Hastane cantami hazirliyim dedim ama havluda takildim... hastane icin bornozmu iyi olur normal buyuk bir havlumu acaba? ayni sekilde esim icinde havlu katicam kararsiz kaldim :040:
Slamlar arkadaşlarım.bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
bebek odamız+bambu beşiğimiz geldi çok şükür.odamızın halısı için alan çok büyük 6 metrekare halı alsam anca yeridir diyebilirim.
halı işini ne yaptınız?karakterli halı almak istiyorum ebatları küçük geliyor.diğer halılarda oturma odası halısı gibi...fikirlerinizi bekliyorum.
halılar ekte hangi halıyı tercih edersinizEki Görüntüle 1055929 Eki Görüntüle 1055931 Eki Görüntüle 1055932
36+1 günlük olduk bugün.işyerindeki son haftam.korkarak gelip gidiyorum ama.sizce erken doğum yada prematüre statüsünü ne zaman atlatıyoruz.
38.haftada mı?
bebek şekeri için eminönünden model beğendim sizce bu nasıl?
Eki Görüntüle 1055927
çikolata için melodi çikolata dan kilosu 80 tl dekorlu çikolata bu nasıl?
Eki Görüntüle 1055928
Neler yiyeyim cnm ayy moralim çok bozuldu. Hangi yicekler kilo aldırırki kızıma
Bugün dr kontrolümğz vardı plesanta yaşlanmış dedi su alt sınırda dedi ve en önemliside bebek büyümemiş hala 33 dedi. İzne ayrılman lazım dedi artık çalışamsz raporumu aldım ama yavrum için üzüldüm besleyememişşim hiç
sec in dogum yaptigini nerden ogrendiniz ben mi kacirdim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
selam kızlar
kaç gündür bende okuyamadım neler oldu doğuran falan oldu mu bilmiyorum herkes iyidir umarım ama heran benimki gelebilir.sormayın ne geldi başıma.doğum için ailemin yanına geldim. burdaki doktora muayene oldum nst de sancılarım çıktı.yüzde 60-70 lerde hemde.doktor dedi kasılmaların var hissetmiyor musun hayır dedim.hemen acilde serum bağlandı nidilat diye ilaç başladık kasılmalar için.kullanan var mı bilmiyorum.inşallah faydası olur.ertesi gün gel yine nst ye dedi.gittim ilaç henüz etkilelememiş.bu kez yüzde 80 lerde sancılar çıktı.alttan muayene etti.ve bebek çok aşağıya inmiş.kanala girmiş.açılmam yokmuş ama açılsa çıkacak çocuk başı çok aşağıda dedi.normal doğum olacakmış.ilaçla 1 hafta 10 gün daha keşke dursa dedi.bu hafta doğarsa belkide küveze girermiş.çok korktum çok üzgünüm.kilosu falanda çok fazla değil henüz.kızlar dua edin bebeğim dayansın biraz daha dursun.ilaçla durabildiği kadar duracak heran herşey olabilirmiş...beklemedeyim yani.bu arada benim hissettiğim tek şey göbeğimin sol tarafında zaman zaman bir şişlik ve toplanma hisssi.orası sanki yumurta gibi şişiyor tek tarafa toplanıyor.ben normal kasılma yada bebeğimin hareketi sanıyordum ama aklınızda olsun çokda sevimli bişey değilmiş o kasılmaymış.sık olursa aklınızda olsun takip edin sizde.ben anlayamadım başıma bunlar geldi...
slm kızlar cuma kontrole gitmişdim dr enf olabilir demişdi birazda aşağı baskı yapıyor dedim. doğum tarihini 20 mayıs olarak kararlaştırdık ama dr usg ile altdan bakdı evet baya aşağı baskı yapıyor dedi erken gelebilir. ciğerleri gelişsin diye iyne vurdurucaz dedi yarın tekrar değerlendiririz dedi. iyneleri oldum ertesi gün sabah tekrar gittim nst de baya sancım çıkdı dr da serum takıcaz ilaç vericez dedi cumartsiyi hastanede geçirdim. pazar evde dinlendim evde ilaç verdi dr um bugun sürekli uzanıyorum bugünde var sancım bebek hareketlerini takip ediyorum. sürekli dr umla tlf da irtibattayız bu şekilde takipdeyim.
Bugün dr kontrolümğz vardı plesanta yaşlanmış dedi su alt sınırda dedi ve en önemliside bebek büyümemiş hala 33 dedi. İzne ayrılman lazım dedi artık çalışamsz raporumu aldım ama yavrum için üzüldüm besleyememişşim hiç
Eki Görüntüle 1056121 Eki Görüntüle 1056123
Nasıl olmuş kızlar ??? Oğlumun bebek şekerleri.. Daha bitmedi tabi tülleri ile stickerlarıda olacak :)
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım oncelıkle hıc uzulme.. zaten bu ay alıyorlar adam gıbı kılo.. hem o bıraz genetık anne baba mınyonsa cok normaldır.. bır de bazı dr var cok olcuyor bazı dr var az olcuyor.. dogunca bellı olur o .. taze kasarın cok kılo yaptıgını duymustum.. ben ne bulsam yıyen bı ınsanım ama sana en cok kuruyemıs hurma ve taze kasarı onerıyorum.. hıcbıseyden kacma.. ne bulursan ye .. kararında ye tabı saldır demıyorum :)
kılosu yok dıye de uzulme.. dogunca beslersın evellallah hıcbıseycık olmaz. buyur bebişin
önce moralını yuksek tutacaksın
kasar peyniri, muz ve bulgu pilavi bebege iyi kilo aldiriyr.
bir de yesil mercimek corbasi cok iyi geliyr (dr.um gece acikirsan bu corbayinic dedi)..
