kankicanlarim benim birincisi misafir geldi nie kizimin odasini gormege kizi iperal mi spirl mi ole bisi ile sezaryen olmus cok memnun kalmis ugusukluk bittimi kalkmis ne aci ne bisi kalmamis.....bu epidural kac cesit allah askina biri aciklasin.........birde sonda demissiniz ve cok korktum hemde bana sonda takildi bir amilyat gecirmistim ama hic acimadi bacaklarimi cok gerersem kendimi sikmazsam hemen takicagini soledi hizmetli diyim neci bilmem...takti hemen cok az bi his hissettim okadar yaaa siz de ayni sondadan mi bahsettiniz...
Bugun oglusumla randevumuz vardi.Doktor 35+1 haftalik dedi ama ben 34.haftanin icindeyim daha dedim.Meger onlar bebegin gelisimine bakiyorlarmis 40.hafta gelisimini dolduran bebeklerin sancisi yoksa suni sanci ile dogurtturutorlarmis.Ilk inanmadim ama sonrasira beklerken biriyle konustum 36+6 haftalim dedi ama doktor 40 haftalik gelisim tamamlanmis degip randevu vermis esyalarinida getir sogum demis.Ve ben sok tabii.,.Fena oldum yaaa esim dedi ama gelisimine bakiyorlar kac haftalik olduguna degil dedi yonede sevindim dogrusu.Oglusumm 2514 grammis boyuda uzunmus hamdolsun soylemedi.Yani benim 3+5 gunummu kaldi.,.
Spinal olabilir mi?
Lilacsofie öyle olmuştu ilkini sanırım ya da karıştırıyor olabilirim,bir başkası olabilir..
Epidural gb o da daha içeri giriliyor sadece..
Farkları epiduralde tekrar ilaç verilebiliyor anestesi uzatılabiliyor,spinalde etki hemen başlıyor..
Bildiğim kadarıyla :)
Sen genel anestezi istiyordun sanırım..
Takiplerin bu yönde ilerlediğini biliyorum ama regl döneminin tarihleride önemli doğumlarda diye biliyorum..
Kuzenim doktorun söylediğinin aksine regl gününe göre 1 hafta daha bekledi,hatta iri bebek normal olmaz denmesine karşın bekledi,ve tam gününde normal doğumla iri bir bebek getirdi dünyaya..Hiç sorunu olmadı..
Çok şaşırdım,tabi ki illa beklemek çözüm değil başka seylerde gelişebilir ama 36+6 da öyle olması garip geldi :26:
zaten bu gidisle heralde allah bu dik kafaligima ii bir ders wercek bana yaaa anlamaadan hop normal dogurcem yada ilalllah dicegim bir sezaryen yasicam)) siii kiz biliosan anlatsana soz uslu dinlicem ))
guzel arkadaşım, arkadaşlarım,
bu işin en kolayı aslında vucudun ve bebeğin uygunsa normal doğum. benim doğumum 1. de 3 saat sürdü. bazısında 5 saat sürüyor, bazısında daha uzun ama en çekilmez ağrılar herkes de anladığım kadarı ile aynı süre oluyor 1 saat maximum. epudural alırsan onları zaten hissetmiyorsun. ben epidural de almadım. 3 saat sonra hadi 8 saat sora bebeğin kucağında. 1 saat sonra yorgunluğu atarsan duş al 2 saat sonra eve git. açık bir ameliyatla asla epizo(kesisi) bir tutulmaz benim 3 adet dikişi ben anlamadım bile özetle fizyolojin uygun ve normal doğum deneyimli bir dr bulursan sakın bu fırsatı kaçırma. cinselliğe bir zararı olur mu diyorsun sanırım, ben bir fark hissetmedim.
ablamın 2 adet sezeryanında yanındaydım. o zorlanmadı, ama genel anestezi aldı uyanma faslı bende tramva yarattı. o ağlama titreme krizleri... (epudurali bilimiyorum gerçekten.) sonra yavaş yavaş açılıyorsun. sondan elbette var çünkü ayağa kalkamıyosun. vs. sonra ilk gaz ilk wc. 3 gun ciddi ağrın var normal. eğer şanslıysan 1 haftaya ciddi düzeliyorsun. ama 3 aydan önce spora izin verilmiyor, bir nedeni olmalı.
tum bunlara ragmen sezeryan gerçekten hayat kurtarıcı. sağlıklı bir bebek sahibi, sağlıklı bir anne oluyorsun sonuçta.
benim fikirler.
bunlar benim deneyim ve fikirlerim.
