2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Her evde benzer dönemler, durumlar oluyor muhakkak. Oğlun ve karnındaki bebeğin için sakinliğini korumaya çalış lütfen.
Eşini karşına alıp mutlaka konuşmalısın. Annenlerden yardım istemeyip kimsen isteyeceksin bugunlerde, sırf eşin rahat etmesin diye kendi rahatından vazgeçmen de çok sağlıklı değil. Sinirlerin çok yıpranmış.
Belki de güvendiğiniz vir aile büyüğünüzü uygun şekilde eşinle konuşturabilirsin. Bu aralar çok agresif olduğunu, çocuğu, bebeği ve hamile eşi için bu ortamın ne kadar kötü olduğunu vb anlatabilir.
Eşinin oğluna bağırmasına ise hiçbir lafım yok, çünlü benim de bu konularda tahammulum SIFIR!!! Dün Pamir bebek, komşunun havuzunda bulunduğundan beri, oğluma bakıp onu koklayıp kucaklıyorum. Gece kalkıp kalkıp baktım, Allah'a şükrettim benim evladım yanımda ve sağ olduğu için... Allah hiçbir anne babayı evladı ile sınamasın. Sabah eşim birşeye kızıp, ayağımın altında dolanma mahiyetinde hafifçe bağırıyordu oğluma. Sen dua edip şükredip, sevıneceğine bağırıyor musun evladına dedim? Kendine geldi düşününce...

Amin canim saol bilmiyorumki dogum sancisinda bacagami vurur ama benim sag bacagima vuruyor topalliyorum tuttugunda belimin altina yastik koydum uzandim ama kalkinca tekrar basliyo

Bebisim.iki kez az hareket etti sabah simdiye kadar cit tok ikikezde kasildi ve bacagim agriyor.Daha gelmesin cantami bile toplamadimmmmm

Bilmiomki nende bekarken olurdu doktor normL bisi demisti.

Aynen yaabende senin gibi yaptim simdi disari cikamiom annem gelip almasa alamicaktim.Gottigidiyor.com die bi site var guvenilir ben hep alisverislerimi oradan yaparim esimin dogum guni susleri hediyeleri bile ordan.,.

Tesrkkur ederim arkadasim.alinti yapamiyorum telden.girince.ya isin tuhafi 1 ay sonraya verdi randevuyu anlamadim gitti ama herhafta nst istiyorum dedi..ulyrasonda doopledan bakti kan.akisina bebgin iyi dedi.yani bide dinlen bolbol dedi anlamiyorum ya brni cok endiselendirdi hmde 1 ay sinraya kontrol off sonra diyorum acaba cok risk gormedimide bole yapti sadece onlemini al dedi okadar tutabildigiMiz kadar tutalim icerde dedi.bazen doktorlar gereksiz geriyo insallah oyledir yada yapacak bise yok bielmiyorum. AYBAH arkasldasim evet kasilmalarim cok oluyo katnim boyle aniden.sertlesip tas gibi kesiliyo arada kasik agrisida oluyo ve gun icinde siksik oluyo.doktor herzamanki.gibinormal.diyodu ama bu gitigimde isn ciddiyetini anladi cocuk asagida dedi salak y ozamanlar onlemini alsydin ya belki bunlar olmayackti neyse buna sukur kizlar hamilelerin.duasi kabul okur bana dua edin nolurr

Son düzenleme:

Canim ben nst hakkinda haftada 1 gurdigin zanan eger nstde sanci cikmazsa 1 hafta icinde dogum olmayacak anlamina geliyor diye duymustum. Yaninsuan icin bence nst ultrasyondan daha guvenli diyebdusunuyorum. Zaten nstde bi problem gorurse mecbur muayne edecekbetmeme gibi bisey olamaz. Kontrol tarihini kafaya takma bence

canım, kızkardeşimin bebeğini neredeyse 6 hafta kanalda tuttular, doktor her kontrolde başı elime değiyor artık diyordu.

