2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
sonda mı ,niye,, neden, nasıl bir şey????nedden takıyorlar

AMan diyeyim kizlar. Bebek ihtiyac ve kiyafetleriyle ilgili yorumlarimi kaale alin ama dogumla ilgili olanlari sadece okuyun lutfen kafaniza takmayin. Boyle bir sorumluluk istemem. Uzun yazmamak icin etrafli yazmadim etkileneceginizi dusunmedim kusura bakmayın. Soyle anlatayim;
Spinal dogum yaptim. Belimden bir igne vuruldu iki dk gecmeden uyustum. Onbes dakika sonra kizim cikti onbes dakika sonra da benim isim bitti. Sondayi ameliyata girmeden taktilar cunku sekiz saat belden asagini hissetmiyorsun ve ayaga kalkamiyorsun dogal olarak serum aldigin icin de cisin geliyor. Ben sondadan korkuyorum cunku sürekli devam eden bir iltihabim var ve plastik hortum ile birlesince cok kotu oldu. Onun dışında spinalde baş bel ağrısı yuruyememe gibi bir zorum olmadi. Aksine sekiz saat boyunca dikiş agrisi hissetmedim. Tavsiye ederim ancak unutmayin ki; kiminin bas agrisini minoset gecirir kimininkini parol. Her ilac, uygulama herkeste ayni olacak diye birsey yok. Allah hepimize en hayirlisini ve sagliklisini nasip etsin. Yine de sansiniz ve imkaniniz varsa normal dogumu oneririm :)

Merhaba kızlar musmutlu haftasonlari olsun epitural sezeryan konusulmus ben ilk kizimi epitural sezeryanla dogum yaptim oncelikle sizinle neler yasadigimi paylasiyim dogumdan once lagma yapiliyor (o lagma mahvetti beni) normal anestezi ile dogum yapacaktim fakat son anda belden igneyle uyusturulup yapalim dediler cahildim ozmn tabi iste bi ton faydalarindan bahsettiler ameliyathanede neyse bende kabul ettim ama psikolojik acidan cok berbat bisi aci hissetmiyosun ama o masada dokunduklarini felan hepsini anliyosun sesler duyuyosun basinda ebe oluyo ve anestezi uzmani yaklasik 6 7 dk icinde bebek doguyor goruyosun super bi duygu neyse bebek 1 2 dk sora hemen yikamak kontrolleri olmasi icin goturuluyor sora dikme islemi basladiginda uyutuluyosun 45 dk suruyo cunku dikisler uyandiktan sonra 4 saat felan bacaklarini hissetmiyosun felcli gibi bu durum cok kotu lagma icin mahvetti beni dedim onuda soyluyim bagirsaklar bisaldigi icin ve sezeryandada karin acildigi icin gaz doluyor ve gaz sancisi yuzunden hungur hungur aglamistim sonra uzun sure bel agrisi yasamistim ikinci kizimda baska doktora basladim (suandada ayni doktora gidiyorum) dogumuma yakin doktora eputuralmi yapacaksiniz dogumu dedim ben hastalarima asla yapmiyorum dedi neden dedim insanlarin omuriligine kaslarina zarar veriyor dedi bende anlattim ilk kizimda yaptilar bana diye cok kucukmussun o yasta neden buna musade ettin dedi bende bilmedigimi soyledim lagma 2 ci kizimdada yapildi ama ben cikardim ve dogumdan 4 5 saat sonra ayaklandim ne bir gaz sancisi nede herhangi bir sorun yasadim kalktim makyajimi yaptim dolastim hatta doktorum beni gormek icin geldiginde ben senimi dogurttum dedi :)) eve geldim 1 gun yattim hatta doru duzgun yatmadim bile gayet iyiydim simdiki bebegimdede genel anesteziyle yapicam insallah 1 saat sonra gorururum bebegimi ama en azindan bedenime herhangi bir zarar gelmedigini bilirim ben boyle dusunuyorum bazi doktorlar kesinlikle zararli degil diyolar benim doktorum zararli diyor bilemiyorum ama benim uzun muddet bel agrim olmustu psikolojik acidanda canli canli kesiyolar seni biliyosun yani o masada sallaniyosun normal dogumda olabilir epitural ben oyle dusunuyorum cunku anne normal dogumda inanilmaz acilar cekiyormus en azindan rahat dogurur hatta bir video izlemistim kadin epituralle normal dogum yapti gule oynaya dogurdu bebegini ne guzel kimseyi etkilemek degil niyetim kendi tecrubemi paylasmak istedim

