2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Hanimlar kasmayin korkutmayin kendinizi dogumda allah sabrinida Dermaninida verir. Hamileliginizin son zamsnlarinin keyfini yasayin. O bebek ciktiktan sonra bidaha iceri girmeyrcek o zamanda buyutmenin tadini cikaracagiz :) hava cok guzrl cikin hava alin bosverin dogum hikayelerini

canım hiçte kızmıyorum aslında tamda duygularımı ifade ediyor yazdıkların.dünden beri hiç konuşmuyorum eşimle akşam erkenden yattım sancım vardı sabah erken kalktım haliyle kahvaltımı ettim masayı bıraktım gerisini o halletti yedi içti kaldırdı.sonra evi süpürttüm bende sildim biraz şimdide kuzeyi oynatıyor ben yatıyorum .ohh rahatım bugün yani

çok geçmiş olsun kreşte enfeksiyon bitmiyorki bir türlü inşallah çabucak geçer canım.dualarım seninle.

teşekkür ederim canım benimde dualarım seninle büyk fedakarlıklar yapıyorsun inşallah Allah mükâfatını verir
bende nerdeyse hamileliğin başından beri hiçbir iş yapmıyorum ama bugun bir enerjiğim evi topladım temizledim her hafta eşim yapardı canım naz yapmayı en çok hakettiğimiz dönemdeyiz bırak yapsınlar anlasınlar anneliği bayan olmanın zorluklarını nasıl olsa bir ömür bütün işleri biz yapıyoruz

Oh iyi olmuş canım bende bugün eşime bulaşıkları yukarların yardım ettirdim. Benimki öyle fazla iş yapmaz bu bile büyük bişey :) bide bebek odası için resimli toprak priz bide ışık anahtarı almıştım onları bağladı. Akşamda park yatağını kurduracağım. Bide mıyır mıyor deiyormuşum ben mızmız mışım. Hamileyim rahatsızız heralde dedim . Sen hamile değilkende mızmıDın diyor bana hurdaya çıktın seni hurdacıya verecem diyor. Ver dedim bende

canim sonda ve lama yasamis olarak kesinlikle ksiden kisiye degisio hatta ikisinide histmedim ne aci ne bisi hatta bu mu dedim hizmetli guldu....dogumlara gelincede katater takili oldugu icin agri olmucak igne wururlar zaten olursa agrin.....hemen epidurap olan arkadasimi aradim tamamen unutmusum bu kizi ben 5 ay once dogum yapti dedi ki dr.sakalasio benle ben dua okuom alioz kesioz anlatio bebegini gordum aldim cok tatli gibi benle hep konustu dio kucagima getirdi yikamadan dio o yikanirken ben dikildim orda beni dikiolar ben oglumu seyrettim dio....odada hemen dogruldum katateri unuttum emzirme telasina dustum dio....okadar guzel anlattiki saskinim hala.....kisiden kisiye bu demek heralde ama ben bi turlu belimden igne alip yuruyememk sondola yatmak ve migren riskini azaltamadim kafamdan..
canım sen hangi doğumumdakini söylüyosun anlamadım :44: ama suyun önceden patlatılması çok iyi bişey , yada kendiliğinden gelmesi ..

iki dogumunda da patlatmislar ya okendi patlamicakmidi dogum baslarken...

Akşamdan beri bebeğimin hareketleri önceye göre az sanki içim rahat değil hiç... dün nst de ebe hareketleri az senin doğum zamanınmı geldi dedi korktum haliyle bebeğime bişey olucak diye.ama doktorum gayet iyi dedi bende kafama taktım galiba hareket etmiyomuş gibi geliyo bide dün 33+3 dük 2,400 gram kilosu iyimi sizce

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yani hic dusuncelerini degistirme kotu olasilikla beni nasil genel ansstezi hic urkutmuo sanki gidip olup o gu cikcak kadar guweniom kendime neyime guveniosam 8 aydir buna hazirladim kendimi sanirim ondan...sende farkli dusunme inan kendini hazirladigin sekil en dogrusu olucak....( tabi sende bnm gibi dik kafalisan ) simdi genel anestezi olsam öluo olsam öluom demem inadimdan....

