herkese merhaba :))
nasılsınız kızlar? ya nerdeyse doğuracam ama hala kızımızın ismini bulamadık :S bizim gibi kararsız olanlar var mı :)
eşime bir türlü isim beğendiremiyorum.. onun da içine çok sinsin istiyorum..
kızımıza seslenirken iami içimizi ısıtsın istiyoruz ama malesef kararsızız.. :S
Ay canım çişşşş diye bagırmak istiyorum bazen... bu nasıl bir tuvalete gitmek hakkaten... bana da doktor 2-3 haftaya gelir dedi, pelvise girmiş minnak...hakkımızda hayırlısı, ama ne yalan söyleyeyim, vücudumun kontrolunu geri istiyorum :))))) Şimdi kontrol dışı gibi...oturamıyorum, tuvalete gitmeden duramıyorum, gazımı tutamıyorum, mide yanması gibi.. sen tecrübeli bir annesin tabi, daha iyi bilirsin
geçmiş olsun cnm yaaa bndede su az.ondanmıdır nedir bebeğin her hareketinde canım çokyanıo inş bebeklerimiz sağlıkla doğar ve kucağımıza alırız
Kizkardesim 3 aydir yanimdaydi bugun son gunu ve yarin gidiyor... valiz 20 kg yu gecmesin dedik ama gecmisti...
Valizinden esyalari alip baska cantya katmasina yardim edicektimki gerildi birden ben yaparim filan diye biseyin ters gittigini anladim onu bodruma yolladim bak baska canta varmi diye...
O sirada bende rahatca esyalarini dizicektimki 3. Kattan asagi inip gelmesi bir oldu ne hizla ciktiysa
Cantayi bosaltmaya çalıştığımı görünce panik yapip aldi elimden ver onu icinde ne olduguna bakicam dedigimde banyoya göturup kapiyi kitledi... kizdim icinde ne var diye sonra oturma odasinda oturdum oda elindeki bikac kiyafetimle yatak odama gitti benden habersiz aldigi esyalari yerine koydu... 2 mini elbise 2 normal elbise mi almis... bunlar görduklerim ki o aldigi 2 mini kiyafeti giyemez annem izin vermez...
Keske isteseydin verirdim dedim.
Simdi hem kizginim hem uzgun simdi bi yanim ver o sevdikleri seyleri diyor diger yanim verirsen hatasini anlamaz diyor... yasi 18... ben kiyafetlerimi hep turkiyeden alirim hem daha uygun hem daha guzel o ordan 5 liraya aldigim boleroyu bile katmisti cantasina... burda bunlardan yok ama turkiyede cok var hemde cok uygun isteseydi parada verirdim abla eksigim var diye ne zaman bi ihtiyaci olursa hayir demedim genc kiz sonucta diye...tel istedi bikacgun önce esim ona 500 liralik telefon almis.. aklim karisik hirsizlik bu ama kötu niyeti olsa para calardi altin calardi bikac kiyafet almış. .. ne yapmaliyim nasil davranmaliyim bilmiyorum suan yarin yolcu bugun son gunu moralim cok bozukk
Kızlar yardım edin oğlumun ismini umut Aras yada sadece arasmı koysak iki isim olmasından dolayı çok kararsız kaldık
Canım okuyorum yorumlarını üzülüyorum, yorum yapmıyım diyorum ama... Ancak sen iyi olursan, çocukların iyi olur.... Sınır koymayı bir şekilde başarman lazım... Dışarıdan konuşması kolay belki ama iyi niyetli olmak ile kendini feda etmek arasında bir fark var... Feda etmenin de hiç bir faydası yok... Şimdi Ben demenin sırası... Belli ki etrafındaki insanlar, sen verdikçe daha da istemeye hevesli..demek ki dur denilmesine ihtiyaçları var...Hatta belki yaptıklarının çoğunun farkında bile değiller...Senin yerine, kimse sana sahip çıkamaz, topla kendini kendine, hayatına sahip çık... Bu illa gidip kavga etmek değil, bu kdr siyah beyaz değil elbette..Ama belli ki bir sınır şart... Heee yine herkes bildiğini okuyabilir elbette ki, o zaman da ben bu durumu nasıl değiştirebilirim, hayatımı nasıl daha iyi hale getirebilirim ona odaklanıp kendini motive etmek lazım... Ben mağdurum deyip kendi halimize üzüldüğümüzde de, çok güçsüz hissedebiliriz çünkü... Herkesin içinde, kendisinin bile farketmediği müthiş potansiyeller vardır...Kendine hep güzel şeyler söyle, senden bir tane daha yok, birtanesin gerçekten şu koca dünyada...
