2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

beni yakında çağırmadı hiç sağlık ocağı subatta gitmiştim en son bende arada unutuyom kan ilacımı bazen yakında tahlilde yapılmadı iyidir inş

günaydın anneler nasılsınız bakalım benim kasıklarımın alt kısımları ağrımaya başladı özellikle yürürken çıkacakmış gibi tuttup yürüyorum bel fıtığı cıktı pazartesi dr tekrar görüşeceğiz büyük ihtimal sezeryan olacağım gün alırız herhalde cok kitleniyorum çünkü fıtık doğum kanalına yakınmış cok baskı yapıyomuş bebebekte normal doğumda doğum kanalında kalabilirmiş hiç riske girmek istemiyorum normal olacak derken sezeryan korkusu sardı

bakalım gelsinler neler olacak budefa.rahat insanlar gerçekten ben olsam daha çok yardım ederdimki kaldığım ev rahatsız olmasın.

canım geçmiş olsun okudum sonraki yazdıklarınıda aman dikkat et kendine dinlen bol bol

günaydın cnmm bn bütün gece senn nickinle yani senle uğraştım:) buna mı çıkacakmış acep.açınca ilk okuduğum sen oldun.geçmiş olsun ilk önce. sana zararı olacaksa tabiki en iisi sezaryan bu durumda. en ii kararı vermende yine dr un yardımcı olacaktır

günaydız kızlar bir çalışma haftasını daha bitiriyorum son haftama giriyorum çok şükür

canım geçmiş olsun

ben de rapor almak zorunda kaldım bi iki gün, sorun olmadı canım. doğum iznini başlatmadı. hala çalışıyorum. doğum sonrasından düşeceklerini de sanmıyorum öyle rapor alan çok arkadaşım var, gün hesabına girmezler diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1051638

kızlar kızıma yaptığım gül suyu şişeleri. hastanede dağıtıcam. paylaşmak istedim

çok güzel olmuş ellerine sağlık.etiketleri nasıl yaptın ben de mevlüt için yapmayı düşünüyorum da.

sezeryan konusunda ben doktorumla konuştum çatı dar ve bebek büyük deyince korktum,seni zorlayamam korkuyorsan dedi bu ayın sonunda sezeryan yapacak epidural. inşallah seninki de rahatlatır seni benim kafam rahatladı biraz hiç değilse artık başıma ne gelecek biliyorum.

ay hayır olsun iyi mi gördün canım sanırım riskleri göze alarak biz karar verdik gibi küçük ihtimal bile olsa riske atamam ne kendimi ne bebeğimi :18:

Canım sen neden bu kadar yopratıyorsun kendini bu dogum olayında ya? Doktorların söylediklerini, sana düşmanmış, senin kötülüğünü istiyorlarmış gibi algılıyorsun. Halbuki alakası yok..Sezaryen bir doktor için en rahat seçimdir. Zamanını bilir, 2 saat süreceğini bilir, başı ağrımaz, girer çıkar ve günde 3-5 tane sezaryen bile yapabilir. Asıl zahmetli olan normal dogumdur bir doktor için..Çünkü ne zaman baslayacagını ve ne kadar süreceğini bilmez, hali hazırda senin için orada bulunmak zorundadır. Yani bir doktor normal dogum diye seni yönlendirmeye çalışıyorsa, bu kesinlikle ama kesinlikle kötü bir niyetle olamaz. Çünkü doktor kendine külfet yaratır. Daha sağlıklı olduğu için, doğal olduğu için seni bu şekilde yönlendirmeye çalışıyorlar. Daha önce de söylediğim gibi, hele sancılar başladıktan sonra da sezaryen doğum olabilir ki, bu senin ve bebeğin için önemli olan hormonların salgılanmasına vesile olur. Yine de planlı sezaryen istiyorsan da, hiç bir doktor seni normal doğum diye zorlamaz. Bir kere dava açılmasından tedirgin olurlar. Onların da bir çok endişesi var yani. Bu kadar kaygı bebeğin için de iyi değil, lütfen biraz sakin olmaya çalış... En güzel şekilde bebeğine kavuşacaksın. Bu kadar kaygı vücudunun stres tepkileri vermesine sebep olabilir, ki bu hiiiç iyi olmaz...

