- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Kasilmada karnimiz sisiyor ama sisiren bebek degil elleyince bosluk olduğunu hissedersin balon gibi bi kac saniye surup iniyormus karin... bendede var bu arkadas bilmedigimi söyleyince bunu demişti ☺ birde sendede olabilir suan gayette normal olmasi....canım çok saol karşılaştırma yaptım 3ü haric gerisi aynı :) bu sıralar bende aşırı uyku hali var çok uyuyorum. akıntımda nedense olurdu kesildi birden. 10 kilo aldım el ve ayaklarımda şişme yok şimdilik. yalnız belim ve sırtım şimdiden çok ağrıyor bu kasılmanında nasıl bişey olduğunu hala daha anlamadım :) nereden giriyor ne oluyor tam bilmediğimden kasılmam varmı yokmu bilmiyorum
Geçen hafta kasilmalarim oldu kizlar soylememis olabilirim belki önceki dogumumda sezeryan oldugu icin acilma olabilir dikislerinde dedi 38. hafta alalim artik dedi. Zaten artik cok zorlaniyorum. Icim icime sigmiyor bugün :)
Geçen hafta kasilmalarim oldu kizlar soylememis olabilirim belki önceki dogumumda sezeryan oldugu icin acilma olabilir dikislerinde dedi 38. hafta alalim artik dedi. Zaten artik cok zorlaniyorum. Icim icime sigmiyor bugün :)
Kasilmada karnimiz sisiyor ama sisiren bebek degil elleyince bosluk olduğunu hissedersin balon gibi bi kac saniye surup iniyormus karin... bendede var bu arkadas bilmedigimi söyleyince bunu demişti ☺ birde sendede olabilir suan gayette normal olmasi....
Birde sismelerim son 1 ayda cikmaya basladi kilonda cok iyimis ideal olani almissin ne guzel tuzlu seyler tuketmemeye calis insallah sisliklerin olmadan atlatırsin
Erken degilmis bebegin gelisimine bakiyor doktor 40.haftamizi dolduruyoruz ins.21 gun sonra daha fazla kalirsa bunalir dedi.Herkese ayni yontem uygulaniyormus bir kac kisiye sordum onlarda oleydi.Hatta sira bejleyen bir bayala konustum 37 haftalikti ama doktor 40 haftasini doldurmuz diip ona gun vermis.7-8 ay mı erken inmiş bende inerse doğum yakın 40'ı beklemeden bebek gelir sanıyodum
Ayy ins.Rabbim sanada bebisinide saglik,sihhat ve mutluluk verir ne guzel mucizeni eline alicaksin ins.Kizlarrrrr doktordan geliyorummmm önümüzdeki carsamba doguruyorummmm dua edin bize :18:
Cok gecmis olsun Allah acil sifa versin annene insallah bi an önce jendini toplar... elinde degil biliyorum ama hic depresyona girme zamani degil bebisin annen icin guclu olman lazim şimdilik. Allah baska dert vermesin bunlar halledilir seyler benimde temizligim var ama yapicak hickimsem yok...selam kızlar,
geçmişi tam okuyamadım umarım herkes iyidir.
oğlum ve ben iyiyiz ancak anneannemiz hastalandı, kaç haftadır onunla uğraşıyoruz evimin yolunu unuttum nerdeyse. kalp krizi malesef.ona en çok ihtiyaç duyduğum zamanda...bebeğimiz 15 gün sonra sezeryanla gelecek inşallah ama bebeğimin hazırlıkları ile ev ile uğraşacak durumda değilim. ağrılarım var ve hala çalışıyorum önümüzdeki haftaya kadar dayanmalıyım. temizlik falan hak getire, bir kadın ayarladım ama inşallah yarı yolda bırakmaz doğumdan önce temizlicek. kv de hemen gelsin istemiyorum doğumdan sonrası için lazım çünkü. bakıma ihtiyacım olacak...doğurmadan lohusa depresyonuna giriyorum sanırım.
Gördugun her merdivenden in... sonra cikip tekrar in yorucu ama biz merdiven indikce bebisler yerinden hopluyo hafiften ve aşağı iniyorlar...günaydın kızlar.
dün yazdıklarım geldi mi bilemedim.geçmişe dönük okudum görmedim yazdığım mesajı.yeniden yazıyorum.
dünki kontrol de kızmın 2,910 gr.olduğunu,pozisyonunun uygun olduğunu,kordonunda sorun olmadığını söyledi.65 ile başladım 78 deyim şuan,1,75 boyum normal doğum için bir engelim olmadığını söyledi..ancak bol bol sezaryen olabileceğine dair sinyaller verdi..
benim ilk doğum olacak kısmetse.tartışmasız normal doğum yanlısıyım.allah nasip ederse tabi ki.risklerimiz oluşmaz ise.ancak doktorum kesecek belli.
bebek 2 hafta içinde aşağı gelirse kendiliğinden normal doğum süreci başlar dedi.ben oturarak çalışıyorum.sürekli bunu söyleyip duruyor.çok hırslandım.bu hafta çalışma sürem sone eriyor allah kısmet ederse haftaya hep yürüyüş yapıcam.
sizce bebeğin daha fazla aşağı gelmesi için ne yapabilirim.tavsiyelerinizi bekliyorum
bu arada gögüs ucu kredi kullanmaya başlayabilirisin dedi.