anlamadım ikinci bebeğini tamamen uyutularak mı sezeryan oldun?

ewt regl tarihine gore değişebiliyyor geç dollenme dedikleri benim başından beri öyle o yuzden hep bir hafta geç takip ediyorum.arada değişimler oluyor bi gidiyorum bu hafta haftasıyla uyumlu bi gidiyorum bi hafta gec bakıcaz diyor.iki doktor takibim var 32.haftada haftasıyla uyumlu dedi ikiside dun gittim 34 bitti gibi gozuksede 34 olarak takip ededlim dedi.
yavrumun kilosuda yok 2 kg .ama doktorum çok rahatlatıyor erken dogum riskim vardı...için rahat olsun hiçç endişelenme kurtardı artık kendisini diyor şimdi doğursam normal kabul edecek.doğana kadar 2500 3000 arası olur dedi buda bizim için gayet normal dedi...ilk kızımda 2768 gr doymuştu 15 gunde tum persentil değerlerini yakalamıştı...

gecen yine bir yerde okumuştum hergecebn sene dogum haftası one geliyorfmuş çok eskilerde 41-42 normal kabul edilirken şimdilerde 37 38 normal kabul ediliyor..evrim teorisi gbi tövbe tövbe...

selam canlarım destekleriniz içim teşekkür ederim inanın çok fazla yazamasamda burayı okumak insanı çok rahatlatıyor moral veriyor
doğum konusunda ben oğlumu genel anestezi ile doğurdum hiç sıkıntı yaşamadım gaz sançıcı içinde ben doğuma gitmeden bir gün önce bol bol erik kompostosu içtim bağırsaklarımı boşalttım doğumda hiç sıkıntı çekmedim gaz konusunda sondada hiç acıtmadı 1 saniyelik bir şey psikoloji çok önemli bence doğuma giderken hep bebğimi 2-3 saat sonra kollarıma alacağımı hayal ettim kendim istedim sezeryanı kendimde hiç bir sıkıntı yaşamadım tek hatam oldu doğum konusunda oda çok ağırlaştığım için 37+4 te bebeğimi alın artık diye doktora yalvardım ve bebeğim solunum sıkıntısı çekti 1 hafta küvözde kaldı ama şimdi doktorun sözünü dinleyip o ne zaman derse o vakti bekleyeceğim bu hamileliğimdede sadece sezeryan dikişlerimin olduğu yerler çocuk büyüydükçe biraz acı verdi ama eğer normal şansınız varsa bi deneyin derim belki çok kolay doğurabilirsiniz yaş küçükken insan çok korkuyor yapamam diyor ama başımıza gelince ne acılara katlanıyoruz kendinizi cesaretlendirin...

doğum hikayelerine başladıkmı?
anlatmamımı istermisiniz yoksa azıcık daha bekleyelimmi benimki normaldi!!!