sonunda eşimle aramızda gerilen ipler kopma noktasına geldi.bu sabah ufacık saçma bir konudan bana bağırmaya başladı oğlumda yanımızdaydı sakin ol dedim sus çocuğun yanında ne yapıyorsun sen dedim sustu biraz.oğlum geldi yanıma anne ne oldu benim yüzümdenmi bağırdı babam dedi gözlerime bakarak içimi deldi hem sorusu hemde gözleri.işimle evim arasında 10 dk lık yürüme mesafesi var ağlaya ağlaya işe geldim.gelince mesaj yazdım senden hiç bir beklentim yok diye sadece doğuma kadar benimle muhattap olma dedim.huzur istiyorum sadece çocuklarımla mutlu olmak istiyorum.beni sevmeyen sürekli eleştiren hatta hakaret eden bir kocaya ihtiyacım yok. bugün eşim bana bağırırken ben bu davranış şeklini hakkediyorum dimi dedim sadece.bana konuları nerelere bağlıyorsun dedi. çok üzgün stresli bir cuma başladı benim için.artık ne çalışmak nede kimseyi görmek istiyorum evimde huzurlu çocuklarımla olmak istiyorum sadece.kaynımın bir sonraki geliş gidişinde hepten gerilecek ortamda biliyorum çok çaresizim yaşamaktan soğudum sanki.

Sözunu aldiysan tamamdir
Bu arada korktugu icin sirf doguma girmemek icin hersey icin söz verdirirsin rahatca... oda yeterki doguma girmiyim de ne derse kabulum diye dusunuyodur esimde öyleydi ne istersen alirim yaparim yeterki Allah rizasi icin girmemi unut bahsetme bile diyordu (kurstan önce)

Benim aşağıda ufaklık,göbek olarak..Üst tarafım sadece yemek yiyince şişiyor o kadar..Bakalım kontrolümüz haftaya..
Bekliyorum haberlerini :)
Beni çok rahatlatıyor yazıların..

Beni de sizlerin paylaşımları rahatlatıyor... Rahat olmak lazım zaten, yoksa vücudumuzun her değişikliğine karşı fazla duyarlılık geliştirip, panikliyoruz. En ufak kasılmayı daha yoğun yaşıyoruz. Zaman zaman size yardımcı olayım diye bilgilerimi paylaşıyorum ama doktorum da bana diyor ki, sen şu anda bir gebesin, psikolog değil diyor :))) Çok doğru... Hatta doğum yaklaştıkça heyecan da artıyo ya tam gebe oldum artıkın diyorum...

lohusa pijaması için pijama dünyasını tavsiye ederim, hem kaliteli hem de fiyatı uyugun bence...

lütfen böyle düşünme. çok az kaldı yavruna kavuşmana ve senin iyi bir psikolojide olman o kadar önemli ki...annene gitme işinden bahsetmiştin dimi canım, ona mı bozuldu acaba?
eşini de anlamaya çalışıyorum kardeşi hasta onu da düşünmek zorunda tabi ki. istemese de aklında o vardır. malesef erkekler sinirini hep eşlerinden çıkarıyor karnımız burnumuzda olsa bile. sen tabi ki haketmiyorsun o kadar kendini hırpaladın onların çamaşırını yıkamak ütüsünü yapmak ne demek eltin varken...sana minnet duyması gerekir bu devirde kim kimi bu haliyle evinde ağırlar bu kadar uzun süre allahaşkına.üstelik sen çalışıyorsun ki ne çektiğini çok iyi biliyorum.kasık ağrısından patlıyorum oğlumu resmen bacağımla kasığımın bittiği yerde hissediyorum ama günde iki saat yol gidip geliyorum. ky den kaynımla ilgili aldığım yorum onun eşi çalışmıyor durumları kötü, onlara yardım etmek zorundayız...yani diyeceğim o ki çok afedersiniz ama ben eşek oldukça semer vuran çok. (lütfen yanlış anlamayın kendimi öyle hissettiğim için yazdım)

