Bestekiz beni de ekler misin. Odanizi cooooook merak ediyorum.
gecmis olsun canim ihlamuru ihmal etme icine zencefil tarcin falan da koy....
wallaa ben cok acik saldigimi 1 hafta once solemistim....ne cukalata dondurma ne cips cekirdek tursu bile yemiodum...ama noktaaa bu gunler geri gelmicek bu zewki bidaha tadamicaz.....bu fakli boyuttu birde psikoloijisi war belki 8 aydir ilk kez cips yedim ama yemek degil yuttum patates kizartiim yaninada pizza ve cola....saka yapiom sanma esime iki gozum iki cesme yalwardim yakardim hickira hickira da oyle.....hala cakir keyfimmm dicek yok mutluluguma.....( isimleri ile yazdim kizlar ozur dilerim akil edemedim o an)
Cnmmm nasıl olalım ii olmaya çaışıoruz bnm minikin gelişimi33te kalmış ona üzgünüm.sen nasılsın senn taş problmn vvardı demi yanlış hatrlamıosam naptın onu inş bebişlerimiz sağ salim kucağımıxa gelir
Günaydın kızlarr
bende el ve ayak izi olan albümden almak istiyorum, internetten alamıyorum kredi kartı kullanmadığım için, ankarada satılan yerler var mı bildiğiniz?
çok beğendim.
Ellerine sağlık.şişe+süs+kolonya ne kadara mal oldu acaba.
Hayirli olsun canm seklide rengide cok hos gule gule kullanin insallah da bayagi buyukmus zaten... icinede fazlasiyla esya sigar gibime geldi
ben ikeadan bunu aldım canım :) ınsallah memnun kalırım.. malesef yer itibariyle bunu almak zorunda kaldım.. odamız bıraz ufak sıgmıyor baskası..Eki Görüntüle 1059690
Masallahbende bebek karnıma dayanıyo semsert oluyo karnım o esnada bebeğim hareket ettiğinde canım yanıyo aşağıya doğru baskı yapıyor sanki gerilir gibi ben onu kasılma sanıyordum ama sende boşluk olur dedin demek benim kasılma değil oğlum yapıyoraman doğuralım artık ya 1 yanlarım hariç hiçbiyerimde çatlak oluşmadı inş. bir ay daha dayanır vücudum sende dikkat et canım tuzla alakası yok aslında ben hep baharatlı beslendim çok seviyorum çünkü az tuzlu yemekte yiyemem hayatta bence bünye meselesi zaten 40 kiloyla hamile kaldım en çok dikkat ettiğim şey sürekli yatarken bacaklarımın altına elime ne geçerse koyarım yüksek olması için hem ağrılarıma iyi geliyor bence ondan şişmiyorum sürekli bacaklarım rahat edeceğim şekilde havada duruyor
inş doğum sancısı değildir canım biraz daha dursun bebiş güzel haberlerle gel inş
Bebegin gelisimini tamamlamistir ins.canim gevsemeye calis.Artik akcigerleri gelisimini tamamlamistir saniyorum.Kuvezede almazlar kilosu iyiydi sanirim.Bizi haberdar et.Allah hayirlisini versin ins.
Canım çok geçmiş olsun inşallah hayırlı güzel haberlerle gel...
Yazarım tabi arkadaşım evmanya diye bir siteden almış, arkasında da ekohalı yazıyor disney felan öyle şeyler yazıyor sağ olsun kuzenim. Üniversitesini ben okuttum o da şimdi işe girdi, almayacağımı duyunca halıyı dayanamamış almış zaten hormon patlaması gibiyim bir de bunu söyleyince bana hüngür hüngür ağladım
Canim plesanta yaslanmasi 30 dan önce baslayipta 40 a kadar dogumu bekleyenler var... Bebegin kakasini yutma ihtimalide genelde gecikmis dogumlarda görulebilir özellikle 41 den sonra... Simdilik bunlari dusunme son 2 haftacik az kaldi bu korkularin biticek daha sonra mayis anneleri kilo veriyorNasıl yani benim plesenta şimdi 2 haftada çok mu yaşlanmıştır. Bebeğimi besleyemeyecek kadar. Suyum azalmış mıdır? Bebeğim kakası ı yutar mı ? Böyle bi risk varsa doktorum neden beni plesentam yaşlanmaya başladığı halde 2 hafta sonra çağırdı. Çok endişelendim şuanda.:18::44:
Ayni sorunlar bendede var malesef wc den tam cikiyorum yine geliyor... bizim banyo tuvalet bir esimde korkudan hep girmeden önce sorar gidicekmisin diye cunki girdigi gibi cagiriyorum bazen onu acillll diyeBazen oyle bastiriyor ki alta yeni wcden cikmis da olsam saatlerdir tutmusum gibi aciyor. Bir de 5. Aydan beri agri olmadan karnimdan boynuma basima kadar tuhaf bir his geliyor, nefesim kesilcek gibi.. Kasilma o mu bilmiyorum bu aralar gunde bir kac kez oluyor, hareket edip nefes alinca geciyor..
