica ben bazen kendi anneme bile tahammul edemiom yardim icin bile gelse ewin icin de takindigim tawir yuzunden sonra utaniorum ama hamisliktendir heralde.....
kızlar cok üzgünüm doktorum bebegin suyu fazla buda beni korkutuyor dedi :18:

hoppala bu ne ki simdi neden olmus sakincasi ne mis dikkat edilmesi gereken ne mis bole tek cumle olur mu hic....sari seker sormadin mi baska bisi...

Yeter yaa yeter sıkıldım ben yaa dayanamiyorum en ufak bi lafa bile.Off yaa.,.Keske basimi oksuyacak bi annem olsa yanimda.,.Off esimide zamani yok zaten offf.Ne agir duygular yaa.Birdaha hamile kalmak diyince zaklima sancilarimayanil degil yogun duygularim gelio.Korkarsam birdaha kardes dogurmaktan duygularim yuzunden olucak cok agir ve sıkıcı.

eşinle başbaşa vakit geçir canım, bu durumun geçici olduğunu kabullenerek daha kolay atlatırsın, eşin ve senin dışında 3.şahısların iyi niyetleri bile olsa lafları farklı algılanıyor bizim tarafımızdan, ama bunu içine atma, eşinle paylaş, zaten şurda ne kaldı, kısa süre sonra tüm dünyan çocuğun olacak onunla yapabileceklerini düşün kendini motive et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…