ay hayır olsun iyi mi gördün canım sanırım riskleri göze alarak biz karar verdik gibi küçük ihtimal bile olsa riske atamam ne kendimi ne bebeğimi :18:

ben kızımın adını ela koymak istemiştim babası pek istemedi o yüzden vazgeçtik ondan dikkatimi çekiodu senn nickin. ii di iidi ya kk olarak toplanmaya karar verioduk :)

Canım haklısın yaarın inşallah yatağına çarşaflarını sereceğiz annemle, haftaiçi bebişe baktığı için gelemiyor annem ama haftasonu sağolsun kadın kendini paralıyor yardım edebilmek uğruna ama insan çok duygusal olduğu için o bile yetmiyor..

Canım şimdi okuyorum, senin neyin var, ne oldu böyle? İshal, ağrılar filan??
Canım bir bilsem neler olduğunu bünyem çok zayıftı doktor zaten rahim bebeği taşıyamaz demişti en baştan beri bize 42 kiloydum 50 kilo oldum zorla, ama yine de kuvvetlenememişim demek ki. Abimin eşini anlatmıştım önceden biliyorsunuz hareketlerini felan, evde oturduğum yerde can sıkıntısında bebeğin fotosunu instagram da birşeyler yapıp facebook da paylaşmıştım, bu kadar olayın üstüne dün bana mesaj atmış, bebeğin fotolarını internetten kaldırır mısın diye. Bir nasılsın, bir şeye ihtiyacın var mı diye sormak yok direk fotoğrafı kaldırır mısın? Ya biz nasıl insanlarla yaşıyoruz hiç bilmiyorum ya, halimi hatrımı sor sonra da rahatsız oldum fotoyu kaldırır mısın de bu senin en doğal hakkın ama böyle yapma yaaa yapma bir de annem o bebeğe baktığı için benimle ilgilenemiyor bebekten de soğutacak bizi gerizekalı. Yine bir dişi yakarış yaşadım kusura bakma...

Canım düşmez alabilirsin doğum dışında herhangi bir rahatsızlığın olabilir al raporunu sen.

Geçmiş olsun canım, Allah şifasını verir inşallah bol bol dinlenmeye bak kendini çok yorma.

Eki Görüntüle 1051638

kızlar kızıma yaptığım gül suyu şişeleri. hastanede dağıtıcam. paylaşmak istedim
Ay annesiiiii harika olmuş ben de dün siparişlerini verdim doktorun söylediklerinden sonra

Canım harika yazmışsın yaaaa söylediklerinde gerçekten çok haklısın hormonlarımız ve kaygılarımız bir araya gelince vücudumuzu acayip derecede yıpratıyor hepimizin bu süreçte, sakin olmalıyız ve kendimizi telkin etmeliyiz...

Canım artık kendini üzme lütfen eşin sana anlayış göstermiyorsa bir süre görüşme onunla senin de dediğin gibi biraz kendinizle başbaşa kalın ve düşünün hem sana hem eşine hem hem oğluna hem karnındaki sabiye yazık ediyorsunuz. Eşinin ailesinin merhametsizliği sizi bu hale getirmiş zaten, idare et alttan al dese bile sana yeterli olur ama onu yapmıyorsa bir süreliğine annende kal ve kendini daha fazla hırpalama.