patlamıyor galiba bazen, bende evde su az az gelmeye başlamıştı. hatırlamıyorum pek detay...

benimki zaten evde patlmıştı sızıntı şeklinde geliyordu düşün hastaneye gidene kadar çamaşırım tmamen ıslanmıştı ... ve inan insan suyu patlatılınca çok rahat ediyor

İçin rahat değilse bence git nstye gir canım..Sonuçta artık hareketleri öenmli,ve takip etmemiz gereken en önemli şey..
Bende en son 34. haftanın başında gittim senin gb.. 2 kilo civarıydı..İyi demek ki miniğin :)

demek seninkide benim ki gibiymiş (ayy ne acaip bi cümle oldu) bana hep anlatılan işte bir anda gelir wc deyken dakikalarca gelir kalkamazsın vb. olunca bende hep o şekilde beklediğimden benimki garip gelmişti bana :44:
patlamıyor galiba bazen, bende evde su az az gelmeye başlamıştı. hatırlamıyorum pek detay...

şimdi çikolata falan yedim bekliyorum sayıcam hareketli 2 saatte ne kadar atıyo diye az gelirse eğer doktoru ararım artık

demek seninkide benim ki gibiymiş (ayy ne acaip bi cümle oldu) bana hep anlatılan işte bir anda gelir wc deyken dakikalarca gelir kalkamazsın vb. olunca bende hep o şekilde beklediğimden benimki garip gelmişti bana :44:

herkesin patlamıyo benimde patlamamıştı hastanede patlattılar ama o rahatlama müthişti

doğum yaklaşınca tum vucut boşalır dedi dr, isal, kusma gibi. "hatta bazen lağmana gerek kalmaz. ısrarla ıkınma hissi başlarsa surekli buyuk wc isteği içindeyseniz muhtemelen doğum başlamıştır" dedi.

yani bu en önemli belirtilerden biri imiş.