Canim bizimkinden memnunum da markayi bilmiyorum gardiropta yuksekte oldugu icinde bakamiyorum :)) iyi hatirlattin dikilicek esyamda var benim esim gelince markayada bakarım dikislerimide hallederimcok alakasız olacak ama oncelıkle gunaydın kızlarcımmm :)
alakasız olacak olan konuya gelırsek; dikiş makinesi almak ıstıyorum.. singerin 5523 unu begendım.inşallah memnun kalırım..
var mı aranızda kullanan ? veya tavsıye edebılecegınız makine?
Ayy öyle deme insallah degildir yaa( bugun hicbiseyim yok ama dunu dusunmek bile istemiyorum wc de sabahladim. Dogum belirtisi olsa devam ederdi bugunde dimi :18:
tatlım çok beğendm herşeyini maşallah güle güle kullanın hele emzirme koltuğu na bayıldımmmmmmmmmmmsağlıkla sıhhatle büyüt içinde bebişini inşallah. sen de çok tatlısın bu arada
Kizlarrrrr doktordan geliyorummmm önümüzdeki carsamba doguruyorummmm dua edin bize :18:
Cok gecmis olsun Allah acil sifa versin annene insallah bi an önce jendini toplar... elinde degil biliyorum ama hic depresyona girme zamani degil bebisin annen icin guclu olman lazim şimdilik. Allah baska dert vermesin bunlar halledilir seyler benimde temizligim var ama yapicak hickimsem yok...
Ayy kiyamam yaa mimikleri olusmus desene insallah 3 hafta daha bekler... ayip bize hastane cantamiz bile hazir degil :))) bende 36+3 um +tembelim sanirim... daha 25 haftallikken herseyi alayimda hazirliyayim diyen ben simdi useniyorumKızlar dün kontrolümüz vardı. Kızımın yüzünü gördüm net şekilde, gözlerini açıp kapatıyordu sureklı. Sonra bır anda ağlamaya başladı evet şaşırmayın yuzunu burusturup bıldıgınız ağlayan bebek suratı yaptı. Sanırım uyumak ıstıyordu ultrasondan rahatsız oldu.
O kadar duygulandım ki, içgüdüsel olarak kucağıma alasım geldi biran karnımdaolduğunu unutup. Kıyamam meleğime:)
Buarada gece dörtten beri aşağı kısımda aşırı baskı ve acı var. Sanki tuvaletim var gibi, ya da affedersiniz tam vajina bitimin tekme atıp acıtıyor gıbı. Tecrubelerım dogum kanalına gırmeye calısıyor dıyor. Gece sefer girip sonra nasıl olduysa cıkıp tam tersi dönmüştü.
4 dönüyor kızım bir rahat dursa 3 haftacık daha nolurrr... Hastane çantamı yerleştirmedim daha ayıp bana. Bebek şekerlerimi de haftaya yapacaktım.
Buarada 35 hftalık 2700 gr.
Dün başlayan yardımcıyı çok sevdim çok ısındım. Bugun testlerı de ıyı cıktı. Insallah artık bır sorun cıkmaz.
Kizlarrrrr doktordan geliyorummmm önümüzdeki carsamba doguruyorummmm dua edin bize :18:
canım bence senin gözüne büyük geliyordur ... ben oğluma hepi topu 1 ay zor giydirdim yeni doğan kıyafetlerini, zaten iri doğmuştu ...hızla büyüdükleri için malum ,aldığn kıyafetler tam miniğine göre için rahat olsun
İri bebek değilse tam gelir minikler. 3.5 tan büyükse 0-3 olmaya başlayabilir:)
0-3 ay yaziyorsa yenidogan olmuyor o canm malesef yanlis almissin bendede 0-3 ay var ve yeni dogan var aralarinda da bayagi bir fark var
Markadan markaya degisiyor ben 3 ayri marka aldim 2 tanesi ayni 1 tanesi kucukmus birde coook eskiden henuz nisanliyken ucuzdu diye almistim 2-3 hastane cikisi 5 li set 5 liraydigecen yikadigimda baktimda resmen premature giysileriymis onlar ama ozaman nerden bilicektim ki
Ayy sizi kiskaniyorum valla ne guzel azicik kalmisgunude belli olmus herseyi ona göre hazirliycaksiniz bende ne zaman doguracagimi bilseydim ona göre hazirlanirdim daha hastane cantamiz bile hazir degil tembelligim sagolsun
Standart oluyor cnm; newborn'a denk gelen beden ama sana bol gorunduyse bır yanlıslık olmasın o ıste cunku cıdden cok mınık oluyorlar.
Teyzeme gitmiştim beni çok merak ediyordu,özleşmiştik,o torunlara baktığı için gelemiyor buara gelemeyecekte ondan,hem değişiklik olur dedik :))
Evet adapazarındayım :) Bir kişicik olsaydı burada çok sevinecektim :)
Maşallah miniğee
Sevindim yapmadığına :) az daha alışırsın bu fikre :)
Doktorla konuşmadım canım yarın soracağım..Bugün bir sayfada denk geldim araştırdım..Meğer 35-37 hafta arası gereken birşeymiş..