Hastaneye gidicem demissin umarim sorun yoktur.
Ayy dun kendi kendime evin icinde yuruyordum birden hapsirdim yerimde dondum kaldim esim cok yasa dedi ben cevap veremedim göz göze geldik kaldik öyleceHoşgeldin aramıza :) iyi doğurmadan gelebildino baskı bendede var. Ama gittiğimde yine tuvaletimi yapabiliyorum ne zaman gitsem yapıyorum zaten şuan hiç yok mesela ama gitsem yine yaparım. Tutmaya çalıştığım zaman mutlaka kaçıyor zaten :)
Bende cok skiliyorum okumam gereken kitaplarim bitirmem gereken kurslarim var ama hamilelikte cekilecek gibi degiller basima agri giriyor okul ders lafi bile gecince... simdilik tembel davraniyorum firsat bu firsat diyipBenim evde canım çok sıkılıyor temizlik yapmıyorum zaten. Sadece yemek. Bana yapacak oyalanacak bişeyler lazım. Bunalıma girdim resmen. Bak bu saat oldu eşimde yok. Annemde çık yürüyüş yap hava güzel diyor. Kendim başıma mı yürüyeyim mal gibi dedim. Bu seferde ben mi geleyim burdan yürümeye diyor dalga geçiyor bide. Ben ne yapsam ya sıkılmasa canım.
Ben havlularini ve diger tum giyimlerini butikbebeden aldim her bi kac gunde bir urunlerini degistiriyolar takip edersen cok guzel modelleri var.. dayanamayip bir bornozda almistim ama 2yas oldugu icin sakladim kumasi cook guzel bunun sarisini almistim digerlerindende ayni sekilde memnunummerhaba arkadaşlar,
epey zamandır sizleri takip ediyorum ama siz muhabbeti almış götürmüşsünüz,dahil olamadım.bende mayıs annesi olucam inşallah.hazırlıklarımı tamamladım sayılır.banyo havlusu hariç.sizler havluları nerden aldınız,tavsiyelerinizi bekliyorum.bu iarada hastane çantamı hazırlıyorum.battaniye koydum 2 tane ama kışlık battaniyesini de koysam mı bilemedim.mayıs sonunda doğum bekliyorum.birkaç hastane çantası listesi okudum bazıları öyle abartmışlarki sanırım sefere çıkacaklar :)şaka bi yana tecrübesizlikte var biraz paylaşmakta fayda var.
