2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Bende bugün gideceğim çok merak ediyorum bakalım ne diyecek.

gözlerim doldu okurken inşalah ikinci bebeğin seni bekletmez o kadar

iki bebeğimide tüp bebekle yaptım seni çok çok iyi anlıyorum canım

Merhaba kizlar bugun kontrolum vardi gittim cok sinirim bozuldu doktor bebegimin kafasi boyu herseyi haftasiyla uyumlu ama gogus bolumu 29. Haftada kalmis gelisim geriligi dedi allak bullak oldum ya kilosunu 1650 dedi bu cocuk 15 gunde 150 grammi aldi neyse bastim gittim baska hastaneye baska doktora bidaha muayene oldum gelisim geriligi felan varmi dedim bu doktorda hayir gayet normal bebek 2 kilo hersey cok guzel dedi gelde cildirma demedim artik ona bisi ama kafam karman corman ciktim yani 350 gram fazla soyledi bu doktor bukadar fark olurmu

Bende bugün gideceğim çok merak ediyorum bakalım ne diyecek.

gözlerim doldu okurken inşalah ikinci bebeğin seni bekletmez o kadar

iki bebeğimide tüp bebekle yaptım seni çok çok iyi anlıyorum canım
Simdiden acaba ikinci olucakmi olmuycakmi diye dusunuyoruz esim korunmama bile karsi artik ya hemen olursa diye korkuyorum bir yandan diger yandan da ya yine 4 yilimizi alirsa ne diyim hayirlisi olsun insallah...
ne guzel 2 tup bebekte tutmus benimde 5 yumurtadan 2 sini kullanmistik hala dondurulmus 3 yumurtam var suan :)

Son düzenleme:
Kizlar yaa mesajimi niye görmezden geliyonuz bana akil verin cokmu cimrilestim fiyati normalmi alsammi fikrinizi söyleyin bari sipariste versek 1-2 hafta alabilir vaktim kisitli daha pis kokusu cikicak silicem esyalarini dizicem :26:

ilkine kafani takma ordakiler fazla abartiyor ya olurmu orasinda gerilme burasinda ilerleme var turk doktorlarindan duyuyoruz böyle seyleri hep....
burada hic duymadim bunlari yok catin musait degil sezeryan yok gerileme var tahlil hep para tuzagi bunlar eskiden annelerimiz kontrole bile gitmezlerdi yoktu cunki... sonuc cogumuz saglikliyiz sukur

benimkilerde dondurulmuş embriyo.hatta bu ikinci oğlumla beraber dondurduklarım yani 5 yıllık donmuş embriyo.tutmaz diye düşünüyordum 5 yıldan sonra ama mucize işte yaşayacak ömrü varmış miniğin.aslında abisiyle genetik yıl ikizi olmalarına karşın 5 yaş fark olacak arada.

bizde hiç korunmuyoruz ama bizim normal yolla olma şansı çok az hatta hiç yok.senin normal olmuş canım bence korun en azından bir iki yıl yine olur bence.

selam kızlar aslında hep buralardayım okuyorum ama yazmıyorum pek tembel oldum da :) minişimizin bir perdesi kaldı herşeyi hazır. herşeyini de bu hafta sonuna kadar yıkayıp ütüleyeceğim. çantamızı hazırlayacagım. haftasonu evdeki halılar yıkanmaya gidecek evin tüm temizliği haftaya yapılacak ve halılarda gelip serilecek ve artık ufaklıgı beklemeye başlayacagız :)

Hastaneye geldim doktor ölçtü biçti normal dedi 2300 gr mış iyi dedi çok şükür şimdi nstye bağlı yatıyorum inşallah bundada bişey çıkmaz.içim rahatladı hareketleri az dedim bir gorum yapmacı nst sonucuna göre konuşucaz dedi .

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar 34+6 hadtalık 85 kiloyum 20 kg aldım 38+5te sezeryan olacağım tabi oğlum beklerse

Nasılsınız şekerler?
ben 1 saat ütü yaptım, şimdi yarım saat yatarım valla...kendimi çok hantal hissediyorum;(

Bizz iyiyiz minişimle :) El sallıyoruz size
Ütü çok yorucu artık,bide ütü yapınca benim hemen sağ elim kolum fln şişiyor sıcağından..
Haftasonu İzmitten döndük arabada küçük su şişesiyle yıkandım bi nevii :)

1 saat çok uzun,sırtın ağrımadı mı? :)

Canım bence hiç takılma,kendine edersin..Geçtiğimiz sayfalarda var bak arkadaşlada konustuk bana da oldu aynısı..
Doktorlar kendileri kabul ediyor zaten,ölçümlerin hepsi aynı olmaz diye..O kadar büyük bir sorun olsa diğerindede çıkardı..
Bu haftaların modasıda bu galiba doktorlarda anlamadım gitti,tutarsızlar

Kizlar yaa mesajimi niye görmezden geliyonuz bana akil verin cokmu cimrilestim fiyati normalmi alsammi fikrinizi söyleyin bari sipariste versek 1-2 hafta alabilir vaktim kisitli daha pis kokusu cikicak silicem esyalarini dizicem :26:

Canım dolaba fln ihtiyacın varsa al tabi kii,hep lazım olacak birşey zaten..Ama sadece alt değiştirme olsun vs diye düşünüyorsan kendinizi biraz daha sıkmana gerek yok bence

Bir minik bize Nst'den bağlanıyorr
İnşallah güzel haberlerle çıkarsın canım..