anladim canim bunlarda onemli epidurali baskasi anlatir heralde daha)) ben amilyat oldum bi kere narkozlu sondali falan cok cabuk sondami cikartilar heme ayaklandim hatta gizli gizli odada yurudum bi kez kustum falan...tabiki cocuk cikartilmasina benzemez ama bi kez yasadim ya ablalarin gibi cok urkutucu degildi memnundum...bide bisi dicem dr.a kendime geldim sondami cikartin ben wc gideim desem napar ki sonda bosu bosuna yataga baglio adami
anladim canim bunlarda onemli epidurali baskasi anlatir heralde daha)) ben amilyat oldum bi kere narkozlu sondali falan cok cabuk sondami cikartilar heme ayaklandim hatta gizli gizli odada yurudum bi kez kustum falan...tabiki cocuk cikartilmasina benzemez ama bi kez yasadim ya ablalarin gibi cok urkutucu degildi memnundum...bide bisi dicem dr.a kendime geldim sondami cikartin ben wc gideim desem napar ki sonda bosu bosuna yataga baglio adami
himmm canim ozaman sence hangisi ii icindesin az cok hic memnun olup olmayan duydun mi..agri kesici verilmesi ii ama bu da ayaga kalkmayi geciktirir die dusundum ...Canım zaten ne kadar çabuk ayaklanırsan okadar iyi sezeryanda. Spinal belden iğne yardımı ile uyuşturuluyorsun bebek alınıyor dikiliyor tabiki başında anestezi uzmanı var yani uyulmanın geçmesi mümkün değil. Epidural+spinal kombinde yine belden uyuşturuluyorsun tek farkı bel kısmına bir katater takılıyor. Aynı işlemler yapılıyor. Doğum bitti odana alındın. Çok fazla ağrın olursa o beline takılan kataterden ağrı kesici vurulabiliyor. Bu damardan verilen ağrı kesiciye göre daha çabuk etki ediyor. Ben farkı bu şekilde biliyorum.
bir kişi "bana takılmadı" yazmıştı. ama bilmiyorum gerçekten. sen biraz nisan annelerine de takılsana bir sürü yeni sezeryan olan anne var. onların bilgileri taptaze. ben hem mayısı hem nisanı takip ediyorum. nisan annesi olucam muhtemel ben.
bir kişi "bana takılmadı" yazmıştı. ama bilmiyorum gerçekten. sen biraz nisan annelerine de takılsana bir sürü yeni sezeryan olan anne var. onların bilgileri taptaze. ben hem mayısı hem nisanı takip ediyorum. nisan annesi olucam muhtemel ben.
himmm canim ozaman sence hangisi ii icindesin az cok hic memnun olup olmayan duydun mi..agri kesici verilmesi ii ama bu da ayaga kalkmayi geciktirir die dusundum ...
yaaa ben takildigi icin bana yasadim ama hic bisi anlamadim yada bilmiorum canim katidi.....arkadas ah ah deyince acaba bunundami baska cesidi war dedim....birde hamisken takimi farkli bir aci olabilir..yaaa cok istiom okumak ama korkuom yaaa ....
himmm canim ozaman sence hangisi ii icindesin az cok hic memnun olup olmayan duydun mi..agri kesici verilmesi ii ama bu da ayaga kalkmayi geciktirir die dusundum ...
yaaa ben takildigi icin bana yasadim ama hic bisi anlamadim yada bilmiorum canim katidi.....arkadas ah ah deyince acaba bunundami baska cesidi war dedim....birde hamisken takimi farkli bir aci olabilir..yaaa cok istiom okumak ama korkuom yaaa ....
Üff ya Nisan annelerine bakıyordumda birinin bebeğinin omzu kırılmış doğumda çoküzüldüm ya. Allahım sen körü sen esirge yarabbim.:18:
tamam bakicamkötü bişey yok güzelim. sezeryan normalden çok hatta sanırım onca doğumdan 2-3 normal. sezeryan olanların arasındakötü deneğim de okumadım sanırım. ben takip ediyorum sayfa sayfa. soru da sorabilirsin. hepsi çok tatlı kızlar.
Bu senin doktorunla verebileceğin bi karar. Ama benim ağrı eşiğim çok düşük olduğu için epidural+spinal kombine isteyeceğim. Gerek olmazsa iğne yapmazlar kataterden sonra çekilir. Baş ağrısı falan oluyormuş ama ne yapalım ya. Elbette bi taraflarımız ağrıyacak normal bişey yaşamıyoruz sonuçta. Dua edelim Allah sabrını versin
yuzde 90 bende nisan ayi olucam cunku 36.bekler en gec tahminim dedi dr ama kismet nasip....okuyimmi acaba yaaa...uff neleer okudum ben buzamana ne kadar korkarim ki korkunun ecele faydasi yok ki doguma olsun))))
Üff ya Nisan annelerine bakıyordumda birinin bebeğinin omzu kırılmış doğumda çoküzüldüm ya. Allahım sen körü sen esirge yarabbim.:18:
ya evet normal doğumda olmuş. hem de uyarmamışlar bile. ayrıca çok önce ben de yazmıştım arkadaşımın kızının da kolunu da bakım odasında kırdılar diye. ne olursa olsun gözünü ayırma sakın bebişten demişti. hatta ben de yazdım aklı başında bir yakını bebeğin peşine yollayın gözden ayırmayın diye, bazı hastanelerde bebeği kesintisiz takip edebiliyosun. bakımlarını da yanınız da yaptırmak isteğin demişti.
etki hemen basliosa hemen de bitio mu ewet spinal di sanirim hangisi ii ki acaba.....aslinda ben sezaryenin her seklini olabilirim acik ondan acik ondan)))) yani ona cok yon weremiom sadece epidral sonrasi fitiklar migrenler cewremde artinca tirstim sadece ;,,,( bide cesidini ogrenince acaba o memnun olmayanlar ayni sekli mi oldu daha ii si de.mi war acep.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?