Bilginde iyi oldu,sağol..
Plasenta için cuma dopplere girecem,inşallah plasentada bu testlerde engel olmaz normal doğuma..
Basket kısmı doğru göbiş çok tatlı,ama kendinede haksızlık etme :)) Hiç abartılı bir halin yok :) maşallah..
Ayy kiyamam yaa mimikleri olusmus desene insallah 3 hafta daha bekler... ayip bize hastane cantamiz bile hazir degil :))) bende 36+3 um +tembelim sanirim... daha 25 haftallikken herseyi alayimda hazirliyayim diyen ben simdi useniyorum
Canim malesef bizim burada model okadar azki bende neyi alicagimi bilmiyorum bebek odasina yakisir bir sifonyer de o fiyata geliyor nerdeyse ama ikeadan normal bir sifonyer almak istersem 150 lirayada bulabilirim bi kac secenek ekliyim buraya en gec yarinda kararimi vereyim artik nede olsa daha gelmesi var bunun
Teyzeme gitmiştim beni çok merak ediyordu,özleşmiştik,o torunlara baktığı için gelemiyor buara gelemeyecekte ondan,hem değişiklik olur dedik :))
Evet adapazarındayım :) Bir kişicik olsaydı burada çok sevinecektim :)
Maşallah miniğee
Sevindim yapmadığına :) az daha alışırsın bu fikre :)
Doktorla konuşmadım canım yarın soracağım..Bugün bir sayfada denk geldim araştırdım..Meğer 35-37 hafta arası gereken birşeymiş..
Bilginde iyi oldu,sağol..
Plasenta için cuma dopplere girecem,inşallah plasentada bu testlerde engel olmaz normal doğuma..
Basket kısmı doğru göbiş çok tatlı,ama kendinede haksızlık etme :)) Hiç abartılı bir halin yok :) maşallah..
Canim benimde sifonyere ihtiyacim var oyuzden almak istiyorum daha cok 6. aydan sonra bebegin dönme dusme ihtimali oluyor ozamanlar kullanmam önemli degil ama o sifonyer bana lazim :)) modelde kararsizim fiyattada kararsizdim baska bir ulkeye tasinma ihtimalimiz var diye belki 6 ay belki 1 yil sonra belkide hic bilmiyoruz 6 ay icin kullanma ihtimalini dusununce cok gereksiz geliyor ama dedigim gibi bellide degil ki...
esimin isine bagli hayirlisi artik alicam gibi
Canim karistirdin sanirim benim ilk bebis bubirde bebeginkini bosver evimde hic sifonyer yok... bebek icin almak istiyorum minik esyalari fazlasiyla olucaktir alt acma bezleri islak mendilleri sorabi önlukleri vsvs,... daha cok bunlari katmak icin almak istiyorum 6. aydan sonra kullanmak tehlikeli dediler kurstanda... 6. aydan sonra altini degistirmem ustunde.....
egerki baska ulkeye tasinmasak yillarca sifonyer olarak kullanmaya devam ederim diye dusunuyorum..
Canim bebis asagidaysa cok hareket etme yat uzan sol tarafina bazen ayaklarini havaya kaldir uyudugunda yastikla destekle....
insallah iyi haberlerle gelirsin ve insallah dogru zamani bekler bebiss
Bizim bu hassaslastikta olmamiz normalde diger insanlarin bizden beter olmasini anlamiyorum bozma moralini gerekirse tavrini koyarsin kendi duzenine göre halledersin herseyini...anneannen icin gecmis olsun insallah bi an önce kendini toplar...
Benimde eltiler var beni sinir eden ama iyiki mesafeli davraniyorum hepsine yoksa yaris icindeler kizdirmak icin birbirlerini... bugunde eltim aradi beni bebek icin hazirlik bittimi vs diye bitti sukur cogu dedim.... buranin kiyafetleri buyuklerinki gibi sade degil daha guzel biraz renkliler hic olmazsa dedi ve bana esyalari asiri pahali olan marka bi yerin adini verdi oradan alabilirsin diye ki kendiside ordan almaz maksat orda var guzelleri kolaysa git al demek istedi....
bende anneannesi sagolsun 1 yasina kadar giyecegi esya yolladi okadar guzellerki isvecin bebek magazalarina girince bile kiyafetlere bakasim gelmiyor artik dedim nede olsa Turkiyenin rengarenk bebek kiyafetiyle burdaki hicbir bebek magazasini yaristiramayiz dedim birazda olsa kizdirdim sanirim onu... haklisin Turkiyede bebekler icin olan secenekler burda yok dedi .....
Burda bebek eldiveni bile yok malesef hic görmedim simdiye kadar Turkiyede 1 liraya satilan sapkayi burada 30 liraya satiyolar tulumlari desem asiri sade ya yildiz resimi var yada cicek... secenek model cok az cicilerimiz Turkiyeden geldi dedigimde bile icleri gidiyorbu yuzden bende hepsine diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?