Kizkardesim 3 aydir yanimdaydi bugun son gunu ve yarin gidiyor... valiz 20 kg yu gecmesin dedik ama gecmisti...
Valizinden esyalari alip baska cantya katmasina yardim edicektimki gerildi birden ben yaparim filan diye biseyin ters gittigini anladim onu bodruma yolladim bak baska canta varmi diye...
O sirada bende rahatca esyalarini dizicektimki 3. Kattan asagi inip gelmesi bir oldu ne hizla ciktiysa
Cantayi bosaltmaya çalıştığımı görünce panik yapip aldi elimden ver onu icinde ne olduguna bakicam dedigimde banyoya göturup kapiyi kitledi... kizdim icinde ne var diye sonra oturma odasinda oturdum oda elindeki bikac kiyafetimle yatak odama gitti benden habersiz aldigi esyalari yerine koydu... 2 mini elbise 2 normal elbise mi almis... bunlar görduklerim ki o aldigi 2 mini kiyafeti giyemez annem izin vermez...
Simdi hem kizginim hem uzgun simdi bi yanim ver o sevdikleri seyleri diyor diger yanim verirsen hatasini anlamaz diyor... yasi 18... ben kiyafetlerimi hep turkiyeden alirim hem daha uygun hem daha guzel o ordan 5 liraya aldigim boleroyu bile katmisti cantasina... burda bunlardan yok ama turkiyede cok var hemde cok uygun isteseydi parada verirdim abla eksigim var diye ne zaman bi ihtiyaci olursa hayir demedim genc kiz sonucta diye...tel istedi bikacgun önce esim ona 500 liralik telefon almis.. aklim karisik hirsizlik bu ama kötu niyeti olsa para calardi altin calardi bikac kiyafet almış. .. ne yapmaliyim nasil davranmaliyim bilmiyorum suan yarin yolcu bugun son gunu moralim cok bozukk
Canım doğuracağız nerdeyse, biraz dinlen artık. Doktor bile söylemiş. Yazık değil mi karnındaki minicik bedene? Seni senden uzakta nice vakit bekledi annesi... Biraz şımartılmayı hakediyorsunuz ikiniz de... İyi düşün herşeyi bir kenara bırak bence artık...
Kızlar yardım edin oğlumun ismini umut Aras yada sadece arasmı koysak iki isim olmasından dolayı çok kararsız kaldık
Selam bayanlar :) uzun zamandır yazamıyorum ben yazarken gördüğüm arkadaşlar dışında yeni Mayıs annişleri eklenmiş e güzel :) benim atamam olmuştu biliyorsunuz 18 Nisan'a kadar eğitimdeyim evim bu hafta boya oldu ben yoktum herşey benim dışımda gelişiyor hafta sonları gidiyorum şimdi boya kokusu var diye evimde de yatamıycam alışveriş olarak herşeyi tamamladık bebek kıyafetleri yıkanıo ütülendi eğitim dönüşü mobilyalarım gelicek yerleştirecez yarın kontrolümüz var oğluşum tepkini sürekli maşallah kuzuma :)
Haklisin tövbe diyemem öyle biseyi eger kltu niyeti olsa evde altinda var parada yerlerinide biliyo onlari alirdi kiyafetleri belliki sevmis annem herseyine aldiklarina bile karisan biri oldugu icinde benimkini almis diye dusunuyorum ama keske sorsaydi bu sonuncu gununde coook sasirtti benisaol canım amin inş..... benim başından beri hep suyunda sıkıntı vardı ama bi ara düzelmişti şimdi gene az galiba bol su iç dediğine göre
bence onunla sakin bir şekilde kızmadan yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlatmalısın.. Allah yardımcın olsun.. bide ne yaparsan yap eşine belli etme hani derlerya el oğlu diye yarın öbür gün bi kızgınlık anında ortaya atar
bence umut aras çok güzel
Canım sorma yaaa biz de bulamadık bi de sanki çok kolay beğenen tiplermişiz gibi isim analistine gittik yok şu harf olmaz yok bu hece kötü derken beğendiğimiz isimler var sa da onlardan da soğuduk isimsiz gelecek bu gidişle yavrucak babası dalga geçio bi cesaret örneği sergileyip kendi adını kendi kazansın diye :) şöyle malum olsa pek güzel olacak rüyada falan
Ayy çok güzel bu site..Çook teşekkür ederim canım..
