2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

haklisin Asiri sekilde simartilmis yasi 18 ama 14 mus gibi davraniyor cok pismaniz onu buraya kadar getirdigimize hata ettik
anneme kalsa 6 ay kadar sonra tekrar yine getirmemi istiyor annemde onun huyunu pek sevmiyor ve elinden geldigince benim yanimda kalmasini istiyor yillarca kalsa sesini cikarmaz zaten annem.... 6 ay kalsin dedik haziranda dönsun yeter dedik ki iyiki 3 ay daha vize vermemisler....
annemde 6 ay az 9 ay kalsin diyordu simdi anliyorum neden bukadar israrla benim yanimda birakmak istemesini... sorumlulugunu almak gercekten zor.
annem önumuzdeki kista yanina gelsin diyo ama tövbeee bidaha onu getirmem ve onun yuzunden kimseyi getirmeyide dusunmuyorum masrafini gectim bencilligi dusuncesizligi zoruma gidiyor.
arti hala dusunuyorum ya ben o esyalari aldigini esimin yaninda görseydim saklayamazdim bunu cunki sinir oldum banyoya girip kapiyi kitleyince bagirdim benim evimde benim esyalarimimi caliyorsun dedim iyikide esim evde degilmis de görmemis sinirim gecene kadar isten geldi...

Bogulma önleyici, yan yatma yastigi, emzirme yastigi vs hicbirini almadim ama panda yastigi aldim bebeklerin kafalarini duz zemine yatirdigimizda kafasi o sekli aliyormus bu panda yastigi öyle kalmasini önluyormus cok minicik bisey ve tempurmus isin ilginc yani bundan Turkiyede göremedim ilk defa

Hadi hayirlisi insallah hormonlu seyler bizler icinde zararli bize nasil kilo aldiriyorsa karnimizdaki minikleride irilestiriyor....
ruyama bile girmisti bebisimin cook tombikti annem masallah ne guzel kilolu diyor doktorda yazik hormonlardan böyle olmus diyordu bide bende tiroid var hormon ilaci aliyorum bunuda cok dusunuyorum insallah bebisimde cikmaz

ewet bende kirk yilda bi ciktim disari pazar die ama ufff.....simdi de cikicam bankaya hemde aksam yine dun gecenin gibi aynisini gecircem...

2 tane hurma yedım basımdan asagı ter boşaldı şimdide... gözlerım bı tuhaf.. neyın belırtılerı acaba..
Canim hala titreme varsa bi doktora git heleki bulantin varsa kesin git insallah cookktan gecmistir bunlar

Ayy arkadaslar sizllerle bu yola basladim ve nerdesyse yolun sonunageliyorum.dun oglumun odasini dzeltik
Perde siparis verddim otakilacak bu hafta kiyafetleri tam.safldece yikabacak ve hastane cantasi hazirlanaxak.saglim ici donmus oglum doktor dinlen dedi.zati hic bi is yaptigim yok
Yarin kadinim gelcek evi elden gecirecek
Az somra agdaya gitxem acaba bi soru olurmu

Rahimde yumusama oldugu nasil anlasiliyor canim. Doktor alttan muaynemi ediyor

eliyle açılmaya bakıyor, alttan ultrasonlada selvikse bakıyor. eskiden baktığında bir çizgi halinde olan rahim yavaştan margarita kadehi şeklini almaya başlamış, bebekte kafasını kadehe koymuş gibi görünüyor. sanırım yumşama o kadehin başı... normalmiş 36. haftada. yavaş yavaş tamamen açılacak ve bebek çıkacak. plesanta da yaşlanma kireçlenme başlamış. buna da normal dedi. bebek beslenemediği anda dışarı çıkar dedi. korkmama gerek yokmuş. ama bebek iri diye fazla durmaz 1 mayısa kadar dedi. muhtemelen 20 sinden sonra doğacak.

Benimde islerim var yapilicak ama iyiki camasirlari ve utulemesi bitti cogunun cok useniyorum yinede bu son haftalarda yorulmamak gerek en ufak yanlis harekette bebekler bizleri afetmeden geliverir

Eger göbisine dokunmamissan dogumdan sonra kendiliginden dökulurmus bizimkiler hep öyle oldu halamlar vs...
Bende cok tuylendim agdada tutmuyor ama dayanamayip karnima gelince almak zorunda kaldim esim her acip sevdiginde utaniyordum agdayla aliyorum insallah dogumdan sonra almam gerekmez....

Esinin o an verdigi tepki komikmis saklambac oynuyor babasi bil bakalim hangi organimin arasina saklanmis deseydin
bu babalar gercekten bazen cok komik olabiliyor..

selviks kadeh başı falan hiç bişey anlamıyorum Senin zaten mayıs sayılmaz tatlım kesin nisana gelir

Anladim cnm saol.Sadece sordum bebisim i tehlikeyd atmk istemem.,.