28. haftalarda kanaması geldi, 1-2 hafta sonrada bebek kanala girdi,

kardeşim ciğerleri için iğne ve kasılmayı önlemek içinde ilaç (nidilat) kullandı. 36. haftaya geldiğinde kardeşimde rahat bir nefes aldı ve ilacı bıraktı, 2 gün sonrada bebeği doğdu.

hatta bebeğimiz kanalda bekledikçe ben ve annem başı şekilsiz olur, başı sıkıştı diye çok telaşlandık, hiç alakası yokmuş, yeğenimin başı o kadar düzgün muntazam ki boşuna telaşlanmışız :)

canım inşaallah senin bebeğinde sağlıkla güzellikle hayırlı vakitte gelir.

canım ya, 3+3 derken ne demek istiyorsun :)) yani ne zaman.

birkaç yerde başkalarından gördüm anlayamadım :) merak ettim

canım ya, 3+3 derken ne demek istiyorsun :)) yani ne zaman.

birkaç yerde başkalarından gördüm anlayamadım :) merak ettim

Haftamizi soylerken 34 hafta 3 gunluk demek yerine 34+3 digiyoruz ya 3hafta 3 gun yani 3+3 oki

tatlim aykalrini hafif yukari yap istrat baska cozum yok bunu bi kabullen....bi kac kez tekrar kanaldan cikan duymustum sanki ama naptiklarini bilmiorum bu biraz bebekle alakali hayatim ....bol suyun hep faydasi war kesinlikle cok ic...yat dinlen...bnmde taaaa en bastan beri erke dogum riskim war once akintidan sonra suyu azaldi simdi de kasilio dieee...3.aydan beri hemde....o yuzden kismet bitanem sadece dinle weee su ic sut ic sagligina dikkat et...ki erken bile gelse guclu gelsi kuzu...
Günaydınlar çok şükür doğurmadım akşam ama çok korktum. Bayağı sıktı kasılmalarım. Sabah'ta belim ve karnım ağrıyordu. Ay korkuyorum bebeğim valizi toplamaya başladı gibi geliyor. :18:

bende gittim ya en son acil dr a diom ki hareketsizdi sonra yedim mi ben serumu cadi meger cikis hazirligi yapiomus ta beni uyutuo...

kızlar, ben hiç hazırlamadım çantamı diyenler, ben şöyle yaptım kendi adıma,

1 küçük valize ev de olup da hastaneye gidecek malzemelerimi koyarak başladım. evde olan banyo malzemeleri, 1-2 uygun gecelik, bebek bezi 15-20 tane... böyle böyle başladım. hastane çıkışı yerine kipadan aldığım küçük tulum ve bodyleri koyup takımlar yaptım. bir bebek mazasında şapka ve eldiven aldım. kasılmadım yani ağır ağır hayati parçaları tamamladım. tavsiyem kefanızda buyutmek yerine ana parçaları bir araya getirmek. en azından kafanız rahatlar.