Özledim bende yaa,geçmek bilmedi bugün,yarın saat 2 nasıl olacaksa

Eki Görüntüle 1058023

Kızlar 34+6 hadtalık 85 kiloyum 20 kg aldım 38+5te sezeryan olacağım tabi oğlum beklerse

Maşallah ikinizedee
Hamile olmak çok güzel,tamam sıkıntıları var ama çok tatlı göbişler :)))

Sevindim.ben agda yaptiramam canim cok kiymetli

Oh ne güzel kolay gelsin canım Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

1 haftadir bebisimin hareketlerini gunde ya 3,4 kez hissediom sadece kasilio ve gevsio herhalde cok buyudu sigmio.,.

Nette de böyle yazıyo zaten hareketleri azalırmış doğum için enerji toplamaya çalışırmış daha çok uyuyorlar artık

Herşeyi dört dörtlük seven biriysen al canım ama borca harca gireceksen gerek yok bence zaten bikaç aya kadar dönmeye başlıyolar orda burda heryerde altını değiştirebilen pratik bi kadına döneceksin merak etme

Deneyimli anneler ya da konuyla ilgisi bilgisi olanlar var mı arkadaşlar? Bir bakar mısınız?

http://www........................./2011/08/gebelikte-hamilelikte-grup-b-streptokok.html

Link çıkmazsa konu başlığı ;

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) GRUP B STREPTOKOK TARAMASI VE YENİDOĞAN ENFEKSİYONUNUN ÖNLENMESİ

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) GRUP B STREPTOKOK TARAMASI VE YENİDOĞAN ENFEKSİYONUNUN ÖNLENMESİ

B GRUBU STREPTOKOK BAKTERİLER (GBS) VE HAMİLELİKTE TARAMA YAPILMASI
B grubu streptokok bakteriler (Streptococcus agalactiae) hamile olan veya olmayan kadınların vücutlarında yüksek oranda bulunan bakterilerdir. Bu bakteriler kadınlarda gastrointestinal sistem (mide barsak sistemi, rektum), genitoüriner sistem (vajina, serviks üretra, idrar yolları), boğaz, deri gibi organlarda hiçbir hastalık oluşturmadan normal florada bulunan bakterilerdir. Hamile olan ve olmayan kadınlarda yapılan araştırmalarda bu organlarda grup b streptokok bakterilerinin saptanma oranları %3-40 arasında (ortalama %10) değişmektedir.

Gebelik, doğum ve bebek konusunda grup B streptokokların önemi nedir?
Grup B streptokok bakterileri bulunduran hamilelerin yaklaşık yarısının doğum sırasında bu bakteriyi bebeğine geçirdiği belirlenmiştir. Bu bakteriler bebekte pnömoni (zatürre), menenjit, sepsis (vücutta yaygın enfeksiyon) şeklinde ciddi neonatal enfeksiyonlara yol açabilir, ölüme neden olabilir. Yaşamaya devam edebilen bebeklerde yüksek oranda felç, körlük, sağırlık gibi problemler meydana gelebilmektedir. Grup B streptokoklar bebeğe hamilelik sırasında geçmez, doğum sırasında bebek vajinada ilerlerken temas ile geçer bu nedenle önlemek için doğuma yakın dönemde antibiyotik kullanılır. Grup B streptokoklar yenidoğanda sepsis ve menenjitin en sık nedeni olmakla beraber doğum sırasında bakteriyi alan her bebekte hastalık meydana gelmez.
Grup B streptokoklar ayrıca annede idrar yolu enfeksiyonu, endometrit (rahim enfeksiyonu) gibi durumlara neden olabilirler.

Tanı ve Tarama:
Amerika Obstetrisyenler ve Jinekologlar Koleji (ACOG) ile Hastalık kontrol ve önlem merkezi (CDC) yukarıda anlatılan risklerin önlenmesi amacıyla bütün gebelerde 35-37 haftalar arasında grup b streptokok varlığının taranmasını önermektedir. Tarama amacıyla vajen, serviks ve rektum kültürleri yapılır. Bu bakteriler kendilerine özel kültür ortamında kolaylıkla tespit edilerek tanınırlar.

Tedavi ve Önlem:
Grup B streptokok bakterileri tespit edilen hamilelere antibiyotik proflaksisi verilmesi önerilmektedir. Bu sayede bakterinin anneden bebeğe geçişi önlenebilir.
Ayrıca daha önceki gebeliklerinden sonra bebekte grup b streptokok enfeksiyonu saptananlara, doğum sırasında ateşi yüksek olan annelere ve uzamış membran rüptürü olan annelere (doğumdan önce suların gelmesine rağmen 18 saatte doğumun gerçekleşmemesi) aynı şekilde antibiyotik (Penisilin G, Ampisilin) proflaksisi önerilir. Grup B streptokok taşıyan annelerin bebeklerini emzirmelerinde bir sakınca yoktur.

Son düzenleme:
Slm kizlar
kontrolden geldim.guzel kizim 2770 gr olmus.3haftada 750 gr almis.masallah.bebegim baya asagidaymis.1 haftadir agirlasmamin agrimin nedeni belli oldu.2 hafta sonra gidecegim hersey iyiymis yakinda dogum beklemiyormus.catiya 2 hafta sonra bakacak.ntsye girdim.sancim pek yok...sonunda gonlume gore dr ve hastane buldum

Anestol ve pudra kullanarak deneme tavsiye ederim Anestol ağrı kesici bir krem hafif de olsa uyusturuyor dr uma sormustum kullanabilirsin demişti yapışkanlı etkisini azaltmak için de pudra iyi oluyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…