Ne demek. Hastanelerde kullanılan fetal dopplerin çok daha basit versiyonu, yani kan akışından bebeğin kalp ritmini, atımını duyabileceğiniz bir cihaz.Türkçe kaynak fazla bulamayabilirsiniz, bana çok güven vermeyişinin sebebi dediğim gibi hastanelerde kullanılan cihazların çok daha efektif oluşu ve kabul görmüş medikal ürünler olmaları, bu ürünü internetten edindim, onay belgelerini incelemek lazım, onaylıdır değildir araştırması size kalmış. Doktorumun önermeme sebebi ise, diğer tüm ultrason ve doppler uygulamaları gibi bebeğe yollanan yüksek frekanslı ses dalgalarının bebeği o süre zarfında rahatsız etme olasılığı ve ultrason başta olmak üzere fazla uygulandığı takdirde bebeğin ısısının yükselmesi.
Radyasyon, manyetik alan gibi bir durum olmadığı için ultrason, anne karnındaki bebeğe uygulanan en güvenli görüntüleme yöntemidir. Ancak bazı araştırmalar ultrasona bebeklerin yine de çok maruz kalmamasının bebeğin gelişimi için daha güvenli olacağı yönünde. Bu makalelerin geçerliliğini de kendiniz araştırmalısınız. Benim uzmanlığım olsa da, üniversiteye devam ediyor olduğum için direkt görüş belirtmem doğru olmaz.

Son düzenleme:
Anladim canim hayirlisi olsun erken yada gec onemli degil saglikli olsunda al bebegini kucagina insallah

sevindirici haberler değil mi? karnında güzel güzel beslenmiş bebiş ne mutlu! tebrik ederim şimdiden hayırlı uğurlu rahat huzurlu bir doğum ve doğumdan sonrası geçirmeni dilerim.

slm kızlar cuma kontrole gitmişdim dr enf olabilir demişdi birazda aşağı baskı yapıyor dedim. doğum tarihini 20 mayıs olarak kararlaştırdık ama dr usg ile altdan bakdı evet baya aşağı baskı yapıyor dedi erken gelebilir. ciğerleri gelişsin diye iyne vurdurucaz dedi yarın tekrar değerlendiririz dedi. iyneleri oldum ertesi gün sabah tekrar gittim nst de baya sancım çıkdı dr da serum takıcaz ilaç vericez dedi cumartsiyi hastanede geçirdim. pazar evde dinlendim evde ilaç verdi dr um bugun sürekli uzanıyorum bugünde var sancım bebek hareketlerini takip ediyorum. sürekli dr umla tlf da irtibattayız bu şekilde takipdeyim.

Valla ben de fingir fingirim. Iki gun oncesine kadar iki gune bir evi altust ediyordum. Tekme atmasa sipa hamile oldugumu bile anlamiyordum. Dun gece acile gittim dr biseyin yok deyince gaza geldim. Bugun yine giristim eve :) Perde konusunda guvenemiyorum kendime ama super bulasik yikiyorum :)) Mayista kadin gelecek oncesinde de ablamla annem. O zamana kadar dogurmam herhalde.

ayy hayırlısı.. inşallah guzel dogumlar nasıp etsın Allah :) nooooolursun hemencik yaz dogum hıkayenı! benden once dogurcaksın muhtemelen.. nooooolur unutma basın kalabalık olur ıllakı bılıyorum ama bızım topıktekı herkesı cok merak edıyorum nasıl dogum yapıcaz dıye.. helekı normal dogum... ınsallah nasıp etsın Allah..

ya valla ole hormonlu beslenıyoruz kı ben erken gelmesını gectım yavrum ıkı kafalı dogmasında onun derdındeyım...

Canim hala titreme varsa bi doktora git heleki bulantin varsa kesin git insallah cookktan gecmistir bunlar

yok yok gectı canım merak etme.. ama basıma ılk defa ole bıse geldı.. şaşırdım.. bilemedim napıcaamı :S degısıktı..

ınsallah benımkı de olmustur öle.. ılk doktorum "bu bebek erken gelecege benzıyor" demıstı ıkıncı doktorum " surprız yok hersey yolunda dedı... bakalım hayırlısı.. beklıcem ne zaman dogarsa o zaman gelsın yavrum.. ama ben hurma calısmalarına basladım sımdıden.. daha kolay acılıyormus hurma yıyınce bır de yuruyunce..

KIZLAR YA BISE SORCAM

Bu et benlerı bende aldı basını gıdıyor.. boynum gogus altım bılmemne heryerımde doldu tastı manyak gıbı!!

dogumdan snra dokulecekmı acaba?

bazıları şişip şişip kopuyo..

varmı sızde de ole bıse

Bende bi soru sorucam simdi senden asagi kalir yanim yok

Kardeslerinden en buyugude sen misin acaba :) ? Ben en buyuguyumde hic ablam abim yok

89lu bi ablam var ve 90li bi abim var karfesimde benden 16 yas kucuk cok caduu bisi ama cok bilmis,,. En Kucukler oleymis herhalde

89lu bi ablam var ve 90li bi abim var karfesimde benden 16 yas kucuk cok caduu bisi ama cok bilmis,,. En Kucukler oleymis herhalde
Iyi buyuklerin varmis benim gibi en buyugu degilmissin en buyugu olmak zor bence kardeslerinin sorumlulugu vs var...
annemlerin ilk torunu kaynanamlarinda 15. torunu geliyor
3 kiz ve en kucugumuz erkek sizin gibi 4 kardes :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…