anlat lütfen benim ilk olucak ve karar veremiyorum

biraz akışına bırakmak herşeyi guzel oluyor.ilk olması şaşkınlık ,acabalar derken doğum galiba daha çabuk geçiyor.ama ne olcağını bilmek insanı endişeye surukluyor.sonra kendi kendime bi kere yaptım aradan 8 sene geçti.gene yapabilirim.olması gereken bu ..diyorum..
muhtemel doğum tarihim 06.10 du ....rahat bi hamilelik geçirmiştim.ustelik kaynamın yanında idim eşim doğu gorevinde idi ancak 35 gunlukkken gorebildi yavrusunu tum kontrollerim tahlillerim iyiydi sancı çıkmıyordu nst de sadece bekliyor her kontrolde doktor kanaman suyun gelirse hemen gel beklicez diyordu.30.09 da kanlı mukus geldi nişan dedikleri az bişi çok fazla değildi pembemsi kan bile sayılmaz,onu gorunce ah tamam hazırlanıyoruz dedim fazla ağrımda yoktu her zamanki sızılardan.. yuruyuslerime yine devam ettim o akşam bi doğum gunu partısıne bile katıldım oturduğum yerden gerdan kıvırdım moralimi yuksek tutmaya çalıştım. Ramazandı kaynanamın sahur için kurduğu saatın alarmı ile uyandım 3:15 ti bir anda içimden pıt die bi sesin geldiğini duydum su kesem patlamış meğer; bi anda su boşaldı iki uç bardak su gibi.hemen wc ye koştum koşarkende annee suyum geldi die bağırmışım.heyecan yapmamaya çalıştım ağrım yoktu keza...ailecek sofraya oturuldu sahur yapıldı bir adet haşlanmış patates yedim sanki kuvvetli tuutsun hesabına..evin içinde volta atmaya başladım...hafif hafif belime doğru sancılar girmeye başlamıştı.suyum geldiği için sancıların 5 dk bir gelmesini beklemek istemedim.bir an önce hastaneye gitmeliyim die duşundum .5 gibi hastaneye gittik.kontrol yapıldı açıklık sadece 1 cm di neden geldin gibi sorular sordular ne biliyim ben suyum geldi işte nasıl ölçiyim ben açıklığıeve gitmem ben dedim...bazen ebelerde bi hoş oluyor..tutumları farkklı. yatış verildi refakatçi almadılar kadın doğum eviydi...kan alındı, geceliğini giy dendi elime bi tampon tutuşturdular kilotunu giymeyeceksin artık dendi ben şaşkın e kilot yoksa tampon nasıl durcak burda diyom şaşkın şaşkın.sıkıştır bacaklarının arasına dedi yaptık mecburrr.
lavman yapılacak yat suraya dendi...yapıldı...beş dakika bekle sonra wc ye git dedi gittim...saat 7 gibi serum takıldı bu seni guclu tutacak dedi içinde suni sancıda var açılmayı koaylaştıracak sen sol yanına yat dinlen dedi...bu arada sancılarım haifif hafif.. arada nst cihazı bağlanıyor hemşire gidip gelip serumu cihazı kontrol ediyor.ardan üç saat geçtikten sonra sancılar şiddetlenmeye başladı karından girip belden çıkan sanki beli halat gibi buken bi sancı
bel ağrısı zorluyor yani karın ağrısı değil.son bi saat gercekten ağrılıydı ...hemşire arada gelip açıklığı kontrol ediyor sonra midem bulandı istifra ettim zira hala öyledir başım ağrısa istifra ederim.:2:
son artık afedersiniz buyuk tuvaletim varmış gibi hissettim ıkınmam gerektiğini hissetirdi hemşire hanım benim tuvalate gitmem gerek diyince hemşire koşa koşa geldi tekrar açıklığı kontrol etti .başı geldi elime hadi bakalım annesi doğuma hazırız dedi..yataktan nasıl fırladım anlatamam hasta bakıcı koluma girdi yuruyerek doğumhaneye girildi.yatırdılar serumlar konrtol edildi ...dezenfektan suruldu bu sırada ıkınmamı nefes teknikleini anlatıyorlar hepsini zaten yapıyorsun üç kere ıkındım yarım bırakma dediler ...hasta bakıcı ıki eliyle karnıma masaj yaparak haifte bastırarak bebeği ittirdi sonra içimden sıcak sıcak bişeyin aktığını hissettim.yavrum çıkmıştı o anda tum sancı kesildi ....ağlama sesi saskınlık ....tarifi cok zor...bakımı hemen yanımda yapıldı herşeyini gordum guzelce yıkadılar yanımda giydirdiler bu esnada anneyi dinlendiriyorlar ayrıca plasenta yani eşin duşmesi bekleniyor yani doğumun üçüncü evresi..benimki biraz geç duştu bekledim o sırada usudum usuyunce ustume battaniye örttuler.sonra karnıma msj yapmamaı soyledi hemşire hafif bi kasılma ardından da eş,plasenta duştu ...sonra dikiş kısmına geldi hiç hissetmedim 5 dikiş atılmıştı .kaldırdılar bebişimide kucağıma verdiler tekerlekli sandalye ile odama göturduler...... toplamda beş saat surdu yani....sonrasında dikişlerden dolayı 1-2 gun yan oturmak zorunda kaldım okadar kabız olmamaya çalıştım ....olan biten bu oldu yaniii....hep konuşuyoruz bunları kişiden kişiye herşey değişiyor...öncesinde birkaç saat sancılı bi sureç sonrası ise bıçak kesiği gibi hiç bişey yokmuş gibi dinçsin.:126:

ami canim ya allah neler yasatikca neler gostericek bize bakalim...

normal doğum yapasım geldi okuyunca hayatım boyunca doğumdan korkmuşumdur hani dayanılmaz acılar kimisi o anlarda ölmek istedim bile dedi bana allah allah sen ne rahat anlatmışsın kolaydı yani öyle mi inşallah bu da öyle olur

Allah 2. Yi de normal dogumla saglikla sihatle nasip etsin insallah. Cok guzel anlatmissin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…