Ayni benim gibi bir duzenin varmis dondurma cekirdek az öncede eksi bir salata yaptim... esim de 10 da uyuyor bebek gibiwalla canim o can bole sikilio malesef esimde mesaidemis 9 da gelcek yemek kahwe 11 sonra pit uyucak benim can sikilmaya dewam)) herkese dil uzatiiom watsaptan sonra ebebeke giriom belgesel izliom cekirdek citlatip dondurma yiyom kizin odasinda wakit geciriom orayi burayi susluom ))
Kasilma genelde karinda sisme olarak taniniyor ama o sisen yerde bebek yok sadece hava var gibi bisey bikac saniye surup kendiliginden normal halini aliyor... Ilk kuvette uzandigimda fark etmistim sag göbisim sisti birden elimi katim bebisin ayagidir dedim bide bakiyorum bos elliyorum hicbisey yok ama sisik sola göre gözlerimle gördum o sisme anini ve inme anini toplamda 10 saniye aldi belki ilkin urkutucu olmustu ama alistim artik suan azaldi sankiHahah dogru soyluyorsun, dogurmaya gelmis oldum 😀
Aynen ben de bes dak aralikli bile olsa yapabiliyorum, en rahat oldugum sey o 😀
Peki bu asagidan kafana kdr gerilme gibi bir his oluyor mu? Yani kasilma bu mu cozemiyorum, sertlesiyor gibi o sirada karnim sanki.. Tam kelimelere dokemiyorum da o hissi anlatamiyorum 😊 doktora anlatmaya calistim, normaldedi tabi ki 😀
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cok gecmis olsun canim kendine dikkat et bende gecen ay 1 hafta yatakta kalmistim 6. gununde nane limon kaynatip ictim 1 kasik bal ilave edip... ertesi gun kalktigimda gribimin 100/90 i gecmistiçok fena boğazım şişti bir bu eksikti tam oldu.gözlerimden yaşlar geliyor burnum akıyor yaptım bir demlik ıhlamur limon içiyorum bide minoset içtim geçer inşallah.o kadar sıkıntı çıktı işte bir şekilde.
Şimdi çorba mantı yedim kolayda içtim Sabah'ta kola içmiştim nescafede içtim bugün bi tanede sigara içtim.:2: artık bebeğime faydam değil zararım dokunuyor. Dayanamıyorum kendime engel olamıyorum napayım çok yalnızım çok mutsuzum herkes beni yalnız bırakıyor. Çok moralim bozuk çok doğursamda yavrumla gidrçersem bu mutsuzluğu yalnızlığımı
Allah korusun canim ben burdayim halacanım çok geçmiş olsun dkkat et yapableceklerini yap en azından dahada ilerlemesin inşaAllah hemen toparlarsın
2 gündür yeni hamişler katıldı aramıza ( 90+5 deki gol gibi son anda geldiniz)hoş geldiniz
ya bide PAPATYAORJ DR gidecekti değil mi? yanlış anlamadıysam :44: ses seda yok acaba
Sukur gecti canm 10 defada cikilirmiymis wc ye bir aksamdaSağol canım amin inşallah.
Evet cnm hemen süslemeler, şişeler, şekerler gibi kıytırık işlere verdim bile kendimi:)))
Lazım gibi değil mi o zaman, güle güle kullansın şimdiden:)
Nasıl mucizevi değil mi onların içerideki yaşamlarına tanık olmak buradan. Benim dr hala haftasıyla uyumlu vs dıyor. Mınyondan haftasıyla uyumluya terfi ettik gerçi. Sanırım benım göbegıme ve aldıgım kılolara bakıp benden daha ıyı bır performans beklıyor:))
Ultrasonda bakıyorum 2.700 ama 2 kılosu sırf yanakta:))) Allah'ım o yanakları öpmek kısmet olsun bana:))
Burada ishalli bir salgın var... Yaz başlarken ve yazın çok olur gerçi boyle salgınlar. İnşallah sen şimdi daha iyisindir, öyle ciddi birşey değildir.
Soluma yatiyorum bende elimden geldigince önemli olan sirt ustu yatmamak... bazen sagada kacamak yapmakta fayda var...
isvectede illa solami yatin diyorlar diye kontrol edeyim dedim yazidan pek anlamadigim icin esime verdim bak bakalim nasil uyumam lazimmis dedim...
Okudugu gunden beri nerdeyse her gece beni uyandirir sirt ustu yatiyorsun sola dön saga dönmussun sola dönokuttuguma pismanim uykumu bozuyor hep ama bebisler icin idare edicez sola yatmakta fayda var özellikle yemekten sonra sola dogru uzaninca besinler rahatca bebise ulasiyormus onuda yapiyorum :)
Ben kesinlikle kullanmayi dusunenlerdenim normaldede göbisli biriyim birde dogumdan sonra nasil olucam kimbilir ama anlamadigim acaba korseyle bunun arasindaki farki anlamis degilim ikiside skiyor aslinda... bizimkilerde sal bagliyolardi önemli olan karni burusturup skmasi diyorlardi..