ben de bayıldım tam aradığım site. bir sürü sticker hazırladım çıktısını alıp bebek şekerlerine yapıştırıcammelek arkadaşıma çok teşekkürler
Doğru hatırladın canım sorunları çok iyi bir şekilde çözülmedi çocuk 3.5 kilo doğdu şu anda 3.5 aylık ve 5 kilo sadece doktor ha bire gelişim geriliği var ek gıdaya başlayın diyor fakat bizim gelin üstün tecrübeleri ile doktorun söyledikerini reddediyor ve olan yeğenime oluyor neyse boşverelim onu. İshalim hastaneye yatmadan önceydi canım zaten hastanede tüm tetkikler yapılmıştı ben regl olduğumda da genelde ishal olurum regl sancısı ile ishal gelince ben doğuruyorum dedim zaten Allah'a şükür zamanında hstaneye yetiştik de bir problem çıkmadı.Bahsettiğin hani şu emzirme problemlerine yardımcı olduğun kişi değil miydi, sağma makinası alıp götürmüştün, doğru mu hatırladım?
(Aklıma gelmişken merak ettim, ne yapıyor şimdi, çözüldü mü sorunları?)
Zorluklar yaşadın ama yüzüp yüzü kuyruğuna geldin. İnan bebeğini kucağına alınca, dünya umrunda olmayacak. Evet yiğen seviliyor ama evlat bambaşka, kendi yavrunla uğraşırken hiçbiri aklına gelmeyecek bunların. Yüreğini ferah tut, dinlenmene, yiyip içmene dikkat et. Pek ilgisi yok dense de benim gördüğüm kadarıyla hiç düşünmeden yiyip içtiğin zaman bebek daha güzel kilo alıyor. Sen de biraz gayret et ...
İshalin kaç gündür sürüyor böyle? Uzun süre olduysa (3 günü geçtiyse hele muhakkak) gaita tahlili yaptır. İlk gebeliğimde ben de buna benzer bir durum olmuştu, meğer rota virüsü kapmışım. Bu durumda en tehlikeli şey; vucudunda su kaybı oluşması.... Bol su içmen hatta belki de serum alman gerekebilir. Doktorunla konustunuz mu bu konuda?
Aynı durumdayım ben de canım dediğin gibi sanki basiretim bağlandı, ama anneciğim şimdi geldi yanımda ne kadar mutluyum bilsen akşam burada kalacak yarına da tüm işlerimizi hallederiz beraber inşallah.geçmişi okuyamamıştım. ''doktorun söylediklerinden sonra'' yazınca bir bakayım dedim. geçmiş olsun. hayırlı zamanda meleğine kavuşursun inşallah. ben de 3 günde bir kontrole gidiyorum. belki haftaya alabilirmiş bebeği dr. ne zaman dış dünyanın senin karnından daha güvenli olduğuna inanırsam o zaman alıcam bebeği dedi. henuz 2 kg. doğduğunda ne kadar küçük olabileceğini hayal bile edemiyorum. hayırlısıyla sağ salim bi kucağıma alsaydım. hamilelik ömür törpüsü bence. tadını çıkar diyenleri anlayamıyorum :) ben de bu yuzden hazırlıkları bir an önce bitireyim istiyorum daha hastane çantam hazır değil :) sanki basiretim bağlı bir türlü elim varmıyo çantayı hazırlamaya.
stickerın tasarımını grafiker bir arkadaşım yaptı. baskısını da başka bir arkadaşım özalitçide yaptırttı. sticker siteleri falan varmış galiba ama benim aklım ermedi oralara.
Canım malesef öyle yanımda kalacak kimse yok kuzenlerimin hepsi üniversiteye gidiyor ya da çalışıyorlar bir tek annem var yanımda kalabilecek o da zaten bebişe bakıyor inşallah çabucak bebiş iyileşir onu da alır bana gelirler :)Normalde yanında kalacak kimse yok mu,keyifli sohbet edebileceğin,senden birşey beklemeyecek biri çok olmasada 2-3 kalabilecek,kuzen vs fln..O da gidince garip oluyor ama beraber olmak güzel,haftaiçi çok dinlemezsin kendini hem..