Son düzenleme:

Yeğenim iri bir bebekti zaten 4,5kg 57cm doğdu normal doğum yaparken sıkıntı oldu acil sezeryana aldılar :) baş çevresi ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmadı çok şükür :) Zehir hafiye kendisi :)

Eevt sezeryan canım :) sağlıkla kucağımıza alırız inşallah..

Yalnız özel hastane olduğu için yeni yasaya göre 19 mayıs %40 daha pahallı olacak, eğer yasayı uyguluyoruz derlerse ( ki dün aradım henüz normal seyrinde dediler ) 20 mayıs ı tercih edecem herhalde :44:

Valla canım bende şok oldum.. 19 mayıs diyorduk o da olmayacak sanırım :44:

ben daha önce hastanede çalışmıştım. benim bildiğim kadarıyla acil servisten girişlerde öyle prosedürler uygulanmıyor. eğer yeni kanun uygulanmaya başlanırsa hastanenizde ve illaki 19 mayıs derseniz acilden giriş yapıldığı takdirde masrafın ne olacağını sorun.

Doktor gözüyle,doğru teşhis :)
Ne kadar bilgi o kadar iyi ama kendin olunca herşey başka..
Sen hayırlısıyla doğumunu gerçekleştirdiğinde,mesleki anlamdada farkedecek sanırım..Tecrübenlede taçlanacaksın :)

Gerçekten iyi ki burayla karşılaşmışım bende,çok şey öğrendim,çok şey kattım kendime..

Hehh şöylee :)
Normalde yanında kalacak kimse yok mu,keyifli sohbet edebileceğin,senden birşey beklemeyecek biri çok olmasada 2-3 kalabilecek,kuzen vs fln..O da gidince garip oluyor ama beraber olmak güzel,haftaiçi çok dinlemezsin kendini hem..

Ama anne başka tabii :) Annemede üzülüyorum,kaç yaşında,herşeyede yetişiyor diye..Ben olsam belki yapamam diyorum..Onlarında heyecan dorukta :) Kıyamam,içlerinde ne fırtınalar kopuyordur :)

Hep okuyorum yazdıklarını..Ama inan nutkum tutuluyor,yazacak birşey bulamıyorum..
Nasıl diyorum,hiç kimse farkına varmaz mı bu kız ne durumda..
Canım halletmeye çalışıyorsun,idare ediyorsun,en önemlisi yaşayan sensin tmm bizden daha iyi biliyorsun neler yapabilirsin ama kendini bu kadar yıprattıkça ufaklıklarada zararı dokunacaktır bu durumun,farkında olmalısın..
Tabi ki Allah şifa versin kaynınada,onlarında ne yaşadığını onlar biliyor ama sonuç olarak sen hamilesin ve küçücük bir çocuk var o evde,tedavi sürecinin sizde geçirilmesi başlı başına bir hata bence..

Konuşmak kolay böyle biliyorum ama eşinle konuşsan,sorunlar hakkında değil onları çok konuşmuşsun zaten artık susmayı dene bence de,ama annende kalmayı konuşsan biraz,toparlansan diyorum?

Hem hamileliğin getirdiği stres,şeker tedirginliğin,çocukla uğraşın,eşinle sorunların,işin derken ciddi anlamda dinlenmeye ihtiyacın var..
Sana dinlenmen için zaman tanısın..
Onları anlamak geliyor içimden ama bu kadar yük bir insana fazla,kaldı ki bu insan 2 birey yetiştiriyor..
Herkess kendi yaşadığını kötü zanneder,kimse seni düşünmeyecektir bunu unutma..

kızlar merhaba, ben haziran anneleri gurubundayım ama araştırma yaparken sizin yazdıklarınızı gördüm. Bana da 01/04 da muayeneye gittiğimde doktorum başının 2 hafta önde olduğunu söyledi sordum önemli bişi değil dedi ama benim içim rahat deil. Sanırım sizlere de aynı şeyi söylemişler. şimdi bebeklerinizin durumu nedir? Baş ölçümlere normale döndümü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…