Banada cok geliyor bir yandan zaten sifonyere ihtiyacim var daha cok alt degistirme bölumu sadece 6 ay kullaniliyormus daha sonra bebekte kendini dönderip dusurme riski oluyor... isvecte sifonyer seklinde alt acma masasi alicaksam en uygunu bu oluyor ikeada satilanlar birde sade sifonyerler var onlara hic bakmadim...birde 6 ay veya 1 yil icinde baska ulkeye tasinma ihtimalini dusununce tamamen gereksiz geliyor ama oda belli degil 2. cocukta kullanilicaksa bikac sene kadar rahatca alabilirdim bukadar kararsiz kalmadan
Cok gecmis olsun canim kendine dikkat et bende gecen ay 1 hafta yatakta kalmistim 6. gununde nane limon kaynatip ictim 1 kasik bal ilave edip... ertesi gun kalktigimda gribimin 100/90 i gecmisti
Bende öyle yapayanlizim apartmandaki komsularimdan birine bi tabak yemek göturmeye gitsem kapiyi acmazlar acan olsa bile yemegi almadan yuzume kaparlar kapamasalar bile yemegi alip cöpe dökerler ama asla yemezler dusun okadar insanlarin birbirinden cekindigi kactigi robot seklinde yasadigi bir ulkede yasiyorumSosyal bir yasamdan, ulkeden buraya suruklendim iste hayirlisi böyleymis hamilelikte dahada skici oldu o ayri...
o bahsedilen yasak meyveyi bile bulamiyorumKendinide hic yanliz hissetme kk de vaktini gecir iyiki burayi tanimisim bir nebze olsun gurbetligimi unutturuyor burasi ve hepimiz ayni heyecanlari yasiyoruz...
Bu saydiklarini kacamak olarak yapabilirsin arada ama o sigarayi icme bari direkt bebisin amniyon sivisina giriyor o zehir
kolaya kafeye gelince bazen kacamak yap canim ama sigara
bende cay iciyorum bugunlerde hamileligimin ilk 5 ayinda agzima imamin seyi gibi olan caydan bile almamistim suan kacamak yapiyorum demli olmamak sartiyla dogumdan sonra bir caydanligi agzima dikip icerim artik
Allah korusun canim ben burdayim halayanlis alarm kandirikci sanciydi insallah bi 10 gun daha bekler veledim suan gelmesin diye dua ediyorum size haber vermeden dualarinizi almadanda girmem doguma filan tabi insallah acil olmazsa :44:
Sukur gecti canm 10 defada cikilirmiymis wc ye bir aksamdabugunde kasilma ve siddetli sancilar yasadim tartiya baktim 1,5 kilomda gitmisti kesin geliyor dedi bi arkadasim korkuma korku ekledi azicik.... sukur oda yalanci sanci cikti bir sureden sonra kendiliginden geti
Cok sagolun kizlar dun Sancim cok vardi öglen vakti bide önceki aksam afedersiniz cok tuvalete cikinca dogum belirtisidir dedi bi arkadasim sagolsun korkuma korku ekledi
ama yalanci kasilmalar yasamisim sukur cok korktum sanci geldikce bebekte kipirdadi ve o kipirdatikca canim 2 kat yandi...
Doktor dinlenmem gerekttigini söyledi tekrar ederse hastaneye gidicem...bu haftalar riskliymis erken dogum icin en ufak zorlanmamizda gelebilirlermis... en guzeli 37 yi bitirmek bi 10 gun daha gecse seve seve beklerim bebisimi ama simdi gelsin istemem... Ne olur ne olmaz cantami hazirliyip besigini duzenliycem artik az bisiyler kaldi zaten insallah hepimizin bebisleri hayirlisiyle sorunsuz gelirler... Bana kalsa hic gelmesin karnimda seviyorum diyorum ama öylede olmaz biliyorum :))
Bu arada ESilaGuluBb dogum her an gelebilir diye banyoya girdim temizlenim iyice dedim hersey guzel hallettim epilatörle... amaaa sira koltukaltina gelince isler degisti birini uflaya puflaya terler icinde bitirdim sonra baktimki coook yaniyoo hafiftende kaniyo .. dayanamyip diger koltukaltimida jilete vurdumcesaretine hayranim cok aciyomus bu epilatörle orayi almak en son yillar önce denemistim senden aldim cesaretide bugun denedim denemez olaydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?