2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Hastane cantami hazirliyim dedim ama havluda takildim... hastane icin bornozmu iyi olur normal buyuk bir havlumu acaba? ayni sekilde esim icinde havlu katicam kararsiz kaldim :040:

sezeryan olursan zaten yıkanmazsın, ama normal doğumda biz 2 gun kaldık ve ben duşa girdim. çok iyi gelmişti. hastane havlu vermişti, ah bornozum olaydı dediğimi hatırlamıyorum... heralde havlu yeter.

halıyı mumkunse makinada yıkanabilen anti alerjik ve kucuk boy al. çünkü Allah korusun alerji problemi çıkarsa hemen halıları perdeleri değiştirtiyorlar.

bebekler 36.0 itibari ile term ini gelişim sürecini tamamlamıs sayılıyorlar. ama 38 hafta doğuk kuveze alınan olduğu gibi 32 de doğup alınmayan duydum. bebekten bebeye değişiyor. ama ortalama değer 36.0.

cok cici sekerler.

Neler yiyeyim cnm ayy moralim çok bozuldu. Hangi yicekler kilo aldırırki kızıma

kasar peyniri, muz ve bulgu pilavi bebege iyi kilo aldiriyr.
bir de yesil mercimek corbasi cok iyi geliyr (dr.um gece acikirsan bu corbayinic dedi)..

kalp için kontrole gittiğim prof 35 hafta kontrolünde "oooo bebek çok buyuk kesin sekerli" dedi. 1 hafta sonra kendi dr 35 hafta ölçümünden 100 gr eksik ölçtü, ne boy ne kilo aynı çıktı. ya nasıl olur geçen haftadan beri kilo mu verdi bebek değince dr tekrar ölçtü hopppp benim bebek saniyeler içinde 3 cm uzadı, 400 gr şişmanladı... yani neye inanacağıızı şaşırdık. kg muhim değil ama gununu tamamlaması çok mühim.

ben nasıl beslendiğimi yazayım istersen,

2 yumurta min 1 yumurta yiyorum gunde, et balık tavuk haftada en az 5 gun yeniyor. kaşar, peynir kalıpla yiyorum, yoğurt ayran çok tuketiyorum. ama sut içemiyorum. buara dondurma falan da yiyorum.
3 litre su içiyorum.
elevit ve omega 3 (950-solgar) birer tablet alıyorum.
ammmaaaa 36.0 da tam 18 kg aldım.

sec in dogum yaptigini nerden ogrendiniz ben mi kacirdim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

syec nickli bi nisan annesi doğum yapmış ...Allah analı babalı buyutsun sec arkadaşımızada zaman versin....no panik....

Geçmiş olsun canm.. Zamanında gelir inşallah miniğin, hepimizin miniği.. Bazen bende de oluyor tek taraflı yumru gibi, totosu diye düşünüyordum hep acaba mı demeye başladım şimdi :)

Sana da çok geçmiş olsun canım, mayıs anneleri hep bi aksiyonla başlıyorlar güne bu sıralar :) korkma bak bi arkadaşımız da aynı ilaçla bayadır bebişi tutuyormuş içerde.. Sen dinlen, yat, hiç yorma kendini yeter, akıllıdır bizim miniklerimiz zamanında gelecekler inşallah..

Suyu az mı içiyordun canım? Neden alt sınırda çıktı? Dalokaysmam ında dediği gibi Ölçümler çok hassas olabiliyor belki bi daha ölçse daha büyük çıkacaktı. Bi daha ki randevun ne zaman? Bol bol ye ve su iç bakalım bu sefer nasıl çıkacak?

Çok şirinler ya :)

Yiyorum aslında ama ne bilim gerçi son 3haftadır çok yoğundu iş yerim çok aşırı yoruluodum ondanda olabilir mi diorum neyse artık dr umun dediği gbi yşyip soluma yatıcam saol cnm güsel cvbın için Allah razı olsun

Suyu az mı içiyordun canım? Neden alt sınırda çıktı? Dalokaysmam ında dediği gibi Ölçümler çok hassas olabiliyor belki bi daha ölçse daha büyük çıkacaktı. Bi daha ki randevun ne zaman? Bol bol ye ve su iç bakalım bu sefer nasıl çıkacak?

Çok şirinler ya :)[/QUOTE]

Böbrek sıkıntmdan dolayı suyu hep çok içtim. Dr da anlam veremedi zaten dr umun dediği gbi artık yiyip soluma yatcam sabah erken kalkmıcam 15gün sonra tekrar gtcem inş normale döner. Eşimde bnde miyon tipliyiz ondanmı acaba dediö bilmiorum püffff

Ben zaten bunları çok beğenmiştim biliyorsun :) hala da aynı düşüncem gözüm kaldı

Müthiş olmuşlar müthiş!! Ellerine sağlık canım :))

Çok şirinler ya :)

teşekkürler kızlarrr

aa eet o cok etkılıyor!! aman dıyım stres yok yorgunluk yok!! yedıklerın pufff dıye hava olur ucar gıder...