kizlar ya 34+2 yiz.bgn geceden beri adet sancsi seklnde nefesimi kesen sancilarm var.daha erken deil mi siz de var mi boyle bir durum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tünaydın herkese ... herkes sezeryanı anlatmış, bende normali anlatayım barii...
ilk yavrum 41+3 te, teşrif etti... ewde suyum geldi, ama öyle anlattıkları gibi değil, wc ye girip çıktım ıslaklık hissettim tekrar girdim silindim baktım farklı birşey ( 2, 3 defa) olunca anladım ki suyum geldi sonra hemen gittik hastaneye (10 dk)mesafede muayene ettiler, tüm suyumu patlattılar, ve o sırada az da olsa sancı hissettim ... nitekim 9 saat sonunda oğlum geldi
şunu söyleyebilirim doğumun kendisi çok daha kolay bilemiyorum belki benim için öyledir çektiğim sancılar şiddetini arttırdıkça artık halim kalmamıştı ve o sirada doğuma alındım ,hemen iğne yapıldı , ıkınmalarıma rağmen bebek gelmeyince kesi atıldı , zaten 3. seferde geldi ,ondan sonrası zaten büyük bir huzur

kızımdada yine aynı hastane ama bu sefer stajyerler çok her yerdeler karınca gibi 39+0 dı tüm samimiyetimle söylüyorum gitmek içim gittim...
şöyleki akşam 6 gibi aklıma cinlik geldi şimdi gitsem doğursam falan, neyse ben böyle düşünürken kendimide kaptırdım bi güzel ay sancım var şöyle, böyle eşimi aradım geldi dedim çok sancım var taabii bu panik, ben arkadan gülüyorum akabinde hastaneye gittik ama bende tık yok, tabii muayeneye aldi beni stajyerin biri hatta ikisi güzel bi grup olduk o bana soruyo, öbürü ona soruyo, ben onlara soruyorum sancın varmı ? okadar emin değillerki kendilerinden sonra bin bir terettütle çıktık odadan ama ben bu sırada sancılanmaya başladım , sonra nst ye girdim demekki ordada bişeyler çıktı ki benim yatışım yapıldı 8 saat sonrada meleğim geldi ,yine kesi atıldı halbuki kızım oğlumdan nerdeyse 1 kg daha düşük doğdu ...birde suyumu doğuma alınmadan yarım saat önce falan patlattılar , o çok acı verdi demekki suyun önceden gelmesi büyük rahatlıkmış dedim kendi kendime...yine oğlumda hiç hissetmedimde kızımda eş çıkarılana kadar çok sancı çektim 2. doğm gibiydi ...
not: ben doğum yapmayı çok seviyorum gerçekten ama nebileyim değişik bir macera ve kadını kadın yapan, kadını kutsal yapan bir an sezeryan yada normal evladına kavuşmak için anne olmak için bukadar şeye değmez mi ?
herkese sevgiler

hiiimmm benim de idrar yollarim iltihapli kasinti olmustu dr sondadandir demisti sanirim bole bisi demek istedigin...yani toplamda bu operasyon kisa mi suruo anladigim kadari ile...sonra ki tam 8 saat nie ugusuksun yaaa cok garibime geldi....ewet cok haklisin mesela bnm migrenim asla gecmez bas agrim gecmez gunlerce cataflam yada baska bi yuksek ilac almak zorunda kalirim...ama bi baskasi ay basim diyip bi parol icer gecer bole bisi bu bunyelerimizle alakali ama paylasimlar en azindan olasiklari degerlendirmemiz icin onemli saol tatlim...
demekki spinal de 8 saat epiduralde 4 saat ugusuk kaliosun..ama tekrar uyutulmai bi turlu anlamadim zaten ugusuk nasil dikis icin uyutuolar kafam basmadi belden ugusmada uyutmakrta ne ki gercekten sansiz gecmis senin icin...kaldiki lahma herkeste bole etki yapmio senin hep ust uste gelmis canim yaaa...bende epiduralli sezaryenler icin hep bole zor surec duydugum icin genel istiom dr da dicekki sen cok bilion ben bilion ben girmesem de olur amilyata ;(((((
saka gibi normalmis he...
kizlar ya 34+2 yiz.bgn geceden beri adet sancsi seklnde nefesimi kesen sancilarm var.daha erken deil mi siz de var mi boyle bir durum

ayni haftadayiz ayni suan cektigim adet sancisi deli oluorum .....
w

bunuda anlamiom ya normal dogium sa bekleyin nie keseni onlar patlatio bi sorun yokken yaaa .