Ama anne başka tabii :) Annemede üzülüyorum,kaç yaşında,herşeyede yetişiyor diye..Ben olsam belki yapamam diyorum..Onlarında heyecan dorukta :) Kıyamam,içlerinde ne fırtınalar kopuyordur :)
okiedog sumo aldım hem koldan takılıyor hem de sırtına takabiliyorsun...GünaydınBebek bakım çantası önerisi olan var mı?
Benim de midem çok bulanıyor canım doktora dedim, gözleri döndü idrar yollarımdan kaynaklanıyor olabilirmiş test yaptık en son yine bu akşam bana bildirir ama muhtemelen vardır zaten çünkü hamile kaldığım ilk andan beri zaten hep var :)Meraba kizlar bunca zamandir bulanmayan midem bulanmaya basladi ozellikle geceleri ayni durumu yasayan varmii acaba
Canım malesef öyle yanımda kalacak kimse yok kuzenlerimin hepsi üniversiteye gidiyor ya da çalışıyorlar bir tek annem var yanımda kalabilecek o da zaten bebişe bakıyor inşallah çabucak bebiş iyileşir onu da alır bana gelirler :)
)
Aslinda bir kere kasindi rastgele dokundum galiba bayagi bir acidi. Korktum acikcasi. Aynadan bakinca da pek anlamiyorum e artik egilip goremiyorum da. Kontrolde sorarim artik. Bazen hayal kuruyorum zamani geldiginde suyum gelse iki saat sanci ceksem iki ikinsam ucuncude sipam gelse diye :) Herkes normalden korkuyor ben sezeryan sirasinda yasadigim sikintilardan. Ozellikle de sonda illetindenHic dogum hakkinda konusmadim bu yuzden. Konu acilmisken ilk doğumu spinal yaptim ikincisinde de yaptirsam sorun yasar miyim aceba? Var mi benim gibi dusunen?
Ayna ile bakabilirsin belki canım)
Ben de spinal olmuştum, neden-nasıl bir sorun yaşayabileceğini düşündün, merak ettim. Ben sezeryanda çok büyük sıkıntılar çekmedim yalan söyleyemem doğrusu ama iki ıkınsam doğursam bakış açına da bayıldım. Allah gönlüne göre bir doğum nasip etsin inşallah:)
tam da onu diyorum canım ben, genel olarak dogumdan korkuyorsun ya cesidi farketmeden...Ondan biraz daha rahatlat kendini...Sezaryeni sectin ve bunu layıgıyla yapan, içinin rahat ettiği bir doktor bulacaksın elbette...Ama sen yasadıgın korkuyu nasıl azaltabilirsin acaba diyorum, sezaryen de bir ameliyat neticede..stres de ameliyat öncesi iyi değil...ondan dedim... Yatıcam kalkıcam, mucizem kucagımda olacak, birşey anlamayacagım gibi telkinler mi yazsan bir kagıda acaba? Okusan okusan rahatlasan..atıyorum tabi, en iyi yöntemi yine sen bulursun...
Bizim oda hazır, nevresimleri bile taktık ama minnak kullanana kdr kirlenir yine heralde...Hala hediyeler geliyor, yıkıyıp ütüleyip yerleştiriyoruz annemle...Ama bende acaip yorgunluk var, 1 saat ayaktaysam, 3 saat uzanıyorum valla...çok büyüdük artık :)
herkese merhaba :))
nasılsınız kızlar? ya nerdeyse doğuracam ama hala kızımızın ismini bulamadık :S bizim gibi kararsız olanlar var mı :)
eşime bir türlü isim beğendiremiyorum.. onun da içine çok sinsin istiyorum..
kızımıza seslenirken iami içimizi ısıtsın istiyoruz ama malesef kararsızız.. :S
iyiki sizler varsınız yoksa ben kime ne derdim hiç bilmiyorum.az önce doktordan geldim kasılmalar arttı korktum bide belime ağrı girdi.nstde sancı çıktı yine idrar tahlili yaptırdı doktor temiz çıktı.artık izin al dinlen dedi evde ama işlerimi toparlamadan nasıl olacakki.en az bir hafta daha çalışmalıyım haftaya tekrar kontrolüm var.şimdilik hafatsonu iki gün iyi gelecektir eminim bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?