Yumurtayı haftada 2 3 kez yiyodum ona da dikkat edeyim nasılda artık evdeyim düzenli besleneyim işteykn ne kdr istesemde düzenli olmuodu hiç bişi

Ben onada çok inanıyorum genetik olarak anne babayada çok benziyor çocuklar. Bi arkadsım beş kiloya yakın doğmuş oğluda 4,5 kilo doğdu. Aynen zayıf doğan anne babadan da zayıf doğan çok bebiş gördüm. Biz eşimle şuan minyon değiliz ama ikimizde zayıf doğmuşuz 2700 civarında o yüzden bende çok kilolu bi bebiş beklemiyorum açıkçası. Zaten normal olacaksa çok kilolu olmasa da iyi olur sıkmamaya çalış tatlı canını eminim iki hafta sonra güzel şeyler duyacağız ozamana kadar işe yarar şeyleri ye ye ye ve ye

kızlar bugün 32 hafta raporumu almak için kadın doğuma gittim. su an 32+2 de olmam gerekirken bdp ölçümüne göre 34+6 ac ölçümüne göre 35+3 fl ölçümüne göre 33+6 çıktık dr bu bebek iri dedi. adet tarihimden eminim. şeker yüklemesi istedi daha önce yaptırdım normal çıkmıştı 18. haftamda. emin olmak için özel bir hastaneye gittim orada ki dr da aynı şeyi söyledi iri bir bebek olacak dedi 3800-4000 gr arası doğar dedi. ordaki ölçümler ise söyle bdp ölçümüne göre 33+1 ac ölçümüne göre 34+2 fl ölçümüne göre 33+4 kilosu 2323 gr boy da 45 cm. bu şekilde asla normal doğum olmaz dedi sezeryan olacakmış ama gününüde bekleyecekmişiz.
kısacası her iki dr da şeker olabilir dedi yarın 100 grlık şeker yüklemesi için gideceğim. ama korkuyorum umarım bebeğim sağlıklıdır. sizce haftamıza göre çok mu iriyiz.

Canım vallahi artık yazmaya çekiniyorum. Çünkü bizde, evimizde bir tuhaflık var sanacaksınız diye korkuyorum.
Çoğu da iş teklifini aldığı gibi yani hiç çalışmadan ortadan kaybolan insanlar... Yani işi, bizi sevmedi-beğenmedi bile diyemiyorum. Kapıdan çıkarken inşallah olur, tam istediğimiz bir iş bu diyorlar. İş teklifini alınca oluyor ne oluyorsa?

Türkiye'de işsizlik olduğu külliyen yalan. Herkes zengin olmuş. Ben 5 isteyene pazarlık yapıp 3'e ikna etsem diyeceğim ki; 5'lk işi buldu da ondan vazgeçtimgelmedi. Öyle bir durum da yokki, ne isterlerse kabul ediyoruz, tek dileğimiz dürüst düzgün çalışması. Karşılığında ekmeğini kazanması, sevgi-saygı görecek burada... (

Son gelecek olanı bulduğum gün, bir kadın aramıştı. Biz bulduk diyince, ah tam benim aradığım iş diyip çok üzülmüştü. Ben de kadına ısınıp kaydetmiştim numarasını. Bugun aradım görüştük. Testleri iyi çıkarsa başlayacak bu hafta. Çok olumlu intiba edindim. 5 vakit namaz kılıyormuş, inşallah aynı zamanda temiz, vicdanlı bir insandır diye dua ettim içimden.

Artık muhtaciyetimin son noktalarındayım(

Canım bir arkadaşımın oğlu sezeryanla doğdu 5.400 dü sanırım. Şekeri yoktu annesinin sadece bebek iriydi.
Kuzenim de aynışekilde 5 kiloya yakın doğurdu; şekeri yoktu. İlla şekerin olacak diye bir durum yok, varsa da bu haftaya kadar sornsuz gelmişsin hemen önlemini alırsın olur.
Benim fikrimi sorarsan da, 2500 bebeğin zayıf oldugunu düşünmediğim gibi, 3800 bebeğin de iri oldugunu düşünmüyorum. Hem sağlığı önemli hem de dışarda zaten hepsi kilo alıyorlar. Ek gıdalara başarılı bir geçiş, 1 yaştaki "yemeyeceğim" sendromunu başarıya atlatmak çok daha önemli bence mesela. Sağlıklı yesinler, herseyden yesinler de varsın biraz kilolu ya da zayıf olsunlar.

Merhaba mayis anneleri ankarada ilk uc dogum cekimini ucretsi yapiyorum yararlanmaknisteyen olursa mesajla ulasirsaniz cok sevinirimm:)

Böbrek sıkıntmdan dolayı suyu hep çok içtim. Dr da anlam veremedi zaten dr umun dediği gbi artık yiyip soluma yatcam sabah erken kalkmıcam 15gün sonra tekrar gtcem inş normale döner. Eşimde bnde miyon tipliyiz ondanmı acaba dediö bilmiorum püffff[/QUOTE]

Su olayı çok farklı birşey değil mi? Sağlıkçılarımız çok daha güzel anlatır ama bebek anne karnındaki suyu yutup mide, bağırsak ve akciğerlerini çalıştırıyor. Sonra çişini yapıyor. Bu döngü doğuma dek sürüyor. Bebek henüz dışardan hiçbir gıdavb almadığı için bu sıvı toksik madde içermiyor yani maksat doğumdan sonra ilk sütle çalışacak olan sistemin içerde pratik yapıp işlemesi. Miktar olup bebeğin içtiği kadarını işemesi lazım. Başka sebepleri de var tabii ama genel mantık olarak su azlığı bu demek oluyor değil mi? Bebeğin içindeki bulunduğu sıvının azlığı.

zubeydeye de bi kac kez gttm canm ama son an bi supriz yasamak istemem.smdlk normal dogum 1000 tl olrk knstk ama nasip artk.senn belli mi doktorun filan.nasil bi riskin var.ilac filan mi aliosun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…