:)))
Ben beklemekten yanayım biraz..Tabi son haftaların kontrolleri,kişiye göre değişen anne bebek durumları gb şeyler farklı..Ama herşey yolunda giderken 'hadii gel bakalım ufaklık' gerçekten garip olur :))

Son haftalarda artık bebek yaşamaya müsait cok sorun olmaz denmesi herkesi rahatlatıyor ama son günlerde 1 günün bile ne çok önemi var denince önceki cümlenin gölgesinde kalıyor sanırım..

tamam bakicam )) karar werdim

anladim canim bakim soraim bende.....ewet tabiki bas agrisi en kolayi en hafifi onca yasananin arasinda ...keske tek yasadigimiz soeun bas agrisi olsa haklisin..

Sende bukadar kasma kendini. Innanki ben senden daha çok korkuyorum. Ama sonuçta bi şekilde çıkacaklar içerde kalacak değil ya. Üstelik doğumuma 17 gün kaldı. Ama stres yapsamda kendime zarar oyüzden zamana bıraktım :)

merhaba kankicanlar nasilsiniz hawa bi mayhos bende oyleyimmmmmmm sizlerde ne war ne yok ))) adet sancim saat 12 de beri war dun ki misafir adet sancisi dogum sancisi demek be 3 tane dogurdum ole basladi dedi dun.o yuzden de biraz gerginim galiba birde dun gece ne midem yandi ne de agrim wardi ama ben uyumadim kadin abuk subuk korkutucu bisiler anlatti yanindakine sozde duymuom sandi ama ofladim yani anlamistir herlade hani dogumla ilgili olmayan korkutucu ruyalar gibi diyim aklima gelmesin fazlasi benim de...ama gorebiliomusuniz 8 bucuk aylik hamileyim ewimdesin ya tutsana ceneni bole giderse kimseyi kabul etmicem ewime artik butun isiklar acik uyudum resmen....birde nisan ayina genel sezaryen olanlarin saatini ayilmasini sutunu falan soraim diom bakalim cewap alirsam atarim burayada....

Doğum konularına girmişsiniz ben hiç anlatmıycam çok zordu kendim bile düşünmüyorumki son zamanlarda korkmim diye.... ben aslında şuan sezeryan istiyorum aynı şeyleri yaşamaktansa sezeryanın zorluklarına razıyım ama ne eşim nede doktorum sezeryan taraftarı değil oyüzden epudiral normal olcak

Benimde suyumu patlatmıslardı ama okadar rahatlamıştımki patlayınca dünya varmış dedim

Senin için kötü bir tecrübe olmuş ama sonuçta herkes için aynı olacak diye birşey yok. Tercih meselesi. Senin yazın biraz korkutur tarzda olmuş ki Buda hiç hoş değil. Örneğin ben 8.5 aydır epidural anestezi ile sezeryan yapmayı düşünüyorum. Genel anestezi yapamam. Normal doğum yapamam. Ama senin yazdıklarında beni ürküttü açıkçası. Şimdi ben kalan 17 günümü senin yazdıklarını düşünerek mi geçireyim. Lütfen biraz daha dikkatli olalım bu konuda lütfen.

canım sen hangi doğumumdakini söylüyosun anlamadım :44: ama suyun önceden patlatılması çok iyi bişey , yada kendiliğinden gelmesi ..

Kızımda değişik hareketler var bugün kalp atışı gibi karnım bi iniyor bir çıkıyor sonra bitarafta sertleşiyor. Ama hiç durmuyor bugün çok hareket var içerde acaba gelicem yakında anne mi diyor. Hayırrrrrrr daha 17 gün var sakın gelmesinnnn şuan hazır değilim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…