Selam kızlarim Nasılsıniz yazmasam da okuyorum sizleri. Cuma günü randevu muz vardı 1930gr olmuş minik gerçi ben panik yaptım diye dr acaba biraz fazla mi ölçü diye düşünmedim değil 4 haftada 300 gr alan bebeğin 9 günde 400gr alması mümkün mü bilemedim.
ağrılarımdan bahsettim istersen nst de bakalım dedi dedim kasilma değil sürekli ağrı spor sonrası kas ağrısı gibi magnezyum fayda etmiyor yattığım yerden kalkarken sağa sola dönerken çok oluyor hamıleliğin erken dönemlerinden beri var dedim 3 hafta yürüme dedi erken doğum riskin yok ama istirahat et önlem olsun dedi.
Bu sabah kocacik 6 da gitti ise ben de adam olacak çocuğu izledim elimde sutumle sonra
Saat 2 ye kadar ara ara uyanarak yattım ama çok agrim oldu kasıklarda bir de vajina içinde sızı hissediyorum hareket hissediyorum bebek daha doğum kanalında değil üstelik anlam veremedim
Benden hala süt gelmedi hatta banyo sonrası hafif sıktım ucunu tık yok inşallah sütlü olurum çok korkuyorum sütümün olmamasindan
Ilk catlagimla dün tanıştım gorumcem baktı ben gormedigim için tam gobegim in çevresinde yatay minik kızarıklıklar var çok kaşınıyordu zaten. Iyi dedi gorumcem catlamadin catlamayacaksin heralde diye. Maşallah dediği 40 gün yaşıyor sabah tüm karnımda kızarıklıklar vardı yol yol değil genel bir kızarıklık örümcek ağı sarmış gibi nemlendiriyorum sadece önlem olarak.
Kocaciklari uyuzluk yapanlar varmış kafasını Kırarım o kocalarin ağlatmasınlar sizi
herseyı mi yikadim utuledim yerlestirdim çanta hazır değil ufak eksikleri var bu hafta halledip hazır edeceğim inşallah...
Doğum şekli konuşulmuş ilk doğumum normal olsun istiyorum bir aksilik olmazsa normal yapabilirim inşallah sezeryandan çok tirsiyorum.izlerken içim bir fena oluyor

Ole iste

Çok konuştum yaaa...

Sabahtan beri temizlik yapıyoruz eşimle oğlumun odası. Oturma odası mutfak dip köşe temizledi kocam:) bana sildirtmedi bile ama ben genede çok yoruldum yaptığım da sunu buraya çek bunu sirkele demek bide tuvalet banyo yıkadım öldüm yorgunluktan yatıyorum şimdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar herkes iyidir insallah gecmise bakmadim. Bir derdim var :/
Cumadan beri oglumun hareketleri azaldi. Dikkat ediyorum da surekli hareket eden cocuk duruldu. Aksi gibi karnimin bir yerinde toplaniyor sanki kendini kasiyor. Cumartesi kontrolum var onu mu beklesem yoksa gitsem mi. Carsamba gunu nst baglamadi agrim sizim yok diye. Kendi kendime nazar degdirdim pif.

Canım bak gerçekten üzme kendini, Allah'ın da izniyle, bebeklerimiz bu haftalarda artık kendilerini kurtarabilecek zamanlara geldiler.
İşte son haftalarda sürekli stres yapmayın, her fırsatta dinlenin dedikleri bu olsa gerek. Bu sayfada kendini çok zorlayan bir sürü arkadaşımız var; ben de buna dahil olmak üzere... Bir anda suyun azalması, bebeğin içerde sıkıntıya girmesi, plasenta ile ilgili sorunlar vs. oluşabiliyor. Doktorunla ilgili söylediklerinde haklısın ama bu sorunlar önceden gözüke gözüke gelebileceği gibi, hiçbir belirti yokken ansızın da oluşabiliyor. O yüzden biz önlemimizi alıp dinleneceğiz, hele sen; sana kim bakabilecekse onu çağırıp ayaklarını yukarı kaldırıp yatacaksın. Birkaç hafta kaldı şunun şurası artık. Ben herşeyin iyi olacağına inanıyorum.

Hemen git neden bekleyeceksın kı ıcın rahat eder.

arkadaşlar bebeğinin başı hala aşağıya dönmeyen varmı?

30. haftadaki kontrolümüzde bebeğin kafası sağdaydı, doktor yan yatıyor demişti. ve bence hala yan yatıyor,

hıçkırıklar sağ tafarımda hala, aynı anda hem sağ hem sol tarafımda hareketleri hissetmem buna işaret , ve bu sezeryan nedenlerinden biriymiş galiba öyle okuyorum internetteki sitelerden. hayırlısı artık :26:

Son düzenleme:
ben 33+5 oldum bugün ama hala benimde dönmedi son ana kadar dönebilir canım merak etme

Bilgilendirme için teşekkürler doktorumla da konuştum epidural diyor ben korkuyorum, bakalım nasıl olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…