Ben zaten bunları çok beğenmiştim biliyorsun :) hala da aynı düşüncemgözüm kaldı
Müthiş olmuşlar müthiş!! Ellerine sağlık canım :))
Çok şirinler ya :)
Yiyorum aslında ama ne bilim gerçi son 3haftadır çok yoğundu iş yerim çok aşırı yoruluodum ondanda olabilir mi diorum neyse artık dr umun dediği gbi yşyip soluma yatıcam saol cnm güsel cvbın için Allah razı olsun
kalp için kontrole gittiğim prof 35 hafta kontrolünde "oooo bebek çok buyuk kesin sekerli" dedi. 1 hafta sonra kendi dr 35 hafta ölçümünden 100 gr eksik ölçtü, ne boy ne kilo aynı çıktı. ya nasıl olur geçen haftadan beri kilo mu verdi bebek değince dr tekrar ölçtü hopppp benim bebek saniyeler içinde 3 cm uzadı, 400 gr şişmanladı... yani neye inanacağıızı şaşırdık. kg muhim değil ama gununu tamamlaması çok mühim.
ben nasıl beslendiğimi yazayım istersen,
2 yumurta min 1 yumurta yiyorum gunde, et balık tavuk haftada en az 5 gun yeniyor. kaşar, peynir kalıpla yiyorum, yoğurt ayran çok tuketiyorum. ama sut içemiyorum. buara dondurma falan da yiyorum.
3 litre su içiyorum.
elevit ve omega 3 (950-solgar) birer tablet alıyorum.
ammmaaaa 36.0 da tam 18 kg aldım.
sec in dogum yaptigini nerden ogrendiniz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Böbrek sıkıntmdan dolayı suyu hep çok içtim. Dr da anlam veremedi zaten dr umun dediği gbi artık yiyip soluma yatcam sabah erken kalkmıcam 15gün sonra tekrar gtcem inş normale döner. Eşimde bnde miyon tipliyiz ondanmı acaba dediö bilmiorum püffff
Eki Görüntüle 1056121 Eki Görüntüle 1056123
Nasıl olmuş kızlar ??? Oğlumun bebek şekerleri.. Daha bitmedi tabi tülleri ile stickerlarıda olacak :)
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim herseyin hayirlisi olur insallah senin icin... Turkiye gibi bir yerde ev isini yapicak birini rahat bulmak gerekir okadar da issizlik var halbuki...
ama dedigim gibi hayirlisini iste herseyden önce insallah bulursun insan herkesi evine almayada cekiniyor... insallah istedigin gibi bir yardimci cikar karsina
kızlar bugün 32 hafta raporumu almak için kadın doğuma gittim. su an 32+2 de olmam gerekirken bdp ölçümüne göre 34+6 ac ölçümüne göre 35+3 fl ölçümüne göre 33+6 çıktık dr bu bebek iri dedi. adet tarihimden eminim. şeker yüklemesi istedi daha önce yaptırdım normal çıkmıştı 18. haftamda. emin olmak için özel bir hastaneye gittim orada ki dr da aynı şeyi söyledi iri bir bebek olacak dedi 3800-4000 gr arası doğar dedi. ordaki ölçümler ise söyle bdp ölçümüne göre 33+1 ac ölçümüne göre 34+2 fl ölçümüne göre 33+4 kilosu 2323 gr boy da 45 cm. bu şekilde asla normal doğum olmaz dedi sezeryan olacakmış ama gününüde bekleyecekmişiz.
kısacası her iki dr da şeker olabilir dedi yarın 100 grlık şeker yüklemesi için gideceğim. ama korkuyorum umarım bebeğim sağlıklıdır. sizce haftamıza göre çok mu iriyiz.
Suyu az mı içiyordun canım? Neden alt sınırda çıktı? Dalokaysmam ında dediği gibi Ölçümler çok hassas olabiliyor belki bi daha ölçse daha büyük çıkacaktı. Bi daha ki randevun ne zaman? Bol bol ye ve su iç bakalım bu sefer nasıl çıkacak?
Çok şirinler ya :)
4 yillik makina muhendisligi okuyor.....ewet haklsin canim ya bursa zor oluo tabi benim icinde ama yol parasi bile onlardan ucuza gelio o yuzden degistirmedik....dr.nda memnunsan bi fiyat al bakalim belki o kadar ucuk degildir fiyat artik...burda dewlette yapmani tawsie etmem en kotu ihtimal zubeyde derim o da anca acil gidersen alir heralde bu aydan sonra dr kabul etmeyebilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?